CHANIA ROCK FESTIVAL: 10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!

Το Chania Rock Festival έχει μπει στην τελική του ευθεία και σχεδόν 17 χρόνια μετά το ξεκίνημά του, συνεχίζει να διατηρεί μια σταθερά ανοδική πορεία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία σε όσους επέλεξαν να το τιμήσουν με την παρουσία τους. Έτσι και φέτος λοιπόν 4-5-6 Ιουλίου τα Χανιά θα γίνουν το επίκεντρο του συναυλιακού καλοκαιριού με αποκλειστικές για την Ελλάδα εμφανίσεις μεγάλων ονομάτων της rock και metal σκηνής. Αν δεν έχετε προλάβει να κλείσετε τα εισιτήρια σας, υπάρχει ακόμα χρόνος, αν πάλι είστε… σκεπτικοί, τότε να 10 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χάσετε το φετινό Chania Rock Festival!

1. Το lineup του festival, όπως πάντα, προσφέρει μια ευχάριστη ποικιλία ακουσμάτων για όλα τα γούστα. Καταρχάς, θα έχουμε 2 headliners με αποκλειστικές για το 2019 εμφανίσεις στην Ελλάδα και μιλάμε φυσικά για την υπέροχη Tarja Turunen, η οποία κατέκτησε τον κόσμο με τους Nightwish και εδώ και χρόνια συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία σαν solo καλλιτέχνιδα, καθώς και για τους Demons And Wizards, το συγκρότημα που δημιούργησαν 2 μεγάλες μορφές του power ήχου των 90’s, o Jon Schaffer, κιθαρίστας και ηγέτης των Iced Earth και ο Hansi Kursch των Blind Guardian, ένας τραγουδιστής με μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπημένες φωνές στο είδος. Τί, δεν σας φτάνουν αυτά; Έχουμε και λέμε λοιπόν, Uli Jon Roth, o θρυλικός «επιστήμονας» της κιθάρας, που συνέδεσε το όνομά του με τα πρώτα χρόνια της επιτυχίας των Scorpions στα 70’s και συνέχισε μετά την αποχώρησή του με προσωπικούς δίσκους, ένας άνθρωπος που απλά μαγεύει σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση με την ικανότητα και το συναίσθημα που βγάζει στην εξάχορδη. Επίσης, Rotting Christ (πραγματικά θέλουν συστάσεις;) που με ανανεωμένη σύνθεση θα βάλουν φωτιά στην σκηνή όπως πάντα, οι Βρετανοί θρύλοι του NWOBHM Holocaust που θα μας παρουσιάσουν την νέα τους κυκλοφορία αλλά και κομμάτια-ύμνους από το μακρινό παρελθόν τους, οι ενδιαφέροντες Τυνήσιοι Carthagods, οι Ιταλοί gothic metallers Sinheresy,οι... Κρητίκαροι Doomocracy με το υπέρβαρο και επικό doom metal τους, το ελληνικό all female cover band των Diamond Signs με διασκευές σε γνωστούς heavy metal και hard rock ύμνους και οι Έλληνες Decipher, το black/death συγκρότημα που κέρδισε τη συμμετοχή του μέσα από τον διαγωνισμό «Γιώργος Μανουσέλης». Bonus, η πρώτη μέρα του festival στις 4/6 η οποία θα είναι με δωρεάν είσοδο, κατά την οποία θα εμφανιστεί πληθώρα τοπικών συγκροτημάτων. Πραγματικά ένα lineup που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο!

2. Το festival γίνεται σε έναν υπέροχο χώρο, στον Προμαχώνα του San Salvatore, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων. Ένας χώρος άνετος, ουσιαστικά μέσα στην πόλη, με εύκολη πρόσβαση, ιδανική επαφή με την σκηνή και με μια απίστευτη θέα στην θάλασσα. Highlight, το ηλιοβασίλεμα σε φόντο το Αιγαίο!

3. Η διοργάνωση του φεστιβάλ. Εδώ και χρόνια οι διοργανωτές έχουν δώσει εξετάσεις και έχουμε περάσει με επιτυχία. Τα θετικά σχόλια που συνοδεύουν κάθε αναφορά στο Chania Rock Festival αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια διεθνούς επιπέδου διοργάνωση, από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν καλά την δουλειά τους και σέβονται πάνω από όλα τόσο τους καλλιτέχνες όσο και τους θεατές. Το μεράκι, το πάθος αλλά και ο επαγγελματισμός όλων όσων συμμετέχουν στην διοργάνωση εγγυώνται ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και τυχόν απρόοπτα θα αντιμετωπιστούν άμεσα και με συνέπεια.

