Reviews

February 24, 2018

Ένα από τα πιο ποιοτικά εξαγώγιμα προϊόντα της Τσεχίας αποτελούν οι Sebastien. Οι μελωδικοί metallers, κυκλοφορούν φέτος το 3ο τους full length, μετά τα “Tears Of White Roses” του 2010 και “Dark Chambers Of Déjà vu” του 2015, και αποδεικνύουν ότι το δρόμο που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν, τον ακολουθούν σωστά.

February 23, 2018

Τους λένε Naxatras  και είναι από την ΘεσσαλονίκηΠαίζουν ένα χαρμάνι από hard rock με γερές τρελές δόσεις ψυχεδέλειας. Υπάρχουν από το 2012. Το 2015 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο, το 2015 κυκλοφόρησε το II , και μόλις αυτές τις μέρες κυκλοφόρησαν, self released,  τον τρίτο τους δίσκο, η πέμπτη τους κυκλοφορία όπως μας πληροφορούν, με τον προφανή τίτλο III.

February 21, 2018

Οι Γερμανοί Squealer είναι ένα από αυτά τα κλασσικά αθόρυβα συγκροτήματα στο χώρο του heavy metal, με τις αρκετές κυκλοφορίες που όμως ποτέ δεν κέρδισαν την μεγάλη εκτίμηση των οπαδών.

February 17, 2018

Οι Wild Witch μας έρχονται από την Βραζιλία και η καρδιά τους βρίσκεται στα heavy metal 80s. Παίζουν όπως  τα είδωλα τους που δεν είναι παρά μπάντες όπως οτιδήποτε ξεπήδησε από το κίνημα του N.W.O.B.H.M. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2011, σαν κουαρτέτο και με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν το πρώτο τους υλικό, το ep ‘’ Burning Chains’’ (2012 με επανακυκλοφορία από την Γαλλική Inferno Records σε κασέτα το 2103) που περιείχε και μια διασκευή στους αγαπημένους τους (μας) Tokyo Blade. Το 2016, κατά την περίοδο ηχογραφήσεων, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια ο τότε τραγουδιστή τους.

February 14, 2018

Folk metal από την Βουλγαρία μας προσφέρουν οι ЮвигиΑ ή κατά το πιο εύπεπτο Yuvigi με το νέο τους καλλιτεχνικό πόνημα που τιτλοφορείται From Black. Το κυκλοφορούν μόνοι τους, από τον περασμένο Νοέμβρη.

Η μουσική τους ακούγετε αρκετά απλοϊκή αλλά εύηχη. Αλλά και αντιθέτως με το From Black τίτλο, τίποτα το σκοτεινό δεν βγαίνει, δεν ακούγεται από τα σαράντα παρά κάτι λεπτά και τα  οκτώ κομμάτια. Και οι οκτώ συνθέσεις, με αρκετά κλισέ κοινοτυπίες, αλλά και τις απαραίτητες πινελιές folklore, θα ήθελαν να στοχεύσουν σε ραδιόφωνα, ενδεχομένως στην πατρίδα τους να και το καταφέρνουν, και σε εφηβικά πάρτυ.   Δεν είναι μια αρνητική προσπάθεια αυτή. 

February 13, 2018

Οι Jaded Heart είναι μια πολύ γνωστή Γερμανική μπάντα στο χώρο του hard rock/AOR/melodic metal. Πλέον όχι καθαρά Γερμανική υπόθεση μιας και από το 2005-6 στην σύνθεση προστέθηκαν δυο Σουηδοί (Johan Fahlberg-φωνή  και Peter Östros-κιθάρα). Με νέο drummer από το 2014 φτάνουν αισίως τα δεκατρία άλμπουμς, με το τελευταίο  "Devil’s Gift" να κυκλοφορεί μέσω της Massacre Records (όπως και το προηγούμενο) στις 30 Μαρτίου σε ‘’ειδική τιμή’’ για το απλό cd αλλά και σε digipak έκδοση με δυο επιπλέον τραγούδια.

February 10, 2018

Έχουν περάσει κιόλας 3 χρόνια από το "Revenant king" και οι Visigoth επιστρέφουν με την νέα τους δουλειά. Τίτλος : Conqueror's Oath και είναι το δεύτερο full length album τους. Και σε αυτή την κυκλοφορία οι Visigoth ακολούθου την ίδια  συνταγή: Κλασσικό ατόφιο επικό μέταλο πάντα με την ιδιαιτερότητα να συναντούν ηχητικά το σήμερα. Για μια ακόμα φορά αποφεύγουν το σκόπελο αναπαραγωγής κλισέ και έχω την εντύπωση οτι αυτή τη φορά ο ήχος είναι ακόμα πιο 'κλασσικός' με λιγότερο εμφανή εκείνη την doom πινελιά που κάπου υπήρχε στο revenant king.

February 03, 2018

Οι Road To Jerusalem είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2016 και με βάση του την Δανία αποτελείται από μουσικούς με προϋπηρεσία σε μπάντες όπως οι Konkhra, The Haunted, Scar Symmetry και Soilwork. Η μπάντα κάνει φέτος το δισκογραφικό της ντεμπούτο με τον ομώνυμό της δίσκο και αν και εύλογα κάποιος θα υπέθετε ότι πρόκειται για άλλη μια μπάντα που κινείται στον χώρο του, μελωδικού, νεο-death metal, δεν θα μπορούσε να πέσει περισσότερο έξω.

February 03, 2018

Ο παλιός Phil Campbell, μετά το οριστικό και αναμενόμενο με τον θάνατο του Lemmy, τέλος των Motorhead, έχει εδώ και ένα χρόνο φτιάξει το νέο μουσικό του όχημα, μαζί με τους τρεις γιους του τους Phil Campbell & The Bastards Sons. Μαζί τους και ο τραγουδιστής Neil Starr. Τον Ιούνιο που μας πέρασε αυτό το hard rock σχήμα κυκλοφόρησε το ep με τίτλο το όνομα τους.

January 31, 2018

Ρε πως περνάνε τα χρόνια….10 χρόνια λέει από το ντεμπούτο των Alestorm. Των Alestorm που  νομίζω ότι άκουσα το ντεμπούτο τους πριν καμιά διετία και τελικά ήταν 2008. Οι Βρετανοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι  παίζουν "True Scottish Pirate Metal" αλλά στην ουσία ακούγονται ως πιο powerάδες Korpiklaani. Ξεκίνησαν σαν Battleheart αλλά το 2007 που υπέγραψαν στη Napalm Records άλλαξαν το όνομα μιας και η ίδια εταιρία είχε ήδη στις τάξεις της του Battlelore.

Copyright 2018. All Right Reserved.