Reviews

June 23, 2018

Οι Pulver  είναι μια πενταμελής υπόθεση. Σχηματίστηκαν μια κρύα νύχτα του 2016 στο Aschaffenburg της Γερμανίας. Αποφάσισαν να μπουν και αυτοί στο δημιουργικό παιχνίδι της σύνθεσης μουσικής και πλέον έχουμε στα χέρια μας το ομώνυμο 7’’ ep που περιέχει τρία τραγούδια γεμάτα 70s/early 80s Heavy Metal Rock. Το ep είναι διαθέσιμο σε400 (από την Gates of Hell Records) μόνο κόπιες και το εξώφυλλο φιλοτεχνήθηκε από τον γερμανό καλλιτέχνη Karmazid (γνωστότερος στον ακραίο ήχο).

June 20, 2018

Ο Stevie McLaughlin είναι ένας Ιρλανδός κιθαρίστας. Έχει στο ενεργητικό τέσσερις δίσκους με τους Βρεττανούς heavy hard rockers Sandstone. Από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ως τα μέσα της τρέχουσας. Τον τελευταίο καιρό ήταν και στο line up της περιοδείας του Tim ‘’Ripper’’ Owens. Τώρα θέλοντας να μας δώσει κάτι πιο προσωπικό κυκλοφορεί ένα προσωπικό full length, για την ακρίβεια το έχει ήδη κάνει εδώ και κάμποσες εβδομάδες μέσω της Limp Music, και τιτλοφορείται ‘’Toy Empires’’.

June 20, 2018

Πηγαίνοντας πίσω στην Αγγλία στις αρχές των 80ς, τότε που το κίνημα του N.W.O.B.H.M. παρέδιδε την μια μετά την άλλη μπάντα, τρία συγκροτήματα με το όνομα Traitor’s Gate ξεπρόβαλλαν παραδίδοντας demos με δικό τους υλικό. Το ένα από αυτά, από την πόλη του Pontypool, αφού έβγαλε ένα demo το 1984, κυκλοφόρησε το ep ‘’ Devil Takes the High Road’’ το 1985 με τρία τραγούδια και απέσπασε την προσοχή πολλών οπαδών, τότε και τώρα. Τελικά το 1989 διαλύθηκαν μας και δεν κατάφεραν να πάνε ένα βήμα παραπέρα το όνομα τους.

June 19, 2018

Η μουσική μήτρα της Σουηδίας δεν κουράζεται να γεννοβολά νέους, υγιείς απογόνους. Κάποιοι δεν θα επιβιώσουν στο μέλλον αλλά οι περισσότεροι τα καταφέρνουν. Οι Hypnos είναι μια νεαρή μπάντα που παίζει hard rock με blues πινελιές και ήδη έχει δυο δίσκους για πολεμοφόδια, τα Hypnos (2015) και Cold Winds (2016), αμφότερες  κυκλοφορίες της  Crasher Records. To ‘’ CBG Sessions’’ , μέσω της The Sign Records πλέον, λειτουργεί πολυεπίπεδα.

June 18, 2018

Τα έχουμε πει και θα τα λέμε συνεχώς για την αστείρευτη πηγή συγκροτημάτων της μεταλομάνας Σουηδίας. Τα συγκροτήματα της χώρας πλησιάζουν να γίνουν περισσότερα από τον αριθμό των κατοίκων της και μάλιστα κρατάνε (σχεδόν) δεδομένα μια πολύ καλή ποιότητα στις κυκλοφορίες τους.

June 15, 2018

Οι Battleroar ανήκουν στη κατηγορία εκείνη των ελληνικών σχημάτων που έχουν κατορθώσει να ξεχωρίσουν μέσα στα χρόνια της πορείας τους.  Έχει να κάνει πάνω απ' όλα με την συνέπεια τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό που έδειξαν από τα πρώτα βήματα μέχρι και σήμερα.  Το Codex epicus αποτελεί την πέμπτη full length δισκογραφική τους απόπειρα.

June 14, 2018

Οι Fallen Idol είναι μια εντελώς άγνωστη μπάντα από το Sao Paulo της Βραζιλίας, που με βρήκε έτσι ξαφνικά, βάζοντας εμένα, και όποιον άλλο θα έχει την τύχη να τους ανταμώσει, στον θρηνητικό, πένθιμο, αλλά και όμορφο κόσμο τους. Ποιος είναι αυτός ο κόσμος τώρα. Έχει να κάνει με το doom όπως το δημιουργούν και αρέσκονται να το ακούνε στην Αμερική, (Saint Vitus, Trouble κ.α.). Με κάποιες δόσεις επικού metal, αλλά και με αρκετές πένθιμες πινελιές από μπάντες όπως οι My Dying Bride.

June 14, 2018

Αρχικά, και βλέποντας το όνομα Refuge, μπορεί να μη σας λέει και πολλά, όμως θεωρώ πως το όνομα Rage σας λέει. Στην πραγματικότητα πίσω από τους Refuge κρύβεται η κλασσική σύνθεση των Rage και αν θέλουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, αυτή που ηχογράφησε όλα τα albums από το Perfect Man του 1988 έως και το The Missing Link του 1993. Τη σύνθεση αυτή αποτελούσαν οι Peavy Wagner, Manni Schmidt και Christos Efthimiadis.

June 13, 2018

Ιρλανδοί με λογότυπο που το μπέρδεψα με αυτό των Cruachan. Τι να παίζουν άραγε? Σωστά μαντέψατε. Σαν Cruachan, δηλαδή Celtic Folk (με τη πραγματική και σωστή χρήση του όρου) Metal με ακραία φωνητικά (δεν γράφω black metal, δεν είναι black metal). Οι Celtachor δημιουργήθηκαν στο Δουβλίνο το 2007 και έχουν ήδη δύο αρκετά ενδιαφέροντες δίσκους στο ενεργητικό τους χωρίς να καταφέρνουν να φτάσουν το επίπεδο των Cruachan.

June 12, 2018

Όταν ήμασταν μικροί, σε όλους μας, ή σχεδόν σε όλους μας, άρεσαν οι ιστορίες με φαντάσματα, εμένα προσωπικά με σαγήνευαν με τον τρόμο που μου προκαλούσαν, με αποτέλεσμα να μην τις χορταίνω ποτέ. Την δεκαετία που διανύουμε, ένα άλλο φάντασμα μ’έχει στοιχειώσει, αυτό των Ghost. Αφού «κλάψαμε» διάφορους Πάπες, ήρθε η ώρα ν’αναλάβει τα ηνία του συκροτήματος ο Cardinal Copia. Μετά λοιπόν τις τόσο πετυχημένες θητείες των προκατόχων του, ο Καρδινάλιος είχε αναμφίβολα πολύ δύσκολο έργο.

Copyright 2018. All Right Reserved.