Reviews

June 18, 2018

Οι Καναδοί, melodic modern deathsters από τον Καναδά, μια χώρα με πολλά καλά νέα για όλους τους χώρους του metal έφτασαν μέσα στα είκοσι επτά χρόνια παρουσίας τους στον χώρο στον δέκατο τρίτο δίσκο τους, που κυκλοφορεί εδώ και κάποιες μέρες μέσω της Nuclear Blast, και τιτλοφορείται ‘’Meditations’’.

June 14, 2018

Στον πυρετό των δίσκων που επανακυκλοφορούν με άλλο ήχο, άλλη μίξη, άλλο εξώφυλλο διότι οι καλλιτέχνες που το δημιούργησαν δεν ήταν ποτέ πλήρως ευχαριστημένοι, μπαίνουν και οι Megadeth, ή πιο σωστά ο Dave Mustaine Ίσως είναι μια απλή δικαιολογία για μια νέα χιλιοεπανακυκλοφορία που θα δώσει μια νέα δικαιολογία στους οπαδούς τους να το αγοράσουν. Επιλεγμένος στόχος, το ντεμπούτο τους, Killing Is My Business... and Business Is Good!

June 14, 2018

Οι Trouble Agency είναι μια Βέλγικη thrash metal μπάντα που η ιστορία τους κρατάει από το 1993. Η αλήθεια είναι ποτέ δε γίνανε ιδιαίτερα γνωστοί, παρότι εδώ και 25 χρόνια είναι θεωρητικά ενεργοί . Κάτι η προσκόλληση τους στην DIY φάση, κάτι οι ελάχιστες δουλειές που έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα, δεν τους έχουν βοηθήσει να ξεχωρίσουν. Για την ακρίβεια μάλιστα, η μοναδική ολοκληρωμένη τους δουλειά είναι το “Moneycracy” του 2006. Από εκεί και πέρα, κάποια διάσπαρτα demos, είναι ότι καλύτερο έχουν να επιδείξουν.

May 17, 2018

Το υποτιμημένο, το κατά τα άλλά θρυλικό πια, το σίγουρα υπερτίμιο trash, από τα παλιάς κοπή, σχήμα των Overkill κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast μια live ηχογράφηση, αρκετά χορταστική, σε cd προς το παρόν, με τίτλο ‘’Live In OverHousen’’

Η ηχογράφηση έλαβε χώρα κατά την εμφάνιση των Overkill στο Turbinenhalle 2 στο Oberhausen στην Γερμανία στις 16 του Απριλίου του 2016.

April 29, 2018

Οι Γερμανοί Wolfen φτάνουν με το Rise Of The Lycans αισίως στην 6η τους κυκλοφορία και από ότι φαίνεται έχουν βρεί πια τον τρόπο να στήνουν ωραίες κυκλοφορίες.

Για όσους δεν έχουν επαφή με το υλικό τους, οι Wolfen παίζουν γερμανοτραφές power metal, με αρκετή δόση μελωδίας αλλά και σημαντικές thrash επιρροές, με έναν ήχο που δεν  θα ήταν άκαιρο να πούμε ότι κινείται κάπου ανάμεσα στους Powerwolf και τους πιο πρόσφατους Grave Digger.

April 26, 2018

Οι Νεοϋορκέζοι Anthrax με τα τόσα χρόνια καριέρας, άκρως επιτυχημένης, με πολύ καλούς και μέτριους αλλά πάντα τίμιους δίσκους. Με την επιβλητική μορφή του Scot Ian. Με το πρόσφατο full length ‘’For All Kings’’ να είναι μια από τις καλές κυκλοφορίες του λεγόμενου big4. Οι Anthrax λοιπόν κυκλοφορούν μέσω της Megaforce Records μια ζωντανή ηχογράφηση – κινηματογράφηση με τίτλο ‘’Kings Among Scotland’’. Κυκλοφορεί σε dvd, σε 3 12’ βυνίλια και σε 2cd. Εδώ θα μας απασχολήσει η ζωντανή ηχογράφηση στο διπλό cd.

April 24, 2018

Τρία χρόνια μετά το πολύ καλό ντεμπούτο τους Out Of The Black, οι Αθηναίοι Alphastate επανέρχονται με το The Grind και όποιος τους βρήκε ενδιαφέροντες στον πρώτο δίσκο τους, εδώ ίσως και να τους αγαπήσει.

March 27, 2018

Μια από τις αρχαιότερες και καλύτερες μπάντες του Black/Thrash Metal επέστρεψε. Σαφώς και μιλάμε για τους Νορβηγούς Aura Noir, μια μπάντα που πρωτοστάτησε στο είδος, σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια πριν. Η μπάντα ξεκίνησε σαν project του Agressor, γνωστός και ως Carl-Michael Eide. Ο πολυτεχνίτης Agressor, ήταν μέλος των Ved Buens Ende, Ulver, Cadaver και άλλων μπαντών ενώ στα μέσα των 90ς  ξεκίνησε τους Aura Noir και τους Inferno σε πιο thrashy ύφος. Οι Aura Noir είχαν και τα black στοιχεία, είτε αυτό λέγεται στίχους και Image, είτε λέγονται φωνητικά, είτε πριμαριστά riffs.

March 18, 2018

Vorbid. Νεαρά άτομα αποτελούν αυτή τη σχετικά νεοσύστατη( 2013)  μπάντα από την Νορβηγία. Όχι, δεν παίζουν black metal αλλά thrash και μάλιστα τεχνικό και προοδευτικό, με τεράστιες συνθέσεις . Για την ακρίβεια, το ‘’Mind’’, όπως λέγεται το ντεμπούτο τους, περιέχει μόνο πέντε τεράστιες συνθέσεις που φτάνουν τα πενήντα λεπτά. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μιλάμε για το κλασσικό thrash των 3-4 λεπτών. Το εξώφυλλο με τις πέντε φιγούρες σχετίζεται με το στιχουργικό  κόνσεπτ  που αντιπροσωπεύεται από τα πέντε τραγούδια.

February 11, 2018

Οι Age Of Arcadia είναι μια μπάντα που συστάθηκε μόλις πέρσι, δημιουργημένοι από τις στάχτες των Αθηναίων Insidead. Με βάση πλέον το Βερολίνο και πολυεθνική σύνθεση, οι Age Of Arcadia κάνουν δισκογραφικό ντεμπούτο με το Eleysis. Βέβαια ο δίσκος είναι ουσιαστικά μια επανακυκλοφορία καθώς είχε πρωταρχικά ηχογραφηθεί κάτω από το όνομα των Insidead to 2013. Με νέους μουσικούς και (υποθέτω) νέα ηχογράφηση, το Eleysis έρχεται να διεκδικήσει εκ νέου το μερίδιο που του αναλογεί στα αυτιά των φίλων του σκληρού ήχου.

Copyright 2018. All Right Reserved.