Reviews

June 15, 2018

Άλλη μια καινούρια μπάντα θα γνωρίσουμε στο όνομα των Theotoxin. Αν και τα μέλη έχουν προιστορία στο χώρο, οι Theotoxin δημιουργήθηκαν μόλις το 2016. Οι Αυστριακοί black/deathsters  έχουν ήδη ένα αυτοχρηματοδοτούμενο δίσκο που κυκλοφόρησε πέρυσι με τίτλο ‘’Atramentvm’’ και πέρασε στα αζήτητα. Φέτος, με συμβόλαιο πλέον στη Massacre, θα δοκιμάσουν τη τύχη τους με το νέο τους πόνημα, ‘’Consilivm’’ , το οποίο το βρίσκουμε σε digipak cd και σε σχετικα καλή τιμή (μην δώσετε πάνω από 10ε).

June 12, 2018

Μέχρι τώρα γνώριζα σαν Ekpyrosis, κάποιος Αυστριακούς Power Metallers. ‘Ηρθε η ώρα να γνωρίσω και τους Ιταλούς που επιδίδονται στο άθλημα του death metal. Οι πιτσιρικάδες λατρεύουν παλιομοδίτικο death metal, ιδιαίτερα σε φάση Incantation (που διασκευάζουν κιόλας), Immolation και γενικότερα ότι τελειώνει σε  -ation.  Η μπάντα υπάρχει από το 2013, και αφού κυκλοφόρησε κάποια demos, κυκλοφόρησε σε 300 cds το πρώτο τους ep μέσω μιας μικρής ανεξάρτητης Ιταλικής εταιρίας.

May 31, 2018

Στο Machu Picchu, ή τουλάχιστον κάπου στην χώρα του Περού, οι Despondent Chants τα  τελευταία δέκα χρόνια ζουν, ή μάλλον θέλουν να ζήσουν το όνειρο τους δημιουργώντας και παίζοντας την μουσική που αγαπούν, doom/death, επηρεασμένοι από μπάντες που αγαπούν, My Dying Bride, Paradise Lost, παλαιούς Katatonia, αλλά και σε σημεία ακόμα και Asphyx. Έχουν ήδη δυο demos: ‘’Forgotten Roses on My Grave’’ to 2004 και ‘’The Lingering Silence’’, τα οποία τα έβαλαν σε καινούριες μορφές στο compilation του 2015 ‘’Silence Lingers on My Grave’’.

May 23, 2018

Οι Σουηδοί deathsters At The Gates, ζουν εδώ και κάποια χρόνια την Τρίτη ζωή που δικαιούνται, δημιουργώντας και τραγουδώντας πάνω στο death metal που υπηρετούν τόσα χρόνια. 1990 με 1996 η πρώτη ζωή με τέσσερις δισκάρες η μία καλύτερη από την άλλη. 2007 – 2008 η δεύτερη ζωή με μια live ηχογράφηση – κινηματογράφηση. Και 2010 με σήμερα και ήδη εδώ στη Τρίτη ζωή με ένα ακόμα full length που διαδέχεται το προ τετραετίας ‘’At War With Reality’’ και τιτλοφορείται ‘’To Drink from the Night Itself’’. Και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες μέσω της Century Media.

May 12, 2018

Οι Debauchery είναι ένα Γερμανικό σχήμα που βάζει στο μουσικό της χαρμάνι το death metal που μοιάζει πιο κοντά στην φύση τους, και το hard rock που δίνει μια διάσταση ‘’παρά φύσιν’’ στην μουσική τους, δίνοντας μπόλικο ενδιαφέρον στο έτσι και αλλιώς περίεργο αποτέλεσμα. Οι Black God και οι Balgeroth είναι δυο μουσικά project τους που μπλέκονται μέσω του Thomas "The Bloodbeast" "Blutgott" Gurrath. Και μας έχουν δώσει δυο κυκλοφορίες, και τώρα σε λίγες εβδομάδες και την τρίτη τους.

May 06, 2018

2ο album για τους Σουηδούς deathsters Lik, 3 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους “Mass Funeral Evocation”. Το “Carnage” τους βρίσκει πλέον σε νέα εταιρία, και μάλιστα στην Metal Blade, πράγμα που μόνο τυχαίο δεν είναι.

April 21, 2018

Τρίτη δουλειά φέτος για τους Ελβετούς melodic death metallers Abinchova και πρώτη με τη νέα τους εταιρία, τη Massacre. Λογικά, ακούγοντας και μόνο στην ίδια πρόταση μελωδικό death metal και Ελβετία, το μυαλό έχει μόνο ένα δρόμο να ακολουθήσει, αυτό των Eluveitie. Και πολύ καλά θα κάνει. Γιατί πράγματι οι Abinchova θυμίζουν έντονα τους Eluveitie των πιο «ακραίων» στιγμών τους.

April 04, 2018

Οι Napalm Death υπάρχουν πάνω από τριάντα χρόνια. Μέμφονται το κατεψυγμένο, αντιστέκονται κατά των περιττών συμπεριφορών, όπως την υποκρισία και την φασιστική νοοτροπία, από όπου και αν πηγάζει και όπου και αν εκβάλει ο κάθε οχετός αυτών. Οι Napalm Death γράφοντας και τραγουδώντας κομμάτια, δεν κάνουν τον κόσμο καλύτερο, δεν μπορεί κανείς άλλωστε, αλλά τουλάχιστον μας δίνουν να το καταλάβουμε καλά που και πως ζούμε, και πώς να επιβιώσουμε σε αυτόν. Και όλα αυτά με κομμάτια, μικρά σε διάρκεια, μεγάλα σε ένταση και πώρωση.

April 03, 2018

Μια φορά και ένα καιρό, υπήρξε μια Thrash/crossover μπάντα από την Γερμανία με το όνομα Deception. Μιλάμε για αρχές 90ς που το είδος δεν ζούσε και τις καλύτερες εποχές του. Μετά από κάποια demos, η μπάντα διαλύεται. Όλα τα μέλη εκτός του τραγουδιστή, φτιάχνουν τους Commander. Έχουμε φτάσει στο 1999. Ο ήχος σκληραίνει, οι Commander παίζουν death metal. Κάποια demos στις αρχές των 00s, αρκετές αλλαγές στην σύνθεση. Ο παλιός μπασίστας των Deception αναλαμβάνει φωνή και κιθάρα και μαζί με τον έτερο κιθαρίστα συνεχίζουν την μπάντα, έχοντας μάλιστα στο μπάσο μια όμορφη ύπαρξη (Midnattsol).

March 31, 2018

Οι Necrophobic δεν είναι μια ακόμα τυπική Σουηδική death/black metal μπάντα, αλλά στέκει αγέρωχα και μοναχικά στον death metal χωράφι, που σπέρνει σε αυτό black ολάνθιστους σπόρους, τριάντα πια χρόνια, και αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε τον όγδοο ολοκληρωμένο δίσκο της, μέσω της Century Media Records με τίτλο ‘’Mark Of The Necrogram’’.

Copyright 2018. All Right Reserved.