Evergrey @ Kyttaro Live Club

Και μετά το καταπληκτικό ακουστικό live των Evergrey για το οποίο σας ενημερώσαμε και μοιραστήκαμε τις εντυπώσεις μας ΕΔΩ έφτασε επιτέλους η μέρα του ηλεκτρικού live της μπάντας. Σάββατο 29 Νοεμβρίου λοιπόν και οι πόρτες του KYTTARO Live Club άνοιξαν για να υποδεχτούν το διψασμένο κοινό των Evergrey και όχι μόνο. Πηγαίνοντας προς τα εκεί και περνώντας απ’έξω ψάχνοντας να παρκάρω, ενθουσιάστηκα με την ποσότητα των ατόμων που περίμεναν να μπουν στο χώρο. Όλα τα σημάδια ήταν καλά και η νύχτα αναμενόταν καλύτερη!

\r\n\r\n

Τον χορό άνοιξαν οι False Coda, μια πενταμελής πάντα που έχει στο ενεργητικό της μια πρόσφατη κυκλοφορία και, όπως ήταν φυσικό, αυτή θα παρουσίαζε. Αξίζει να σημειωθεί η ακρίβεια του προγράμματος καθώς οι προαναγγελθέντες χρόνοι εμφάνισης τηρήθηκαν με μεγάλη συνέπεια. Οι - progressive - False Coda ανέβηκαν στη σκηνή στις 8:05 περίπου και δεν σταμάτησαν παρά 30 λεπτά αργότερα όταν, μετά από 5 τραγούδια, μας έδειξαν ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς τους. Θεωρώ ότι από τα 5 τραγούδια τους, το αποκορύφωμα ήταν το Respect, το τελευταίο που παρουσίασαν,  ένα πανέμορφο τραγούδι με δυνατούς στίχους και πολύ ενδιαφέρουσα μελωδία και για το οποίο έχουν κυκλοφορήσει και video clip στο you tube. Υπήρξαν προβληματάκια στην ένταση της φωνής σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους αλλά για αυτό μάλλον δεν ευθυνόταν η μπάντα.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Μισή, περίπου, ώρα ήταν στη σκηνή οι False Coda πριν αναλάβουν δράση οι Need και μας παρουσιάσουν ένα μεγάλο δείγμα από την τρίτη τους κυκλοφορία με τίτλο “Orvam: A Song For Home” που έχει ξεκινήσει το ταξίδι της εδώ και αρκετούς μήνες. Τεράστια progressive κομμάτια πολύ πλούσια σε πλήκτρα και μελωδίες, πορωμένος κιθαρίστας και καταπληκτικά φωνητικά. Νομίζω πως σε αυτή την πρόταση έχει συμπεριληφθεί η πεμπτουσία των Need και, όποιος ασχοληθεί και ακούσει το Ovram θα διαπιστώσει εύκολα τόσο ότι οι Need άλλαξαν, μεγάλωσαν, ωρίμασαν, σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους όσο και ότι είναι δίκαιο για αυτούς να χαρακτηριστούν ως μια από τις καλύτερες εγχώριες prog μπάντες.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Το σαρανταπεντάλεπτο –μέσες άκρες – των Need ολοκληρώθηκε για να πάρουν σειρά οι Evergrey. Με αρκετά μεγάλη ακρίβεια στο πρόγραμμα εμφανίστηκαν λίγα λεπτά μετά τις 10:30 σε ένα κατάμεστο KYTARRO. Κι όταν λέμε κατάμεστο το εννοούμε. Δεν έπεφτε καρφίτσα.  Ο κόσμος είχε ζεσταθεί ήδη πολύ από τις προηγούμενες μπάντες, ο παλμός ήταν δυνατός και οι πρώτες νότες του King Of Errors ήταν αρκετές για να ακουστούν επιφωνήματα και κραυγές ενθουσιασμού.

