Reviews

November 22, 2021

Λίγες μπάντες από αυτές που ξεκίνησαν να παίζουν αυτό που λέγαμε Σκανδιναυικό μελωδικό death metal συνεχίζει μέχρι σήμερα. Και από τις λίγες που έχουν μείνει, έχουν αλλάξει τον ήχο τους. Λογικό βέβαια μιας και μιλάμε για ένα είδος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο δεύτερο μισό των 90ς. Θα ήταν κουραστικό να ακούγαμε αυτές τις μπάντες να παίζουν τα ίδια και τα ίδια για είκοσι χρόνια. Όπως και να χει, οι Φιλανδοί Omnium Gatherum είναι από τις λίγες εξαιρέσεις που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα τιμώντας τον συγκεκριμένο ήχο.

November 09, 2021

Οι Massacre από την πηγή του Αμερικάνικου death metal Tampa, της Florida, οι Massacre του σπουδαίου ‘’From Beyond’’ του Σωτήριου ‘Ετους για ολάκερο το metal 1991, τώρα κυκλοφορούν τον νέο τους δίσκο με τον τίτλο ‘’Resurgence’’. Το ‘’Resurgence’’ μέσω της Nuclear Blast. Σε cd, σε 12’’ vinyl, σε κασέτα και ψηφιακά στο bandcamp.

Εξώφυλλο, καρά death και στο στυλ των Massacre. Και με τον Kam Lee πίσω από το μικρόφωνο ουσιαστικά - στουντιακά μετά σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια και τον Mike Borders στο μπάσο μετά από τριάντα πέντε χρόνια. Και με όλη αυτή την death metal αύρα που αποπνέει από πάνω τους. Με όλα αυτά ο καθείς μας τις έχει τις προσδοκίες του.

October 31, 2021

Οι Olympus είναι μια Γαλλική death/black metal μπάντα που ιδρύθηκε το 2019 στη Nantes. Τα περισσότερα μέλη παίζουν επίσης στην μελωδική death/black metal μπάντα των FT-17 (και των Ad Extipendra). Άρα ποιος ο λόγος για την δημιουργία των Olympus; Ε αυτό το προτζεκ είναι καθαρά για την θεματική ενασχόληση της Ελληνικής Μυθολογίας και των θεοτήτων της με ηχητικό πακέτο την ακραία μουσική, με αρκετή μελωδία ωστόσο.

October 29, 2021

Οι Dark Vision υπάρχουν στη σκηνή μια 25ετία και μέχρι πρότινος είχαν κυκλοφορήσει μόνο ένα ολοκληρωμένο δίσκο, το ‘’ Full Moon Shines’’ του 2002. Βέβαια, έχουν δημιουργήσει και κυκλοφορήσει και άλλο υλικό μέσω eps και demos αλλά αυτό πιθανότατα δεν ήταν αρκετό ώστε το όνομα τους να ακούγεται αρκετά στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας. Αυτή η δισκογραφική καθυστέρηση οφείλεται κατά πολύ  στη ολοκληρωτική αλλαγή μελών στη πάροδο του χρόνου με μοναδικό αρχικό μέλος τον ντραμερ, Γιάννη Κωνσταντάκο.

October 28, 2021

Οι Νορβηγοί Blood Red Throne υπηρετούν τον death metal ήχο εδώ και μια 25ετία. Παρόλο που με το νέο τους δίσκο ‘’ Imperial Congregation’’ φθάνουν αισίως τους δέκα δίσκους, ποτέ δεν μπήκαν στην πρώτη κατηγορία του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι αν ρωτήσεις deathmetallers να σου πούνε τους αγαπημένους τους δίσκους από τα 00ς και μετά (για πιο πίσω ούτε λόγος), δύσκολα θα βρεις πολλούς να αναφέρουν δίσκους των Blood Red Throne.

October 01, 2021

Εκεί στην Ολλανδία το metal ζει μισό περίπου αιώνα και βασιλεύει τα περισσότερα από αυτά τα χρόνια. Το death metal, το doom death metal βιώνουν εκεί τα καλύτερα τους με πολλές αξιολογότατες μπάντες. Μια νέα τέτοια, doom/death μπάντα, κάτι περισσότερο από μια πενταετία, είναι οι Extreme Cold Winter, που μέσω του ντεμπούτου full length ‘’World Exit’’ που κυκλοφορούν, ψηφιακά στο bandcamp τους, σε cd και σε 12’’ vynil μέσω της Hammerheart Records. Είχε προηγηθεί το ep ‘’Paradise Ends Here’’ του 2015.

September 27, 2021

Οι The Maledict είναι από την μακρινή μακρινή Αυστραλία. Το ‘’Remembrance’’ είναι το τρίτο τους full length καθώς έχουν ακόμα το ‘’Dread’’ του 2015 και το ‘’Return to Gehenna’’ του 2019. Το ‘’Remembrance’’ οι Αυστραλοί το κυκλοφορούν μόνοι τους, ανεξάρτητα, σε πενήντα μόλις κόπιες cds αλλά και digital μέσω το bandcamp τους.

September 27, 2021

Απλά ο 7ος δίσκος, ολοκληρωμένος, για τους κυρίους κυρίους Bill Steer και Jeff Walker. Δηλαδή τους Carcass. Τόσα χρόνια μας έμαθαν το grind death, μας πήγαν στο melodic death, κρατώντας τις grind αρχές τους. Και από τον προηγούμενο τους ‘’Surgical Steel’’ του 2013 μας έδειξαν πως όλα τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να συνυπάρξουν με το heavy metal αρμονικά και όμορφα. Μας είχε προϊδεάσει και το περσινό ‘’Despicable’’ ep.

September 17, 2021

Στα πέντε χρόνια που υπάρχουν οι Πορτογάλοι melodic deathsters Crimson Bridge έχουν μια έντονη δραστηριότητα με το ομώνυμο ep ‘’Crimson Bridge’’ του 2016 να πρωταγωνιστεί ανάμεσα σε άλλες demo κυκλοφορίες. Τώρα, πάντα μόνοι τους ανεξάρτητα δηλαδή μας δίνουν το ντεμπούτο full length υπό τον τίτλο ‘’In Pitch Black’’. Και μέχρις στιγμής μας το δίνουν μόνο ψηφιακά, μέσα από το bandcamp τους.

September 06, 2021

Οι DARK REDEEMER που μας έρχονται από το Μπέργκαμο της Ιταλίας είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2018. Ένα νεοσύστατο συγκρότημα θα λέγαμε που όμως κουβαλάει πίσω του τεράστια εμπειρία. Συγκεκριμένα, οι DARK REDEEMER προήλθαν μετά την διάλυση των ALEPH που από το 1998 μέχρι το 2018 κυκλοφόρησαν μεταξύ άλλων και 3 μεγάλης διάρκειας δίσκους. Τώρα, αν αναρωτηθείτε γιατί τα ίδια μέλη αποφάσισαν να αλλάξουν όνομα στο συγκρότημα, η απάντηση βρίσκεται στο ότι με τους DARK REDDEMER θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους ALEPH.

Copyright 2021. All Right Reserved.