ERIC BELL: ΟΙ METALLICA ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ

Ο Eric Bell, ο αρχικός κιθαρίστας των Thin Lizzy, με τους οποίους κυκλοφόρησε 3 δίσκους (Thin Lizzy 1971, Shades Of A Blue Orphanage 1972, Vagabonds Of The Western World 1973) κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο την αυτοβιογραφία του η οποία τιτλοφορείται Remembering - The Autobiography Before During And After Thin Lizzy. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πολλές ανέκδοτες ιστορίες από την ζωή του Ιρλανδού μουσικού, τόσο σχετικά με την γέννηση των Thin Lizzy, όσο και με τις σχέσεις και φιλίες του Bell με καλλιτέχνες όπως ο Gary Moore και ο Rory Gallagher, αλλά και με τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά την αποχώρησή του από τους Thin Lizzy την Πρωτοχρονιά του 1973.

belllizzybookjuly19.jpg

Μέσα από τις ιστορίες που μοιράζεται είναι και μία σχετικά πιο πρόσφατη, την οποία ανέφερε σε μια συνέντευξη στη εφημερίδα The Irish Sun και η οποία σχετίζεται με τους Metallica εναντίον των οποίων καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς. Σύμφωνα λοιπόν με τον 72χρονο μουσικό, η ιστορία έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 1999, σε μια εμφάνιση των Metallica στο Δουβλίνο, στην οποία ο Bell ήταν καλεσμένος από την μπάντα για να παίξει μαζί τους το Whiskey In The Jar των Thin Lizzy. Ο Bell ταξίδεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Δουβλίνο μαζί με τους Metallica στο ιδιωτικό τους jet, έπαιξε στην συναυλία και επέστρεψε πάλι μαζί τους, με μια μικρή λεπτομέρεια όμως να εκκρεμεί: Δεν είχε ακόμα πληρωθεί για την εμφάνισή του, πληρωμή την οποία περίμενε να λάβει έστω και την τελευταία στιγμή, κατά την ώρα που αποβιβαζόταν από την πτήση της επιστροφής.

Όπως αναφέρει: «Ήταν 3 το πρωί. Η μεταφορά μου είχε ήδη κανονιστεί και ένα αυτοκίνητο περίμενε για να με πάει σπίτι. Αν και δεν είχαμε κάνει κάποια συγκεκριμένη συμφωνία για την πληρωμή, περίμενα ένα ποσό περίπου 2000 Ευρώ. Νόμιζα ότι θα πληρωνόμουν όταν ένα μέλος της ομάδας τους ήρθε να με αποχαιρετήσει. Αντί αυτού μου έδωσε ένα μεγάλο πακέτο με μπλουζάκια των Metallica, μπρελόκ και καπέλα. Έτσι πληρώθηκα και μετά φύγανε. Μόνο καθώς γυρνούσα σπίτι συνειδητοποίησα ότι δεν με είχαν πληρώσει. Νόμιζα ότι θα λάβαινα κάτι ταχυδρομικά αλλά τίποτα. Αργότερα κάποιος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους Metallica για να πάρω κάτι αλλά στάθηκε αδύνατο και τα παρατήσαμε. Είναι ένα μάτσο μπάσταρδοι. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που κάνανε, ειδικά από την στιγμή που έχουν τόσο μεγάλη οικονομική άνεση. Έπρεπε να είχα πληρωθεί περίπου 2000 αλλά με πηδ...νε.»

Copyright 2024. All Right Reserved.