Primal Fear - Seven Seals

ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ METAL

Το ‘’Seven Seals’’, αν και ο τίτλος παραπλανά κάπως, είναι το έκτο ολοκληρωμένο έργο των Γερμανών Primal Fear. Κυκλοφόρησε στις 15 του Οκτώβρη του 2005 μέσω της Nuclear Blast.

Το speed/power metal των Primal Fear που είναι πασίγνωστο ότι χρωστά πολλά στους Judas Priest και στον τρόπο που οι Γερμανοί δημιουργούν αλλά και σαν τον τρόπο που μας το παρουσιάζουν. Έχουν την δική τους speed/power ταυτότητα οι Primal Fear αλλά τα γονίδια του κλασικού heavy metal τα έχουν πάρει από τους Θρυλικούς Metal Gods. Και κυρίως ο τραγουδιστής Ralf Scheepers που θα μπορούσε να είναι το alter ego του Rob Halford. Όμως και ο Matt Sinner (Sinner), μπάσο, είναι σπουδαίος παίκτης ιδιαίτερης σημασίας, καθώς και ο κιθαρίστας Tom Naumann, που αποχώρησε λίγο μετά το ‘’Seven Seals’’ για να επιστρέψει τα τελευταία χρόνια. Τον καιρό εκείνο, με τον έτερο κιθαρίστα της μπάντας Stefan Leibing είχαν ένα δυναμικό δίδυμο, που προφανώς έφερναν στο νου το σπουδαιότερο κιθαριστικό δίδυμο , αυτό των Judas Priest. Για την ιστορία ο Randy Black (Destruction, Annihilator) είχε την θέση πίσω από τα τύμπανα και εδώ έκανε και πολύ καλή δουλειά.

Με μια σφραγίδα για εξώφυλλο, με τον γνωστό αετό, να δίνει μια ξεχωριστή εικόνα και διάσταση. Το αυτό κάνει και το πομπώδες, επικό μπάσιμο του ‘’Demons And Angels’’ πριν η έκρηξη του metal σκάσει μπροστά σε όλους μας. Και αυτή η έκρηξη, έκρηξη από riffs που πετάγονται, σαν δαίμονες και άγγελοι ή σαν αετοί και αυτά και στο καταιγιστικό ‘’Rollercoaster’’. Σε χαμηλότερους τόνους, με υψηλό metalικό αίσθημα έρχεται το ομώνυμο ‘’Seven Seals’’ και σφραγίζει με εμφατικό τρόπο την σχέση των Primal Fear με δυναμικό metal αλλά και την μελωδία. Η ενέργεια που πηγάζει από την μουσική και τους ίδιους τους Primal Fear δεν χάνεται και έτσι ‘’Evil Spell’’, ‘’The Immortal Ones’’ και “Carniwar” το συνεχίζουν αυτό, βάζοντας ακόμα μια σφραγίδα στο δυναμικό heavy metal. To ‘’Diabolus’’ συνεχίζει την σκοτεινή θεματολογία μέσα σε μια σκοτεινή μελωδία και το ‘’All For One’’ είναι Η συναισθηματική, ενωτική και πωρωτική για όλους μας στιγμή. Metal riffs, ταχύτητα, μελωδία, metalικά συναισθήματα και άφθονη πώρωση, παίρνουμε και δίνουμε σαν ακροατές και στα δυο τελευταία κομμάτια του ‘’Seven Seals’’, το Helloweenικό ‘’Question Of Honour’’ που βασικά είναι διασκευή από τους Sinner και το μπαλαντοειδές ‘’In Memory’’.

Οι Primal Fear είχαν πριν το ‘’Seven Seals’’ άλλα πέντε άλμπουμς, όλα τους πολύ καλά και μετά από αυτό κυκλοφόρησαν μια σειρά από αρκετά αξιοπρεπή άλμπουμς. Οπότε γιατί το ‘’Seven Seals’’ δέκα επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του με απασχολεί σε αυτό το κείμενο. Αυτός ο δίσκος συνδυάζει το Preistκικό metal τους, διανθίζοντας το με πιο έντονα συναισθηματικές και σε σημεία σκοτεινές μελωδίες. Κρατά τις βασικές αρχές του heavy στο speed/power, metal που θέλουν να δημιουργούν και να παίζουν οι Primal Fear, αλλά δείχνει και μια εξέλιξη την οποία κράτησαν και στα αμέσως επόμενα άλμπουμ τους ‘’New Religion’’ του 2007 και 16.6 (Before the Devil Knows You're Dead) του 2009. Το ‘’Seven Seals’’ τιμά τον τίτλο του, σφραγίζοντας την παθιασμένη σχέση των Primal Fear και των οπαδών τους αλλά και γενικότερα αυτής της μουσικής με το metal.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.