Reviews

March 28, 2023

Διαβάζοντας το σύντομο βιογραφικό του συγκροτήματος αντιλαμβάνεσαι άμεσα ότι ο βίος του υπήρξε αρκετά περιπετειώδης. Ξεκίνησαν το 1993 μαζί με άλλα γνωστά συγκροτήματα του Ελληνικού ακραίου metal χώρου όπως ROTTING CHRIST, SEPTIC FLESH, NECROMANTIA και NIGHTFALL υπό το όνομα PARALYSIS. Σύντομα άλλαξαν το όνομα τους από PARALYSIS σε PHLEBOTOMY. Περί το 1994, αν δεν κάνω, λάθος ξανά άλλαξαν το όνομα τους στους γνωστούς στους περισσότερους από εμάς ON THORNS I LAY.

March 26, 2023

Μετά από το ντεμπούτο ep ‘’The Sign’’, το οποίο κυκλοφόρησε η Alone Records από την Θεσσαλονίκη, οι Γερμανοί heavy metallers Sintage κυκλοφορούν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά υπό τον τίτλο ‘’Paralyzing Chains’’. Μέσω της High Roller Records. Σε cd, κασσέτα, σε 12’’ βινύλιο αλλά και ψηφιακά μέσω το bandcamp της μπάντας.

March 25, 2023

Μερικοί μουσικοί έχουν αυτό το χάρισμα να μπορούν να μετακινούνται άνετα μεταξύ διαφορετικών μουσικών ειδών και μάλιστα να συνδυάζουν και να εναρμονίζουν τα είδη αυτά δημιουργώντας ομοιογενείς συνθέσεις. Τέτοια περίπτωση είναι κι ο μουσικός Marco Luponero που στην προκειμένη περίπτωση έχει αναλάβει τη σύνθεση όλων των τραγουδιών που υπάρχουν στην κυκλοφορία αυτή (1 intro και 12 τραγούδια) και το παίξιμο όλων των μουσικών οργάνων πλην των ντραμς όπου εκεί έχει τη βοήθεια του μουσικού Simon Grundvall.

March 22, 2023

Από τη στιγμή που έπεσε στα χέρια μου το άλμπουμ των BLOOD STAR με τίτλο ‘First Sighting’, που θα κυκλοφορήσει μέσω της Shadow Kingdom Records στις 21 Απριλίου 2023, το έχω λιώσει στην κυριολεξία!!!!

March 22, 2023

Νομίζω, λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε την έννοια του split cd. Ουσιαστικά είναι μια κυκλοφορία όπου διάφορα συγκροτήματα συμμετέχουν με κάποιες δικές τους συνθέσεις. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους οπαδούς και φίλους της όποιας μπάντας συμμετέχει να γνωρίσουν τον ήχο και τις συνθέσεις των άλλων συγκροτημάτων.

March 19, 2023

Από τον Καναδά προέρχονται οι epic metallers Smoulder. Από το Toronto. Μετακόμισαν στην U.S.A. και μετά το τερμάτισαν και πήγαν στην Φιλανδία. Το 2019 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους ‘’Times of Obscene Evil and Wild Daring’’. Το 2020 το ep ‘’Dream Quest Ends’’. Και στις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο τους full length μέσω της Cruz Del Zur Music που τιτλοφορείται ‘’Violent Creed of Vengeance’’. Κυκλοφορεί σε cd και σε 12’’ vinyl.

March 18, 2023

Οι Kamelot μετά από μια σχετική αργοπορία πέντε, παρά κάτι ψιλά, χρόνων επανέρχονται με το τυχερό δέκατο τρίτο τους άλμπουμ με τον τίτλο ‘’The Awakening’’, που κυκλοφορούν μέσω της Napalm Records. Διαδέχεται το μετριούλι ‘’The Shadow Theory’’ το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλη του 2018.

March 17, 2023

Αλήθεια τι μπορείς να γράψεις που να μην φανεί τετριμμένο ή χιλιοειπωμένο για συγκροτήματα σαν τους JUDAS PRIEST και μουσικούς που συμμετείχαν σ’ αυτό. Πόσο, μάλλον, όταν έχεις να γράψεις για έναν από τους μουσικούς που συνέβαλαν στη δημιουργία του θρύλου αυτού και συνέθεσαν metal ύμνους σαν τους: “Dreamer Deciever", "Never Satisfied", "Winter" και "Victim Of Changes" που ακούμε μέχρι σήμερα με τον ίδιο ενθουσιασμού που τους ακούσαμε για πρώτη φορά.

March 12, 2023

Οι Βρετανοί Haken μετά το επιτυχημένο ‘’Virus’’ που τρία χρόνια πριν άφησε πολύ καλές εντυπώσεις επιστρέφουν με τον έβδομο δίσκο τους που τον ονομάζουν ‘’Fauna’’. Και το κυκλοφορούν από την Μέκκα του progressive rock/metal την InsideOut Music.

March 10, 2023

Εντάξει, αν μου πεις κάτσε ρε Νίκο να δω τι έχεις στη δισκοθήκη σου από ακραίο metal, μάλλον θα απογοητευτείς. Τι να κάνουμε, το χω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι είμαι μεγάλος οπαδός του κλασσικού metal και power metal ήχου κι ότι έχει σχέση με τον λεγόμενο ακραίο ήχο της μουσικής μας σταματάει κάπου στο thrash metal συνήθως. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί για μένα εμπόδιο στο να παρουσιάσω και μια κυκλοφορία που ανήκει στον ακραίο ήχο.

Copyright 2023. All Right Reserved.