Reviews

October 22, 2018

Πιο ξεκάθαρος κιθαρίστας από τον Slash δεν υπάρχει. Ξέρεις τι θα ακούσεις με την καλή έννοια, ξέρεις πως θα νιώσεις όταν ακούς τα τραγούδια του που είναι σχεδόν πάντα διαλεγμένα από το πάνω ράφι. Περίπου έτσι ισχύει και στο νέο του άλμπουμ "Living the Dream", το τρίτο κατά σειρά που έχει ηχογραφήσει με τον τραγουδιστή Myles Kennedy. Γιατί λοιπόν περίπου έτσι;;;

October 21, 2018

Ενδέκατο βήμα για τους Soulfly του Max Cavalera δοσμένο από την Nuclear Blast. Τίτλος αυτού ‘’Ritual’’. Ακόμα μια καλλιτεχνική δημιουργία από τον πολύτροπων, αλλά και πολυπράγμων Max, κανείς δεν δικαιούται να του το αμφισβητήσει αυτό. Ακόμα μια δουλειά, από τις πολλές που μας έχει δώσει, με διάφορα projects του, με ανάμεικτα αποτελέσματα και συναισθήματα, από το κοινό, αλλά και από τον ίδιο.

October 20, 2018

Τελευταία έχει βαλθεί να μας τρελάνει η Αμερική. Το US metal προφανώς δε θα ξαναφτάσει ποτέ τις δόξες των τιμημένων 80s αλλά ξαφνικά, αρκετά συγκροτήματα ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια, ώστε να τιμήσουν τον ήχο των προγόνων τους.

October 20, 2018

Δε ξέρω αν θα έπρεπε να ντρέπομαι ή όχι αλλά ομολογώ πως τον Luke Gasser δεν τον ήξερα. Και η αναφορά περί ντροπής έγκειται στο ότι το δελτίο τύπου τον παρουσιάζει σαν ένα από τα σπουδαιότερα μέλη της Ελβετικής σκηνής.

Ο Κύριος Gasser λοιπόν είναι ένας πολυπράγμων τύπος. Είναι ένας ροκάς μουσικός που έχει βγάλει ένα σκασμό δίσκους, κυρίως στη μητρική του γλώσσα αλλά και τέσσερις είς την Αγγλικήν. Είναι επίσης και σκηνοθέτης ταινιών, ντοκιμαντέρ κτλ. Ακόμα είναι ο άνθρωπος που οι Nazareth επέλεξαν να ανοίξει καμιά 10αριά ευρωπαϊκά live τους το Δεκέμβρη του 2017.

October 19, 2018

Από την Σκωτία μας έρχονται οι Midnight Force και το φετινό Dunsinane είναι η παρθενική full length κυκλοφορία τους, καθώς είχε προηγηθεί το 2016 το Restless Blade EP. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον ήχο τους σαν old school heavy metal και δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ακριβείς, καθώς αντλώντας τις επιρροές τους αποκλειστικά από την δεκαετία του ’80 (και ίσως και λίγο πιο πίσω) μας παρουσιάζουν έναν δίσκο ο οποίος μοιάζει σαν να ηχογραφήθηκε κάπου στα τέλη της εν λόγω δεκαετίας.

October 19, 2018

Και εγένετο  ‘’The Third Secret’’. Από το τρίτο σάλπισμα του Πέμπτου Άγγελου, Fifth Angel, είκοσι εννιά χρόνια μετά από το δεύτερο του, ‘’Time Will Tell’’ και τριάντα δύο χρόνια μετά το πρώτο του που φέρει ως τίτλο το όνομα του, ‘’Fifth Angel’’.

October 18, 2018

Τους Black Alice τους θυμάστε; Ή τέλοσπάντων τους ξέρετε; Ώρα για μάθημα ιστορίας λοιπόν με αφορμή την επανακυκλοφορία από την Karthago Records (και για πρώτη φορά σε CD) του ντεμπούτου της μπάντας απο το Perth της Αυστραλίας.

October 18, 2018

Από την Νέα Υόρκη μας έρχονται οι Last Pharaoh, οι οποίοι φιλοδοξούν να προσθέσουν ένα ακόμα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα του αμερικάνικου power metal. Η μπάντα υπάρχει από το 2016 και το The Mantle Of Spiders είναι η παρθενική της κυκλοφορία.

October 18, 2018

 

Πριν κάμποσο καιρό, μέσα στην τρέχουσα χρονιά, ο Blaze Bayley, που σαν στοιχειό απάνω από την κεφαλήν του, σαν ευχή και φυσικά σαν κατάρα στέκει το ex – Iron Maiden, κυκλοφόρησε ένα ακόμη δίσκο, με το προσωπικό του project, μέσω της Blaze Bayley Recordings, υπό τον τίτλο ‘’The Redemption of William Black (Infinite Entanglement Part III)’’. Γεμίζει ο στόμας σου όταν τον λες, έτσι?

October 17, 2018

Horseman λέγονται και μας στέλνουν το καλλιτεχνικό τους πόνημα ‘’Of Hope, Freedom And Future’’, από την Massacre Records,  για να τους γνωρίσουμε – γνωρίσω μιας και είναι πραγματικά η πρώτη μου επαφή με το modern/groove hardcore/thrash metal τους. Είχαν κυκλοφορήσει το 2010 το  ‘‘Centaurus’’και το 2011 το ‘’Distortion Of Liberty’’. Η επαφή με τους Γερμανούς metallers είναι μια πολύπλοκη εμπειρία. Ξεκινάει με το περίεργο για την φάση? δυσανάλογο με το ύφος? Την ψάχνω ώρα την σωστή φράση για το εξώφυλλο του ‘’Of Hope, Freedom And Future’’.

Copyright 2018. All Right Reserved.