ANGELMORA - MASK OF TREASON

AngelMora - AngelMora (Official Lyric Video)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΠΑΙΧΤΟΥΡΕΣ

Οι Angelmora είναι μία νεόφερτη δισκογραφικά μπάντα απο Αθήνα, που έχει έφεση όπως και οι ίδιοι θα ακούσετε σε Heavy/Power μοσυική.Η ιστορία τους ξεκινάει τον Μάιο του 2013 όταν και δημιουργήθηκαν. Οι ηχογραφήσεις του album που επιτέλους φτάνει στα χέρια μας ξεκίνησαν τον Ιούλιο του '14 και φτάνουμε κάπου εδώ στο αίσιο τέλος, ακούγοντας το έργο τους ολοκληρωμένο.
Αυτό που ακούω απο την αρχή είναι ξεκάθαρο U.S Power, πολύ δυναμικά φωνητικά απο τον “Dyan Mair” ο οποίος έχει περάσει απο αρκετές μπάντες, βλέπε Dragon's Lair(έχουν διαλυθεί δυστυχώς), Tidal Dreams, Crimson Fire, Dark Nightmare. Καλορυθμισμένα τύμπανα απο τον Liam Fox. Θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη με κομμάτια όπως το ομότιτλο και το Flaming Trial. Στο τελευταίο κυρίως λόγω του συνδιασμού των “σκληρών” φωνητικών, με τις γλυκόπιοτες κιθάρες παιγμένες απ'τον ίδιο αλλά και του δεύτερου Alexi Lacroix. Στο πρώτο γιατί μας δίνουν πολλούς λόγους για να ανεθεωρήσουμε για το πως παίζεται το Power Metal. Έγχορδο ξεσάλωμα, ένα κομμάτι που τα φωνητικά είναι το μεγάλο του ατού. Οι κιθάρες δίνουν ποικίλες αύρες ανα διαστήματα, και “η γαληνεμένη θάλασσα γίνεται φουρτούνα ξαφνικά”, κάτι που θα το συναντήσουμε αρκετές φορές στην διάρκεια του δίσκου. Ένα απο τα τραγούδια που είναι πλημμυρισμένα απο riffs είναι και το Taming The Waves και τo Cloak Of Treason. Σαν να τα έβαλαν πακέτο, και να είπαν σε αυτό το μέρος του album θα δοθεί έμφαση εκεί.
Ένα απο τα ωραιότερα solo παιγμένα στην κιθάρα είναι αυτό που ανοίγει το ομότιτλο κομμάτι καθώς και σε όλη του την εξέλιξη αποτελεί θεάρεστο άκουσμα. Όσο συνεχίζω και ακούω συμπεραίνω τα εξής. Πρώτον έχουν κάργα επιρροές απο Crimson Glory, Helloween, Queensryche, τουλάχιστον αυτοί μου έρχονται πρώτοι στο μυαλό. Τα θέματα που χαρακτηρίζουν τους στίχους τους, θα έλεγα είναι απο την καθημερινή ζωή, καθώς και φαντασίας. Η δική μου εξήγηση/εκδοχή για το ιδιαίτερο εξώφυλλο τους, είναι πως στον ύπνο του κανείς δεν συντροφεύεται μόνο απο όμορφα όνειρα, αλλά και απο εφιάλτες. Ίσως τελικά αυτά να συμβολίζουν ο άγγελος, και αυτό που μοιάζει σαν μαύρο σεντόνι πάνω σε κλαδιά δέντρου.(Δεν ήξερα πως να το περιγράψω με μία λέξη)
Είναι μία άκρως προσεγμένη δουλειά, χωρίς πολλά εφέ, καλοδουλεμένο U.S Power όπως αγάπησαν πολλοί και θα αγαπήσουν και άλλοι. Κυκλοφόρησε απο την Steel Gallery Records στις 11 Δεκεμβρίου 2017 σε CD. Θα το απολαύσετε..

Copyright 2024. All Right Reserved.