Reviews

September 15, 2018

Χαβαλές και καφρίλα. Χιούμορ και ακραιότητα.  Τρομοατμόσφαιρα και death metal. Γράφω για τους Βέλγους Aborted που υπηρετούν το είδος πάνω από είκοσι χρόνια πλέον. Θυμάμαι να ακούω τα πρώτα τους και να μου θυμίζουν έντονα Carcass. Πλέον όχι και τόσο, έχουν αποκτήσει δικό τους ήχο. Θυμάμαι να παίρνω την special έκδοση του ‘’Necrotic Manifesto’’ και να παίζω με τις κάρτες και να γελάω με τον αυτοσαρκασμό και την εξυπνάδα τους πάνω στις ατάκες κάθε κάρτας. Θυμάμαι να έχουν ψιλοβαλτώσει συνθετικά στο δεύτερο  μισό των 00ς και το ‘’ Global Flatline’’ να μου ακούγεται υπερδισκάρα.

September 11, 2018

Έχει κάνει μεγάλες ζημιές αυτό το hype του Sons of Anarchy με το νέο-outlaw look που έχει λανσάρει και το soundtrack του με τις φημισμένες πλέον διασκευές από nu country και nu metal μπάντες σε παλιές επιτυχίες. Τι; Όχι; Μη μου πείτε πως τα 17χρονα ήξεραν το "House of the rising sun" ή το "John the Revelator"  ή το "Bad Company" των Five Finger Death Punch σε κάτι tribute βίντεο στο youtube που έγιναν για την πασίγνωστη μηχανόβια σειρά.

September 02, 2018

Οι Alterself είναι μια μπάντα από την Αθήνα, που έχει πατήσει μια δεκαετία ζωής και φέτος μας παρουσιάζει το δεύτερο full length της με τίτλο Frost.

August 09, 2018

Κάπου στον παγωμένο βορρά οι  Belzebubs κάνουν την πρώτη  τους εμφάνιση, βγάζουν την πρώτη παγωμένη τους ανάσα με την κυκλοφορία του two track single ‘’Blackened Call’’. Προπομπός κυκλοφορίας αρχές του επόμενου έτους. Το οποίο κυκλοφορεί από την Century Media Records. Καθόλου άσχημη αρχή από τους  Belzebubs, που με την Century Media Records όπως αυτή μας πληροφορεί έχουν υπογράψει συμβόλαιο για τρία ολόκληρα full length.

June 30, 2018

Αν είσαι λάτρης του (Σουηδικού) Death Metal και το πρόλαβες από τα γεννοφάσκια του, αποκλείεται να μην γνωρίζεις τους Wombbath. Μπάντα του 1990, πρωτοστάτησε στις ακραίες Σουηδικές επάλξεις και κυκλοφόρησε το κλασσικό ‘’Internal Caustic Torments’’ του 1993 και οτιδήποτε προηγήθηκε από αυτό. Το 1994 άλλαξαν τη μουσική φόρμα τους σε πιο death ‘n’ Roll, σαν τους Entombed μια φάση και κυκλοφόρησαν ένα αντίστοιχου μουσικού ύφους ep ‘’Lavatory’’.

June 24, 2018

2007. Ισπανία. Δυο φίλοι που ακούνε αβέρτα death metal δημιουργούν τις πρώτες φόρμες δικού τους υλικού αλλά τους λείπει οπωσδήποτε ένας drummer. Κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία των Graveyard που πλέον έχουν πάνω από δέκα χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει τρεις ολοκληρωμένους δίσκους (με τελευταίο το 2016), δυο eps και άπειρα σπλιτς. Για να το γιορτάσουν, επέστρεψαν στο στούντιο που είχαν ηχογραφήσει το πρώτο τους demo.

June 15, 2018

Άλλη μια καινούρια μπάντα θα γνωρίσουμε στο όνομα των Theotoxin. Αν και τα μέλη έχουν προιστορία στο χώρο, οι Theotoxin δημιουργήθηκαν μόλις το 2016. Οι Αυστριακοί black/deathsters  έχουν ήδη ένα αυτοχρηματοδοτούμενο δίσκο που κυκλοφόρησε πέρυσι με τίτλο ‘’Atramentvm’’ και πέρασε στα αζήτητα. Φέτος, με συμβόλαιο πλέον στη Massacre, θα δοκιμάσουν τη τύχη τους με το νέο τους πόνημα, ‘’Consilivm’’ , το οποίο το βρίσκουμε σε digipak cd και σε σχετικα καλή τιμή (μην δώσετε πάνω από 10ε).

June 12, 2018

Μέχρι τώρα γνώριζα σαν Ekpyrosis, κάποιος Αυστριακούς Power Metallers. ‘Ηρθε η ώρα να γνωρίσω και τους Ιταλούς που επιδίδονται στο άθλημα του death metal. Οι πιτσιρικάδες λατρεύουν παλιομοδίτικο death metal, ιδιαίτερα σε φάση Incantation (που διασκευάζουν κιόλας), Immolation και γενικότερα ότι τελειώνει σε  -ation.  Η μπάντα υπάρχει από το 2013, και αφού κυκλοφόρησε κάποια demos, κυκλοφόρησε σε 300 cds το πρώτο τους ep μέσω μιας μικρής ανεξάρτητης Ιταλικής εταιρίας.

May 31, 2018

Στο Machu Picchu, ή τουλάχιστον κάπου στην χώρα του Περού, οι Despondent Chants τα  τελευταία δέκα χρόνια ζουν, ή μάλλον θέλουν να ζήσουν το όνειρο τους δημιουργώντας και παίζοντας την μουσική που αγαπούν, doom/death, επηρεασμένοι από μπάντες που αγαπούν, My Dying Bride, Paradise Lost, παλαιούς Katatonia, αλλά και σε σημεία ακόμα και Asphyx. Έχουν ήδη δυο demos: ‘’Forgotten Roses on My Grave’’ to 2004 και ‘’The Lingering Silence’’, τα οποία τα έβαλαν σε καινούριες μορφές στο compilation του 2015 ‘’Silence Lingers on My Grave’’.

May 23, 2018

Οι Σουηδοί deathsters At The Gates, ζουν εδώ και κάποια χρόνια την Τρίτη ζωή που δικαιούνται, δημιουργώντας και τραγουδώντας πάνω στο death metal που υπηρετούν τόσα χρόνια. 1990 με 1996 η πρώτη ζωή με τέσσερις δισκάρες η μία καλύτερη από την άλλη. 2007 – 2008 η δεύτερη ζωή με μια live ηχογράφηση – κινηματογράφηση. Και 2010 με σήμερα και ήδη εδώ στη Τρίτη ζωή με ένα ακόμα full length που διαδέχεται το προ τετραετίας ‘’At War With Reality’’ και τιτλοφορείται ‘’To Drink from the Night Itself’’. Και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες μέσω της Century Media.

Copyright 2018. All Right Reserved.