Reviews

February 16, 2018

Ο Rogga Johansson είναι γνωστή μούρη στο (underground) death metal στερέωμα. Δεκάδες projects  ή μπάντες στις οποίες συμμετέχει. Μια από αυτές, οι Megascavenger. Στο ντεμπούτο άλμπουμ τους και πιο συγκεκριμένα στο τραγούδι ‘’ No Haven for the Sane’’ συμμετέχει ως guest, ο Paul Speckmann (Master, Deathstrike, Abomination). Αυτό ήταν. Τα βρίσκουν ως μουσικοί και άνθρωποι και το 2013 γεννιέται ένα νέο project με το απλό όνομα  Johansson/Speckmann. Η  συνεργασία των δυο μουσικών έχει κρατήσει ήδη πέντε χρόνια και φτάνουν στον τέταρτο δίσκο τους ‘’From The Mouth Of Madness’’.

February 14, 2018

Μια σύντομη βιογραφία στους Ολλανδούς Anarchos δεν θα μας δώσει πολλές  πληροφορίες. 2010, και ο  Vincent (drums) βρίσκει τον παλιό του συμπαίκτη από τους Ulcerate Fester (τσεκάρετε τους)  Ardy (κιθάρες) και έναν φίλο του επίσης κιθαρίστα. Μαζί η τριάδα και αφού βρουν τραγουδιστή και μπασίστα ξεκινούν πρόβες και νέο υλικό και βγάζουν ένα demo που είναι ευχαριστημένοι με το υλικό αλλά όχι τον ήχο. Με νέο τραγουδιστή αλλά και εταιρία (την γνωστή Ολλανδική Vic Records) βγάζουν το πρώτο τους ep πέντε τραγουδιών, τα δυο να προυπάρχουν και στο demo.

February 11, 2018

Doom μέρα η σημερινή, και πολύ doom μουσική, σε όλες τις ηχητικές αποχρώσεις του doom με βρήκαν και χρωμάτισαν την διάθεση μου. Μεταξύ αυτών και μια μπάντα, doom/death με το Ελληνικότατο όνομα Apotelesma, και με ένα δίσκο που έχει κυκλοφορήσει κάμποσο καιρό τώρα, κανά τετράμηνο, αλλά έστω και αργά βρήκε τον δρόμο της προς τον λαβύρινθο της ψυχής μου, μιας και εκεί με ανελέητο τρόπο  στοχεύει.

February 10, 2018

Ασφόδελος. Το νεκρολούλουδο των Αρχαίων Ελλήνων. Αρκετά επηρεασμένοι και στιχουργικά από Αρχαία Ελλάδα, στο ντεμπούτο δίσκο τους οι Γερμανοί Asphodelos. Η μπάντα από την Θουριγγία ξεκίνησε σαν Hatred Within (και ένα ep ) την διετία 2008-10 πριν αλλάξουν το όνομα τους όπως αναφέρθηκε πιο πάνω. Η μπάντα έγινε πενταμελής προσθέτοντας ένα δεύτερο κιθαρίστα και αλλάζοντας τον μπασίστα της και κυκλοφόρησε (σε digital μορφή) δύο eps τα χρόνια που προηγήθηκαν αναζητώντας ένα συμβόλαιο.

February 09, 2018

Apathy Noir λοιπόν… Δεν είχα ξανακούσει το όνομα τους μέχρι που η καινούργια αυτοχρηματοδοτούμενη δουλειά τους έπεσε στα χέρια μου, οπότε και αναγκάστηκα να τους αναζητήσω. Το Black Soil είναι το 4ο album των Σουηδών doom/deathsters. Για την ακρίβεια βέβαια, πίσω από το όνομα Apathy Noir βρίσκεται ο Viktor Jonas, του οποίου αποτελούν solo project, με την σύμπραξη κάποιων session μουσικών.

February 06, 2018

Το Beloved Andichrist είναι το νέο πόνημα του Christofer Johnsson και του μονοθέσιου καλλιτεχνικού symphonic metal οχήματος του, τους Therion. Κυκλοφορεί από την Nuclear Blast αυτόν τον μήνα σε τριπλό cd.

February 05, 2018

Μελωδικό Death Metal παίζουν οι Δανοί Killing Ghandi και το ‘’Aspirations Of Failure’’ είναι ο δεύτερος δίσκος τους. Η μπάντα ξεκίνησε το 2013 με μέλη από τους Manticora/Wuthering Heights  (κιθάρα και μπάσο) και illdisposed (drummer) . Το 2105 ντεμπούταραν μέσω της Νορβηγικής  Crime Records με τον δίσκο ‘’Cinematic Parallels’’ . Ήδη από τις αρχές του 16 άρχισαν να δουλεύουν σε νέο υλικό και στα τέλη του 17 μπήκαν στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις/μίξεις κτλ για το νέο δίσκο.

February 05, 2018

Αγαπώ τα συγκροτήματα που κάθε δουλειά τους είναι ανώτερη από την προηγούμενη. Σημαίνει ότι η έμπνευση δε στερεύει νωρίς και συνδυαστικά με τις εμπειρίες οδηγεί σε όλο και καλύτερα αποτελέσματα.

January 29, 2018

Οι Pestilence από την χώρα που και οι τουλίπες deathmetalιάζουν ακατάπαυστα, την Ολλανδία, το είχαν ρίξει τα τελευταία χρόνια στα compilations με παλιά demos & eps, The Dysentery Penance το 2015 &  Reflections Of The Mind το 2016 και live κυκλοφορίες, Presents Of The Past. Τώρα όμως θα κυκλοφορήσουν το όγδοο full length τους μέσω της Hammerheart Records με τίτλο Hadeon, σε βυνίλιο, κασέτα και ψηφιακά. Σε cd στις 5 Μαρτίου.

January 28, 2018

Θυμάμαι να γνωρίζω τους Σουηδούς Crucifyre κάπου το 2012. Έπεσα πάνω σε ένα βινύλιο τους, μου άρεσε το εξώφυλλο, ήταν χώμα η τιμή, το αγόρασα. Γύρισα σπίτι, το έβαλα να παίζει και έψαξα κάτι παραπάνω γι αυτούς. Το album ήταν το Infernal Earthly Divine και ήταν το ντεμπούτο τους του 2010. Η μουσική τους ήταν death n’ roll, δηλαδή ένα rockabilly death metal που χρωστούσε πολλά από τη "βρωμιά" του στα 80s και σχήματα όπως οι Venom και οι Hellhammer.

Copyright 2018. All Right Reserved.