SERENITY - Nemesis AD

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ METALΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΕΛΩΝΟΥΝ

Serenity λέγονται και πάνω από είκοσι χρόνια metalουργούν με έδρα την Αυστρία. Το ‘’Nemesis A.D.’’ είναι το όγδοο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ και το κυκλοφορούν μέσω της Napalm Records.

Το metal τους είναι μελωδικό αλλά Stratovarius, είναι progressive αλλά Kamelot και κοιτάει και το symphonic metal των διάφορων Rhapsody που έχουν περάσει κατά καιρούς και όλα αυτά κρατώντας χαραχτήρα δικό τους με στοιχεία κλασικού Ευρωπαϊκού power. Ανάλογης αισθητικής με τον ήχο είναι και το εξώφυλλο φιλοτεχνημένο από μια εικαστική ομάδα από την Πορτογαλία με το όνομα Credo Quia Absurdum.

Ένα συμφωνικό χορωδιακό ‘’Memoriae Alberti Dureri’’ ανοίγει την ηχητική πόρτα για ένα από τα πολύ όμορφα κομμάτια εδώ, το ‘’The Fall Of Man’’ με τον Roy Khan (Conception, Ex – Kamelot). Το έχουν και σε εναλλακτική ορχηστρική βερσιόν στις lmt editions, που πέρα από τα κοληματικά μελωδία και ρεφρέν φέρνει που γερά στον νου τον Roy από τον καιρό των ‘’Karma’’ ‘’Epica’’ και ‘’Black Halo’’. Και εδώ πάντως την σφραγίδα του έχει βάλει ο σπουδαίος μουσικός Sascha Paeth που έχει παίξει, αλλά ακόμα περισσότερο έχει κάνει την παραγωγή σε εκπληκτικά και ασύλληπτα πράμματα και αυτό κάνει εδώ σε μια κρυστάλινη όπως του πρέπει του ήχου παραγωγή. Ακούς και βλέπεις το ‘’Ritter, Tod und Teufel (Knightfall)’’, που περνά σαν μελωδικός χείμαρρος, που σε πάει προς την εποχή των Ιπποτών. Έτσι κάπου εκεί βιώνεις την rhapsody αύρα των ‘’Soldiers Under the Cross’’ και ‘’Reflections (of AD)’’. Εκεί κάπου ανατέλλει ο πιο progressive power ‘’Sun Of Justice’’ και έρχεται μια εύηχη, σαν να γεννήθηκε στο Kamelot ‘’Nemesis’’. Οι μελωδίες μελώνουν καρδιές και τα ρεφρέν ευφραίνουν ώτα, κάτι που είναι χαρακτηριστικό και επόμενο από καλούς δίσκους αυτού του ήχου. Ήχος αλλά και εικόνα πάλι από το clip του ‘’The End Of Babylon’’. Ο Ιταλός Marco Pastorino που είναι ο καινούριος τραγουδιστής των Serenity, δίνει μουσικολυρική και συναισθηματική διάσταση στις μελωδίες και τα λόγια μεταφέροντας τα με τον καλύτερο τρόπο στον κάθε ακροατή. Έτσι το μελωδικό ‘’Crowned by an Angel’’ και το dark progressive ‘’The Sky Is Our Limit’’ δίνουν με αυτόν τον τρόπο το φινάλε του ‘’Nemesis A.D.’’ και αφήνοντας ανοικτούς δρόμους για κάμποσες ακόμα ακροάσεις.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.