Gotthard - #13

GOTTHARD - Missteria (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

‘’ΤΟ 13 ΑΝΘΡΩΠΕ ΓΡΟΥΣΟΥΖΗ’’

Οι Ελβετοί Gotthard κυκλοφορούν εδώ και κάποιες μέρες το δέκατο τρίτο τους στούντιο άλμπουμ με τον απλοϊκό τίτλο, που θυμίζει τον αντίστοιχο των Black Sabbath του 2013, ‘’#13’’. Θα είναι γούρι ή γρουσουζιά για τους Gotthard ή για όλους εμάς δεν ξέρω, αλλά η αλήθεια είναι ότι με αρκετά ευχάριστη διάθεση έβαλα, αρκετές φορές, να ακούσω το ‘’#13’’.

Και είναι αλήθεια ότι οι δίσκοι των Gotthard έχοντας κομμάτια με απλές δομές, που πάντα έχουν να πουν πολλά και να δώσουν και που πάντα κάτι καλό υποβόσκει για τους ακροατές που ακούν σε βάθος την μουσική τους, πάντα σε αφήνουν με μια πολύ καλή διάθεση, μέσα σε μια εξαιρετικά ευχάριστη ατμόσφαιρα. Δέκα τρία και τα κομμάτια που έχει ο δίσκος. Μέσα σε αυτό το μοτίβο που γνωρίζουμε τόσα χρόνια από τους Gotthard. Hard rock βασισμένο σε ωραίες μελωδίες που πάντα φιλοδοξούν, με την πρώτη ακρόαση να μείνουν στο μυαλό. Το ‘’Bad News’’ ανοίγει αυτήν την hard rock ακρόαση με τον γρήγορο ρυθμό του και την κραυγή ‘’Bad News’’. O Nic Maeder φοράει τα στενά για αυτόν παπούτσια του Steve Lee και όσο άβολα να είναι φέρνει στα μέτρα του τα κομμάτια κάνοντας τουλάχιστον αξιοπρεπή δουλειά στα φωνητικά. Το ‘’#13’’ και καθώς προχωρούν τα κομμάτια σαν τα ‘’Every Time I Die’’,  ‘’10.000 Faces’’,  το μπαλαντοιδές ‘’S.O.S.’’ , το πιο heavy ‘’Save The Date’’,  αυτό γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο, είναι ευχάριστο, εύηχο, αξιοπρεπές αλλά λίγο. Δεν σου αφήνει κάτι, αν και αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη φιλοδοξία του. Δεν με χαλάει καθόλου όσο διαρκεί η κάθε του ακρόαση, αλλά μέχρι εκεί. Δεν με βάζει να το ξανά ακούσω. Πάντως ο Leo Leoni βάζει κάποιες καλές ιδέες αλλά κάπου χάνονται. Ξεχωρίζουν η αλήτικη rockιά του ‘’Missteria’’ και το πιο bluesάτο ‘’Another Last Time’’ , διαφέρουν κάπως από το στυλ των Gotthard. Τρυφερή στιγμή, θα παίξει πολύ σε αγαπησιάρικες εορτές και το ‘’Marry You’’.

 Ότι πρέπει για ξένοιαστες ακροάσεις το ‘’#13’’ αλλά μέχρι εκεί. Ααα και δεν φέρει καμιά γρουσουζιά παρά μόνο μια θετική αύρα, για αυτό και το θετικό πρόσημο και ο θετικός βαθμός.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.