Reviews

July 13, 2024

H Arkeyn Steel Records για μια ακόμη φορά δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον της για τον Αμαζόνιο του metal που φυσικά είναι η underground σκηνή του. Εκεί ακόμα και μετά από κάμποσα χρόνια βρίσκουμε δίσκους από εξαιρετικά ενδιαφέροντες και ακόμη καλύτερους. Η δημιουργίες – κυκλοφορίες που αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες σχημάτων στα πρώτα τους βήματα.

July 11, 2024

H Arkeyn Steel Records σε μια ακόμα υπέρ χρήσιμη επανακυκλοφορία, από τον μεγάλο ωκεανό του metal underground, σαν τις πολλές που έχει κάνει και σαν αυτές που θα κάνει συνεχίζοντας το έργο της, εδώ επανακυκλοφορεί το ‘’Chrononaut’’ των Αμερικανών από την Florida, Mindcage. Και το κάνει με ένα limited edition cd στις πεντακόσιες αριθμημένες κόπιες. Μιλάμε για το demo που είχαν δημιουργήσει οι Αμερικάνοι το 1987 και τότε δεν τα είχαν καταφέρει να το κυκλοφορήσουν και που είχε κυκλοφορήσει πέρσι σε ψηφιακή μορφή και τώρα πια σε cd.

July 08, 2024

Οι REQUIEM’S EMBRACE είναι ένα νέο συγκρότημα από την Ιταλία, προερχόμενο από τη συνεργασία του κιθαρίστα Alex Mele, γνωστού στους φίλους του power metal από τους KALEDON, και της τραγουδίστριας Eleonora Damiano, πρώην μέλους των EPINIKION. Το line-up του συγκροτήματος συμπληρώνουν η Silvia Pistolesi, μέλος επίσης των HELLUCINATION, στο μπάσο, ο Francesco Ciancio στις δεύτερες κιθάρες, επίσης μέλος των KALEDON, ο Fabio Bernardi στα πλήκτρα, μέλος επίσης των RIVER OF CHANGE, και ο Manuele Di Ascenzo στα ντραμς, μέλος και των IMPERIAL AGE.

June 30, 2024

Οι Σουηδοί prog/power metallers Evergrey πάντα, ever, τιμούσαν το γκρι, grey, με την σκοτεινή, μελωδική, γιομάτη ευαισθησία, μουσική τους. Πάντα αυτή η μουσική είχε ένα metal περίβλημα, το οποίο είχε ουσία καλλιτεχνική και ανθρώπινη. Στο δέκατο τέταρτο άλμπουμ τους, ‘’Theories Of Emptiness’’ θέλησαν να δώσουν μια πιο heavy υφή σε αυτό το περίβλημα, δημιουργώντας ένα πιο heavy δίσκο, κρατώντας αναλλοίωτα τα Evergrey στοιχεία. Το ‘’Theories Of Emptiness’’ κυκλοφορεί μέσω της Napalm Records.

June 21, 2024

Ο Jon Bon Jovi ή αν θέτε οι Bon Jovi, αυτή η παρέα από το New Jersey που το ύμνησαν στον δίσκο που φέρει το όνομα της πόλης το 1988, επιστρέφει. Αυτή η παρέα με τα ‘’Bon Jovi’’ του 1984, το ‘’7800° Fahrenheit’’ την επόμενη χρονιά, το ‘’Slippery When Wet’’ του 1986 που έφερε την αναγνώριση και φυσικά του ‘’New Jersey’’ που μαζί με το επόμενο ‘’Keep The Faith’’ μετά από τέσσερα χρόνια που έφεραν την απόλυτη καταξίωση. Και μετά αυτή παρέα με τα μακρυά μαλλιά, κουρεύτηκε, δεν ήταν και οι μόνοι που το έκαναν και ακολουθώντας την κατηφόρα αυτού του ήχου άρχισε τα nice day και πολλά άλλα ανούσια.

June 21, 2024

Oι Αθηναίοι Medusa’s Wrath μας έχουν ξεσηκώσει πραγματικά….δεν ξέρω αν φταίει ο ενθουσιασμός που ρέει από αυτό το ελληνικό κλασικό heavy metal συγκρότημα με την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους, “Pavor Exitium Mors”, έτσι όπως μας πλασάρονται με την ηχηρή και ολοζώντανη αυτή δημιουργία, ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο που σίγουρα θα συναρπάσει τους ακροατές. Το “Pavor Exitium Mors” είναι ένα μεγάλο έργο παραδοσιακού heavy metal, που προσφέρει μια επική και συναρπαστική εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος.

June 20, 2024

Τους Scald δεν τους ήξερα μέχρι πριν καμιά δεκαριά χρόνια πού έπεσε στα χέρια μου το ‘’Will of Gods Is a Great Power’’, που είχε κυκλοφορήσει το μακρινό πια 1997. Εξαιρετικός δίσκος, μεθυστικό άκουσμα και μια μουσική γνωριμία που θα κρατάω για πολλά πολλά χρόνια. Την μπάντα την ξεκίνησε στις αρχές των 90ς ο μπασίστας Velignor. Οι Ρώσοι, από το Yarsoslavl, μετά από πολλά χρόνια συμμετείχαν σε ένα split ‘’Agyl's Saga’’ το 2013, κυκλοφόρησαν ένα ep το 2021, There Flies Our Wail!

June 14, 2024

Για το κίνημα του NWOBHM έχουν γραφτεί πολλά κι αξιόλογα άρθρα και δικαιολογημένα. Είναι ένα κίνημα που σαφώς άλλαξε τα δεδομένα του σκληρού ήχου κι έθεσε τα στάνταρτ αυτού που αποκαλούμε κλασσικό heavy metal μέχρι και σήμερα. Δεν είναι δα τυχαίο ότι αν δεν υπήρχε αυτό το κίνημα ότι δεν θα είχαμε συγκροτήματα όπως οι METALLICA, οι MEGADETH κ.λπ.

June 09, 2024

Ο Rhapsody Of Fire δρόμος του Alex Staropoli μοναδικού ιδρυτικού μέλους της δημοφιλούς μπάντας, περνάει μέσα από την φωτιά και τον άνεμο στο νούμερο δέκα πέντε, αν μετρήσουμε όλες τις full length κυκλοφορίες, ‘’Challenge the Wind’’. Το οποίο κυκλοφορεί μέσω της AFM Records.

June 07, 2024

Η heavy metal μουσική δεν ήταν ποτέ και δεν θα γίνει ποτέ ιδιαίτερα εμπορική. Οι όποιες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αλλά αυτή η «αδυναμία» της είναι ουσιαστικά αυτό που την κάνει δυνατή και ξεχωριστή. Βλέπετε, ο μουσικός που θα ασχοληθεί με αυτό το είδος είναι κατ’ αρχήν οπαδός του και επίσης δεν έχει καμία πίεση να κυκλοφορήσει δίσκους με μόνο στόχο τις πωλήσεις. Κυκλοφορεί όταν αισθάνεται ότι έχει κάτι να προσφέρει στο κοινό του.

Copyright 2024. All Right Reserved.