SOLSTICE: ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤH MAJA ΤΩΝ CHALICE

Η Maja των Αμερικάνων heavy/doom metallers Chalice, που είχε τραγουδήσει στο θρυλικό “Chalice” ΕΡ του 2014, είναι πια η τραγουδίστρια των Άγγλων doom metallers Solstice.

H μπάντα του κιθαρίστα Richard Walker κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου 2019, το καινούργιο της EP με τίτλο “White Thane”, για να γνωρίσει ο κόσμος τη νέα φωνή του συγκροτήματος – η οποία πλέον φέρει το όνομα H. Thorne. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας είναι οι Rick Budby (drums), Andy Whittaker (κιθάρα)  και Daryl Parson στο μπάσο.

Το ΕΡ έχει δυο τραγούδια, τα “White Horse Hill” και “To Sol A Thane”, τα οποία και τα δυο είναι από το τελευταίο LP της μπάντας, “White Horse Hill” του 2018, στο οποίο τραγουδούσε ο Paul Kearns (o οποίος είναι πλέον στους The Pale Fall).

Προσπαθεί ο Richard Walker να ανανεώσει τον ήχο και το ενδιαφέρον του κόσμου για τη μουσική της μπάντας του. Ας ελπίσουμε να μην είναι ένα ακόμη θύμα αυτής της μόδας που θέλει γυναικεία φωνητικά στον κλασικό heavy ήχο. Έχει αρχίζει να κουράζει αυτό, και να ρίχνει επικίνδυνα τη βαρύτητα και το μέταλλο του ήχου σε πολλές περιπτώσεις.

Παραθέτουμε τα δυο τραγούδια του ΕΡ παρακάτω με τη φωνή της Maja, αλλά και το θρυλικό εκείνο “Witchfynder” από το ΕΡ των Chalice. Eπίσης μπορείτε να δείτε και μια από τις πιο μαγευτικές στιγμές των Solstice, από αυτές που τους έκαναν γνωστούς και αγαπητούς σε πολύ κόσμο, το καταπληκτικό “The sleeping tyrant” από το εξαίσιο δεύτερο άλμπουμ τους, “New Dark Age” του 1998.

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.