WRECK ATHENS FEST 2015 @ Kyttaro Live Club

Περιμέναμε αυτό το φεστιβάλ μήνες….. και έρχεται η μέρα που ο ήλιος κρύφτηκε και η γή εσείσθει και ξεκίνησε το τριήμερο για πρώτη φορά WRECK ATHENS FEST στο Κύτταρο. Την ίδια μέρα που η DIDI «που όλοι αγαπήσαμε» αποφάσισε να βάλει την συναυλία των Opeth στην Αθήνα. Ωστόσο επειδή δε μασάμε και επειδή έχουμε κριτήριο και επιλέγουμε να ακούσουμε της άξιες μπαντες που βγάζει η χώρα μας ήμασταν στην πόρτα του Κύτταρου από τις επτά για να δούμε τους φρεσκαδούρες Gravastar.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Οι Gravastar που έχουν ένα ήχο ατμοσφαιρικό, Children Of Bodomικό, και πολύ ιδιαίτερο άνοιξαν το φεστιβάλ μπροστά σε ένα ικανό κοινό, έδωσαν παλμό και πάθος αλλά δεν «συστήθηκαν» επαρκώς στο κοινό κατά τη γνώμη μου. Επειδή είναι ακόμη πολύ νέοι θεωρώ ότι έπρεπε να μας μιλήσουν λίγο περισσότερο και να μας λένε τους τίτλους των τραγουδιών τους ώστε κατά κάποιο τρόπο να μας «συστηθούν» Με ένα υπερδραστήριο μπασίστα που έκοβε βόλτες πάνω και κάτω από τη σκηνή και μια πολύ καλή πρώτη παρουσία έδωσαν το έναυσμα που χρειαζόταν για το φεστιβάλ. Μάλιστα από ότι είδαμε το συγκρότημα μαγνητοσκόπησε την εμφάνισή του για επερχόμενο DVD. Σιδεροκέφαλοι!

\r\n\r\n

Σε χρόνο μηδενικό – μη σου πω τον απολύτως απαραίτητο για ανεφοδιασμό μπύρας ή επίσκεψης στην τουαλέτα ή να κάνεις ένα γρήγορο τηλεφώνημα «Που είστε ρε ακόμα να έρθετε τώρα βγαίνουν οι δεύτεροι» ανέβηκαν στη σκηνή ο πρόεδρος, ο βαρώνος και ο στρατηγός… ευρύτερα γνωστοί με το συνθηματικό «Motherfaster». Βαριές κιθάρες, χαλαρό και ανεπιτήδευτο στυλ και οι σβέρκοι αρχίζουν να κινούνται ρυθμικά. «Και τώρα ένα τραγούδι για ένα καθίκι που ήξερα κάποτε λέγεται 24/7» εχ να μην του δώσεις την πρέπουσα σημασία;

\r\n\r\n

\r\n\r\n

«Εδώ είναι ένα τραγούδι για ένα τύπο που αισθάνθηκε μια αδιαθεσία στη δουλειά και γύρισε σπίτι νωρίτερα…. Jealously Insane» …ρε τον κερατούκλη! Ολοκληρώνουν το σετ και μας αφήνουν με μια πολύ ευχάριστη διάθεση μεταξύ μουσικής και χαβαλέ που κακά τα ψέματα σου φτιάχνει την ψυχολογία. Ακριβώς η διάθεση που πρέπει να έχεις για να έρθουν να σε «φτύσουν» οι 666 PACKS! Όχι δεν είναι λογοπαίχνιο!