\r\n\r\n

Τα μικροπροβλήματα στην ένταση των φωνητικών συνεχίστηκαν και στα πρώτα τραγούδια των Evergrey αλλά δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται και τόσο πολύ το κοινό. Ήταν η καταπληκτική παρουσία τους που καθήλωνε; ήταν το γεγονός ότι το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο Hymns For The Broken είναι ένα από τα καλύτερα της χρονιάς; είναι το ότι κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που μεσολάβησαν από την προηγούμενη εμφάνισή τους στη χώρα μας το κοινό τους πολλαπλασιάστηκε και η μπάντα το ξέρει; Κι αν είναι όλα αυτά μαζί, το γεγονός ότι ήταν ένα live με μεγάλη ένταση είναι αδιαμφισβήτητο. Ένα live που είχε σχεδόν δυο ώρες διάρκεια και που, σε όλο αυτό το χρόνο, το κοινό τραγουδούσε με τον Tom ασταμάτητα.

\r\n\r\n

Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα σε ποια τραγούδια το κοινό ήταν πιο ένθερμο. Ήταν πολύ δύσκολο να το διακρίνεις. Σαφώς και έκαναν τη διαφορά στα πιο γνωστά τραγούδια (The Masterplan, I’m Sorry, Missing You κ.ά.) αλλά αυτό το κοινό ήταν, νομίζω, το κοινό που κάθε μπάντα εύχεται να έχει στις ζωντανές εμφανίσεις της, παθιασμένο και ενεργητικό. Και αυτό οφείλετε στο ότι οι Evergery ήταν εξαιρετικοί, πολύ δεμένοι μεταξύ τους, άνετοι και φιλικοί. Και πιστεύω πως σε αυτό το live απέκτησαν και άλλους οπαδούς που επιθυμούν την επιστροφή τους στη χώρα μας σύντομα και με την ίδια ποιότητα.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Set lists:
\r\n 

\r\n\r\n

False Coda

\r\n\r\n

  \r\n
 1. Picture
 2. \r\n

 3. Code Of Kindness
 4. \r\n

 5. Closer To The Edge
 6. \r\n

 7. Throne Of Blood
 8. \r\n

 9. Respect
 10. \r\n

\r\n\r\n

Need

\r\n\r\n

  \r\n
 1. Lifeknot
 2. \r\n

 3. Symmetrape
 4. \r\n

 5. Mother madness
 6. \r\n

 7. Lie before you sleep
 8. \r\n

 9. Orvam
 10. \r\n

\r\n\r\n

Evergrey

\r\n\r\n

  \r\n
 1. \r\n
  King Of Errors

  \r\n

 2. \r\n

 3. \r\n
  \r\n
  As I Lie Here Bleeding

  \r\n

  \r\n

 4. \r\n

 5. \r\n
  Obedience

  \r\n

 6. \r\n

 7. \r\n
  A New Dawn

  \r\n

 8. \r\n

 9. Wake A Change
 10. \r\n

 11. The Masterplan
 12. \r\n

 13. Rulers Of The Mind
 14. \r\n

 15. Mark Of The Triangle
 16. \r\n

 17. Solitude Within
 18. \r\n

 19. Nosferatu
 20. \r\n

 21. Blinded
 22. \r\n

 23. Black Undertow
 24. \r\n

 25. I’m Sorry
 26. \r\n

 27. Monday Morning Apocalypse
 28. \r\n

 29. Leave It Behind Us
 30. \r\n

 31. Words Mean Nothing/Missing You
 32. \r\n

 33. The Grand Collapse
 34. \r\n

\r\n\r\n

Encore:

\r\n\r\n

  \r\n
 1. \r\n
  When The Walls Go Down

  \r\n

 2. \r\n

 3. \r\n
  Recreation Day

  \r\n

 4. \r\n

 5. \r\n
  Broken Wings

  \r\n

 6. \r\n

 7. \r\n
  A Touch Of Blessing

  \r\n

 8. \r\n

\r\n\r\n

Reporting Live:  Anastasia "Magica" Kitsiou

\r\n\r\n

Photos: Maria Papamichail

\r\n

Copyright 2019. All Right Reserved.