Gramma Vedetta - ‘’Address Unknown’’

ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΣΑΙ

Τρεις τύποι πριν δυο χρόνια στο πολύβουο Λονδίνο συναντήθηκαν, αντάμωσαν τις ανησυχίες τους, έβαλαν κάτω τα καλλιτεχνικά τους όνειρα και τις πολλές και πολυποίκιλες επιρροές τους και έφτιαξαν τους Gramma Vedetta.

Είναι οι Dany στην φωνή και την κιθάρα, Basetta στο μπάσο που οραματίζεται να κάνει το Λονδίνο πιο πολύβουο και Valadis στα τύμπανα που θα σιγοντάρει στον όγκο και τον θόρυβο, αλλά και στην πολυπλοκότητα του ήχου τους.

Έχουν λένε έτοιμο υλικό για κυκλοφορία full length και ίσως τώρα που γράφονται αυτά να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει, αλλά τώρα έχουμε ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό δείγμα γραφής τους με το κομμάτι ‘’Address Unknown’’.

Το έβαλα να το ακούσω πολλές φορές, άλλωστε κούτσικο είναι, πεντέμιση λεπτά όλα και όλα. Οι επιρροές φαίνονται όμως. Heavy σαν Black Sabbath, grungeιάρικο σαν Soundgarden, αλλά και η φωνή προς τα εκεί το πάει, προοδευτικό σαν Rush και με μια μυρωδιά γρήγορης κιθάρας Southern σαν Pantera. Βάση του ήχου πάντως το μπάσο που μας προϋπαντήσει από τις πρώτες νότες  κλέβοντας νότες κοντραμπάσου, και έρχεται η heavy κιθάρα και μας βάζει στο living room της μουσικής των Gramma Vedetta, και τα τύμπανα πουν μας υπενθυμίζουν την προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στον παγκόσμιο πολιτισμού .Το απογευματινό τσάι, βάζοντας την φινέτσα πέρα από όγκο και θόρυβο στο ‘’Address Unknown’’.

Ακούστε και εσείς πολλές φορές, κούτσικο είναι, πεντέμιση λεπτά όλα και όλα.                            

Copyright 2024. All Right Reserved.