The team

Kostas "PureViL" Kyriakakis

Founder/Chief editor/Producer of Metalzone radio show/Captain

O Κώστα Κυριακάκης είναι ο έφηβος που φορούσε τα κολλητά τζιν, τα μπλουζάκια των συγκροτημάτων και τα μπουφάν με τα «ραφτά» στη δεκαετία του 80. Με τους φίλους του βρίσκονταν σε σπίτια και άκουγαν με δέος κάθε νέο δίσκο που κυκλοφορούσε, έγραφε και αντάλλασσέ κασέτες προκειμένου να μάθει τις νέες κυκλοφορίες. Περίμενε έξω από το δισκάδικο να ανοίξει για να πάρει το καινούριο άλμπουμ των Iron Maiden, είχε κολλημένη πάνω από το κρεβάτι του την αφίσα των Manowar και στους χορούς του σχολείου κουβαλούσε μαζί του βινύλια μήπως και στο τέλος βάλουν κάνα κομματάκι «δικό» τους και εντυπωσιάσουν.

Με την ενηλικίωσή του άρχισε να μπλέκεται με ραδιοφωνικούς σταθμούς ως ηχολήπτης αλλά και μουσικός παραγωγός. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 που όλοι θεωρούσαν ότι ως είδος το Heavy Metal είχε ξεπεραστεί από αγάπη και μεράκι ξεκίνησε με το ρομαντισμό του Δον Κιχώτη να κάνει μια εκπομπή στο σταθμό που εργαζόταν ως ηχολήπτης και να παίζει κλασσικό heavy metal… Το Metalzone. 

Τον είπαν τρελό, τον είπαν ξεπερασμένο, του είπαν ότι ζει στο παρελθόν… σήμερα τόσα χρόνια μετά μιλάμε για τη μακροβιώτερη εκπομπή Heavy Metal στο ελληνικό ραδιόφωνο που έχει περάσει πολλές φουρτούνες και έχει εδραιωθεί με την ανάπτυξη της σελίδας της και ο Κώστας είναι μια Metalική εγκυκλοπαίδεια που έχει γαλουχήσει γενιές ακροατών που ξενυχτούσαν βράδια ολόκληρα ή επειδή δεν μπορούσαν να ακούσουν την εκπομπή την ηχογραφούσαν σε κασέτα και έβαζαν ξυπνητήρι για να γυρίσουν την πλευρά. Συγκροτήματα ξεχασμένα ακόμα κι από τα ίδια, έχουν αναδειχθεί χάρις την επιμονή και το μεράκι με το οποίο έχει αφιερώσει τον ίδιο του τον εαυτό ο Κώστας. 

Elena "Hellena" Mihailidou

Chief editor/P.R. Manager

Το ραδιόφωνο είναι η πρώτη συσκευή που ανοίγει στο σπίτι κάθε πρωί για αυτό και από τα 19 μπήκε στο ραδιοθάλαμο και δεν βγήκε από τότε. Δημοσιογραφία ήταν το όχημα και οι εκπομπές που έκανε και οι μουσικές που άκουσε και ασχολήθηκε καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα ώσπου είδε το φως το μεταλλικό όταν ο Κώστας Κυριακάκης την μύησε στο heavy metal. Η σχέση με το metalzone ξεκίνησε από λοστρόμος και τη μετάφραση ειδήσεων αλλά όπως σε κάθε παθιασμένο έρωτα η εξέλιξη ήταν θυελώδης. Αφού αφομοίωσε τις βάσεις από τον καπετάνιο του Metalzone παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανοιχτά αυτιά και υπερασπίζεται τις μοντερνιές που πιστεύει ότι θα γράψουν την δική τους ιστορία στο μεταλικό στερέωμα. 

Lampros "Metalshock" Panetas

Editor

Ο παλαιότερος των ακροατών της εκπομπής του Metalzone, o Stormbringer ξεκίνησε την σχέση του γράφοντας reviews και αργότερα κάνοντας εκπομπές στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Metalzone. Είναι το stealth του Metalzone καθώς εντοπίζεται σε συζητήσεις, παρέες και συναυλίες που δεν τον περιμένεις. Προσοχή ξέρει πολύ περισσότερη μουσική από όση νομίζετε, έχει ακούσει πολλά περισσότερα είδη από όσα νομίζετε, έχει τραγικές γνώσεις επι του αντικειμένου και δεν πρέπει να μιλάς άσχημα μπροστά του για τους Cirith Ungol.

