Reviews

September 17, 2020

Σας αρέσουν οι ιστορίες τρόμου; Σας αρέσει όταν η metal μουσική συναντάει τον τρόμο; Και τέλος σας αρέσουν οι σύγχρονες τάσεις στον metal ήχο; Αν η απάντηση σας είναι καταφατική και στα 3 ως άνω ερωτήματα, τότε οι =FUDGE= είναι μια περίπτωση συγκροτήματος που αξίζει να ασχοληθείτε.

September 16, 2020

Με το ‘’S&M 2’’ βρισκόμαστε μπροστά σε μια επετειακή κυκλοφορία, που έχει να κάνει με μια επετειακή συναυλία των Metallica. Στις 22 και 23 του Απρίλη του 1999 στο Berkeley Theater στην California οι Metallica έδωσαν μια πρωτοποριακή συναυλία με την San Francisco Symphony Orchestra. Αυτό μετουσιώθηκε σε μια live κυκλοφορία ηχογραφημένη και βιντεοσκοπημένη που κυκλοφόρησε αργότερα μέσα στο 1999. Στις του 2019 επανέλαβαν με την ίδια ορχήστρα αυτό το εγχείρημα και τώρα κυκλοφορούν το ‘’S&M 2’’ σε διπλό cd, bluray, dvd και βυνύλια από την Blackened Recordings.

September 11, 2020

Οι THRUST είναι ένα συγκρότημα με πολύχρονη παρουσία στον χώρο της heavy metal μουσικής. Συγκεκριμένα, η ίδρυση του συγκροτήματος τοποθετείται στο μακρινό 1981. Έκτοτε το συγκρότημα με κάποια σημαντικά διαστήματα απραγίας παραμένει ενεργό μέχρι και σήμερα. Αν κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι έχουν αρκετά demo, split, μια συλλογή και 5 στούντιο κυκλοφορίες με το ντεμπούτο τους να κυκλοφορεί το 1984. Με λίγα λόγια πρόκειται για βετεράνους του ήχου που αγαπάμε. Και μόνο γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι αξίζουν τον σεβασμό μας.

September 07, 2020

Η cruz del sur είναι μια δισκογραφική εταιρία που κατά κύριο λόγο ασχολείται με τον παραδοσιακό metal ήχο. Σε αντίθεση, βέβαια, με πολλές άλλες, προσπαθεί να υπογράψει συγκροτήματα που ναι μεν έχουν επιρροές από τον 80’s metal ήχο, αλλά επίσης διαθέτουν και μια πρωτοτυπία ως προς το πώς εκφράζουν τις επιρροές τους αυτές. Τουλάχιστον εμένα αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει έχοντας ακούσει μεγάλο μέρος των κυκλοφοριών της.

September 06, 2020

Ακολουθώντας την εδώ και χρόνια τακτική των συγκροτημάτων και των δισκογραφικών τους εταιριών οι Primal Fear επανακυκλοφορούν τέσσερις σχετικά πρόσφατους δίσκους τους. Το ‘’New Religion’’ του 2007, το ‘’16.6 Before The Devil Knows You’re Dead’’ του 2009, το ‘’Live In The U.S.A’’ του 2010 και το ‘’Unbreakable’’ του 2012. Χρήσιμες σε όσους δεν έχουν στην κατοχή τους τους εν λόγω δίσκους και θέλουν εύκολα να τους αποκτήσουν, ακόμα πιο χρήσιμες σε όσους δεν τους έχουν υπ’όψιν τους και καλό θα ήταν να τους ακούσουν. Και λιγότερο χρήσιμες σε όσους έχουν στην κατοχή τους τους δίσκους.

September 05, 2020

Jackwave είναι από τις μπάντες-διαμάντια του λεγόμενου First Wave of Swedish Heavy Metal. Κυκλοφόρησαν μόνο 2 demo και δύο single και διέλυσαν το 1988. Η συλλογή που παρουσιάζουμε εδώ περιέχει όλα τα κομμάτια από τις κυκλοφορίες αυτές, και είναι μια ωραία ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος ένα πολύ καλό παλιό συγκρότημα που το heavy metal που έπαιζε εξέφραζε πρώτα συναίσθημα και μετά μουσική.

September 02, 2020

Πάλεψα αρκετά για να μεταφράσω ή αν θέλετε για να ερμηνεύσω τα του τίτλου, του δίσκου των Napalm Death που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, ‘’Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism’’ Παλεύοντας με την ήττα, ή για να είμαι πιο ακριβής με τα σαγόνια της ήττας. Πάντα αυτά τα σαγόνια σε γραπώνουν και το θέμα είναι να παλέψεις και να ξεφύγεις. Πάντα και οι Βρετανοί grind deathsters καταπιάνονταν με κοινωνικά θέματα και πονεμένους προβληματισμούς με επίκεντρο τον άνθρωπο. Έτσι και στο ‘’Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism’’ που θα κυκλοφορήσει από την Century Media Records.

September 01, 2020

Κατά καιρούς είχα πέσει πάνω στο όνομα των HELION PRIME, αλλά δεν έτυχε ποτέ να τους ακούσω. Έτσι όταν μας ήρθε το digital promo του νέου τους άλμπουμ, τρίτο στην σειρά, άδραξα την ευκαιρία να το ακούσω και να σας το παρουσιάσω. Με λίγα λόγια η παρούσα κυκλοφορία είναι η πρώτη μου επαφή με τον ήχο του συγκροτήματος.

August 30, 2020

Αυτό το κείμενο θα περιέχει φανμποισμό, αλλά και μια φουτουριστική περιπέτεια. Μουσική φουτουριστική περιπέτεια μαζί με τους Σουηδούς progsters Pain Of Salvation. Μαζί με τους δίσκους τους και με όχημα την πάντα την πάντα πρωτοποριακή μουσική τους, πάω σε άλλα σύμπαντα και αυτό περιμένω πάντα από αυτούς. Το "Panther" δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας νέος αθέατος ως σήμερα πλανήτης, που από δω και πέρα κατοικεί η καλλιτεχνική οντότητα που αυτό ονομάζεται Pain Of Salvation.

August 29, 2020

Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε στους εαυτούς μας είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι με την πάροδο του χρόνου αλλάζουμε σαν άνθρωποι και δεν αναφέρομαι μόνο στην εξωτερική μας εμφάνιση. Αναφέρομαι κυρίως σε αυτά που μας αρέσουν να ακούμε, να διαβάζουμε, να βλέπουμε. Αλλάζει, αν θέλετε, η αισθητική μας. Την εμπλουτίζουμε και με άλλα ερεθίσματα.  Για παράδειγμα εγώ πριν κάποια λίγα χρόνια πίσω δεν θα φανταζόμουν ποτέ τον εαυτό μου ότι θα μπορούσε να εκτιμήσει ή να απολαύσει έναν δίσκο ατμοσφαιρικού metal. Έλα, όμως, που αλλάζουν οι καιροί….

Copyright 2020. All Right Reserved.