ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟN MIKE EGINTON/EARTLESS

Με αφορμή την επερχόμενη επίσκεψη των Earthless στην Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Mike Eginton/Earthless. Μας μιλάει για το συκγρότημα, τον ήχο τους, την δημοσιότητα, τη νέα τους κυκλοφορία αλλά και τα επερχόμενα σχέδιά τους. 

Στις 18 Μαρτίου κυκλοφορήσατε τον τέταρτό σας δίσκο ‘Black Heaven’ , με τη δισκογραφική εταιρία Nuclear Blast. Τι σχόλια έχετε λάβει μέχρι στιγμής; (κριτικές - φανς)

Μέχρι στιγμής η πλειοψηφία των κριτικών είναι θετικές από ότι γνωρίζω. Κατά τη γνώμη μου κανένας δε μιλαει για ‘ξεπούλημα’ όταν υπογράφει συμβόλαιο με μια μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρία και την προσθήκη φωνητικών, το οποίο υπέθεσα ότι θα συμβεί. Το νέο υλικό φαίνεται να αρέσει και στους fans.

Ηχογραφήσατε τον δίσκο με τον Dave Catching (Eagles of Death Metal) στο Rancho de la Luna τον Αύγουστο του 2017. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτή τη δημιουργική διαδικασία. Συνήθως ο Isaiah ή και εγώ είχαμε πολλές ιδέες και δουλεύαμε πάνω σ αυτές μέχρι να προκύψει κάτι που αρέσει και στους δύο. Ηχογραφούσαμε κάθε πρόβα και τα ξανακούγαμε για καλά riffs. Αυτό συνέβαινε όταν ζούσαμε όλοι στην ίδια πόλη και συναντιόμασταν συχνά μόνο για να τζαμάρουμε και να αυτοσχεδιάσουμε για ώρες. Για τον καινούριο δίσκο ο Isaiah είχε δύο ολοκληρωμένα τραγούδια με φωνητικά, έτοιμα να κυκλοφορήσουν. Έτσι  καταλήξαμε με τα 2 τραγούδια με φωνητικά του δίσκου. Ήταν λίγο δύσκολο για εμάς να δουλέψουμε με αυτό τον τρόπο αλλά ήταν διασκεδαστικό το ότι κάναμε κάτι διαφορετικό. Το να ηχογραφούμε με τον Dave και τον ηχολήπτη του τον John ήταν μια καλή εμπειρία. Είναι πολύ εύκολο να συνεργαστείς μαζί τους και στο στούντιο νιώθαμε ότι ηχογραφούμε σε ένα φιλικό σπίτι.

Περιγράφετε τον ήχο σας σαν «Cosmic Jams from San Diego». Περιγράψτε τον σε έναν ακροατή που δεν σας έχει ξανακούσει χρησιμοποιώντας τις επιρροές σας.

Θα έλεγα ότι οι ηχογραφήσεις μας είναι παρόμοιες με εκείνες στα τέλη του ’60 με αρχές του ’70. Όταν τα συγκροτήματα παρέτειναν τα τραγούδια τους και αυτοσχεδίαζαν. Συγκροτήματα όπως οι   Zeppelin και Cream. Ίσως όχι ηχητικά όπως εκείνες οι μπάντες αλλά σχηματοποιούμαστε περισσότερο σαν εκείνες τις μπάντες.

Οι Earthless υπάρχουν από το 2001, επομένως γίνεστε 18… Πώς ήταν η πορεία σας μέχρι τώρα; Περιμένατε ότι θα φτάνατε ως εδώ;

Όλη η διαδρομή ήταν πολύ καλή. Ειλικρινά δε νομίζω ότι πιστεύαμε πως θα φτάσουμε ως εδώ. Δεν είμαστε ένα συμβατικό συγκρότημα ,ακόμα και στο είδος, τόσο μεγάλο όσο είναι τώρα. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι μας υποστήριξαν και φτάσαμε ως εδώ.

Πώς νιώθετε που υπογράψατε συμβόλαιο με μια τόσο σημαντική δισκογραφική σαν την Nuclear Blast;

Καλά. Μεγαλώσαμε ακούγοντας συγκροτήματα αυτής της δισκογραφικής κι έτσι είμασταν ενθουσιασμένοι όταν έδειξαν ενδιαφέρον προς εμάς. Είναι επαγγελματίες και είναι πολύ θετική η συνεργασία μέχρι στιγμής.

Πιστεύετε ότι ο ήχος σας είναι τώρα πιο «μοδάτος» από ότι στο παρελθόν και με τι τρόπο;

Έτσι νομίζω. Όταν ξεκινήσαμε υπήρχαν πολύ λίγα συγκροτήματα στο είδος “stoner rock”. Οι συναυλίες ήταν αρκετά μικρές. Είναι τρελό το πόσο διογκώθηκε μέσα στα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι όταν ξεκινήσαμε οι άνθρωποι μας έβλεπαν κάπως σαν μια πρωτοποριακή μπάντα ή κατι τέτοιο. Ίσως να μη μας έπαιρναν και τόσο σοβαρά. Αυτό βέβαια άλλαξε με τον καιρό.

Κάνατε μια περιοδεία σε υπόστηριξη της νέας σας κυκλοφορίας και είναι και ο λόγος για τον οποίο σας περιμένουμε στην Ελλάδα στις 11 Μαΐου. Πώς ήταν η περιοδεία σας ως τώρα και τι να περιμένουμε από εσάς;

Η περιοδεία μας ήταν καλή ως τώρα. Σε κάποια γνώριμα μέρη και σε κάποια καινούρια. Μπορείτε να περιμένετε μια γιορτή της μουσικής. Λατρεύουμε να μοιραζόμαστε τη μουσική μας με τον κόσμο, οπότε ελπίζουμε ότι θα το απολαύσετε.

Δουλεύετε ήδη σε καινούριο υλικό; Πότε να περιμένουμε την επομένη κυκλοφορία; 

Ναι , ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε νέα riffs για τον επόμενο δίσκο και ελπίζουμε ότι θα είμαστε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε ως το τέλος αυτής της χρονιάς. Το καινούριο άλμπουμ θα είναι λογικά έτοιμο την άνοιξη του 2020.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στο ελληνικό κοινό που περιμένει να σας δει ζωντανά?

Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε πολύ που μας  ξαναπροσκαλέσατε. Θα τα πούμε σύντομα.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.