NORTHWARD: TRAILER ΚΑΙ VIDEOCLIP ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥΣ

Οι Northward, το hard rock project της τραγουδίστριας των Nightwish Floor Jansen και του κιθαρίστα των Pagan’s Mind  Jørn Viggo Lofstad, έδωσαν στην δημοσιότητα το πρώτο trailer (το οποίο μπορείτε να δείτε πιο κάτω) από το επερχόμενο ομώνυμο ντεμπούτο τους το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου μέσω της Nuclear Blast.  Το εξώφυλλο του δίσκου είναι μια δημιουργία των Hannes Van Dahl και Chris Rörland. Στις 24 Αυγούστου οι Northward έδωσαν στην δημοσιότητα και το πρώτο videoclip μέσα από τον δίσκο για το single While Love Died, σε μια παραγωγή του Ville Lipiäinen (Nightwish, Pain).

To tracklisting του Northward:

01. While Love Died

02. Get What You Give

03. Storm In A Glass

04. Drifting Islands

05. Paragon

06. Let Me Out

07. Big Boy

08. Timebomb

09. Bridle Passion

10. I Need

11. Northward

Οι Northward ξεκίνησαν σαν ιδέα το 2007, όταν οι Jansen και Lofstad γνωρίστηκαν ουσιαστικά πάνω στην σκηνή του ProgPower USA Festival κατά τη διάρκεια ενός τζαμαρίσματος πάνω σε διασκευές και κατάλαβαν αμέσως ότι ανάμεσά τους υπήρχε δημιουργική χημεία. Το 2008  μάλιστα κατάφεραν να συνθέσουν σχεδόν ολόκληρο album, το οποίο όμως δεν κυκλοφόρησε, καθώς δεν το επέτρεψαν οι υποχρεώσεις και των δύο. Ωστόσο, το 2017 η Jansen ανακίνησε το θέμα Northward και έπεισε χωρίς δυσκολία τον Lofstad να συνεχίσουν από εκεί που ξεκίνησαν, παίρνοντας πολύτιμη βοήθεια και από τον παραγωγό Jacob Hansen (Volbeat).

Περιγράφοντας το υλικό του δίσκου η Jansen είπε: «Η μουσική είναι μελωδική, αλλά επίσης και ωμό rock. Όμορφα riffs, ωραίες μελωδίες και καλαίσθητες ενορχηστρώσεις. Μας αρέσει απλά να το αποκαλούμε “καλή μουσική”. Θέλαμε να εξερευνήσουμε τον βασικό rock ήχο, με τύμπανα, μπάσο, κιθάρα και φωνή, χωρίς το βάρος από προσθήκες πλήκτρων, χορωδιών κλπ.»

Πέρα από τους Jansen και Lofstad, στον δίσκο συμμετέχουν ο Morty Black (TNT) στο μπάσο, και οι Django Nilsen, Stian Kristoffersen (Pagan’s Mind) στα τύμπανα, ενώ υπάρχουν guest εμφανίσεις από την αδερφή της Floor, την Irene Jansen, σε ένα ντουέτο στο Drifting Islands καθώς και από τον Ronny Tegner των Pagan’s Mind ο οποίος παίζει πιάνο σε ένα κομμάτι.

northwardcdbetter (1).jpg
Copyright 2024. All Right Reserved.