ΟΙ AT THE GATES, UNLEASHED & MEMORIAM, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ PIRAEUS 117 ACADEMY

AT THE GATES - Daggers Of Black Haze (OFFICIAL VIDEO)

Στις 30 του Νοέμβρη θα λάβει χώρα ένα event που κάποτε λέγαμε ότι δεν θα αξιωνόμασταν να ξανά δούμε. Οι At The Gates όμως που εδώ και κάποια χρόνια ξανάσμιξαν μας ήρθαν το 2015, μας ξανάρχονται και στις 30/11 και 01/12 για δυο συναυλίες Αθήνα, στο Piraeus 117 Academy και Θεσσαλονίκη, στο  Principal Club Theater @ Fix, αντίστοιχα. Μαζί τους οι Βρετανοί, από το Birmingham, οι Memoriam, του ex – Bolt Thrower Karl Willetts. Και για το Αθηναϊκό κοινό μαζί τους θα είναι και οι Vikings του death metal, οι Σουηδοί Unleashed.

At The Gates: Ένας από τους βασικούς πόλους του Σουηδικού death ήχου είναι σίγουρα οι At The Gates. Τα early years, εκεί στο 1990  βρίσκουν τον Tomas "Tompa" Lindberg, φωνή, που ορίζει την death metal φωνή. Ο ‘’έχω παίξει και σε αυτήν την μπάντα’’ Adrian Erlandsson, στα τύμπανα. Τα αδέλφια Björler, ο Jonas κιθάρα και ο Anders στο μπάσο. Και ο Alf Svensson στην άλλη κιθάρα. Αυτά τα καλόπαιδα ξεκίνησαν τους At The Gates και κυκλοφόρησαν το 1991 demo με τίτλο Garden Of Grief και το 1992 το ντεμπούτο full length, δίσκαρο ‘’The Red in the Sky Is Ours’’. Το κείμενο για το ντεμπούτο εδώ   Το ‘’With Fear I Kiss the Burning Darkness’’ το 1993. Με μια αλλαγή, Martin Larsson στην δεύτερη κιθάρα,  το 1994 κυκλοφόρησαν  το ‘’Terminal Spirit Deseace’’. Και το 1995, αν μη το άλλο είσαν δημιουργικοί, το ‘’Slaughter Of The Soul’’. Και μας είπαν ως εδώ. Ο κάθε δίσκος είχε την death ταυτότητα των At The Gates, αλλά και το και το melodic death Σουηδικό διαβατήριο. Και μετά μας είπαν.  Αυτό ήταν. Ότι είδατε είδατε. Τέλος. Και όμως το 2007,  ξαναβρέθηκαν κάνοντας κάποια σόου, κυρίως σε φεστιβάλ. Κυκλοφόρησαν και επετειακό τριπλό dvd με show από εκείνο το re union, συν πολλές ομορφιές. ‘’Purgatory Unleashed - Live at Wacken 2008’’. Και μας υπενθύμισαν, ή έμαθαν στους νεότερους πως στην σκηνή σπέρνουν. Και πάλι το 2014, όπως και όποιοι το είχαν τερματίσει, το ξανά έπιασαν. Και τώρα με ‘’At War With Reality’’ πέμπτο δίσκο, και πριν λίγους μήνες τον έκτο, ‘’To Drink from the Night Itself’’. Τώρα ο Jonas Stålhammar κρατάει την δεύτερη κιθάρα.

Ο ήχος τους δεν έχει αλλάξει με τα χρόνια. Πέρα από την φυσιολογική εξέλιξη της παραπάνω εμπειρίας από τα early years, έχουν κρατήσει αυτήν την old school μυρωδιά, αλλά έχουν και πιο φρέσκιες ιδέες που έχουν εκσυγχρονίσει  τον ήχο τους. Πριν τέσσερα χρόνια στο Fuzz έσπειραν τους death metal τυφώνες που είχαμε τόσο ανάγκη να μας χτυπήσουν συθέμελα. Και φέτος θα θερίσουν τα γιγαντιαία  αγάπη του Ελληνικού κοινού προς αυτούς και εμείς την δική τους προς εμάς.

Unleashed: Οι Unleashed που θα παίξουν μόνο στο live της Αθήνας είναι μια από τις σπουδαιότερες death metal μπάντες που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν τους At The Gates. Μπάντα από το 1989, με συνολικά δέκα τρεις δίσκους, με τον φετινό πολύ καλό ‘’The Hunt Of White Christ’’ που συνοδεύτηκε από το ‘’The Hunt Of White Christ (ep and rarities). Σπουδαίοι δίσκοι έχουν κυκλοφορήσει οι Unleashed, όπως τους ‘’Where No Life Drwells’’  του 1991, ‘’Across The Open Sea’’ του 1993, ‘’Midvinteblot’’ του 2006, ‘’Odalheim’’ του 2012 και φυσικά αρκετούς άλλους. Μια άλλη σημαντική πτυχή των Unleashed είναι ότι έχουν κάνει ελάχιστες αλλαγές στο line up. ‘Ετσι μπροστά μας θα βρεθούν οι Johnny Hedlund, ex-Nihilist, φωνή – μπάσο, ο ντράμερ
Anders Schultz, ο κιθαρίστας Tomas Olsson και οι τρεις αρχικά μέλη. Και ο κάπως πιο καινούριος κιθαρίστας, από το 1995, Fredrik Folkare. Αναμένουμε απλά να λεηλατήσουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Memoriam: Και τις δυο βραδιές θα ανοίξουν οι Memoriam. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον  κύριο που θα κρατά το μικρόφωνο, τον Karl Willetts από τους Bolt Thrower. Που μαζί με τους Frank Healy  (Sacrilege, ex-Benediction, ex-Napalm Death) στο μπάσο και Scott Fairfax, (ex-Cerebral Fix, ex-Exploder) και τον ντράμερ που πια δεν ανήκει στην μπάντα,  Andrew Whale, έφτιαξαν και κυκλοφόρησαν δυο full length: το περσινό ‘’For The Fallen’’ και το πιο πρόσφατο ‘’The Silent Vigil’’. Από αυτούς τους δυο death metal ολέθρους, ίσως και και μερικά Bolt Thrower classics? Δωράκια αναμένουμε να απολαύσουμε από τους Memoriam.

Σε τελική ανάλυση τι έχουμε να αναμένουμε εμείς στην Αθήνα, στο Piraeus 117 Academy? Μια death metal βραδιά, με δυο από τις πιο σπουδαίες μπάντες Σουηδικού death metal, παλαιές αλλά ακόμα κραταιές και δημιουργικές, At The Gates & Unleashed. Και μια από την Αγγλία, φέρουσα λίγο από την μυρωδιά των Bolt Thrower, λόγω του Karl Willets. Μια βραδιά με ακατάπαυστο κοπάνημα και mosh pit. Μια βραδιά νοσταλγίας παλαιών At The Gates & Unleashed ύμνων, αλλά και καινούριων κομματιών. Αλλά και της φρέσκιας αύρας μαζί με old scholl deathίλας από τους Memoriam.

Στέφανος Στεφανίδης

Copyright 2024. All Right Reserved.