Corrosion of Conformity - No Cross No Crown

CORROSION OF CONFORMITY - Cast The First Stone (OFFICIAL TRACK)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ

Οι Corrosion Of Conformity, από το όνομα τους δείχνουν ότι θέλουν να διαφέρουν, να προβάλλουν την αυτούσια δική τους μουσική ταυτότητα. Από το 1982, και με πεντάχρονο διάλειμα, 2006 με 2010, συνεχίζουν στον δικό τους δρόμο, και τώρα κυκλοφορούν τον δέκατο δίσκο τους από την Αμερικάνικη Nuclear Blast, με τίτλο άπαικτο No Cross No Crown.

Οι Pepper Keenan, κιθάρα – κύρια και εντελώς χαρακτηριστική φωνή, Mike Dean, μπάσο – φωνή, Reed Mulin, ντραμς και Woody Weatherman, κιθάρα και φωνή επίσης είναι τα μέλη των Corrosion Of Conformity. Στο No Cross No Crown, βάζουν  τρία γκολ από τα αποδυτήρια, με ένα καταπληκτικό όσο και περιεκτικό τίτλο, αλλά και με ένα ανάλογης αισθητικής και καλλιτεχνικής έκφρασης εξώφυλλο. Το τρίτο πρόωρο γκολ είναι το πρώτο single Cast The First Stone. Μια γρήγορη και καλοδουλεμένη σύνθεση η οποία σε μπάζει στο νόημα αμέσως. Στο κυρίως αγώνα, στα κομμάτια στο σύνολο τους δηλαδή, δεκαπέντε τον αριθμό τώρα, οι Corrosion of Conformity κάνουν μια συνήθη για αυτούς και όσους τους αγαπούν και τους ακολουθούν εμφάνιση. Που θα τους θυμίσει και τα πρώτα τους χρόνια.  Αυτό τον southern, βλ. Down, παύλα sludge βλ. Crowbar, παύλα crossover βλ. D.R.I. και λίγο σαν να ήταν οι Black Sabbath από τα states και ψήφιζαν τον ένα Bush στα νιάτα και τον άλλον στα γηρατειά τους, είναι και εδώ σε μεγάλες δόσεις. Εναλλαγές από τις βαριές κιθάρες, στις ακουστικές, απλά άκου τα intro No Cross, Matre’s Diem και Secret Isolation και μετά τα επερχόμενα Wolf Named Crow, Forgive me και Old Disaster αντίστοιχα, για του λόγου το αληθές.  Άλλη μια καλή στιγμή είναι το Little Man με το heavy ξεκίνημα και το country χαρακτήρα.

Το No Cross No Crown είναι ένας καλός δίσκος, που ξεκίνησε τον αγώνα αρκετά εντυπωσιακά, τίτλος, εξώφυλλο, Cast The First Stone, αλλά μετά έπαιξε safe απλά για να κρατήσει τα σκορ και αυτό είναι στα βασικά μείον. Θα το ευχαριστηθούν οι οπαδοί τους, και του ήχου γενικότερα, αλλά μέχρι εκεί. 

Στέφανος Στεφανίδης 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.