Reviews

November 30, 2022

Εξ αρχής ο τίτλος του δίσκου μου έδωσε την εντύπωση ότι είχα να κάνω με μια μουσική δουλειά που περιστρέφεται γύρω από μια ιστορία και για να είμαι συγκεκριμένος γύρω από μια φιλοσοφική ιδέα. Την ιδέα ότι είμαστε ταξιδιώτες μέσα στο χρόνο και φυσικά το ερώτημα κατά πόσο ελέγχουμε τα πράγματα στη ζωή μας ή η ζωή μας ελέγχεται από ανώτερες δυνάμεις (για τον γράφοντα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση).

November 29, 2022

Το Epic - Power Metal συγκρότημα με καταγωγή από την Κύπρο ARRAYAN PATH μας παρουσιάζει το 9ο άλμπουμ με τίτλο ‘Thus Always to Tyrants’ και θα κυκλοφορήσει στις 9 Δεκεμβρίου σε CD και ψηφιακό.

Οφείλω να ομολογήσω πως μόνο ακουστά είχα αυτό το συγκρότημα, έτσι μόλις έπεσε στην αντίληψή μου ότι θα κυκλοφορήσουν νέο δίσκο…. έσπευσα να τον ακούσω και πραγματικά τον έλειωσα!!!!!

November 28, 2022

Το Therion ξανά χτυπά. Είναι εδώ με την συνέχεια του προ ενός έτους ‘’Leviathan’’ με το ‘’Leviathan II’’ το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

Ποιο Theron όμως. Αυτό που εδώ και πολλά πολλά χρόνια death metal Therion που αγαπήσαμε, έχει ημερέψει. Όχι ακριβώς. Έχει μπει αυτό το συμφωνικό μέσα στην μουσική τους, που πολλούς από μας, μας έκανε να αγαπήσουμε αυτό το συμφωνικό death Therion ακόμα περισσότερο. Και με δίσκους σαν τα , ‘’Theli’’, ‘’Vovin’’, ‘’Serius B’’/’’Lemuria’’, ‘’Gothic Gabbalah’’ η αγάπη έγινε λατρεία. Βάλτε και τις ανεπανάληπτες συναυλίες τους. Κάποιες από αυτές μετουσιώθηκαν σε απόλυτα εθιστικές ηχογραφήσεις – κινηματογραφήσεις. Αυτά έχουν περάσει όμως και μάλλον ανεπιστρεπτί.

November 26, 2022

Οι τόσο μα τόσο αγαπημένοι μου (μας) Candlemass έπιασαν το τυχερό 13άρι με τον δέκατο τρίτο δίσκο τους ‘’Sweet Evil Sun’’ ο οποίος κυκλοφορεί μέσω της Napalm Records.

Πάντα οι Σουηδοί πατέρες του doom ήχου είχαν τις κορυφές τους, κυρίως στα πρώτα τέσσερα άλμπουμς, από το ‘’Doomicus Epicus Metallicus’’ ντεμπούτο τους του 1986 ως και το ‘’Tales Of Creation’’ του 1989. Φυσικά και έχουν και άλλους καλούς ‘’Chapter VI’’ (1992), ‘’Candlemass’’ (2005), πολύ καλούς ‘’Kind Of The Grey Islands’’ (2007), ‘’Death Magic Doom (2009). O Johan Längquist, τραγουδιστής του θρυλικού – κλασικού ντεμπούτου, έχει επιστρέψει από το προηγούμενο ‘’The Door To Doom’’ του 2019, δίσκος που δεν είχε ικανοποιήσει τις προσδοκίες κανενός.

November 25, 2022

Αν και η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι μεγάλος γνώστης της progressive metal σκηνής, όταν είδα το όνομα PYRAMID το μυαλό μου πήγε στους Ισπανούς PYRAMID που κάποτε είχε παρουσιάσει το Ελληνικό Metal Invader. Οι Ισπανοί, όμως, έχουν παύσει να υπάρχουν αν και στη σύντομη διάρκεια ύπαρξής τους (1998 – 2002) κατόρθωσαν να κυκλοφορήσουν 3 δίσκους. Τα κοινά στοιχεία του παρόντος συγκροτήματος με το Ισπανικό είναι το όνομά τους και φυσικά ότι και τα 2 κινούνται στον χώρο του progressive metal.

November 25, 2022

Μετά από τρία άλμπουμς με τους Vallenfyre που έβγαλε όσα doom ενδόμυχα είχε ο Gregor Mackintosh κιθαρίστας και βασικός συνθέτης των λατρεμένων μας Paradise Lost, τώρα βαρύνει ακόμα περισσότερο το είναι του, με την δημιουργία των doom/death/crust Strigoi. Και το τώρα βαστάει τρία με τέσσερα χρόνια, καθώς το 2019 κυκλοφόρησαν το ‘’Abandon All Faith’’ και τώρα το δεύτερο τους πόνημα με τον τίτλο ‘’Viscera’’. Το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Season Of Mist σε cd, σε δυο εκδόσεις 12’’ βυνυλίων και ψηφιακά.

November 24, 2022

Το ‘’Dividing Lines’’ είναι απλά το δέκατο τέταρτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Threshold που διαδέχεται το καταπληκτικό, προ πενταετίας, ‘’Legends of the Shires’’. Κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

November 22, 2022

Τον κιθαρίστα ADRIAN WEISS τον πρωτογνώρισα μέσα από το heavy/power metal συγκρότημά του τους GLORYFUL. Ένα συγκρότημα που προτείνω ανεπιφύλακτα στους φίλους του είδους. Ως μουσικός, όμως, και συνθέτης ο Adrian από καιρό σε καιρό νιώθει την διάθεση να εκφραστεί μουσικά και με διαφορετικούς τρόπους. Έτσι κυκλοφορεί προσωπικές instrumental δουλειές όπως και η παρούσα.

November 21, 2022

Το ‘’Omens’’ είναι το ένατο στη σειρά full length των Lamb Of God από το  Richmond της Virginia και κυκλοφορεί μέσω της Epic Records. Διαδέχεται το προ δυετίας ‘’Lamb Of God’’ το οποίο έφερε το όνομα τους αλλά και το βάρος της εποχής που βγήκε με όλα αυτά τα δυσάρεστα πράμματα, την πανδημία, την καραντίνα και όλες τις δυσοίωνες σκέψεις που γέμιζαν το κεφάλι όλων μας και φυσικά του Randy Blythe και τις Lamb Of God παρέας του. Έτσι βγήκε μέσα από την καλλιτεχνική τους φλέβα και τα τελευταία βιώματα, το ‘’Omens’’.

November 21, 2022

Θα ήθελα να ξεκινήσω την παρουσίαση του δίσκου αυτού από το εξώφυλλό του. Είναι μια απεικόνιση μιας μελλοντικής μεγαλούπολης όπως κατ’ επανάληψη έχει αποτυπωθεί σε βιβλία επιστημονικής φαντασίας και ταινίες όπως το Blade Runner για παράδειγμα. Αν κι οφείλω να πω ότι το ρομπότ (υποθέτω ότι είναι ρομπότ) στην αριστερή πλευρά της εικόνας μου θύμισε κάπως εκείνο της κλασσικής παλιάς ταινίας Ε.Φ. με τίτλο «Ο Απαγορευμένος Πλανήτης». Είναι μια απεικόνιση που αποτυπώνει την αισιοδοξία που είχε η ανθρωπότητα για το μέλλον πλην όμως έρχεται σε αντίθεση με τον τίτλο του δίσκου.

Copyright 2022. All Right Reserved.