Reviews

January 24, 2022

Όταν ακούω για Leviathan στο μυαλό πάντα μου έρχονται οι Αμερικανοί progsters και όχι οι blacksters. Έτσι μόλις μου ήρθε το προμο αρχείο-φάκελος με τίτλο  Leviathan’s project  σκέφτηκα το λογικό...κάποιο project των προγκρεσσιβάδων Leviathan. Το ότι είναι όντως prog, έπεσα μέσα,  το ότι έχουν σχέση με τη μπάντα από το Colorado, καμιά σχέση. Απλά αυτό είναι το όνομα της μπάντας. Και περιέχει μάλιστα εκλεκτά μέλη. Για να δούμε.... Το μικρόφωνο κρατά ο Tim "Ripper" Owens.

January 23, 2022

Με ένα Βραζιλιάνικο νέο σχήμα θα ασχοληθούμε σε αυτό το κείμενο. Τους Insanewolf. Μέσα σε μία λέξη και η μουρλαμάρα και οι λύκοι. Οι Insanewolf παίζουν, σύμφωνα με ότι δηλώνουν, heavy/power metal, με την πλάστιγγα να γέρνει προς το heavy και το ‘’Insane’’ το δεύτερο μισό του ονόματος τους είναι ο παρθενικός τους δίσκος, τον οποίο κυκλοφορούν μονάχοι τους σε cd και ψηφιακά στο you tube κανάλι τους και σε άλλες πλατφόρμες.

January 23, 2022

Οι Protector θεωρούνται από τα κρυμμένα διαμάντια του Γερμανικού thrash/death metal. Κυκλοφόρησαν εξαιρετικούς δίσκους την εποχή που άνθιζε το Τευτονικό thrash στο δεύτερο μισό των 80s με αρχές των 90ς, σκλήρυναν τον ήχο τους όταν το death metal ξεπρόβαλλε και μπορούσε να ανταγωνιστεί σε σκληρότητα τις περισσότερες μπάντες ενώ υπάρχει μέχρι σήμερα κυκλοφορώντας πολύ καλούς δίσκους. Και όμως, έμειναν σχετικά στην αφάνεια και λίγοι ασχολήθηκαν μαζί τους, και τότε μα και τώρα.

January 22, 2022

Οι Crazy Lixx είναι από την Σουηδία. Παίζουν hard rock. Μία από τις δυο πιο συνήθεις εκεί επιλογές. Το ‘’Street Lethal’’ είναι το καινούριο τους μουσικό πόνημα. Και μάλιστα είναι το έβδομο. Και κυκλοφορεί από την συνήθη ύποπτη σε αυτά Frontiers Records εδώ και κάμποσο καιρό.

January 17, 2022

Οι Burst Into Fire από την μακρινή, αλλά τόσο κοντά στην metalική καρδιά μας, Βραζιλία κυκλοφορούν από μόνοι τους και μόνο ψηφιακά, το παρθενικό ολοκληρωμένο heavy metalικό δημιούργημα με τον τίτλο ‘’Chimera’’.

January 16, 2022

Οι Φιλανδοί power metallers Burning Point με το όγδοο εμπρηστικό καλλιτεχνικό πόνημα ‘’Arsonist of the Soul’’ φιλοδοξούν να δώσουν πνοή, φλόγα, ζωή δηλαδή σε ένα είδος που πριν λίγα χρόνια είχε θεωρηθεί παρωχημένο και αρκούντως κορεσμένο και τον τελευταίο καιρό αυτή η power metal φλόγα βγάζει power, μελωδικές κυρίως Ευρωπαϊκής προελεύσεως σπίθες. Κάτι οι Helloween που ενώθηκαν όπως παλιά κάτι που οι πολλές πολλές μικρότερες μπάντες, μπαίνουν μπροστά, αυτός ο ήχος ξανά ζωντάνεψε. Το ‘’Arsonist of the Soul’’ κυκλοφορεί από την AFM Records σε cdιά, 12’’ vynils και φυσικά digital.

January 16, 2022

Μεγάλο κρίμα που ο τελευταίος δίσκος των Black Soul Horde έφτασε καθυστερημένα στα αυτιά μου και έχασε μια θέση στο TOP20 του 2021. Το αξίζει. Και σίγουρα είναι ο καλύτερος τους μέχρι σήμερα. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Οι Black Soul Horde δημιουργήθηκαν  το 2012 από τους Γιάννη Τσιακόπουλο (κιθάρες) και Δημήτρη Κότση (φωνητικά) σαν side project, με εντελώς διαφορετικό ήχο (power metal) σε σχέση με τα άλλα σχήματα που έπαιζαν μέχρι τότε και κινούνταν σε πιο doom/stoner/sludge βήματα.

January 15, 2022

Αγαπάμε Riot…ή Riot V πλέον. Μια μπάντα που υπάρχει από το 1975 και φυσικά στους πρώτους δίσκους ακουγόντουσαν περισσότερο hard rock παρά heavy metal. Λογικό, αφού οι επιρροές των συνθετών των Riot θα ήταν από τα 60ς-αρχές 70ς. Δυο σημαντικά μέλη που υπήρξαν ή είναι ακόμα μέλη των Riot είναι ο τραγουδιστής Tony Moore και ο κιθαρίστας Mike Flyntz. Μαζί με  ένα ρυθμικό ντουέτο που έχει υπηρετήσει σε σημαντικές hard rock μπάντες ξεκίνησαν το 2002 τους Faith And Fire, μια hard rock/heavy metal μπάντα.

January 13, 2022

Οι Ghost Bath είναι ένα black metal σχήμα από την North Dakota των Ην Πολιτιών της Αμερικής. Το ‘’Self Loather’’ είναι ο τέταρτος ολοκληρωμένος τους δίσκος και κυκλοφορεί μέσω της Northern Silence Productions.

January 12, 2022

Έχοντας παρουσιάσει το 2010 κι αποκτήσει το ντεμπούτο δίσκο του συγκροτήματος με τίτλο «Cast In Iron» από καιρό σε καιρό σκεφτόμουν που χάθηκαν αυτά τα παιδιά. Εκεί, λοιπόν, που είχα αρχίσει να πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη από τα πολλά συγκροτήματα της heavy metal μουσικής που έβγαλαν έναν δίσκο κι εξαφανίστηκαν, σκάει η είδηση ότι έχουν έτοιμη την δεύτερη κυκλοφορία τους με τίτλο «Crimson Messiah». Φυσικά έσπευσα να την αποκτήσω, να την ακούσω και να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου μαζί σας.

Copyright 2022. All Right Reserved.