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n


\r\nΜε τις απαραίτητες αλλαγές σε πολύ καλό χρόνο ανεβαίνουν στη σκηνή οι 666 PACKS στων οποίων τα μέλη αναγνωρίσαμε τον κιθαρίστα των Marauder και τον τραγουδιστή των WILD MACHINE. Μάλιστα αφιέρωσαν την  εμφάνισή τους στον drummer των Twisted Sister Antony Jude Pero. Να θύμιζαν λίγο ACDC; Δεν μπορώ να πω ..πάντως το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν θέλω να τους χαρακτηρίσω είναι Rock N Roll με τον Γιώργο αεικίνητο και φοβερό ρόκερ στη σκηνή να κάνει το καλώδιο του μικροφώνου λάσσο, μαστίγιο, ή και φαλό με το φτύσιμο να αναπαριστά την εκσπερμάτωση…. Δε σε χάλασε! Ούτε εμάς και αυτό φάνηκε από τους γοφούς που πήραν ρυθμό την ώρα του σετ των 666 packs. Αλλά επειδή παραγνωριστήκαμε και άρχισε να εκτρα-«χύνεται» η κατάσταση ήρθε η ώρα να καταλάβουν τη σκηνή οι Disharmony για να ισιώσουν μερικοί μερικοί …. Πόλοι.  

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Μετά από την απαραίτητη αλλαγή – είπαμε πιο σύντομη και από διάλειμμα διαφημίσεων του Star - στη σκηνή ανεβαίνουν οι Disharmony με μια κιθάρα καθώς ο Στέφανος υπηρετεί τη μαμά πατρίδα… και δεν τον άφησε να έρθει να παίξει metal το παιδί χωρίς ζακέτα! Οι (πάντα έχω πρόβλημα να τους δώσω ένα χαρακτηρισμό) progsterothrashoατμοσφαιρικο Δυσαρμονικοί άνοιξαν το σετ με το Shades Of Insanity. Εντάξει παιδιά, ούτε η Μαντόνα δεν έχει κάνει τέτοια υπερπαραγωγή για μια συναυλία… μα να κανονίσετε ολόκληρη έκλειψη ηλίου για ένα show … έτη φωτός μπροστά! (It all began when the sun touched darkness που λέει και ο στίχος). 
\r\n
\r\nΑκολούθησε καινούριο άσμα από την επερχόμενη δουλειά τους που με το καιταιγιστικό riffing έσπασε και την τελευταία υποψία αλάτων που είχε ξεμείνει στο σβέρκο μας. This Possible lie και αμέσως μετά ακόμη μια νέα σύνθεση που μας έχει γοητεύσει από τη στιγμή που μας την πρόσφεραν σε δείγμα λίγες μέρες πριν Abyss Noir…. «Παίξαμε παλιά, παίξαμε καινούρια, τι έχει μείνει;» …Cosmic Anarchy!!! Φωνάζουν από κάτω και έτσι ολοκλήρωσαν το σετ τους.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Report: Hellena Mihailidou
\r\n
\r\nΤελευταία μπάντα της βραδιάς οι Parthian shot. Με αρκετά χρόνια στο χώρο έπαιξαν ένα χορταστικό set (περίπου) μια ώρα με παλιά  και νέα κομμάτια. Το χαρακτηριστικό του υλικού τους είναι οτι αν και πολύπλοκο δεν γίνεται κουραστικό ικανοποίησαν το κοινό που βρίσκονταν στο Κύτταρο. Ιδιαίτερη στιγμή θα μπορούσαμε να πούμε η διασκευή στο "Edge of thorns" των Savatage με guest στη σκηνή των τραγουδιστή των Disharmony. Κίνηση με συμβολισμό πάνω απ΄ ολα για την σκηνή που αποδεικνύει ότι  υπάρχει η απαραίτητη συνεργασία που έλειψε σε αλλά χρόνια αυτό είναι και το νόημα του Wreck athens festival ! Πολύ καλή απόδοση και show από τους Parthian shot που σύντομα θέλουμε να τους ξαναδούμε στο σανίδι. 
\r\n
\r\nReport : Gerasimos Douros

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Η συνεχεία ΑΠΟΨΕ στο Κύτταρο ...

\r\n\r\n

Ευχαριστούμε για τις μοναδικές του φωτογραφίες και την πολύτιμη βοήθειά του τον Θεμη Γιαννόπουλο - Δείτε τη δουλειά του στο Of Steel And Light. 

\r\n

Copyright 2019. All Right Reserved.