Darkwater - Human

Darkwater - A New Beginning [OFFICIAL LYRIC VIDEO]

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ – ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΝΕΡΑ

Οι Darkwater, για πάνω από δέκα χρόνια, εκεί στην Σουηδία, περπατούν με όση προοδευτική μουσική και σκέψη διαθέτουν, στα σκοτεινά νερά του progressive metal. Ακολουθούν, λίγο πολύ, τους συμπατριώτες τους Evergrey, ως προς το γκρίζο της μουσικής και το μελαγχολικό των στίχων  και Seventh Wonder, ως προς το progressive metal. Πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά το 2007 με το ‘’Calling the Earth to Witness’’. Δεύτερη το 2010 με το ‘’Where Stories End’’. Και τώρα, μέσω της Ulterium Records κυκλοφορούν τον τρίτο ολοκληρωμένο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Human’’.

Εδώ στο ‘’Human’’ ο προοδευτικός καμβάς παίρνει ανθρώπινη μορφή, με μελωδικές πινελιές και με riffαριστες δονήσεις, στο αρχικό ‘’A New Beginning’’ και το ‘’In Front Of You’’, βάζουμε και λίγη Ανατολή, τα οποία αμφότερα είχα κυκλοφορήσει ως single τις προηγούμενες εβδομάδες. Φαίνεται η ωραία δουλειά στις συνθέσεις, με όχι και τόσο πρωτότυπες ιδέες. Αλλά και τα φωνητικά που είναι αρκούντως εκφραστικά. Η μελωδία και η Evergrey μελαγχολία, κερδίζει στο ακουστικό ‘’Alive Part I’’ και στο πιο κιθαριστικό ‘’Alive Part II’’ και στο μπαλαντοιδές  ‘’Reflection Of A Mind’’. Κάπου εδώ αυτό το μοτίβο, όσο και εύηχο να είναι γίνεται κάπως κουραστικό. Και το ‘’Isomnia’’ που ακολουθεί, βάζει με την κιθάρα και τα πλήκτρα, που συνυπάρχουν πολύ όμορφα και αρμονικά, μια πιο δυνατή στιγμή, αλλά όλα δείχνουν ότι χρειαζόμαστε το κάτι πιο ξεχωριστό, το οποίο δεν έρχεται. Το μοτίβο του ακουστικού ξεκινήματος και κιθαριστικής συνέχειας, στο μελαγχολικό, των μεντόρων τους, Evergrey στυλ. Στο οκτάλεπτο ‘’The Journey’’, στο Burdens’’, αλλά και στα σχεδόν δεκάλεπτα ‘’Turning Pages’’και ‘’Light Of Dawn’’ που κλείνουν την βαριά σκουριασμένη πόρτα στην γκρίζα αυλή του ‘’Human’’.

Οι Dark Water βάζουν το μουσικό όχημα των Evergrey, στα βαθιά σκοτεινά νερά τους και κάπου το πνίγουν. Στερούνται πρωτοτυπων ιδεών μέσα σε αυτό το dark progressive Και έτσι απλά το ‘’Human’’ είναι ένας συμπαθητικός δίσκος, μια ευχάριστη ακρόαση και τίποτα περισσότερο.

Copyright 2024. All Right Reserved.