Ο MARCO HIETALA ΚΑΙ H TARJA TURUNEN ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΜΑΖΙ

Ο Marco Hietala και Tarja Turunen που για χρόνια ήταν συνεργάτες στους NIGHTWISH εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου για το "Raskasta Joulua" στο Elenia Areena στο Hämeenlinna της Φιλανδίας.

Το "Raskasta Joulua", που μεταφράζεται σαν "Heavy Christmas," είναι ένα all-star συμφωνικό Χριστουγεννιάτικο Rock Project που αποτελείται από τους κορυφαίους Φιλανδούς της Metal μουσικής της Φιλανδίας.

Η Turunen απολύθηκε από τους NIGHTWISH στο τέλος του 2005, με μία ανοιχτή επιστολή των μελών που αναρτήθηκε άμεσα στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος που έγραφε το εξής: “Για σένα, δυστυχώς, business, χρήμα, και άλλα που δεν έχουν καμία σχέση με το συναίσθημα, σου είναι περισσότερο σημαντικά"

Αργότερα ο Tuomas Holopainen έγινε πιο συγκεκριμένος και ανακοίνωσε πλέον ονομαστικά την απόλυση της Turunen. "Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα ποτέ". Από την άλλη πλευρά η, Tarja είπε ότι εκδιώχθηκε από το συγκρότημα που τελικά οι πρώην συνεργάτες της απέδειξαν ότι δεν ήταν φίλοι. "Ίσως μία μέρα να τους συγχωρήσουν, αλλά ποτέ δε θα το ξεχάσω".

Η Ολλανδικής καταγωγής τραγουδίστρια Floor Jansen έκανε ντεμπούτο στους NIGHTWISH τον Οκτώβριο του 2012 στο Showbox Sodo στο in Seattle, της Washington αντικαθιστώντας την Anette Olzon που εγκατέλειψε απρόσμενα το συγκρότημα.

Ως  μέλος των NIGHTWISH, η Turunen κυκλοφόρησε 5 άλμπουμ, 3 live albums, ένα EP και 4 singles από το 1997 μέχρι το 2005.

Copyright 2024. All Right Reserved.