4. Η ατμόσφαιρα του φεστιβάλ. Το Chania Rock Festival είναι ταυτόχρονα μεγάλο και μικρό. Τι εννοώ; Πρόκειται για ένα διεθνές φεστιβάλ, με μπάντες από διάφορα μέρη του κόσμου αλλά και με διεθνές κοινό, καθώς φέτος για παράδειγμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα παρευρεθούν άτομα από 21 διαφορετικές χώρες, ωστόσο λίγο ο σχετικά «μαζεμένος» χώρος, λίγο η καλοκαιρινή χαλαρότητα, πολύ εύκολα μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να κάνει νέες γνωριμίες με φίλους του festival από κάποιο απίθανο μέρος του κόσμου ή απλά να… ξαναβρείτε τυχαία τις παρέες σας από την Αθήνα!

5. Η πόλη των Χανίων. Με φεστιβάλ ή χωρίς, η πόλη των Χανίων παραμένει ούτως η άλλως γοητευτική και θα πρέπει έστω και μία φορά στην ζωή σας να κάνετε την χάρη στον εαυτό σας και να την επισκεφτείτε. Τα αμέτρητα σοκάκια με τα κάθε λογής μαγαζάκια, το πανέμορφο Παλιό Λιμάνι (ακριβώς κάτω από τον χώρο του φεστιβάλ), ο αέρας μια αλλοτινής εποχής που πλανιέται στην πόλη και η αίσθηση ότι σε κάθε γωνία μπορεί να ανακαλύψεις κάτι νέο, κάνουν αν μη τι άλλο την πόλη έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

6. Η κρητική φιλοξενία. Εδώ δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες. Η κρητική φιλοξενία είναι εδώ και χρόνια γνωστή και έξω από την Ελλάδα καθώς οι άνθρωποι στην Κρήτη είναι ικανοί να σε κάνουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου από την πρώτη στιγμή, είτε μιλάμε για την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας είτε για τον περαστικό που θα ρωτήσετε για να σας κατατοπίσει στην πόλη ενώ επιπλέον το φεστιβάλ και οι επισκέπτες του έχουν αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και θεωρούνται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης.

7. Οι παραλίες. Δεν είναι δυνατόν να πας στην Κρήτη και στα Χανιά και να αγνοήσεις ότι στην περιοχή βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα. Κοντά αλλά και πιο μακριά από την πόλη μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές έως και… ξακουστές παραλίες (βλ. Φαλάσαρνα) και αναλόγως την απόσταση μπορείτε να τις επισκεφτείτε είτε με αυτοκίνητο, είτε με την συγκοινωνία είτε με καραβάκι. Αν πάλι θέλετε να παραμείνετε εντός της πόλης, ακόμα και μέσα στα Χανιά υπάρχουν όμορφες και καθαρές παραλίες όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας πριν ανηφορίσετε για τον Προμαχώνα του Σαν Σαλβατόρε!

8. Η ενδοχώρα. Αν έχετε τον χρόνο και την όρεξη, η ενδοχώρα των Χανίων θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω, είτε μιλάμε για τα γραφικά ορεινά χωριουδάκια, είτε για μια εκδρομή στο διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς είτε για ένα ταξιδάκι στα υπέροχα Σφακιά.

9. Το φαγητό και το ποτό. Θα το έβαζα πρώτο αλλά η αρχισυντάκτριά μου θα με κατηγορήσει (πάλι) ότι είμαι πεινάλας. Ειλικρινά, ποιός πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει από την Κρήτη χωρίς να ζυγίζει 1-2 κιλά παραπάνω; Το θέμα βέβαια είναι ότι εδώ η… αμαρτία αξίζει με το παραπάνω, είτε μιλάμε για τις κρέπες με απάκι είτε για παραδοσιακή κρητική κουζίνα συνδυασμένη με μοντέρνα μαγειρική. Α και ρακή… πολλή ρακή!

10. Τι δεν σας έπεισαν τα παραπάνω; Ε τότε σταματήστε να διαβάζετε! Απλά να σας θυμίσω ότι μιλάμε για ένα event στο οποίο μπορείς να συνδυάσεις καλοκαιρινές διακοπές (έστω και… μίνι) με την αγαπημένη σου μουσική ζωντανά! Σε πόσα μέρη αλήθεια μπορείτε να το βρείτε αυτό; Μην το σκέφτεστε λοιπόν, μπορείτε ακόμα και τις τελευταίες αυτές μέρες πριν το φεστιβάλ να αγοράσετε τα εισιτήριά σας στο https://www.chaniarockfestival.gr/en/tickets και να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας (ή αεροπορικά αν προτιμάτε), ενώ για όσους θα μετακινηθούν εντός Κρήτης, θα υπάρχουν πούλμαν από Ηράκλειο και Ρέθυμνο (λεπτομέρειες εδώ). Μην το σκέφτεστε λοιπόν, ραντεβού στις επάλξεις του Chania Rock Festival!

 

Λάμπρος "Metalshock" Πανέτας

Copyright 2024. All Right Reserved.