JOURNEY: Ο JONATHAN CAIN ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ

Ο Jonathan Cain, πληκτράς των Journey, αποκάλυψε ότι η μπάντα δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα ενός νέου studio δίσκου και ότι αυτός μαζί με τον κιθαρίστα Neal Schon έχουν ήδη ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους τα βήματα που θα χρειαζόντουσαν για να γίνει κάτι τέτοιο. Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία studio κυκλοφορία ήταν το Eclipse του 2011, που ήταν και η δεύτερη στη σειρά δουλειά των Journey με τον Arnel Pineda στα φωνητικά.

Όπως ανέφερε ο Cain: «Δεν έχουμε αποκλείσει το να κάνουμε ένα νέο CD. Απλά η αγορά έχει αλλάξει τόσο πολύ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν βγάζουμε κάτι καινούργιο. Πρέπει να το σχεδιάσουμε έτσι ώστε να έχει νόημα από οικονομικής απόψεως. Οι μπάντες καίνε λεφτά! Είναι μηχανές καψίματος χρημάτων!

Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε έναν δίσκο. Νομίζω ότι εγώ και ο Neal θα πρέπει να βάλουμε τον Arnel στο κλίμα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Γράφω εδώ και καιρό Χριστιανική μουσική και με έχει κάνει ειδικό στο να στήνω την μουσική σωστά. Όταν έρχομαι στο στούντιο έχω τα πάντα έτοιμα. Αν χρησιμοποιήσουμε αυτή την προσέγγιση, θα πρέπει να μπορούμε να τελειώσουμε την δουλειά σε μια ή δύο εβδομάδες. Για αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε κάπως οργανωμένοι για την ηχογράφηση».

Ο Cain είπε ακόμα ότι, αν και η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή για την επιστροφή του τραγουδιστή Steve Perry αν αυτός το θελήσει, ο ίδιος νιώθει καλά με το να παραμείνει το Trial By Fire του 1996 η τελευταία δουλειά της μπάντας με τον Perry: «Ήταν πολύ, πολύ καλός δίσκος. Αν σκεφτείς το πόσο λίγα καύσιμα είχαμε στο ντεπόζιτό μας και όλα όσα συνέβαιναν τότε γύρω από την μπάντα, είμαστε τυχεροί και μόνο που το κάναμε! Υπήρχε πολλή αναποφασιστικότητα και αβεβαιότητα. Ξέραμε ότι είμασταν στο τέλος. Υποτίθεται ότι θα ήταν ένας αποχαιρετισμός με 4 ή 5 συναυλίες, απλά για να πούμε αντίο. Μετά ο Neal είχε την ιδέα να κάνουμε έναν δίσκο. Χρειάστηκε να καταφέρουμε τον Steve πρώτα για να συμφωνήσει αλλά όταν οι τρείς μας κάτσαμε γύρω από το πιάνο, οι ιδέες άρχισαν να έρχονται όπως τον παλιό καιρό. Η ομορφιά του reunion ήταν ότι δεν είχαμε χάσει τίποτα στην πορεία».

Ο Cain ομολόγησε ότι θα ήθελε αυτή η σύνθεση να είχε κάνει και άλλους δίσκους αλλά είπε σχετικά με το Trial By Fire: «Νομίζω ότι ήταν ο δίσκος αυτός μια δήλωση και επίσης ακουγόμασταν υπέροχοι. Βέβαια δεν ήταν ο παλιός Steve που έκανε αυτό τον δίσκο μαζί μας. Το καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν πολύ άνετα με όλα αλλά τι μπορείς να κάνεις; Πρέπει να είσαι χαρούμενος με αυτά που συνέβαιναν. Ήταν ένας δίσκος-θαύμα για εμάς και είμαι σίγουρος ότι και ο Neal νιώθει το ίδιο».

Copyright 2024. All Right Reserved.