Enemy Inside - Phoenix

ENEMY INSIDE - "Falling Away" (Official Video)

ΑΠΟ ΤΟ ASCHAFFENBURK ΣΤΗΝ ΣΑΛΛΟΝΙΚΗ

Οι Enemy Inside είναι μια female fronted metal μπάντα από την Γερμανία. Από το Aschaffenburg πιο συγκεκριμένα. Και πρόσφατα υπέγραψαν στην Rock Of Angels Records, εταιρία από την Θεσσαλονίκη. Και τώρα κυκλοφορούν το ντεμπούτο full length τους με τίτλο ‘’Phoenix’’. Θα κυκλοφορήσει στις 29 του Σεπτέμβρη, σε cd και σε διπλό μαύρο βυνύλιο.

Από το πρώτο τους video clip για το κομμάτι "Falling Away", που ανοίγει και το ‘’Phoenix’’, παρατηρούμε ότι βασική πρωταγωνίστρια του ήχου και της εικόνας των Enemy Inside, αλλά και για την επικοινωνία τους με το κοινό, και στην σκηνή και στις συνεντεύξεις, είναι η τραγουδίστρια τους Nastassja Giulia. Ακούγοντας το ‘’Phoenix’’ παρατηρώ άμεσα και το ότι οι hard rock στυλ κιθάρες, με τα τίγκα στην μελωδία solos, από τους  Evan K, & David Hadarik, με τα heavy και στιβαρά riffs παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον ήχο τους. Οι Dominik Stotzem μπάσο και ο ντράμερ Feli Keith, γεμίζουν άριστα τον ήχο και του δίνουν τον απαραίτητο όγκο.  Όσο περνάει η ώρα και κομμάτια όπως ‘’Bleeding Out’’, ‘’Phoenix’’,  ‘’Doorway To Salvation’’, με την συμετοχή του Georg Neuhauser, ‘’Angel’s Suicide’’ όλα αυτά τα όμορφα στοιχεία ήχου και εικόνας συνεχίζονται, αλλά χωρίς να έχουν να δείξουν κάτι το διαφορετικό, το ξεχωριστό. Ωραία φωνή και παρουσία η Nastassja Giulia. Συμπαθητικές οι συνθέσεις και ο τρόπος που παρουσιάζονται, αλλά μέχρι εκεί. Ωραία και η θεματολογία πάνω στην θλίψη και στον πόνο της πραγματικής ζωής, όπως λένε και οι ίδιοι, αλλά χρειάζεται μάλλον κάτι παραπάνω. Το κάτι που θα δείχνει από τις πρώτες νότες ότι είναι οι Enemy Inside και όχι ακόμα ένας κλώνος πολλών σχημάτων του ήχου.

Δεν είναι το ‘’Phoenix’’ των Enemy Inside ένας κακός δίσκος. Καλά και συμπαθητικά κομμάτια έχει, τα οποία ακούγονται ευχάριστα, αλλά τίποτε περισσότερο. Όσοι ικανοποιούνται μόνο με αυτό, πράττουν άριστα για τον εαυτό τους, και κερδίζουν μια ευχάριστη ώρα με μουσική που συμπαθούν.

Copyright 2024. All Right Reserved.