Reviews

February 14, 2019

Το Βέλγιο έχει εδώ και χρόνια, και σαν σύνολο  μπαντών μέσα στην χώρα, αλλά και σε υποδομές, φεστιβάλ, μεγάλα σαν το Grogshop  και άλλα, μεγάλη συμβολή στην metalική πραγματικότητα. Εδώ έχουμε τους Lemuria, πήραν αυτό το όνομα πριν το θρυλικό Therion, ‘’Lemuria’’, που είναι στα symphonic black metal πράγματα, από το 2001 και τώρα κυκλοφορούν το τέταρτο τους full length, το οποίο τιτλοφορείται ‘’The Hysterical Hunt’’. Κυκλοφορεί από την Massacre Records.

February 11, 2019

Οι Demonbreed είναι από την Γερμανία και παίζουν old school death metal. Τους φόρμαραν τέσσερα μέλη των Γερμανών deathsters, Lay Down Rotten, το 2015. Οι Timo "Borgir" Claas, ντράμερ που όμως έφυγε και από δω. Ο μπασίστας Johannes Pitz. Ο κιθαρίστας Daniel "Mett-God" Jakobi. Και ο τραγουδιστής Jost "Little" Kleinert. Ακόμα μαζί τους, δεύτερη κιθάρα ο Ferli Thielmann.

Μετά από ένα split και το ντεμπούτο full length ‘’Where Gods Come To Die’’, τώρα κυκλοφορούν το ep "Hunting Heretics". Σε διάφορες εκδόσεις βυνυλίων, σε digi cd και ψηφιακά. Από την Testimony Records.

February 10, 2019

Οι Devil Made Me Do It από το 2014 βάζουν το metal τους, στις εναλλακτικές, φρέσκες, το λέμε και μοντέρνες ράγες, που τους αρέσει να κινούνται, πρωτίστως να ακούν, φυσικά να δημιουργούν και να παίζουν. Πριν λίγο καιρό, ολοκλήρωσαν και αυτές τις  μέρες παρουσίασαν τον πρώτο τους δίσκο, από την Ikaros Records, με τίτλο "Her Majesty's Pleasure".

February 09, 2019

Είναι τελικά σούπερ γκρούπ? Μιλάμε για τους Warrior Path που κυκλοφορούν σε λίγο καιρό το φερώνυμο ντεμπούτο full length μέσω της Symmetric Records. Και έχει τα φόντα του σούπερ γκρουπ καθώς ο δημιουργός του Andreas Sinanoglou, ο οποίος γράφει τα κομμάτια, μουσική και λόγια και παίζει κιθάρα έχει μια ιδιαιτέρως καλή παρέα. Τον υπέρ μουσικό Bob Katsionis, (Firewind, Outloud…και χρειάζονται 400 λέξεις τουλάχιστον για όλα τα σχήματα που έχει παίξει). Εδώ παίζει πλήκτρα και κιθάρα και έχει κάνει και την παραγωγή.

February 05, 2019

Οι Powergame είναι ακόμα ένα traditional heavy metal σχήμα, από την  North Rhine-Westphalia στην Γερμανία, που ξεπήδησε την τρέχουσα δεκαετία. Το 2015 κυκλοφόρησε το ‘’Beast On The Attack’’ ντεμπούτο άλμπουμ. Και τώρα επαναλαμβάνει την επίθεση αυτή με το ‘’Masquerade’’ δεύτερο άλμπουμ που κυκλοφορεί από την Iron Shield Records, ψηφιακά, σε βυνύλιο και σε cd.

February 03, 2019

Δύο χρόνια έχουν περάσει από το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ Berserker του 2017 και η μπαντάρα από τη Φινλανδία που ακούει στο όνομα Beast In Black επιστρέφει με το From Hell With Love. Θέλετε να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή για να τα πάμε καλά στη συνέχεια; Αν προσπαθήσετε να βάλετε στους Beast In Black μεταλόμετρο, να ασχοληθείτε με το πόσο true είναι και να μετρήσουμε πόσο μεγάλη την έχει ο καθένας, μη διαβάσετε παρακάτω... Παρ’ τε το Hail To England αγκαλιά και περιμέντε τη συνέχεια του.

January 30, 2019

Από την χρονιά της ‘’Αλλαγής’’, το 1981, δημιούργησε τους Mercyful Fate. Επτά ολοκληρωμένους δίσκους. Από το 1985 τους King Diamond. Δώδεκα ολοκληρωμένους δίσκους. Το σύνολο δέκα εννιά. Οι περισσότεροι, κάτι παραπάνω από απλά καλοί. Την έννοια μέτριο δεν την έχει ούτε για τον καφέ του. Και μετρημένοι, παραπάνω από τα δάκτυλα του ενός χεριού, κλασικοί δίσκοι, που κοσμούν δισκοθήκες, ομορφαίνουν ζωές, ως σύντροφοι ζωής και φυσικά μας κάνουν ως metalheads χαρούμενους, που τους έχουμε βιώσει από την ώρα της δημιουργίας τους και δώθε.

January 28, 2019

Black metal και Νορβηγία. Σιγά την πρωτοπορία θα πείτε. Και μάλιστα σχεδόν σαράντα χρόνια μετά τα γνωστά γεγονότα, που τόσο μελάνι, τόσα ντοκιμαντέρ και πια και ταινίες, υπάρχουν για να τα εξιστορούν. Και όμως το black metal διαθέτει ακόμα ενεργά κύτταρα μέσα σε αυτήν την χώρα.

Οι Misotheist είναι ένα νέο σχήμα από την Νορβηγία, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στο Νορβηγικό black metal οικοδόμημα με το φερώνυμο full length, τριών κομματιών, το οποίο κυκλοφορεί σε 12’’ βυνύλιο, cd και digital από την Terratur Possessions.

January 27, 2019

Οι Ελβετοί Pertness είναι μια παλιά μπάντα, που από το 1993 ανοίγονται στο metal που δημιουργούν, κατά βάσιν με μελωδικές power αλλά μέχρι και thrash καταβολές, με χρωματιστές folk, Κέλτικες κυρίως, πινελιές. Και όταν λέω δημιουργούν, δεν το κάνουν και τόσο συχνά, εφόσον το ‘’Metamorphosis’’ είναι μόλις το τέταρτο full length τους και έρχεται έξι χρόνια μετά το τρίτο τους, ‘’Frozen Time’’ του 2012. Το πρώτο τους “Seven times Eternity" είχε κυκλοφορήσει το 2007, ενώ το δεύτερο "From the Beginning to the End" το 2010.

January 25, 2019

Οι Dethgod με Deth έτσι γιατί ο mega Dave έφτιαξε νέα διάλεκτο, φτιάχτηκαν πριν κάποια χρόνια στο Morley στην Alberta στον πάντα ευπρόσδεκτο metalοπατέρα Καναδά και πια μόλις τώρα κυκλοφορούν τον πρώτο τους οχετό σε συσκευασία παρά σκατωμένου πάμπερς, ep, υπό τον μισανθρωπικόν τίτλον ‘’Disease Called Humans’’. Και όλο αυτό μονάχοι τους.

Δυναμικό τρίο οι Dethgod, και δυναμικά μπαίνουν στον brutal death metal κόσμο με το ep ‘’Disease Called Humans’’. Τέσσερα κομμάτια, που αναβλύζουν μια ευχάριστη μυρωδιά βοθρίλας.

Copyright 2019. All Right Reserved.