Anastasia Magica Kitsiou

Editor

H Αναστασία ξεκίνησε στο Metalzone ως συμπαραγωγός πρώην συνεργάτη και εξελίχθηκε σε αφοσιωμένη συντάκτρια και ραδιοφωνική παραγωγό. Είναι το κορίτσι που επεξεργάζεται τα female fronted bands, μπλέκει αθλητικά και μουσική στις εκπομπές και έχει μια διαβολεμένη αδυναμία στους Steel Panther (μα για όνομα!). Ενίοτε αναλαμβάνει χρέη φωτογράφου με μεράκι που περισσεύει της επαγγελματικής κατάρτισης των έτερων φωτογράφων μας.

Dimitris Deathalos

Editor

Ο Δημήτρης εντάχθηκε στην ομάδα του Metalzone και έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο των δισκοκριτικών σε όλο τους το φάσμα αλλά και τις οργάνωσης του διαμοιρασμού τους ανάμεσα στους συντάκτες. Διασχίζοντας τις 7 θάλασσες είναι ο άνθρωπος που θα γράψει με την ίδια ευκολία και ευφράδεια για το νέο άλμπουμ των Helloween αλλά και το νέο My dying bride γιατί τα ακούσματά του καλύπτουν όλη τη γκάμα με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στεφανος Στεφανιδης

Editor

Ο έτερος μέγας reviewer του Metalzone είναι ο Στέφανος που με την απίστευτη δίψα για καινούρια ακούσματα αποτελεί τον ακούραστο reviewer σε όλο το φάσμα των ειδών της Metal. Βέβαια αν έγραφε και για τον Αλκίνοο Ιωανίδη δεν θα τον χάλαγε αλλά αυτό είναι εκτός ύλης του Metalzone.gr

Gerasimos "Signfollower" Douros

Editor

Ή αλλιώς ο γραφικός της παρέας. Προβοκάτορας μέχρι εκεί που δεν παίρνει και «σάπιος» όπως αυτοχαρκατηρίζεται ψάχνει για το βινύλιο που η θήκη του είναι εσωτερικά από γυαλόχαρτο ώστε κάθε φορά που μπαίνει και βγαίνει να χειροτερεύει ο ήχος! Δεν παραλείπει να αγοράζει τις κυκλοφορίες σε κασέτα! Ε και; Γνωρίζει τους πάντες και για όλους έχει μια ιστορία και συνήθως οι πιο θανατηφόρες ατάκες είναι δικές του.

Anna Lazarakou

Editor

Guest star στο Metalzone ανάμεσα στα 100δες ενδιαφέροντα της η τραγουδίστρια Αννα ασχολείται με συνεντεύξεις συναδέλφων της τους οποίους γνωρίζει από την καλή και την ανάποδη και την αποκαλύπτει με τον πιο περίτεχνο τρόπο.

Nondas Emmanouil

Photographer

Εκτός από εξαιρετικός τραγουδιστής των Rusty Bonez ο Νώντας είναι ο κύριος Photorocking που με τη μοναδική του ματιά μεταφέρει την ατμόσφαιρα της συναυλίας την υπερβατική στιγμή κάθε μουσικού και μεταφέρει με τις φωτογραφίες του τον αναγνώστη στη συναυλία έστω και νοερά.

Δημήτρης Μιχαλίτσης

Editor

Ενθουσιώδης οπαδός της Ελληνικής σκηνής και υποστηρικτής της, παρακολουθεί τις εξελίξεις τις καταγράφει και ενημερώνει και εμάς. Είναι η χαμογελαστη φατσούλα σε κάθε  συναυλία και πάντα πρόθυμος να γνωρίσει καινούριες μπάντες αρκεί να είναι εντός του «βεληνεκούς» του.

George Xifaras

Editor

Ή αλλιώς ο ένας τρισκατάρατος από τους τρεις που μεταδίδονται από το web radio του Metalzone. Με εκτενείς γνώσεις στον ακραίο ήχο επιδίδεται σε reviewing όταν κρίνεται απαραίτητο ή όταν βγάζουν καινούριο δίσκο οι Iced Earth. 

Jim Hatzimoisis

Photographer

Από πολύ μικρός έδειξε ένα ζωηρό ενδιαφέρον να μπει στο χώρο των μεταλλικών συναυλιών και πραγματικά μεγάλωσε μέσα στο Metalzone. Ήδη όμως από τα πρώτα του κλικ ανέβασε το επίπεδο της σελίδας και έδειξε την μοναδική του φωτογραφική ματιά. Είναι ο αγαπημένος μας και παραμένει δίπλα μας όποτε τον χρειαστούμε!

George Darmanis

Editor

Είναι μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας λόγω σπουδών κι όμως ο progressivας βεννιαμίν της παρέας είναι αυτός ο οποίος θα γράψει με την ίδια ευκολία για τη Diamanda Gallas ή ένα πρωτοεμφανιζόμενο ελληνικό συγκρότημα. Κάποιοι λένε ότι είναι η κουλτούρα προσωποποιημένη εμείς τον λέμε απλά Γιώργο. 

Copyright 2017. All Right Reserved.