Reviews

December 08, 2017

Τον Nocturno Culto  τον γνωρίζουμε  από τους Darkthrone, και από το μικρό του πέρασμα από τους Satyricon. Εδώ, από το 2008, εκεί στα μέρη του, στην Νορβηγία έφτιαξε μαζί με τον  Sarke κατά κόσμον Thomas Berglie, μπάσο, songwriting, τους Sarke για να δημιουργούν και να γουστάρουν πάνω στον black/thrash ήχο. Τώρα μαζί με την υπόλοιπη παρέα τους που με τον καιρό προστέθηκε: Steinar Gundersen, κιθδίσκο άρα και songwriting, Terje Kråbøl, ντραμς, και Anders Hunstad, πλήκτρα και songwriting, κυκλοφορούν τον πέμπτο δίσκο τους με τίτλο Viige Urh. Κυκλοφορεί από την Indie Recordings.

November 16, 2017

Στην Γαλλία υπάρχει εδώ και αιώνες μια πρωτοποριακή διάθεση στην καλλιτεχνία, πέρα από κανόνες πολιτικές και δόγματα, κυρίως θρησκευτικά. Έτσι πέρα από πολλές πρωτοπορίες, έτσι και στην μουσική, και ακόμα περισσότερο στην σκληρή μουσική, και ακόμα πιο πολύ στο ακραίο metal βλέπουμε τρομερές δημιουργίες από δυνατά και άκρως δημιουργικά σχήματα. Deathspell Omega, Antaeus, κ.α.

November 12, 2017

Άλλη μια φορά η Κέλτικη ομίχλη έρχεται μανιασμένη και γεμάτη υπέροχες μουσικές να κατακλύσει τα αυτιά μας. Στην πιο ώριμη φάση τους οι Celtefog μας χαρίζουν μια ακόμα κυκλοφορία, διαφορετική από ότι μας είχαν συνηθίσει, μα ταυτόχρονα πιστή στο ύφος της μπάντας. Πρόκειται για ένα EP που κυκλοφορεί από «σπόντα» (από κάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου της μπάντας για το EP, όπου θα καταλάβετε τι εννοώ) και σε κάνει να αναρωτιέσαι, ο τρίτος δίσκος που δεν θα είναι από «σπόντα», πόσο καλός θα είναι;

November 10, 2017

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, το Ceremony of Opposites είναι album που βγαίνει once in a lifetime, για αυτό άλλωστε το μνημονεύουμε μέχρι σήμερα. Αφού λοιπόν το ξεκαθαρίσαμε αυτό πάμε να δούμε τι έχουμε σήμερα. Το Hegemony είναι ενδέκατη δουλειά των βετεράνων black-industrial ελβετών μέταλλερς. Έρχεται έξι χρόνια μετά το... περίεργο Lux Mundi, για να τους επαναφέρει στο προσκήνιο (αν δηλαδή είχαν φύγει ποτέ).

October 26, 2017

Οι Νορβηγοί progressive extreme black Enslaved, έφτασαν αυτό το Φθινόπωρο στο δέκατο τέταρτο καλλιτεχνικό τους πόνημα, που κυκλοφορεί από την Nuclear Blast, με τον συμβολικό τίτλο E.

  Έξι κομμάτια προοδευτικού metal, black, heavy, folk, Viking, μα πάνω από όλα metal ποτισμένο με τις προοδευτικές ιδέες και συνθέσεις τους και τις ανένταχτες σε ταμπέλες μουσικές τους, και όλο αυτό δοσμένο με την μελωδικότητα και την αγριάδα σε απόλυτα αρμονικό τρόπο, όπως αυτοί ξέρουν και μας έχουν συνηθίσει από τα πρώτα τους βήματα μέχρι στις τελευταίες δισκάρες τους.

October 11, 2017

   Στις 3 Νοεμβρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει απο την Iron Bonehead Productions, το έβδομο σε αριθμό μουσικό δημιούργημα
των Kawir. Μάλιστα είναι ο δεύτερος διαδοχικός δίσκος μέσα σε δύο χρόνια, μαζί με το "Πάτερ Ήλιε Μήτερ Σελάνα" που φανερώνει 
την έντονη δραστηριότητα τους. Για τους λάτρεις της ιστορίας, οι Κάβειροι ήταν θεότητες αρχαίας Ελληνικής μυστηριακής λατρείας, 
που πρωτοεμφανίστηκε στην Λήμνο, την Ίμβρο, την Σαμοθράκη, και την Θήβα. Αργότερα επεκτάθηκε και σε άλλα μέρη.

October 04, 2017

Πριν πούμε για μουσική, ας ξεκινήσουμε με μία ξενάγηση στην Μέση Γη. Emyn Muil ονομάζεται το σύνολο λόφων, που βρίσκεται στην Gondor (το 2ο μεγάλο βασίλειο των ανθρώπων), και χωρίζει την Nidalf από τις Brown Lands. Ένας άλλος τρόπος για να περιγράψεις κανείς το Emyn Muil, είναι ως ένα αδιαπέραστο βραχώδες συνοθύλευμα. Εκεί λοιπόν ο Frodo με τον Sam συνάντησαν το Gollum, καθώς πήγαιναν προς την Mordor για να καταστρέψουν το δαχτυλίδι. Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να βρεθούμε εκεί, παρά μόνο νοητά. Η καλύτερη συντροφιά για ένα τέτοιο ταξίδι είναι η μπάντα Emyn Muil.

October 03, 2017

Πρέπει να ήταν 2008 όταν άκουσα το ορχηστρικό Dea Artio, για να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αν ήταν χειμώνας ή καλοκαίρι, ό,τι και να ήταν όμως σίγουρα θα πλημμύρισε με σκοτάδι. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τους Αμερικάνους Wolves In The Throne Room. Μία μπάντα που μας έρχεται από την Ολυμπία της Washington, που τείνει να γίνει μεταλλομάνα (Abigail Williams, Earth, Echtra, Fauna κ.α.). Όπως οι «συνονόματοι» τους Ulver, έτσι κι αυτοί δημιοργούν μία ατμόσφαιρα παγωμένη και με αποπυκνητικό σκότοςμε λίγο πιο «σκληρή» διάθεση.

September 23, 2017

  Οι γνωστοί και αγαπημένοι Βρετανοί Cradle Of Filth του πολυμήχανου και πολυσχιδή Dani Filth ξαναχτυπούν. Με το δωδέκατο δίσκο τους Cryptoriana - The Seductiveness of Decay, που κυκλοφορεί, από την Nuclear Blast, δύο χρόνια μετά από το πάρα πολύ καλό Hammer of the Witches.

September 20, 2017

Οι The Spirit Γερμανοί black/deathsters, από το Saarbrücken, γεννήθηκαν το 2015, και τώρα είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο full length τους, μέσω της Eternal Echoes, με τίτλο Sounds From The Vortex…έτσι λένε τα δελτία τύπου.

 

  Τέσσερα τα μέλη, με συνθηματικά ονόματα, αυτού του νέου σχήματος στον ακραίο χώρο του metal, εξωφυλλάκι, με κάτι σαν ηλεκτρική καταιγίδα ή κάτι τέτοιο, και ξεκινάμε μέσω του play την γνωριμία με καινούριες μουσικές μέσω των The Spirit.

Copyright 2017. All Right Reserved.