ΕΤΟΙΜΗ Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ COZY POWELL

Στις 20 Μαρτίου του 2020 θα κυκλοφορήσει τελικά η βιογραφία για τον μεγάλο drummer Cozy Powell, που θα τιτλοφορείται "Dance With The Devil - The Cozy Powell Story".

Ο Cozy Powell έχει γράψει ιστορία ως ένας από τους πιο ταλαντούχους, αξιόπιστους και ευέλικτους ντράμερ - ένας ντράμερ που έπαιξε με τον Jeff Beck, τους RAINBOW, τον Michael Schenker, τους WHITESNAKE, τους EMERSON, LAKE & PΑLMER, τους BLACK SABBATH και τον Brian May.

Ο θρυλικός κιθαρίστας των DEEP PURPLE και RAINBOW, Ritchie Blackmore, είπε κάποτε: "Δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα καλύτερο από το Cozy.  Είναι πάντα εκεί, πάνω στη σκηνή, να παίζει με τρέλα. Πάντα μου δίνει κίνητρο για να παίξω, και με πιέζει όταν είμαι αφηρημένος".

Η συγγραφέας Laura Shenton έχει αναλάβει τη βιογραφία του Cozy Powell, και έχει  μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Hope του Λίβερπουλ. Εκτός από τη λεπτομερή έρευνα που έχει κάνει, έδειξε να κατανοεί τη μουσική και τις ικανότητες του Powell, κάτι που βοηθά ώστε να παρουσιαστεί η σταδιοδρομία του Cozy Powell  σε όλη της τη δόξα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.wymeruk.co.uk

Ο Cozy Powell πέθανε στις 5 Απριλίου 1998 μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, οδηγώντας σε κακοκαιρία, ενώ μιλούσε με τη φίλη του στο κινητό του τηλέφωνο. Ζούσε στο Lambourn στο Berkshire την εποχή εκείνη, και δούλευε πάνω σε κομμάτια με τον Peter Green  των FLEETWOOD MAC.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τι είπε για τον Cozy Powell, ο Tony Iommi, αλλά και ένα χαρακτηριστικό solo του μεγάλου αυτού drummer.

 

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.