Visions of Atlantis - The Deep & the Dark

VISIONS OF ATLANTIS - Return To Lemuria (Official Video) | Napalm Records

ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΓΗΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Οι Visions of Atlantis κυκλοφορούν μέσω της Napalm Records το έκτο τους full length με τίτλο ‘’The Deep And The Dark’’. Για έκτη φορά βάζουν στην ζωή μας, στον metalικό πλανήτη, το συμφωνικό τους power metal, με την Clementine Delauney να είναι στα γυναικεία φωνητικά για πρώτη φορά σε ολοκληρωμένη δουλειά του σχήματος από την Αυστρία. Και η κοπελιά από την Γαλλία κάνει αρκετά καλή δουλειά, αν αναλογιστούμε τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που έχει αυτός ο ήχος. Άλλη τους ιδιαιτερότητα ότι έχουν και τα ανδρικά φωνητικά με τον Siegfried Samer.

Το The Deep And The Dark μας καλωσορίζει στον βυθό της μουσικής, καθώς εκεί εστιάζεται και η θεματολογία που έχουν τα λόγια και τα νοήματα όλων των κομματιών των δίσκων τους, με το Ποσειδώνα και την τρίαινα του να σχίζει την θάλασσα χτυπώντας ένα ερπετό. Up tempo power ρυθμοί, μαζί με folk πινελιές χαρακτηρίζουν τον ήχο των Visions of Atlantis. Οι μύθοι της θάλασσας είναι εδώ παρόντες με κομμάτια όπως τα “The Deep & The Dark”, ‘’Return To Lemuria’’, ‘’Ritual Night’’, ‘’The Silent Mutiny’’, και η απαραίτητη μπαλάντα “The Last Home”. Και φυσικά πέρα από τις καλοδουλεμένες συνθέσεις, την καλή παραγωγή, απόλυτα απαραίτητη για τον ήχο, υπάρχει η πρωταγωνίστρια με ονοματεπώνυμο. Clementine Delauney την λένε. Είναι από το 2013 στην μπάντα, και τώρα με την ερμηνεία της αλλά και γενικότερα με την παρουσία της δίνει λάμψη αλλά και ουσία στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Και το αποτέλεσμα είναι μια αρκετά ευχάριστη ακρόαση στα σαράντα κάτι λεπτά του ‘’The Deep And The Dark’’ των Visions of Atlantis.

Copyright 2024. All Right Reserved.