My Dying Bride - A Mortal Binding

ΑΙΩΝΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ METAL ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Προσπαθώ σε διάφορα εργαλεία μετάφρασης να δω τι διάολο είναι αυτό το a mortal binding. Αυτό το binding είναι η δουλειά. Καθώς ο καθείς από εμάς είναι θνητός aka mortal, άρα ως εδώ όλα καλά. Το "A Mortal Binding" είναι ο δέκατος πέμπτος δίσκος, μετράω κανονικά το ‘’Evinta’’, των Θ Ε Ω Ν My Dying Bride και αυτό είναι από μόνο του μια ευκαιρία για γιορτή. Μια γιορτή σκοτεινή φυσικά που όμως σου βγάζει μια ελευθερία, ένα πλούτο, μια φωτεινή διάθεση, όμορφων εικόνων και σκέψεων.

Από τις πρώτες στιγμές αφουγκράζεσαι αυτήν την ανυπέρβλητη My Dying Bride ατμόσφαιρα. Είναι οι ανάσες ή αν θέτε οι βρυχηθμοί του Aaron Stainthorpe. Πραγματικά διαχέονται παντού στο "A Mortal Binding". Είναι αυτή η γκρίζα μαγεία του βιολιού με τον Shaun MacGowan που πια εδώ και δεκαπέντε χρόνια κρατάει το δοξάρι και τα πλήκτρα, δίνοντας μια τραγική διάσταση στον ήχο. Αν και εδώ οι βαριές κιθάρες δείχνουν πρωτοπόρες. Με αυτά τα χαρακτηριστικά My Dying Bride riffs που αργοκινούν και εδώ τον ήχο, παίρνοντας σε σημεία φωτιά. Και φυσικά πρωτεργάτης είναι ο βασικός από τα πρώτα χρόνια, Andrew Craighan αλλά και ο εδώ και λίγα χρόνια έτερος κιθαρίστας Neil Blanchett. Αλλά και το μπάσο της παλιάς και πια σημαντικής Lena Abe και τα τύμπανα του Dan Mulins που είναι ξανά εδώ, για μόνιμα πιστεύω, δίνουν την βαρύτητα που πρέπει σε ένα My Dying Bride ήχο. Ο ρομαντισμός, ο θάνατος, η καταστροφή και τα γοτθικά στοιχεία ισορροπούν σε όλο το άλμπουμ. Ακούστε το τρομερό ξεκίνημα με το ‘’Her Dominion’’. Τα περιέχει όλα αυτά τα στοιχεία, με ένα απολαυστικό τρόπο. Είναι και τα δυο που μας είχαν συστήσει το φως τους, το οποίο διέσχιζε μελωδικά το σκοτάδι τους, δηλαδή τα ‘’Thornwyck Hymn’’ και ‘’The 2nd of Three Bells’’, που ακούγονται ως κλασικά εθιστικά doom/death κομμάτια. Το "Unthroned Creed" βάζει ένα πιο επιθετικό μοτίβο και το πολυεπίπεδο "The Apocalyptist", μαζί με την γκρίζα πινελιά του βιολιού δείχνει και μου ακούγεται ως τώρα η πιο δυνατή στιγμή. Τα "A Starving Heart" με την μελωδική εισαγωγή και το "Crushed Embers" συνεχίζουν με λιγότερο φως αλλά το ίδιο doom πάθος να διασχίζουν την διαδρομή για το τέλος του "A Mortal Binding".

Το"A Mortal Binding" έρχεται σαν μια φυσική, αλλά και πιο τελειοποιημένη, συνέχεια του ''The Ghost of Orion''. Δύναται και θα γίνει για πολλούς, μουσικός συνοδοιπόρος ζωής. Τελικά αυτό το binding σημαίνει δεσμευτικός, άρα είναι η δέσμευση κάθε θνητού, mortal, να γιομίσει με φως την μικρή ζωη του, είτε με αγάπη, φωτιά και αέρα, είτε με νερό και αρμύρα, είτε με όμορφη μουσική - τραγούδι. Κάτι τέτοιο μας δίνουν για ακόμη μια, δέκατη πέμπτη φορά, οι My Dying Bride με το "A Mortal Binding"!!!

Υγ. Το "A Mortal Binding" κυκλοφορεί σε cd και 2πλό 12’’ βυνίλιο μέσω της Nuclear Blast.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.