Omnium Gatherum - The Burning Cold

OMNIUM GATHERUM - Refining Fire (OFFICIAL VIDEO)

ΚΑΙΕΙ ΣΑΝ ΠΑΓΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΧΙΟΝΙ

Παγετό και κάψιμο προκαλούν οι πάγοι εκεί στην Φιλανδία, από όπου κατάγονται, μένουν και metalουργούν οι melodic death metallers Omnium Gatherum. Με πάνω από είκοσι χρόνια πάνω τους έφτασαν πια στον όγδοο ολοκληρωμένο δίσκο τους, τον οποίο κυκλοφορούν μέσω της Century Media Records, μεγάλο βήμα για την μετέπειτα πορεία τους  και φέρει τον τίτλο ‘’The Burning Cold’’. Καίει ο πάγος καίει και το μελωμένο όσο και brutal σε σημεία, κυρίως στην φωνή, death metal των Φιλανδών.

Με ένα όμορφα χρωματισμένο και death καμωμένο εξώφυλλο μας βάζουν στον κόσμο τους οι Φιλανδοί και πατώντας το play ξεκινά το πενηντάλεπτο ταξίδι με τους ένδεκα προορισμούς – κομμάτια του ‘’The Burning Cold’’.  Το ορχηστρικό μπάσιμο του ‘’The Burning’’, στην deathιά του ‘’Gods Go First’’ και του ‘’Refining Fire’’. Εδώ παντρεύονται τα πιο μελωδικά με πιο αγριεμένα φωνητικά από τον Jukka Pelkonen , τα άγρια και τον δεύτερο κιθαρίστα του σχήματος Joonas Koto. Που βάζει και την μελωδική μεριά της κιθάρας με τα πιο άγρια riffs και solos  έρχονται από τον μάλλον αρχηγό και αρχικό μέλος του σχήματος κιθαρίστα Markus Vanhala, κιθάρα και στους συμπατριώτες Θεούς Insomnium.  Για το μελωδικό μέρος του ήχου των Omnium Gatherum ευθύνεται και ο πληκτράς Aapa Koivisto. Ακούστε κυρίως το ‘’Rest In Your Heart’’ το ‘’Be The Sky’’ και το ‘’The Frontline’’ που σαν ήχος και σαν σύνθεσεις, δείχνουν πιο κοντά και πιο ταιριαστό στην μουσική ταυτότητα τους. Σε αρκετές περίεργες μπασογραμμές, ακούστε το ‘’Over The Battlefield’’ αναζητείστε τον μπασίστα Erkki Silvennoinen. Και για την ταχύτητα και τον όγκο τον τυμπανιστή Toumo Latvala. Στο ‘’Planet Scale’’ δίνει ρέστα.  Βάλτε τα  ‘’The Fearless Entify’’ και ‘’Driven By Conflict’’ να νιώσετε και ταχύτητα και μελωδία και αγριάδα, όλα μαζί και ωραία βαλμένα. Η θεματολογία σύμφωνα με τον Vanhala έχει να κάνει με ανθρώπινες τραγωδίες και με ανθρώπινα συναισθήματα που έχουν και αφήνουν έντονα σημάδια. Έτσι γίνεται καταληπτή και αυτή η ποικίλη ηχητική τους προσέγγιση. Το ‘’The Burning Cold’’, άνοιξε με το ‘’The Burning’’ και κλείνει πολύ μελωδικά, στο πιο δυνατό σημείο τους δηλαδή με το καλύτερο κομμάτι ‘’Cold’’.

Ωραίος δίσκος το ‘’The Burning Cold’’ από τους Omnium Gatherum. Σε καίει και σε παγώνει σαν πάγος. Σε αγριεύει εκεί που πρέπει, σε μελώνει μετά όπου η μελωδικότητα του θεριεύει.

Copyright 2024. All Right Reserved.