POLAR - Eightball Live Stage

Polar / Faith in Trance/ Skybinder / Thessaloniki

Από το σχηματισμό τους στο Guildford της Αγγλίας το 2009, οι Polar ήταν σε μια ανελέητη επιδίωξη καταστροφής όσο το δυνατόν περισσότερων ανυποψίαστων ακροατών. Έχοντας υποστηρίξει μπάντες όπως οι Gallows, Trash Talk, This Is Hell, Feed The Rhino & TRC, οι Polar άφησαν αμέτρητο κόσμο άναυδο και ακόμα περισσότερο καταπονημένο όταν υποκίνησαν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καταστρεπτικά circle pits του Hevy Festival 2011, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ζωντανά συγκροτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το εκρηκτικό ντεμπούτο τους EP 'This Polar Noise' το οποίο, σχεδόν άμεσα συμπεριλήφθηκε στα tops των BBC Radio 1 και Kerrang! ραδιοφώνων.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από την κυκλοφορία του EP τους, οι Polar επέστρεψαν με το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Iron Lungs" (κυκλοφόρησε στις 7 Μαΐου 2012) το οποίο αποτέλεσε το καύσιμο που εκτόξευσε την καριέρα τους αφήνοντας πίσω του ένα ξέσπασμα εξαντλημένης χαράς. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, το συγκρότημα συνεργάστηκε με την εταιρία Drop Dead του Oli Sykes (Bring Me The Horizon) για να κυκλοφορήσει το EP τους, "Inspire Create Destroy". Ξεπερνώντας την εικόνα του hardcore-punk συγκροτήματος από το Surrey, το κουιντέτο είχε ωριμάσει για να αντλήσει επιρροές από όλες τις γωνιές του εναλλακτικού μουσικού κόσμου. Μια αυξημένη αίσθηση μελωδίας και ρυθμού επέτρεψε στους Polar να πάρουν μια δραματική στροφή στο μέλλον της μπάντας.

Εκείνη την χρονιά περιόδευσαν επίσης με τους While She Sleeps, Young Guns και Defeater. Η επιτυχία της συνεργασίας με την Drop Dead τους εξασφάλισε μια περιοδεία με τους Heights και δύο περιοδείες με τους ήρωες της μπάντας, Funeral For A Friend πριν σταματήσουν για να προετοιμαστούν για το 2ο full length άλμπουμ "Shadowed By Vultures". Η περιοδεία για το συγκρότημα ξεκινά ξανά τον Φεβρουάριο του 2014 με μια ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Hundredth, Being As An Ocean and Counterparts. Δύο χρόνια αργότερα, θέλοντας να διατηρήσουν την ανοδική πορεία τους επιδιώκοντας παράλληλα να "εξευγενίσουν" ελαφρώς τον τραχύ τους ήχο, κυκλοφορούν το "No Cure No Saviour" μέσω της Prosthetic Records και τα αποτελέσματα είναι απλά κολοσσιαία. Παρόλο που δεν δείχνουν κανένα συμβιβασμό με τα βασανιστικά groovie περάσματα και τη φωνητική Hatebreed-esque παράδοση, αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό για το «No Cure No Savior» είναι ο συνδυασμός των sing-alongs και μελωδίας με την ωμή επιθετικότητα που η μπάντα καταφέρνει να φέρει εις πέρας.

Συνεχίζοντας τις περιοδείες, οι Polar προετοιμάζουν τον κόσμο για το επερχόμενο τους album "Nova" στο οποίο η μπάντα επιστρέφει πιο εξελιγμένη και άγρια σε εξίσου καταστρεπτικό μέτρο. Με αυτή τη νέα ωριμότητα,οι Polar είναι η αντανάκλαση μιας μπάντας σε μεταμόρφωση και όχι σε αναταραχή. Πρόκειται για μια εξέλιξη του ήχου τους που ενώ είναι λιγότερο metalcore και περισσότερο πειραματικό, παραμένει ένα άξιο δείγμα της βελτίωσης τους από το οποίο (και όχι μόνο) θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση και να τους απολαύσουμε στο Eightball Club την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.
Μαζί τους οι Faith In Trance που θα φροντίσουν να ικανοποιήσουν (και να αποτελειώσουν) και τον τελευταίο ανικανοποίητο!!!

Doors open 20.00
Presale : 15€
On spot : 18€

PRESALE SPOTS :
Rover Bar
(Σαλαμίνος 6, Λαδαδικα,
Τηλ. 2310544304)
Stereodisc Record Shop
(Αριστοτέλους 4,Θεσσαλονίκη,
Τηλ. 2310262912)
The Nephilim Metal Musicstore
(Πατριάρχου Ιωακείμ 17,Θεσσαλονίκη)
Velona Records
(Μητροπωλεος 125,Θεσσαλονίκη,
Τηλ.2313090695)

Copyright 2020. All Right Reserved.