Reviews

February 23, 2018

Τους λένε Naxatras  και είναι από την ΘεσσαλονίκηΠαίζουν ένα χαρμάνι από hard rock με γερές τρελές δόσεις ψυχεδέλειας. Υπάρχουν από το 2012. Το 2015 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο, το 2015 κυκλοφόρησε το II , και μόλις αυτές τις μέρες κυκλοφόρησαν, self released,  τον τρίτο τους δίσκο, η πέμπτη τους κυκλοφορία όπως μας πληροφορούν, με τον προφανή τίτλο III.

February 21, 2018

Οι Γερμανοί Squealer είναι ένα από αυτά τα κλασσικά αθόρυβα συγκροτήματα στο χώρο του heavy metal, με τις αρκετές κυκλοφορίες που όμως ποτέ δεν κέρδισαν την μεγάλη εκτίμηση των οπαδών.

February 20, 2018

Τέταρτος δίσκος για τους Σουηδούς Usurpress, το Interregnum που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Agonia Records. Πρώτη μου επαφή με αυτήν την μπάντα, που παίζει death metal με progressive επιθετικό προσδιορισμό. Καλές ή και κακές γλώσσες, ανάλογα με τα γούστα του καθενός,  μπορεί να μαρτυρήσουν ότι οι Usurpress κάνουν παιχνίδι και με το sludge.

February 17, 2018

Οι Wild Witch μας έρχονται από την Βραζιλία και η καρδιά τους βρίσκεται στα heavy metal 80s. Παίζουν όπως  τα είδωλα τους που δεν είναι παρά μπάντες όπως οτιδήποτε ξεπήδησε από το κίνημα του N.W.O.B.H.M. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2011, σαν κουαρτέτο και με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν το πρώτο τους υλικό, το ep ‘’ Burning Chains’’ (2012 με επανακυκλοφορία από την Γαλλική Inferno Records σε κασέτα το 2103) που περιείχε και μια διασκευή στους αγαπημένους τους (μας) Tokyo Blade. Το 2016, κατά την περίοδο ηχογραφήσεων, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια ο τότε τραγουδιστή τους.

February 16, 2018

Ο Rogga Johansson είναι γνωστή μούρη στο (underground) death metal στερέωμα. Δεκάδες projects  ή μπάντες στις οποίες συμμετέχει. Μια από αυτές, οι Megascavenger. Στο ντεμπούτο άλμπουμ τους και πιο συγκεκριμένα στο τραγούδι ‘’ No Haven for the Sane’’ συμμετέχει ως guest, ο Paul Speckmann (Master, Deathstrike, Abomination). Αυτό ήταν. Τα βρίσκουν ως μουσικοί και άνθρωποι και το 2013 γεννιέται ένα νέο project με το απλό όνομα  Johansson/Speckmann. Η  συνεργασία των δυο μουσικών έχει κρατήσει ήδη πέντε χρόνια και φτάνουν στον τέταρτο δίσκο τους ‘’From The Mouth Of Madness’’.

February 15, 2018

The second coming για τους Oceans Of Slumber. Και χρησιμοποιώ το second, δεύτερο, για τον τρίτο δίσκο των Βρετανών Oceans Of Slumber, όχι και τόσο καταχρηστικά, καθώς το επερχόμενο  The Banished Heart, που είναι ο τίτλος του, είναι το δεύτερο στην σειρά full length τους με την τραγουδίστρια Cammie Gilbert, που με την παρουσία της, τις ερμηνείες της και την φωνή της τους κάνει να ξεχωρίζουν.  Και έρχεται τρία χρόνια μετά το άκρως εντυπωσιακό και αντιστοίχως πετυχημένο Winter που τους έδωσε καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

February 14, 2018

Folk metal από την Βουλγαρία μας προσφέρουν οι ЮвигиΑ ή κατά το πιο εύπεπτο Yuvigi με το νέο τους καλλιτεχνικό πόνημα που τιτλοφορείται From Black. Το κυκλοφορούν μόνοι τους, από τον περασμένο Νοέμβρη.

Η μουσική τους ακούγετε αρκετά απλοϊκή αλλά εύηχη. Αλλά και αντιθέτως με το From Black τίτλο, τίποτα το σκοτεινό δεν βγαίνει, δεν ακούγεται από τα σαράντα παρά κάτι λεπτά και τα  οκτώ κομμάτια. Και οι οκτώ συνθέσεις, με αρκετά κλισέ κοινοτυπίες, αλλά και τις απαραίτητες πινελιές folklore, θα ήθελαν να στοχεύσουν σε ραδιόφωνα, ενδεχομένως στην πατρίδα τους να και το καταφέρνουν, και σε εφηβικά πάρτυ.   Δεν είναι μια αρνητική προσπάθεια αυτή. 

February 14, 2018

Μια σύντομη βιογραφία στους Ολλανδούς Anarchos δεν θα μας δώσει πολλές  πληροφορίες. 2010, και ο  Vincent (drums) βρίσκει τον παλιό του συμπαίκτη από τους Ulcerate Fester (τσεκάρετε τους)  Ardy (κιθάρες) και έναν φίλο του επίσης κιθαρίστα. Μαζί η τριάδα και αφού βρουν τραγουδιστή και μπασίστα ξεκινούν πρόβες και νέο υλικό και βγάζουν ένα demo που είναι ευχαριστημένοι με το υλικό αλλά όχι τον ήχο. Με νέο τραγουδιστή αλλά και εταιρία (την γνωστή Ολλανδική Vic Records) βγάζουν το πρώτο τους ep πέντε τραγουδιών, τα δυο να προυπάρχουν και στο demo.

February 13, 2018

Οι Jaded Heart είναι μια πολύ γνωστή Γερμανική μπάντα στο χώρο του hard rock/AOR/melodic metal. Πλέον όχι καθαρά Γερμανική υπόθεση μιας και από το 2005-6 στην σύνθεση προστέθηκαν δυο Σουηδοί (Johan Fahlberg-φωνή  και Peter Östros-κιθάρα). Με νέο drummer από το 2014 φτάνουν αισίως τα δεκατρία άλμπουμς, με το τελευταίο  "Devil’s Gift" να κυκλοφορεί μέσω της Massacre Records (όπως και το προηγούμενο) στις 30 Μαρτίου σε ‘’ειδική τιμή’’ για το απλό cd αλλά και σε digipak έκδοση με δυο επιπλέον τραγούδια.

February 11, 2018

Οι Age Of Arcadia είναι μια μπάντα που συστάθηκε μόλις πέρσι, δημιουργημένοι από τις στάχτες των Αθηναίων Insidead. Με βάση πλέον το Βερολίνο και πολυεθνική σύνθεση, οι Age Of Arcadia κάνουν δισκογραφικό ντεμπούτο με το Eleysis. Βέβαια ο δίσκος είναι ουσιαστικά μια επανακυκλοφορία καθώς είχε πρωταρχικά ηχογραφηθεί κάτω από το όνομα των Insidead to 2013. Με νέους μουσικούς και (υποθέτω) νέα ηχογράφηση, το Eleysis έρχεται να διεκδικήσει εκ νέου το μερίδιο που του αναλογεί στα αυτιά των φίλων του σκληρού ήχου.

Copyright 2018. All Right Reserved.