Reviews

June 24, 2018

2007. Ισπανία. Δυο φίλοι που ακούνε αβέρτα death metal δημιουργούν τις πρώτες φόρμες δικού τους υλικού αλλά τους λείπει οπωσδήποτε ένας drummer. Κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία των Graveyard που πλέον έχουν πάνω από δέκα χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει τρεις ολοκληρωμένους δίσκους (με τελευταίο το 2016), δυο eps και άπειρα σπλιτς. Για να το γιορτάσουν, επέστρεψαν στο στούντιο που είχαν ηχογραφήσει το πρώτο τους demo.

June 23, 2018

Οι Mortiis είναι μια μπάντα από την Νορβηγία, βασισμένη στον μουσικό Mortiis, ex- Emperor, ex - Vond, που έβαζε τις σκοτεινές ambient καλλιτεχνικές ανησυχίες της στην αρχή, κάπου στις αρχές των 90ς και μετά το γύρισε στο πιο βιομηχανικό ήχο, industrial και καλά. Και μετράει δέκα full length αν τα μέτρησα καλά. Εδώ τώρα μας απασχολεί, και μας τρώει τον χρόνο, ο έβδομος δίσκος τους που κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο ‘’Perfectly Defect’’.

June 23, 2018

Οι Pulver  είναι μια πενταμελής υπόθεση. Σχηματίστηκαν μια κρύα νύχτα του 2016 στο Aschaffenburg της Γερμανίας. Αποφάσισαν να μπουν και αυτοί στο δημιουργικό παιχνίδι της σύνθεσης μουσικής και πλέον έχουμε στα χέρια μας το ομώνυμο 7’’ ep που περιέχει τρία τραγούδια γεμάτα 70s/early 80s Heavy Metal Rock. Το ep είναι διαθέσιμο σε400 (από την Gates of Hell Records) μόνο κόπιες και το εξώφυλλο φιλοτεχνήθηκε από τον γερμανό καλλιτέχνη Karmazid (γνωστότερος στον ακραίο ήχο).

June 20, 2018

Ο Stevie McLaughlin είναι ένας Ιρλανδός κιθαρίστας. Έχει στο ενεργητικό τέσσερις δίσκους με τους Βρεττανούς heavy hard rockers Sandstone. Από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ως τα μέσα της τρέχουσας. Τον τελευταίο καιρό ήταν και στο line up της περιοδείας του Tim ‘’Ripper’’ Owens. Τώρα θέλοντας να μας δώσει κάτι πιο προσωπικό κυκλοφορεί ένα προσωπικό full length, για την ακρίβεια το έχει ήδη κάνει εδώ και κάμποσες εβδομάδες μέσω της Limp Music, και τιτλοφορείται ‘’Toy Empires’’.

June 20, 2018

Πηγαίνοντας πίσω στην Αγγλία στις αρχές των 80ς, τότε που το κίνημα του N.W.O.B.H.M. παρέδιδε την μια μετά την άλλη μπάντα, τρία συγκροτήματα με το όνομα Traitor’s Gate ξεπρόβαλλαν παραδίδοντας demos με δικό τους υλικό. Το ένα από αυτά, από την πόλη του Pontypool, αφού έβγαλε ένα demo το 1984, κυκλοφόρησε το ep ‘’ Devil Takes the High Road’’ το 1985 με τρία τραγούδια και απέσπασε την προσοχή πολλών οπαδών, τότε και τώρα. Τελικά το 1989 διαλύθηκαν μας και δεν κατάφεραν να πάνε ένα βήμα παραπέρα το όνομα τους.

June 19, 2018

Οι Nekrokraft που παίζουν ένα χαρμάνι black/thrash με death αποχρώσεις μας έρχονται την τελευταία δεκαετία από την Σουηδία. Μετά από ep, demos και ένα full length, ‘Will O Wisp’’ του 2016 μας σερβίρουν τώρα σε ένα ανατριχιαστικά brutal black/thrash/death μπουφέ το επόμενο ανοσιούργημα τους με τίτλο ‘’Servants’’. Το κυκλοφορούν από την The Sign Records.

June 19, 2018

Η μουσική μήτρα της Σουηδίας δεν κουράζεται να γεννοβολά νέους, υγιείς απογόνους. Κάποιοι δεν θα επιβιώσουν στο μέλλον αλλά οι περισσότεροι τα καταφέρνουν. Οι Hypnos είναι μια νεαρή μπάντα που παίζει hard rock με blues πινελιές και ήδη έχει δυο δίσκους για πολεμοφόδια, τα Hypnos (2015) και Cold Winds (2016), αμφότερες  κυκλοφορίες της  Crasher Records. To ‘’ CBG Sessions’’ , μέσω της The Sign Records πλέον, λειτουργεί πολυεπίπεδα.

June 18, 2018

Οι Καναδοί, melodic modern deathsters από τον Καναδά, μια χώρα με πολλά καλά νέα για όλους τους χώρους του metal έφτασαν μέσα στα είκοσι επτά χρόνια παρουσίας τους στον χώρο στον δέκατο τρίτο δίσκο τους, που κυκλοφορεί εδώ και κάποιες μέρες μέσω της Nuclear Blast, και τιτλοφορείται ‘’Meditations’’.

June 18, 2018

Τα έχουμε πει και θα τα λέμε συνεχώς για την αστείρευτη πηγή συγκροτημάτων της μεταλομάνας Σουηδίας. Τα συγκροτήματα της χώρας πλησιάζουν να γίνουν περισσότερα από τον αριθμό των κατοίκων της και μάλιστα κρατάνε (σχεδόν) δεδομένα μια πολύ καλή ποιότητα στις κυκλοφορίες τους.

June 16, 2018

Τα σουηδικά κανόνια του black metal, οι Marduk, δονούν για δέκατη τέταρτη φορά με το νέο τους χτύπημα που φέρει τον περήφανο τίτλο ‘’Victoria’’. Θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου, σε δυο εκδόσεις12’’ βυνυλίων, σε ψηφιακή μορφή, και σε δυο εκδόσεις cd, από την Century Media.

Copyright 2018. All Right Reserved.