Reviews

December 07, 2017

  Όγδοος δίσκος για τους Γερμανούς Coronatus το symphonic/folk metal σχήμα με τις  δυο τραγουδίστριες. Το πιο φρέσκο τους πόνημα, κυκλοφορεί μέσω της Massacre Records, και τιτλοφορείται Secrets Of Nature.

December 03, 2017

Με αρχηγό πάντα τον πολύ Victor Smolski, οι Almanac η διεθνής αυτή μπάντα που κατοικοεδρεύει στην Γερμανία μας δίνει το δεύτερο καλλιτεχνικό της πόνημα, και αυτό από την Nuclear Blast, με τίτλο Kingslayer. Το κείμενο για το ντεμπούτο Tsar εδώ https://www.metalzone.gr/reviews/almanac-tsar

November 22, 2017

Οι κλώνοι των Black Sabbath μετριούνται σε εκατοντάδες. Αυτές των Pentagram είναι πολύ λιγότερες γι αυτό και ίσως πιο αποδεκτές. Κάποιοι Νορβηγοί πιτσιρικάδες δημιουργούν τους Purple Hill Witch το 2010 και doomάρουν (με αρκετά stoner σημεία)  όπως τα ακούσματα τους, προσθέτοντας αρκετή ψυχεδέλεια, μουσικά και στιχουργικά. Ακόμα πιο έντονες είναι αυτές οι Hawkwind όπως και οι σαφέστατες Black Sabbath επιρροές και πάντοτε με αγάπη στο N.W.O.B.H.M.

November 21, 2017

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που αγκάλιασε τους RAM. Η Ελλάδα αγαπά το παλιομοδίτικο Metal. Το ίδιο και ο Σουηδός Harry Granroth που δημιούργησε την μπάντα το 1999. Βρήκε στο πρόσωπο του δεύτερου κιθαρίστα Daniel Johansson τα ίδια γούστα, προσθέσαν και την φωνάρα του Oscar Carlquist, και μαζί με ένα ρυθμικό ντουέτο γεννήθηκαν οι RAM. Ένα ep  (Sudden Impact)  από την δική τους εταιρία Black Path Metal το 2003 και ντεμπούτο (Forced Entry) το 2005. Άμεσα αγαπητοί στο αντίστοιχο κοινό με τις (πρωτεύουσες) Judas Priest και (δευτερεύουσες) Mercyful Fate επιρροές.

November 17, 2017

Κάπως έτσι φαντάζουν οι Αμερικάνοι, από το Sacramento της California, Niviane. Καθώς το metal τους και στην power πλευρά του, όσο και στην heavy πλευρά του ακούγεται και δείχνει  πιο Ευρωπαικής παρά Αμερικάνικης αισθητικής και τεχνοτροπίας.

  Οι Niviane κυκλοφορούν μέσω της Pitch Records το ντεμπούτο full length τους με τίτλο The Druid King. Από το μέσα στο europower εξώφυλλο, είναι αρκετά εντυπωσιακό, και η χαρά του powermetalά,  μπαίνω στο κλίμα το τι θα ακούσω στην σχεδόν μίας ώρα διάρκεια και στα ένδεκα κομμάτια του The Druid King.

November 15, 2017

  Τον περασμένο Φλεβάρη οι The Offering είχαν κυκλοφορήσει, ανεξάρτητα το ντεμπούτο ep με τίτλο το όνομα τους, σε cd και ψηφιακά. Αυτές τις μέρες οι Century Media Records το ξανακυκλοφορεί ψηφιακά, προφανώς για να κόψει κίνηση, και μετά να δει αν θα το κόψει σε cd σε άλλα format. Αλλά και να τους δώσει την internetική ευκαιρία να τους ακούσει κάμποσος λαός και πιθανόν να αποκτήσουν κάποιο fun base.

November 13, 2017

   Αν είσαι λίγο ψαγμένος και fan των underground συγκροτημάτων, δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει τίποτα για αυτούς. Οι Heretic, αποτελούν το αγαπημένο μίγμα ουσιών των απανταχού headbangers ανα τον κόσμο. Συνδυάζουν Power και Thrash στοιχεία, και δεν νομίζω πως υπάρχει μεταλλάς που να μην έχει κουνήσει ρυθμικά το κεφάλι έστω για λίγο σε αυτούς τους ρυθμούς. Η ιστορία τους ξεκινάει το 1985 όταν και δημιουργήθηκαν. Έκτοτε, υπεραπολαύσαμε το καταπληκτικό ντεμπούτο “Breaking Point”, το οποίο χαρακτηρίζεται απο τα ξεχωριστά,σε θέμα χροιάς, φωνητικά του Mike Howe.

November 09, 2017

Μόλις έναν χρόνο μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, το The Chronicles Of Light, οι Κύπριοι epic/power metallers Arrayan Path επιστρέφουν όχι απλά δριμύτεροι αλλά μάλλον με την καλύτερη ή αν θέλετε πιο πλήρη κυκλοφορία τους μέχρι σήμερα, που τιτλοφορείται Dawn Of Aquarius. Ο δίσκος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και concept, καθώς οι στίχοι του είναι αφιερωμένοι εξολοκλήρου στην ινδική θεά Κάλι, όπως αυτή εμφανίζεται μέσα στην ινδουιστική θρησκεία και μυθολογία.

November 09, 2017

  Ο εδώ και δυο χρόνια αποχωρήσαντας από τους Battle Beast Anton Kabanen, κιθαρίστας – τραγουδιστής, άμεσα μετά το φευγιό του, δημιούργησε ένα αντίστοιχο, σε ήχο και σε ύφος, σχήμα, τους Beast In Black. Εντάξει και στο όνομα μοιάζουν τα δύο σχήματα. Και αυτές τις μέρες,  μέσω της Nuclear Blast, και ίδια δισκογραφική, το ντεμπούτο full length τους με τίτλο Berserker.

November 08, 2017

Μια νέα Power Metal ξεκινά το ταξίδι της από την Αυστραλία, και μάλιστα με τους καλύτερους οιωνούς. Η μπάντα μπορεί να υπάρχει μόλις ένα χρόνο αλλά τα μέλη τους είναι βετεράνοι στο χώρο, έστω και αν συμμετείχαν σε άγνωστες μπάντες. Πάρτε το σαν οπαδοί, έχουν ακούσει μπόλικο πράγμα στην ηλικία τους. Η Massacre Records είναι αυτή που τους υπέγραψε και έτσι οι Night Legion θα κυκλοφορήσουν το ομώνυμο ντεμπούτο τους σε cd  μέσω αυτής.

Copyright 2017. All Right Reserved.