Lifelost - Dialogues from Beyond

LIFELOST - Dialogues from Beyond (FULL ALBUM · HD AUDIO)

ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ

Ο Phlegeton κατά κόσμον  J.L. Rey, ένας τύπος από την Ισπανία, στην χώρα των Βάσκων και είναι μέλος, με διάφορους τρόπους,  αρκετών μουσικών σχημάτων. Στους Banished from Inferno (death) παίζει ντραμς. Στους Human Mincer (brutal death) τραγουδάει. Στους Unsane Crisis grindcore/death), στους Wormed (brutal/technical death) και Wrong (black) κάνει και τα δυο. Τον τελευταίο καιρό με το προσωπικό του σχήμα Lifelost, που παίζει black metal,  κάνει τα πάντα.  Και στις 28 του Οκτώβρη, μέσω της Transcending Obscurity Records, το πρώτο τους καλλιτεχνικό πόνημα με τον τίτλο ‘’Dialogues from Beyond’’. Κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή, σε digipac cd και σε 150 αντίτυπα, box set, με διάφορα ωραία πραμματάκια μέσα.

Δεν είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός των one man band, αλλά παντού και πάντα μπορεί να βρει κανείς κάτι που θα τον κάνει να άρει αυτό του το κόλλημα. Το εξώφυλλο, όσο και τον ήχο που βγαίνει από το πρώτο κομμάτι, ‘’Malign Emanatio’’ θα τα χαρακτήριζα, αμφότερα, εύκολα ως χαώδη. Και έτσι πάνε και τα είκοσι τέσσερα περίπου λεπτά του ‘’Dialogues from Beyond’’. Μέσα σε τόσο μικρή διάρκεια και στα πέντε κομμάτια του, ο Phlegeton δημιουργεί και παρουσιάζει τόσα πολλά, μέσα στο χάος του ήχου και την σκόνη της μουσικής ατμόσφαιρας, που από την μία φαντάζει σωστή απόφαση της μικρής διάρκειας, ώστε να μην κουράζει  και από την άλλη είναι δύσκολο να αφομοιωθούν εύκολα τόσες πολλές ιδέες, τόσες πολλές μουσικές πληροφορίες που παρέχονται στον ακροατή. Black metal που thrashίζει ελαφρώς σε σημεία, ‘’Sepulchral Vault’’, βάζει ένα πιο heavy πρόσωπο ‘’Released from Life’’, παίρνει διάφορες μορφές, με πολύπλοκες ιδέες ‘’Metanoia’’, και κλείνει με μια ωραία μελωδία, ντυμένη σε black metal πέπλο και με άγρια φωνητικά ‘’Incorporeal Gate’’

Όποιος θέλει να ανακαλύψει την τέχνη, την φιλοσοφία του Phlegeton με τους Life Lost στο ‘’Dialogues from Beyond’’ δεν έχει παρά να διαθέσει πολλά εικοσιπεντάλεπτα ακρόασης και μάλλον δεν θα ανακαλύψει αυτόν τον black καινούριο κόσμο.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.