Niviane - The Druid King

Ευροmetalοι σε Αμερικάνικο έδαφος

Κάπως έτσι φαντάζουν οι Αμερικάνοι, από το Sacramento της California, Niviane. Καθώς το metal τους και στην power πλευρά του, όσο και στην heavy πλευρά του ακούγεται και δείχνει  πιο Ευρωπαικής παρά Αμερικάνικης αισθητικής και τεχνοτροπίας.

  Οι Niviane κυκλοφορούν μέσω της Pitch Records το ντεμπούτο full length τους με τίτλο The Druid King. Από το μέσα στο europower εξώφυλλο, είναι αρκετά εντυπωσιακό, και η χαρά του powermetalά,  μπαίνω στο κλίμα το τι θα ακούσω στην σχεδόν μίας ώρα διάρκεια και στα ένδεκα κομμάτια του The Druid King.

 Από το πρώτο κομμάτι, The Berserker και μετά από λίγη μελωδία, οι Niviane τα χώνουν παίζοντας ψυχωμένα και χωρίς πολλές σκέψεις και λεπτομέρειες. Η μουσική τους οφείλει πολλά στους Grave Digger, αλλά και ειδικά στις δισολίες, στους Iron Maiden, άκου March Of The Jottunn, που δείχνουν αυτά τα δυο σχήματα ως οι βασικές επιρροές. Κάπου βρίσκονται και λίγο Iced Earth, άκου War Of Immortals. Μέχρι εδώ όλα καλά. Εκεί που και σε αυτό το σχήμα, και σε αυτό το δίσκο που τα χαλάει, είναι η παντελής έκλειψη κάποιας καινούριας φρέσκιας ιδέας. Κάτι που να δείχνει ότι οι Niviane έχουν κάτι καινούριο να μας δείξουν, τιμώντας τους ήρωες τους, παίζοντας την μουσική που αγαπούν να ακούν και να παίζουν, αλλά προσθέτοντας και ένα λιθαράκι πρωτότυπης δημιουργίας πάνω σε αυτή την μουσική.

  Ευχάριστο είναι και το δεύτερο κομμάτι, Adrestia, που κοιτάει λοξά προς την Ανατολή, και πολύ στους Iron Maiden, αλλά και αυτό σαν ιδέα δεν είναι πολυφορεμένο, και στις περισσότερες φορές καλύτερα δοσμένο?  Και οι συνθέσεις είναι απλά οκ, και όχι κάτι που θα σου μείνει μετά τις όποιες ακροάσεις. Κάτι λέει και το καρφί Grave Digger, Gladiator.

  Έτσι έμεινα και κοιτώ το όμορφο εξώφυλλο.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.