Reviews

December 10, 2017

Αν σε ρωτήσουν ποια είναι η μπάντα με τα πιο χρακτηριστικά/δυνατά φωνητικά, τις καλύτερες ρυθμικές κιθάρες, έναν από τους καλύτερουυυς μπασίστες, τα τύμπανα με την περισσότερη επιρροή στο είδους τους, τι θα απαντούσες; Μα και βέβαια οι Cann.., βασικά οι Iron Maiden θα έλεγες, οι Μetallica (εξαιρούνται τα τύμπανα), τώρα που το καλοσκέφτομαι δεν θα έλεγες τους Cannibal Corpse. Αν όμως το σκεφτούμε λίγο πιο διεξοδικά, οι βετεράνοι metallers πληρούν όλα τα προαναφερθέντα κριτήρια. Πάμε λοιπόν να σχολιάσουμε τον 14ο δίσκο των Cannibal Corpse, το Red Before Black.

December 08, 2017

Τον Nocturno Culto  τον γνωρίζουμε  από τους Darkthrone, και από το μικρό του πέρασμα από τους Satyricon. Εδώ, από το 2008, εκεί στα μέρη του, στην Νορβηγία έφτιαξε μαζί με τον  Sarke κατά κόσμον Thomas Berglie, μπάσο, songwriting, τους Sarke για να δημιουργούν και να γουστάρουν πάνω στον black/thrash ήχο. Τώρα μαζί με την υπόλοιπη παρέα τους που με τον καιρό προστέθηκε: Steinar Gundersen, κιθδίσκο άρα και songwriting, Terje Kråbøl, ντραμς, και Anders Hunstad, πλήκτρα και songwriting, κυκλοφορούν τον πέμπτο δίσκο τους με τίτλο Viige Urh. Κυκλοφορεί από την Indie Recordings.

December 07, 2017

  Όγδοος δίσκος για τους Γερμανούς Coronatus το symphonic/folk metal σχήμα με τις  δυο τραγουδίστριες. Το πιο φρέσκο τους πόνημα, κυκλοφορεί μέσω της Massacre Records, και τιτλοφορείται Secrets Of Nature.

December 06, 2017

Άνοιγμα της βραδιάς με μία καθαρή deathιά, μιλόντας για μια μπάντα που μας έρχεται απο το El Paso του Texas των ΗΠΑ. Η μουσική που παίζουν, είναι ουσιαστικά Thrash/Death Metal, που ίσως ο τρόπος τους να θυμίζει και λίγο το Power Metal. Οι συνεχόμενες κραυγές, με οδηγούν να καταλήξω στο Death Metal, οριστικοποιόντας την ταυτότητα τους στο μυαλό μου.

December 03, 2017

Με αρχηγό πάντα τον πολύ Victor Smolski, οι Almanac η διεθνής αυτή μπάντα που κατοικοεδρεύει στην Γερμανία μας δίνει το δεύτερο καλλιτεχνικό της πόνημα, και αυτό από την Nuclear Blast, με τίτλο Kingslayer. Το κείμενο για το ντεμπούτο Tsar εδώ https://www.metalzone.gr/reviews/almanac-tsar

November 30, 2017

Οι Dr Living Death! μας έρχονται από την Σουηδία. Παίζουν και speedάρουν ένα crossover thrash/hardcore metal όπως μας το έμαθαν σχήματα σαν τους Anthrax, D.R.I., Suicidal Tendencies , Stormtroopers of Death και άλλες μπάντες από τα 80ς.

November 22, 2017

Οι Marvel είναι από την Σουηδία και παίζουν ένα τυποποιημένο και χαρούμενο κλασικό rock. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν μέσω της The Sign Records, το At The Sunshine Factory,  λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του mini lp The Hills Have Eyes.

November 22, 2017

Οι κλώνοι των Black Sabbath μετριούνται σε εκατοντάδες. Αυτές των Pentagram είναι πολύ λιγότερες γι αυτό και ίσως πιο αποδεκτές. Κάποιοι Νορβηγοί πιτσιρικάδες δημιουργούν τους Purple Hill Witch το 2010 και doomάρουν (με αρκετά stoner σημεία)  όπως τα ακούσματα τους, προσθέτοντας αρκετή ψυχεδέλεια, μουσικά και στιχουργικά. Ακόμα πιο έντονες είναι αυτές οι Hawkwind όπως και οι σαφέστατες Black Sabbath επιρροές και πάντοτε με αγάπη στο N.W.O.B.H.M.

November 21, 2017

   Δεν πρέπει να έχει ξανατύχει να ασχοληθώ με Brutal Death Metal/Goregrind μουσική. Οι Smothered Bowels είναι μια Ρώσικη μπάντα πολύ νέα στον χώρο, που υπηρετεί το συγκεκριμένο είδος. Πιο συγκεκριμένα μας έρχονται απο την παγωμένη Μόσχα.

November 21, 2017

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που αγκάλιασε τους RAM. Η Ελλάδα αγαπά το παλιομοδίτικο Metal. Το ίδιο και ο Σουηδός Harry Granroth που δημιούργησε την μπάντα το 1999. Βρήκε στο πρόσωπο του δεύτερου κιθαρίστα Daniel Johansson τα ίδια γούστα, προσθέσαν και την φωνάρα του Oscar Carlquist, και μαζί με ένα ρυθμικό ντουέτο γεννήθηκαν οι RAM. Ένα ep  (Sudden Impact)  από την δική τους εταιρία Black Path Metal το 2003 και ντεμπούτο (Forced Entry) το 2005. Άμεσα αγαπητοί στο αντίστοιχο κοινό με τις (πρωτεύουσες) Judas Priest και (δευτερεύουσες) Mercyful Fate επιρροές.

Copyright 2017. All Right Reserved.