Listening Session: The Fallen Within - The Day You Died Inside

\r\nΗμερομηνία κυκλοφορίας: 5 Οκτωβρίου 2012
\r\nΕταιρία: Noisehead Records
\r\nΟι ηχογραφήσεις έγιναν στα Devasoundz Studios & Sound Symmetry Studio
\r\nΜίξη και mastering στα Lambesis Studios στην Αμερική
\r\nΜέλη: Steve Al. (Φωνητικά), Gio S. (Κιθάρες), Bill B. (Κιθάρες), Enre M.(Μπάσο), Alex K. (Τύμπανα)
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΤρία χρόνια μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, οι Έλληνες The Fallen Within έχουν έτοιμη την νέα τους δουλειά. ’’The Day You Died Inside’’ το όνομα αυτής και κινείται στο χώρο του metalcore, με επιρροές από Σκανδιναβία μεριά. Το Metalzone φυσικά και δεν έχασε την ευκαιρία να αποδεχτεί την πρόσκληση της μπάντας για την επίσημη προακρόαση του δίσκου.
\r\n 
\r\nΗ συνάντηση έγινε στα Devasoundz Studios και παρόντες ήταν επίσης οι Φώτης Μπενάρδο (Septic Flesh), Μπάμπης Κατσιώνης (Firewind, Outloud) και Θύμιος Κρίκος (Inner Wish). Η παρουσία τους εκεί φυσικά δεν ήταν τυχαία, αφού και οι τρεις συνέβαλλαν στην ηχογράφηση του άλμπουμ. Να σημειωθεί επίσης ότι η μίξη και το mastering του δίσκου έγιναν στην Αμερική, από τον Daniel Castleman (As I Lay Dying, Winds Of Plague, Sworn Enemy κ.τ.λ.).
\r\n 
\r\nΜετά τις πρώτες γνωριμίες και ένα ευχάριστο κλίμα να δημιουργείται από τους παρευρισκομένους (οι ελληνικές μπύρες ίσως και να βοήθησαν), περάσαμε σιγά σιγά στο listening session.
\r\n
\r\nΑναλυτικά, λοιπόν, τα κομμάτια:
\r\n 
\r\n1) Eyes On Fire: Το πρώτο κομμάτι ίσως να είναι και το πιο ευκολοάκουστο του δίσκου, με την έννοια του hit. Πιο κοντά στο στυλ του πρώτου άλμπουμ, με ένα κολλητικό refrain και έξυπνες ενορχηστρώσεις στο βάθος. Γενικώς, η μπάντα έχει αρκετά νέα στοιχεία που θα είναι πιο έντονα μετα.
\r\n 
\r\n2) You’re Disfigured, I’m Proud: Στο δεύτερο κομμάτι αρχίζει και κάνει εντύπωση η πολυμορφία στα φωνητικά, ένα χαρακτηριστικό γενικά του δίσκου. Συνεχείς αλλαγές στη δομή, ενώ ταυτόχρονα αρχίζουμε και αντιλαμβανόμαστε πόσο τέλεια δουλειά έχει γίνει στην παραγωγή.
\r\n 
\r\n3) How Do I Rise From The Dead?: Εδώ πλέον είναι φανερός ο σκοπός της μπάντας για το δεύτερο τους άλμπουμ. Ηλεκτρονικές εισαγωγές ή σημεία μέσα στα κομμάτια, σε συνδυασμό με δυνατά riff. As I Lay Dying, Sonic Syndicate, At The Gates, Dark Tranquility και ίσως και Slipknot ως σημεία αναφοράς.
\r\n 
\r\n4) Everybody Run: Λίγο πιο απλό στην αρχή στη δομή σε σχέση με τα προηγούμενα κομμάτια, αλλά ένα ηλεκτρονικό κόψιμο θα του αλλάξει κάπως το ύφος.
\r\n 
\r\n5) Still Tearing Me Apart: Σε ψαρώνει από την αρχή έτσι επιθετικά όπως μπαίνει. Η μελωδία στα φωνητικά λίγο πιο πιασάρικη. Να σημειώσω ότι μου αρέσει που τα τύμπανα δεν ακούγονται πλαστικά.
\r\n
\r\nListening Session
\r\n 
\r\n6) The Saint And The Sinner: Εδώ συνεχίζεται το επιθετικό στυλ. Από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου για μένα. Ηλεκτρονικά μέρη και πολυμορφία στα φωνητικά. Τι άλλο να ζητήσεις;
\r\n 
\r\n7) J.D.S. (Jeffrey Dahmer Style): Επίσης από τα τραγούδια που με τράβηξαν και θεωρώ από τα καλύτερα του δίσκου. Ένας δραματικός τόνος στα φωνητικά και συνεχείς αλλαγές στα riff.
\r\n 
\r\n8) Untie The Rope: Η μπάντα εδώ γίνεται πιο άμεση. Χωρίς πολλά πολλά, ένα τυπικό κομμάτι, αλλά και πάλι κολλητικό.
\r\n 
\r\n9) Crawling Down The Hallway: Επιστροφή στις ηλεκτρονικές εισαγωγές. Κοφτά riff με ωραίες μελωδίες στα φωνητικά και με μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στη δομή του. Ίσως λίγο πιο πειραματικό από τα υπόλοιπα. Αρκετοί είπαν ότι αυτό ήταν το αγαπημένο τους κομμάτι.
\r\n 
\r\nΕπίσης ακούσαμε ένα bonus track. Τελείως ηλεκτρονικό και μακριά από τον metal ήχο. Όχι για όλα τα αυτιά, αν και προσωπικά μου άρεσε.
\r\n
\r\nΣυνοψίζοντας λοιπόν, το νέο άλμπουμ των The Fallen Within μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Έχει έμπνευση, είναι δουλεμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και τέλος η μπάντα δημιούργησε ένα αρκετά προσωπικό ύφος.\r\n

\r\n

\r\nΑναμένουμε την επίσημη κυκλοφορία, για να μπορέσουμε επιτέλους να το ξανακούσουμε. Μας άνοιξε την όρεξη!!!
\r\n 
\r\nDr. D.\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.