Wytch Hazel - IV: Sacrament

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Οι Βρετανοί Wytch Hazel τάραξαν τα metalικά νερά με το ‘’Prelude’’ το 2016 και συνέχισαν την metalική ανάδευση με τα ‘’II: Sojourn’’ του 2018 και ‘’III: Pentecost’’ του 2020. Και οι τρεις αυτοί δίσκοι έκαναν μεγάλη εντύπωση και μια νέα δυνατή metalική οντότητα πρόβαλε στους χώρους του underground. Αφού πέρασαν τρία χρόνια, οι Wytch Hazel κάνουν το τέταρτο τους βήμα προς την καταξίωση με το ‘’IV Sacrament’’. Κυλοφορεί μέσω της Bad Omen Records.

Από τα πρώτα ακούσματα του ‘’IV Sacrament’’ ακούγονται πεντακάθαρα οι βασικές επιρροές των Βρετανών, από το ‘’Prelude’’ ακόμα. Δηλαδή ακούω κάτι από Angel Witch, Thin Lizzy και Slough Feg, αλλά αφομοιωμένο από τον Wytch Hazel οργανισμό και προσαρμοσμένο απόλυτα στην Wytch Hazel μουσική ταυτότητα. Ακόμα και το εξώφυλλο του δίσκου έχει μια Slough Feg αύρα μέσα στην Wytch Hazel οντότητα. Και πάντα μέσα στη Θρησκευτική θεματολογία που αρέσκεται η μπάντα να ασχολείται. Αλλά και με το που ανοίγει τον δίσκο το ‘’The Fire’s Control’’, ανοίγεται μπροστά μου – στα αυτιά μου, αυτό το απλό, απογυμνωμένο rock που δείχνει να έχει γεννηθεί στα 70ς, αναμεμειγμένο με n.w.o.b.h.m. στοιχεία, αλλά παρ’όλα αυτά είναι και τόσο σημερινό. Το ‘’Angel Of Light’’ με το φλογοβόλο riff να το διαπερνά και το πιο ρυθμικό ‘’Strong Heart’’ που αμφότερα έγιναν official video clip, συνεχίζουν σε αυτό το όμορφο κλίμα. Έτσι και το "A Thousand Years" με το ρεφρέν που το ακούς και αναρωτιέσαι πως γίνεται και δεν ξεκολλάει από το μυαλό σου, ενώ το ορχηστρικό ολοφώτεινο ‘’Gold Light’’ οδηγεί στην heavy rock ομορφιά ‘’Endless Battle’’. Τα φωνητικά του Colin Hendra, εκφραστικά και συγκινητικά, λάμπουν όπως πάντα, με την κιθάρα του Alex Haslam, το μπάσο του Andy Shackleton, και ο Colin Hendra με τα τύμπανα, τα πλήκτρα και κάποια εξωσχολικά όργανα βάζουν τα ηχοχρώματα που χαρακτηρίζουν τους Witch Hazel και χρωματίζουν αυτά τα δέκα περίπου χρόνια τους τον μουσικό καμβά τους. Προσθέστε και τον Ed Turner που προσθέτει με την σειρά του το melodron και το μαντολίνο. Έτσι δημιουργούν και παρουσιάζουν τα υπέροχα κομμάτια τους οι Witch Hazel, σε ολάκερη αυτή την μουσική δημιουργία με τίτλο ‘’IV Sacrament’’.

Τελικά το ‘’IV Sacrament’’ δεν ήταν για τους Witch Hazel απλά ένα σταθερό βήμα για την καταξίωση, αλλά ένα μεγάλο βήμα για την κορυφή!!!

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.