VADER...ΕΝΑ GROUP ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ

Δημιουργημένοι το μακρινό 1983 (από τους Belial - drums, Czarny - Vocals και Behemoth - guitars και Astaroth (R.I.P. 2010) – bass), οι Vader θα μπορούσαν να στέκονται δίπλα στα πολύ μεγάλα ονόματα της σκηνής αλλά για κάποιο λόγο αυτό δε συνέβει ποτέ για τις μάζες, παρά μόνο για λίγους, τους μυημένους. Πρώτο συστήθηκαν στο underground με το demo τους Live In Decay που αποτελεί ένα από τα πιο κολασμένα ακούσματα της εποχής.

Ακολούθησαν ακόμα δύο demos, τα Necrolust του 1989 και Morbid Reich του 1990 τα οποία και τους οδήγησαν σε συμβόλαιο με την Earache, μέσω της οποίας το 1992 κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους The Ultimate Incantation. Η μουσική τους είναι βάρβαρο death metal, με τις ταχύτητες πολύ αυξημένες ώστε να έρχεται πολύ κοντά στο thrash και χαρακτηριστικά brutal φωνητικά.

Παρότι το ντεμπούτο τους έχει κερδίσει την αποδοχή των οπαδών, το συμβόλαιο με την Earache σπάει και η επόμενη ολοκληρωμένη δουλειά των Vader με τίτλο De Profundis, θα κυκλοφορήσει το 1995 μέσω της άσημης Croon Records. Η ριφομηχανή των Vader δε θα ακουστεί από όσα αυτιά θα έπρεπε. Μιλάμε για εποχές χωρίς internet που οι underground κυκλοφορίες έφταναν μόνο σε λίγους, που ήξεραν να ψαχτούν.

Έχουμε φτάσει στο 1997. Συμβόλαιο πλέον με τη Γερμανική System Shock, ένα μικρό death metal label παράρτημα της Impact Records. Από εκεί θα κυκλοφορήσουν τα 30’ χάους του Black To The Blind. Μόλις το 2012 και μέσω της Night Of The Vinyl Dead το album θα αποκτήσει και τη βινυλιακή έκδοση του σε 500 αριθμημένα κομμάτια, που είναι ήδη δυσεύρετα.

Στα τέλη του 1998 θα έρθει το πολυπόθητο συμβόλαιο με την «πιο Metal πεθαίνεις» Metal Blade Records και τον Μάρτιο του 2000 θα κυκλοφορήσει το Litany. Άλλα 30’ γεμάτα από riffs που σου τσακίζουν τον εγκέφαλο και σου προσφέρουν death metal οργασμούς.

Στο δυναμικό της Metal Blade θα παραμείνουν για δύο ακόμα full length και ένα EP. Έτσι θα κυκλοφορήσουν τα Revelations του 2002, το Blood ep του 2003 και το αρκετά μέτριο The Beast του 2004.

Τον Αύγουστο μάλιστα του 2005 θα φύγει από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 34 ετών, ο επί σειρά ετών drummer τους Doc ύστερα από προβλήματα με τον αλκοολισμό και την καρδιά του.

Επόμενη στέγη τους η Regain Records μέσω της οποίας θα βγει το Impressions In Blood το 2006

Θα ακολουθήσει συμβόλαιο με την κραταιά Nuclear Blast για να κυκλοφορήσουν το ικανοποιητικό Necropolis το 2009, την τεράστια δισκάρα Welcome To The Morbid Reich το 2011, το πολύ δυνατό Tibi Et Igni του 2014 και το απλά καλό The Empire του 2016 που αποτελεί και το πιο πρόσφατο full length τους.

Οι Έλληνες οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους Vader στο πλευρό των τεράστιων Kreator και των ανερχόμενων Dagoba στις 20 και 21 Ιανουαρίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα. Οπλιστείτε με πυρομαχικά και ενέργεια γιατί έρχεται πόλεμος…

Την τωρινή σύνθεση του group αποτελούν οι

Peter     Bass (1983), Guitars (1983-present), Vocals (1988-present)
Spider     Guitars (2010-present)
Hal     Bass (2011-present)    
James Stewart     Drums (2011-present)

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.