Reviews

July 05, 2022

Την ζωγραφιά όπου αναπαριστά έναν στολισμένο με γιρλάντες τράγο περιστοιχισμένο από νέες και ηλικιωμένες γυναίκες σε ένα έρημο και σκοτεινό τοπίο την έχουμε δει σε ουκ ολίγες κυκλοφορίες. Αυτός είναι ένας πίνακας του μεγάλου ζωγράφου Francisco Goya που δημιούργησε το 1798 κι αναπαριστά όλες τις δεισιδαιμονίες που υπάρχουν σχετικά με τις μάγισσες. Φυσικά όποιος έχει μελετήσει την ιστορία θα διαπιστώσει ότι όλες οι περιπτώσεις γυναικών που τιμωρήθηκαν ως μάγισσες από την εκκλησία δεν άσκησαν ποτέ μαγεία αλλά ήταν μια επίδειξη μισογυνισμού του ιερατείου της εποχής.

July 04, 2022

Δωδέκατος δίσκος για τους Θρυλικούς Def Leppard. Και αν μη τι άλλο, αυτό από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη και σπουδαία κίνηση. ‘’Diamond Star Halos’’ είναι ο τίτλος του και διαδέχεται τον δίσκο του 2015 που έφερε το όνομα τους, ‘’Def Leppard’’. Κυκλοφορεί από την Ume σε διάφορα format.

July 02, 2022

Το ‘’Electrified Brain’’ είναι το έβδομο full length των Αμερικανών thrashers Municipal Waste. Έχουν κυκλοφορήσει στην όλη τους πορεία και πολλά eps, singles & splits. Κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast σε πολλές cd, vinyls εκδόσεις, καθώς και σε κασσέτα και ψηφιακά.

June 27, 2022

Οι Roughly South είναι μια rock μπάντα που κινείται μεταξύ του hard του heavy και του progressive rock. Το ‘’On Time’’ φαίνεται να είναι το πρώτο τους καλλιτεχνικό πόνημα το οποίο κυκλοφορούν ανεξάρτητα και υπάρχει ελεύθερο στο bandcamp τους και στο κανάλι τους στο youtube.

June 26, 2022

Το ‘’After Forever’’ είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Ολλανδών After Forever, αν και εμείς εδώ χαϊδευτικά το λέμε Ω. Και έχει βάση αυτό, γιατί πέρα από το τεράστιο Ω στο εξώφυλλο, ήταν ο και ο τελευταίος ολοκληρωμένος δίσκος των Ολλανδών. Κάτι σαν την τελευταία τους λέξη. Ή το κύκνειο άσμα. Είχε κυκλοφορήσει μέσω της Nuclear Blast στις 20 του Απρίλη του 2007. Και τον περασμένο Μάιο η ίδια εταιρία το επανακυκλοφόρησε σε cd με ένα έξτρα κομμάτι και σε διπλό 12’’ βυνύλιο με δύο έξτρα κομμάτια.

June 26, 2022

Στην 50+ετή πορεία του το Heavy Metal έχει δημιουργήσει ένα πραγματικά πλούσιο και ποικίλο κόσμο. Ηχητικά, παιχτικα, θεματολογικά, εξώφυλλα-καλλιτεχνήματα, γεννεές μουσικών με πλούσια βιογραφία, ιστορίες γύρω από συναυλίες, κτλ.  Τα έχουμε ακούσει και ζήσει όλα. Ίσως και όχι. Από τη Γερμανία μας έρχονται οι Lord Vigo, όνομα που έχει παρθεί από την ταινία Ghostbusters II. Ψευδώνυμα μελών και πάλι από την ίδια σειρά ταινιών. Μουσικά όμως δεν έχουμε κάτι σε industrial ή ηλεκτρονικό ήχο αλλά πανέμορφο επικό doom metal.

June 25, 2022

Το όνομα του Andrew Della Cagna ίσως να μην θυμίζει κάτι σε πολλούς. Και όμως ο 46χροος Αμερικανός πολυοργανίστας μουσικός βρίσκεται πίσω από πολλές μπάντες της μουσικής μας και μάλιστα σε διαφορετικά ιδιώματα. Τα πιο σημαντικά που συνεχίζει ακάθεκτος ο ίδιος και μας ενημερώνει ότι σύντομα θα ακούσουμε και νέο υλικό είναι οι Brimstone στους οποίους είναι από το 2011 (μπάσο) και οι Icarus Witch (από το 2017, στη θέση του τραγουδιστή).

June 25, 2022

Το ‘’Hate Über Alles’’ είναι το δέκατο πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Γερμανών Kreator. Κάθε δίσκος τους είναι παντού πολύ αναμενόμενος, καθώς και στα μέρη μας μιας και υπάρχει μια μεγάλη αμφίδρομη αγάπη μεταξύ της μπάντας και των Ελλήνων metalheads που πηγάζει τέσσερις δεκαετίες σχεδόν.

June 25, 2022

Υπερδραστήριοι οι Nighthawks.

Τo ταξίδι έχει  ξεκινήσει ως Wolfchild χρόνια πριν και εδραιώνεται με την μορφή των NIghthawks μέσα από 2 ντέμο και 2 πλέον full lenght.

Τίτλος της νέας δουλειάς Stellar Warlords.

June 24, 2022

Το εξώφυλλο με το μαύρο φόντο και την ζωγραφισμένη με μοβ χρώμα γοργόνα (τμήμα αυτής) της παρούσας κυκλοφορίας μου έφερε κατά νου τις δουλειές των BLACK SABBATH. Ένας συνειρμός που δεν απέχει και πάρα πολύ από το τι προσφέρουν ηχητικά με τη δουλειά τους αυτή οι Ιταλοί PONTE DEL DIAVOLO ειδικά αν σκεφτούμε ότι οι BLACK SABBATH θεωρούνται και είναι οι πατέρες του doom metal ήχου.

Copyright 2022. All Right Reserved.