SPEEDBLOW - When Giants Walked The Earth

ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΑ

Νέο, τρίτο album για τους Αθηναίους stoner/doom metallers Speedblow. Χαρακτηρισμός βέβαια που ίσως να τους αδικεί, γιατί στα 9 τραγούδια του “When Giants Walked The Earth”, ο ακροατής θα βρει ένα μεγάλο εύρος μουσικών ακουσμάτων. Από παραδοσιακό heavy με μελωδικές κιθάρες και περάσματα, σε stoner και doom, μέχρι και sludge, οι Speedblow καταφέρνουν να εναρμονίζουν ένα σύνολο επιρροών σε ένα ομοιογενές τελικό αποτέλεσμα.

Τα τραγούδια του album είναι ως επί το πλείστων μεγάλα σε διάρκεια (από 5 έως 8 λεπτά) και επιτρέπουν σε αυτές τις εναλλαγές, να συμβαίνουν κατά κόρων, στην εξέλιξή τους. Ακούστε το “Feel Alive” και δείτε πως ένα sludge σερνόμενο κομμάτι γίνεται καθαριστικό metal έπος και θα καταλάβετε ακριβώς για τι μιλάμε.  Τα φωνητικά είναι κυρίως βαλτώδη/παραμορφωμένα και καθαρίζουν σε λίγες στιγμές κυρίως όπου η ροή το απαιτεί. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στις κιθάρες που χτίζουν όμορφα μελωδικά περάσματα και χαρίζουν κάποια ιδιαίτερα solos. Στιχουργικά οι Speedblow κινούνται σε μια σκοτεινή θεματολογία, από μυθικές ιστορίες μέχρι και την σημερινή πραγματικότητα, που ταιριάζει γάντι στο ύφος της μουσικής τους.  Το ηχητικό αποτέλεσμα του album, που στέκει σε πολύ καλά επίπεδα, έχει επιμεληθεί η ίδια η μπάντα καθώς  η παραγωγή και η μίξη έγιναν από τον κιθαρίστα της μπάντας, Γιάννη Τσιακόπουλο και το mastering από τον μπασίστα της,  Μάριο Μεθενίτη.

Ανακεφαλαιώνοντας, το “When Giants Walked The Earth” αποτελεί μια δυνατή προσπάθεια για την εγχώρια σκηνή, που αφομοιώνει ιδανικά διαφορετικά είδη, σπάει ταμπέλες και στην τελική είναι απλά metal. Μπορείτε να το ακούσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα στις σελίδες bandcamp και youtube του συγκροτήματος.

Copyright 2024. All Right Reserved.