Reviews

March 04, 2021

Η γλυκολαλιά της ‘’μικρής Ολανδέζας’’ Anneke Van Giersbergen πέρα από τους The Gathering έχει ακουστεί σε διάφορα projects (Ayreon, Vuur, Gentle Storm κ.α.). Και η ίδια έχει συμμετάσχει σε μπάντες όπως οι Moonspell, Napalm Death και σε καλλιτέχνες όπως ο David Townsend, ενώ έχει κάνει περιοδείες με τον Arjen A. Lucassen, τον Danny Cavanagh. Τώρα θα μας απασχολήσει το προσωπικό της project και ο νέος της δίσκος με τον τίτλο “The Darkest Skies Are The Brightest”, το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Inside Out Music.

March 04, 2021

Τα φαινόμενα απατούν. Έτσι, κάπως, την πάτησα κι εγώ. Βλέποντας το όνομα του συγκροτήματος σκέφτηκα ότι το εμπνεύστηκαν από το ντεμπούτο άλμπουμ του U.D.O. Συνέπεια αυτής της σκέψης μου ήταν να οδηγηθώ στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι θα έχω να κάνω με ένα συγκρότημα επηρεασμένο από τον Γερμανικό metal ήχο. Ε, δεν μπορούσα να πέσω πιο έξω. Γι’ αυτό υπενθυμίζω στον εαυτό μου και προσπαθώ να το τηρώ σχεδόν πάντα ότι πριν γράψω μια παρουσίαση είναι καλό να κάνω μια έρευνα σχετικά με το συγκρότημα.

March 02, 2021

Τους Δανούς Baest τους έχω γνωρίσει από την πρώτη τους δουλειά ‘’Dance Massacre’’ του 2018. Η ευτυχής αυτή γνωριμία συνεχίστηκε το 2019 με το ‘’Vebenum’’. Και συνεχίζεται, ακόμα μια φορά, αυτές τις μέρες, καθώς με τους Δανούς deathsters ξανά ανταμώνουμε με τον τρίτο τους δίσκο με τον τίλο ‘’Necro Sapiens’’ το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Century Media Records.

March 02, 2021

Δυο χρόνια πέρασαν από το καλό ντεμπούτο των Ελλήνων, κατά κύριο λόγο, WARRIOR PATH. Μια κυκλοφορία που μας άφησε με πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά άφηνε υποσχέσεις και για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον για το συγκρότημα από πλευράς δημιουργίας. Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το χρονικό διάστημα τα μέλη της μπάντας, ως αληθινοί πολεμιστές, δεν επαναπαύτηκαν στις δάφνες του ντεμπούτου τους, αλλά κάθισαν κάτω και δημιούργησαν 10 νέες συνθέσεις που εμπεριέχονται στην νέα τους κυκλοφορία με τίτλο «The Mad King». Την κυκλοφορία αυτή έχω την χαρά να σας παρουσιάσω εδώ.

March 01, 2021

Αν η συζήτηση μεταξύ της παρέας φτάσει στο θέμα του U.S. metal, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει αναφορά και στους HELSTAR. Βεβαίως μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες για το ποιον δίσκο προτιμάει ο καθένας περισσότερο, αλλά το συμπέρασμα είναι αδιαμφισβήτητο…. Οι HELSTAR αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο στον heavy metal ήχο και σαφώς έχουν επηρεάσει μεγάλο αριθμό μουσικών και οπαδών.

February 28, 2021

Από την Γερμανία προέρχονται οι Sirius curse οι οποίοι στις  15/3 θα κυκλοφορήσουν τo ντεμπούτο τους E.P. με τίτλο Time knows no lies.

Το ηχόχρωμα του υλικού και το γεγονός οτι πρόκειται για ντεμπούτο εύκολα παραπλανούν τον ακροατή οτι πρόκειται για νεαρό σχήμα...

Ισχύει όμως το ακριβώς αντίθετο....

February 28, 2021

Τους Αμερικανούς Attika τους θυμάστε; Η μπάντα από την Florida η οποία ήταν ενεργή από το 1983 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 90’ κατάφερε να κυκλοφορήσει μόλις 2 δίσκους (Attika 1988, When Heroes Fall 1991) χωρίς να κάνει ποτέ το μεγάλο άλμα προς ένα μεγαλύτερο κοινό, διατηρώντας ένα σχετικά cult όνομα. Ακριβώς 30 χρόνια από την τελευταία τους κυκλοφορία, οι Attika επιστρέφουν στο προσκήνιο για να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί με έναν δίσκο αποτελούμενο εξολοκλήρου από νέο υλικό.

February 28, 2021

Από τους καλύτερους και αρτιότερους Progressive Metal δίσκους των 00ς, είναι αυτοί των Πολωνών Riverside. Γενικότερα η Πολωνική σκηνή πρόσφερε πολλά στο συγκεκριμένο ήχο και μεγάλη ευθύνη σε αυτό φέρουν η παρέα από τη Βαρσοβία.

February 27, 2021

Υπάρχουν πολλές μπάντες στον ευρύτερο χώρο του metal με το όνομα Aggressor. Όχι όλα με την ίδια ορθογραφία. Τα περισσότερα με την ίδια underground πορεία. Έτσι οι Αμερικάνοι από το Houston του Texas Aggressor, στα τέλη των 80ς με αρχές 90ς που υπήρχαν παίζοντας κλασικό heavy metal, με δυο demos και μια full length κυκλοφορίες. Το μοναδικό τους full length ‘’By Any Means Necessary’’ το κυκλοφόρησαν το 1992, ανεξάρτητα και μετά έγιναν κάποιες επανακυκλοφορίες. Φέτος η Lost Realm Records το επανακυκλοφορεί σε τριακόσια πενήντα αντίτυπα βυνύλια 12’’ και σε δυο χρώματα.

February 27, 2021

Evil. Ένα όνομα που ταιριάζει απόλυτα σαν όνομα στον ακραίο ήχο του metal. Το ξέρουμε και σαν οπαδοί αλλά και σαν μουσικοί. Όμως δεν είναι πολλοί αυτοί που το διάλεξαν στο πέρασμα του χρόνου. Άσε που κανένας δεν καταφερε να διαπρέψει ή να κάνει το όνομα του (πολύ) γνωστό. Μια από τις τελευταίες περιπτώσεις μας έρχεται από την Ιαπωνία. Η τετραμελής παρέα από το Τόκυο επέλεξε να επιδoθεί σε black/thrash ταχύτητες και τριβές έχοντας το συγκεκριμένο όνομα. Ιδρύθηκαν τον Ιούνη του 2011.

Copyright 2021. All Right Reserved.