Reviews

April 13, 2024

Ας ξεκινήσουμε με τη βιτρίνα της παρούσας κυκλοφορίας, το εξώφυλλο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και άκρως επικό, με τον Ιππότη να αντιμετωπίζει έναν τρομακτικό δράκο, δημιουργώντας μια εικόνα που σε προδιαθέτει για το τι θα ακούσεις στην παρούσα κυκλοφορία.

April 09, 2024

Κάποτε οι Atrophy, Heresy, στα πολύ πρώτα τους, είχαν εκεί στα 80ς, δημιουργήσει με τα δυο τους άλμπουμ, ‘’Socialized Hate’’ του 1988 και κυρίως το ‘’Violent by Nature’’ του 1990 μια thash metal οντότητα εκεί στην Arizona στην U.S.A. Τώρα και αφού επανασυνδέθηκαν στην καρδιά των καραντινών το 2021 κυκλοφορούν το τρίτο τους full length μέσω της Massacre Records υπό τον τίτλο ‘’Asylum’’.

April 06, 2024

Μόλις έμαθα ότι οι Ισπανοί heavy/power metallers VHÄLDEMAR θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ στις 9 Μαΐου του 2024, αμέσως προχώρησα στην προπαραγγελία του. Ναι, για μένα αυτό το συγκρότημα είναι εγγύηση. Γνωρίζω τι να περιμένω και είμαι σίγουρος ότι δεν θα με απογοητεύσει (μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει με καμία κυκλοφορία του).

Οι VHÄLDEMAR έχουν τη νοοτροπία που εκτιμώ σε ένα heavy/power metal συγκρότημα. Δεν ακολουθούν τις μόδες, δεν υποκύπτουν σε εύκολους εντυπωσιασμούς. Παίζουν τη μουσική που αγαπούν με έντονα στοιχεία από τα '80s και τα '90s.

April 03, 2024

Αν βάλουμε και τα χρόνια των Avenger, οι Rage όπως μετονομάστηκαν το 1986, την χρονιά που μας πέρασε έκλεισαν σαράντα χρόνια οργής και ευαισθησίας. Και μην ξεχνάμε και τον Lingua Mortis Orchestra εαυτό τους. Και τώρα πια έφτασαν στον εικοστό πέμπτο δίσκο τους, εικοστό έκτο αν μετρήσουμε και το ‘’Prayers Of Steel’’ ως Avenger. Και το όνομα αυτού ‘’Afterlifelines’’ και κυκλοφορεί από Steamhammer. Και με αυτό γιορτάζουν αυτά τα σαράντα – σαράντα ένα χρόνια τους. Με αυτόν τον διπλό, ναι διπλό cd ή δύο 12’’ βυνύλια, οι Rage γιορτάζουν τα σαράντα τους χρόνια με έναν σίγουρα εμφατικό τρόπο.

March 31, 2024

Ο William J Tsamis (r.i.p. May 13th, 2021) ήταν ένας σπουδαίος δημιουργός, Και με την μουσική του, με δίσκους που δημιούργησε ως Warlord ή Lordian Guard έκανε την ζωή πιο όμορφη σε πολλούς εκεί έξω και αυτό είναι μια πολύ όμορφη metalική ιστορία που γράφτηκε και δεν ξεγράφεται Εμείς που αγαπάμε και ζούμε για αυτή την μουσική έχουμε και τις παθογένειες μας. Είμαστε πολλές φορές αφοριστικοί πριν καν ακούσουμε ή δούμε κάτι. Έτσι και σε αυτήν την επανένωση. Έτσι με το Mark Zonder μπροστάρη οι Warlord ξανά μαζεύτηκαν και σε λίγες μέρες  έχουμε έναν δίσκο Warlord μετά από τόσα χρόνια.

March 30, 2024

Fates Warning. Το έγραψα και δεν θα το ξανά γράψω σε αυτό το κείμενο. Οι λόγοι προφανείς. Δύο για την ακρίβεια. Jim Matheos και Ray Alder. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Εδώ οι δυο τους με το όνομα North Sea Echoes δημιουργούν και μας χαρίζουν έναν δίσκο rock ψυχής και metalικών ευαισθησιών με τον τίτλο ‘’Really Good Terrible Things’’ Κυλοφορεί μέσω της Metal Blade Records σε εξαιρετικές εκδόσεις διπλών βυνυλίων, cd αλλά και ψηφιακά.

March 25, 2024

Οι Firewind με τον προηγούμενο δίσκο που έφερε το όνομα τους ‘’Firewind’’ του Μάη του 2020 μας ξανά συστήθηκαν και μάλιστα με τρόπο πιστευτό και άκρως ικανοποιητικό. Περίπου τέσσερα χρόνια μετά ήρθε το δέκατο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ υπό τον τίτλο ‘’Stand United’’ και το κυκλοφόρησαν μέσω της AFM Records σε digipac cd ,δύο 12’’ βυνιλιακές εκδόσεις, καθώς και ψηφιακά.

March 25, 2024

Οι ASKA κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, καθώς ήταν το πρώτο συγκρότημα που εμπιστεύτηκε το νεοσύστατο webzine μου (BEHIND THE VEIL) και μου έστειλε υλικό για παρουσίαση. Τότε, βρισκόμασταν ακόμα στα αρχικά μας βήματα στην heavy metal σκηνή. Το υλικό προς παρουσίαση ήταν ο κλασσικός, για μένα, δίσκος τους «Avenger».

March 23, 2024

Οι Quo Vadis κατάγονται από την Πολωνία. Και είναι παλιές καραβάνες στον χώρο του thrash/crosover βρίσκονται πάνω από τριάντα χρόνια. Το ’’Labyrinth’’ είναι ο δέκατος full length δίσκο τους και τον κυκλοφορούν μονάχοι τους, ανεξάρτητα σε ψηφιακή μορφή για την ώρα.

March 19, 2024

Κάθε επιφύλαξη που είχα για τα Ελληνικά συγκροτήματα που παίζουν την αγαπημένη μας μουσική, αλλά και σαν ένας άνθρωπος που διαδίδει την heavy metal, τη rock και…… όλα των παρακλάδια τους μέσω του ραδιοφώνου, πλέον σας το λέω υπεύθυνα πως, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα συγκροτήματα του παγκόσμιου στερεώματος ….τραβάτε μπροστά παλικάρια σηκώστε την Ελληνική σημαία παντού, το αξίζετε….

Copyright 2024. All Right Reserved.