CRYPT SERMON - The Stygian Rose

ΤΟ HEAVY/DOOM ΤΟ ΟΡΘΌΔΟΞΟΝ ΑΠΟ PENNSYLVANIA

Οι Crypt Sermon μια από τις underground metalικές πηγές με το ‘’The Stygian Rose’’ που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες μέσω της Dark Descent Records είναι το τρίτο τους ολοκληρωμένο πόνημα. Μετά το ντεμπούτο του 2015 ‘’Out Of The Garden’’ και το δεύτερο του 2019 ‘’The Ruins of Fading Light’’. Κυκλοφορεί σε cd, 12’’ βυνύλιο και σε κασέτα.

Το ‘’The Stygian Rose’’ μας υποδέχεται με ένα άκρως ελκυστικό metalικής ομορφιάς εξώφυλλο, σαν γκολ από τα αποδυτήρια ένα πράμμα. Και με ένα ‘’Glimmers in the Underworld’’ τρομερό και απίστευτο. Όσο απίστευτο είναι ότι σε στιγμές του κομματιού μου έρχεται να τραγουδήσω ...mirror mirror up on the wall, maguc demon eye..και φυσικά έχει να κάνει με τις σαφείς Candlemass επιρροές που έχουν οι Crypt Sermon. Αλλά ας μην λησμονούμε ότι είναι από την Philadelphia της Pennsylvania. Και έτσι οι Candlemass υπάρχουν στην μουσική τους, μαζί με την δική τους doom ταυτότητα Άλλωστε και το 8κτάλεπτο προαναφερθέν έπος που ανοίγει το ‘’The Stygian Rose’’ κρύβει πολλά όμορφα πράμματα σαν ένα doom κομμάτι με power και epic στοιχεία. Και κάπως έτσι ανοίγεται και το υπόλοιπο άλμπουμ, με το ήχο τους που έχει και τις Ευρωπαϊκές power doom αλλά και τις Αμερικάνικες doom και epic καταβολές τους. ‘Έτσι περνούν σαν ένα βαθύ απότομο ρυάκι, το ‘’Thunder (Perfect Mind)’’ heavy και ασήκωτο, το ‘’Down In The Hollow’’ που φέρνει στο νου παλιούς Solitude Aeturnus, το Θεοσκότεινο ‘’Heavy Is The Crown Of Bone’’, το πιο μελωδικό heavy doom ‘’Scrying Orb’’ και το ‘’The Stygian Rose’’ που κλείνει την πόρτα σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο με ένα αργό μελωδικό και ολίγον τι στοιχειοτικό τρόπο σε ένα κομμάτι που εξελίσσεται στα πάνω από τα ένδεκα λεπτά του σε ένα epic/doom διαμαντάκι.

Ακούστε το δυνατά ‘’The Stygian Rose’’ των Αμερικανών Crypt Sermon έχοντας σαν φόντο αυτήν την τρομερή εικόνα του εξωφύλλου και σαν ένα τρομακτικό soundtrack μια σκοτεινής ομιχλώδους μέρας ή και νύχτας.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.