Reviews

June 23, 2018

Οι Mortiis είναι μια μπάντα από την Νορβηγία, βασισμένη στον μουσικό Mortiis, ex- Emperor, ex - Vond, που έβαζε τις σκοτεινές ambient καλλιτεχνικές ανησυχίες της στην αρχή, κάπου στις αρχές των 90ς και μετά το γύρισε στο πιο βιομηχανικό ήχο, industrial και καλά. Και μετράει δέκα full length αν τα μέτρησα καλά. Εδώ τώρα μας απασχολεί, και μας τρώει τον χρόνο, ο έβδομος δίσκος τους που κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο ‘’Perfectly Defect’’.

June 12, 2018

Όταν ήμασταν μικροί, σε όλους μας, ή σχεδόν σε όλους μας, άρεσαν οι ιστορίες με φαντάσματα, εμένα προσωπικά με σαγήνευαν με τον τρόμο που μου προκαλούσαν, με αποτέλεσμα να μην τις χορταίνω ποτέ. Την δεκαετία που διανύουμε, ένα άλλο φάντασμα μ’έχει στοιχειώσει, αυτό των Ghost. Αφού «κλάψαμε» διάφορους Πάπες, ήρθε η ώρα ν’αναλάβει τα ηνία του συκροτήματος ο Cardinal Copia. Μετά λοιπόν τις τόσο πετυχημένες θητείες των προκατόχων του, ο Καρδινάλιος είχε αναμφίβολα πολύ δύσκολο έργο.

May 21, 2018

Είναι πάντα ότι ομορφότερο που μπορεί να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι υπάρχουν καλλιτέχνες σαν τον Ihsahn που βάζουν πάντα και παντού την προσωπική τους σφραγίδα, και στους Νορβηγούς black πρωτοπόρους Emperor, αλλά και τόσα χρόνια τώρα στο προσωπικό του project με δίσκους διαμάντια σαν τα ‘’In The Nightside Eclipse’’ & ‘’Anthems To The Welkin At Dusk’’ με Emperor και  ‘’angL’’ & ‘’Arktis’’ με το προσωπικό του σχήμα. Και τώρα με αυτό το σχήμα, μέσω της Candlelight Records, κυκλοφορεί τον έβδομο καλλιτεχνικό πόνημα με τίτλο ‘’Αmr’’. Στα Αρχαία Νορβηγικά δηλαδή σημαίνει ‘’Σκότος’’

May 20, 2018

Οι Γερμανοί Aeternitas έχουν κλείσει σχεδόν 20(!) χρόνια ύπαρξης και σίγουρα μόνο άπειρους δεν θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει κανείς. Μετά από μια δισκογραφική απουσία 7 ετών επέστρεψαν το 2016 με νέα τραγουδίστρια την Julia Marou και το House Of Usher, το οποίο τους είδε να απομακρύνονται λίγο από τις gothic επιρροές τους και να κινούνται περισσότερο σε ένα symphonic metal ύφος.

April 28, 2018

Οι Settle Your Scores παίζουν ένα περίεργο χαρμάνι από rock/punk/pop με ολίγη, όπου ταιριάζει, και από heavy ήχους. Easycore διάβασα κάπου, και αν μη τι άλλο με έβαλε στην πρίζα για το #tinaftore.  Μοντέρνα πράμματα, μοντέρνες μουσικές και ήχοι, όλα καμωμένα από παλαιά, vintage, υλικά θα έλεγα εγώ. Πάντως, πάντα οι νέες ματιές στην μουσική, οι φρέσκες ιδέες νέων μουσικών χρειάζονται για να πάει το πράμμα μπροστά, και οι Settle Your Scores εργάζονται πάνω σε αυτό το πλάνο.

April 28, 2018

Κάποτε, το 2012, ο τραγουδιστής των Killswitch Engage, Howard Jones μαζί με κάτι άλλα παιδιά φόρμαρε τους Devil You Know. Τον περασμένο χρόνο το σχήμα αυτό αντιμετώπισε νομικά ζητήματα και αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα σε Light The Torch. Σαν Devil You Know κυκλοφόρησαν τα ‘’The Beauty Of Destruction’’ το 2014 και το ‘’The Bleed Red’’  το 2015. Τώρα ως Light The Torch κυκλοφορούν μέσω της Nuclear Blast το νέο τους καλλιτεχνικό πόνημα που τιτλοφορείται ‘’Revival’’.

March 21, 2018

Τους made in U.S.A., Ministry και τον δημιουργό τους, μουράτη προσωπικότητα και καλλιτεχνική ιδιοφυία Al Jourgensen, τους ξέρουμε όλοι, ακόμα και όσοι δεν έχουν βουτήξει στα βαθιά καλλιτεχνικά τους νερά, που πάντα είναι φουρτουνιασμένα, αλλά και πάντοτε ασκούν γοητεία συνάμα με περίεργα συναισθήματα. Αυτήν την μοναδικότητα τους, θα απαντήσουμε για ακόμα μια φορά με τo AmeriKKKand, το νέο τους πόνημα που κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

March 17, 2018

Οι Paradise Lost τριάντα χρόνια σχεδόν, δημιουργούν, ενίοτε πρωτοπορούν, κάνοντας θαύματα, ή αφήνοντας θύματα, κυρίως τους οπαδούς τους, συχνά πυκνά τελευταία επιστρέφουν στον παλαιό εαυτό τους, όποιος και αν είναι αυτός, ανάλογα με τις εποχές τους, και γενικά δεν μας αφήνουν να τους αφήσουμε, και έτσι περνάμε όμορφες ώρες καφεδοσυζήτησης  για την πάρτη τους.

February 20, 2018

Τέταρτος δίσκος για τους Σουηδούς Usurpress, το Interregnum που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Agonia Records. Πρώτη μου επαφή με αυτήν την μπάντα, που παίζει death metal με progressive επιθετικό προσδιορισμό. Καλές ή και κακές γλώσσες, ανάλογα με τα γούστα του καθενός,  μπορεί να μαρτυρήσουν ότι οι Usurpress κάνουν παιχνίδι και με το sludge.

February 15, 2018

The second coming για τους Oceans Of Slumber. Και χρησιμοποιώ το second, δεύτερο, για τον τρίτο δίσκο των Βρετανών Oceans Of Slumber, όχι και τόσο καταχρηστικά, καθώς το επερχόμενο  The Banished Heart, που είναι ο τίτλος του, είναι το δεύτερο στην σειρά full length τους με την τραγουδίστρια Cammie Gilbert, που με την παρουσία της, τις ερμηνείες της και την φωνή της τους κάνει να ξεχωρίζουν.  Και έρχεται τρία χρόνια μετά το άκρως εντυπωσιακό και αντιστοίχως πετυχημένο Winter που τους έδωσε καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

Copyright 2018. All Right Reserved.