Sunless Dawn - Timeweaver

Sunless Dawn - Timeweaver (2018) (New Full Album)

ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ SKY FI DEATH

Από την χώρα που πάντα φροντίζει να μας επιφυλάξει ευχάριστες metalικές εκπλήξεις μας έρχονται οι Sunless Dawn, οι οποίοι μας σερβίρουν το ντεμπούτο τους full length, και το κάνουν ανεξάρτητα μονάχοι τους και φέρει τον τίτλον ‘’Timeweaver’’.  

Στο ‘’Timeweaver’’ οι Sunless Dawn βάζουν, πέρα από την αγάπη τους για το progressive και το death metal, πραγματικά καινοτόμες ιδέες, αλλά και φιλοσογικές αναζητήσεις μεταφυσικού και sky fi ιστοριών. Όλο αυτό το χαρμάνι δίνει ένα σύνολο εννιά συνθέσεων, εννιά κομματιών μέσα στην μία ώρα που διαρκεί που ευχαριστιέσαι να ακούς και που χαίρεσαι με την καρδιά σου για αυτό το μουσικό καλό που σε βρήκε. Γιατί η μουσική που έχει καμωθεί για να σε ευχαριστήσει εσένα προσωπικά, σε βρίσκει μονάχη της και σου δίνει και καταλαβαίνεις.

Και μιλάμε ότι οι Δανοί έχουν κεντήσει βελονιά βελονιά, νότα νότα τα κουμπλέ και έχουν βάλει και ρεφρέν που για το είδος που υπηρετούν είναι πολύ ιδιαίτερα και μένουν στο νου. Υπάρχουν και επιρροές  από  Edge of Sanity. Άκου τα ‘’Apeiron’’,  ‘’Aether’’ και ‘’The Arbiter’’ και θα φανερωθούν άμεσα. Τα τρία ‘’Biomorph: I: Polarity Portrayed, II: Collide into Being, III: Between Meadow and Mire’’, το πρώτο ορχηστρικό, και ακουστικό. Το δεύτερο, πιο εκρηκτικό, με τα τύμπανα να ηγούνται και το τρίτο με μεθυστικά solos. Τα ‘’Grand Inquisitor’’ και  ‘’Erindringens Evighed’’ ανεβάζουν τις ταχύτητες, ακούγονται πιο κλασικά death meta, αλλά χωρίς να αλλοιώνεται η ατμόσφαιρα της μουσικής των Sunless Dawn. Τέλος το επικής διάρκειας, ‘’Sovereign’’ που κλείνει το δίσκο, αναμιγνύει όμορφα όλα τα προηγούμενα στοιχεία βάζοντας την τελευταία πινελιά στο έργο.

Όμορφο, εύηχο και πολύ καλό το ‘’Timeweaver’’ των Sunless Dawn. Τσεκάρετε τους.   

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.