Reviews

May 22, 2022

Οι Septicflesh, μια από τις μπάντες που καμαρώνουμε για την πορεία της και την αποδοχή της, συνεχίζει ακάθεκτη την μουσική της αρτιότητα με το νέο τους καλλιτεχνικό τους πόνημα με τον τίτλο ‘’Modern Primitive’’. Μετά το τεράστιο βήμα τους με την εμφάνιση στο Μεξικό με την συμφωνική ορχήστρα και την κυκλοφορία του ζωντανού και εκπληκτικού ‘’Infernus Sinfonica MMXIX’’, η οποία αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα τους με την Season Of Mist, τώρα το άλλο βήμα στην σπουδαιότητα είναι η μετακίνηση τους στην τεράστια Nuclear Blast.

May 08, 2022

Οι Immolation δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τους metalheads, πόσο μάλλον για τους οπαδούς του Αμερικάνικου death metal ήχου, καθώς είναι η πεμπτουσία αυτού που λέμε βετεράνοι του death metal ήχου. Έχουν κερδίσει με το σπαθί τους τον σεβασμό όλων. Και με όλα τους τα άλμπουμ τα οποία έχουν σταθερά και αμείωτα μια εξαιρετική ποιότητα και σαν δημιουργίες και σαν εκτελέσεις. Το ‘’Act Of God’’ είναι το ενδέκατο άλμπουμ τους, το οποίο κυκλοφορεί, μέσω της Nuclear Blast, σε εκδόσεις cd, σε μία έκδοση κασέτας αλλά και σε μία έκδοση 2πλού 12" vinyls, καθώς και ψηφιακά.

April 15, 2022

Δεν μπορώ να βρω ένα λόγο γιατί οι Σουηδοί Mass Worship να μην βρίσκονται στα Metal Archives. Μεταλλάδες μέχρι το κόκκαλο που παίζουν ακραίο metal. Τέλος πάντων. Οι Σκανδιναβοί είναι μια σχετικά νέα μπάντα και έχουν κυκλοφορήσει το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2019 μέσω της Century Media Records. Ο δίσκος έκανε αρκετά εντύπωση σε Τύπο και τύπους κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να ανοίξουν τα συναυλιακά τους φτερά όσο θα ήθελαν αν και έπαιξαν support στους Vader στη Πολωνική περιοδεία τους.

March 06, 2022

Οι Amorphis είναι αυτή οι μπάντα που ξέρει να μπαίνει στις καρδιές μας. Εμείς είμαστε αυτοί οι τύποι που την καρδιά μας την έχουμε ορθάνοικτη για τύπους σαν αυτούς τους Φινλανδούς και μουσικά σχήματα σαν τους Amorphis. Το ‘’Halo’’ είναι το δέκατο τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους και κυκλοφορεί μέσω της Atomic Fire Records.

March 03, 2022

Οι βετεράνοι και αρκετά υποτιμημένοι Σουηδοί death metallers Unanimated εδώ και κάποιες εβδομάδες εξαπέλυσαν την μόλις τέταρτη ομοβροντία τους, με το ‘’Victory in Blood’’ το οποίο κυκλοφορεί σε cd και 12’’ vinyl μέσω της Century Media Records. Οι πρώτοι τους δυο δίσκοι, ‘’In the Forest of the Dreaming Dead’’ και ‘’Ancient God of Evil’’ είχαν βγει στα μακρινά 90ς και το ‘’In the Light of Darkness’’ μετά από καιρό το 2009. Το 2018 κυκλοφόρησαν ‘’Annihilation’’ ep.

February 21, 2022

Brutal death metal βετεράνοι. Αυτοί είναι οι Pathology και το ‘’The Everlasting Plague’’, το οποίο κυκλοφορούν μέσω της Nuclear Blast Records είναι το ενδέκατο τους full length.

February 13, 2022

Μέσα στην εικοσαετία που υπάρχουν οι Βαυαροί technical, progressive deathsters Obscura δείχνουν με απόλυτα εμφατικό τρόπο, το πως ένα μουσικό σχήμα ξεκινάει γεμάτο όνειρα αλλά και συγκεκριμένο σκοπό. Τα όνειρα ποτέ δεν τελειώνουν και ο σκοπός πάντα αναπροσαρμόζονται, εδώ προς τα πάνω. Και έτσι δίσκο με τον δίσκο οι Obscura, έχοντας ένα σαφή ηχητικό προσανατολισμό και ένα δικό τους μουσικό αποτύπωμα, εξελίζονται. Και τώρα έχουμε τον έκτο τους δίσκο με τον τίτλο ‘’A Valediction’’ και ακούμε και απολαμβάνουμε αυτήν τους την εξέλιξη.

January 23, 2022

Οι Protector θεωρούνται από τα κρυμμένα διαμάντια του Γερμανικού thrash/death metal. Κυκλοφόρησαν εξαιρετικούς δίσκους την εποχή που άνθιζε το Τευτονικό thrash στο δεύτερο μισό των 80s με αρχές των 90ς, σκλήρυναν τον ήχο τους όταν το death metal ξεπρόβαλλε και μπορούσε να ανταγωνιστεί σε σκληρότητα τις περισσότερες μπάντες ενώ υπάρχει μέχρι σήμερα κυκλοφορώντας πολύ καλούς δίσκους. Και όμως, έμειναν σχετικά στην αφάνεια και λίγοι ασχολήθηκαν μαζί τους, και τότε μα και τώρα.

December 26, 2021

‘’Brutal times demand brutal music. BONDED are back to bring the hammer down again.’’ Αυτά μας γράφουν στο δελτίο τύπου της Century Media Records που κυκλοφορεί το δεύτερο μόλις full length των Γερμανών Bonded με τον τίτλο ‘’Into Blackness’’. Διαδέχεται το περσινό ‘’Rest in Violence’’ και με τα λεγόμενα αυτά μας προϊδεάζουν αλλά και μας φτιάχνουν για ένα death metal brutal αλλά παλαιά. Τουλάχιστον ο γράφοντας αυτό κατάλαβε από τα συμφραζόμενα αλλά και από το λιτό και ακραίο εξώφυλλο του ‘’Into Blackness’’.

December 04, 2021

Οι Hypocrisy και ο mastermind Peter Tägtgren ξανά γυρνούν. Βασικά ο Peter Tägtgren πάντα ήταν εδώ με παραγωγές, εμφανίσεις σε άλλα σχήματα και δημιουργία διαφόρων projects, ως ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα που είναι. Και τώρα επαναφέρει την death metal μπάντα του τους Hypocrisy μετά από οκτώ χρόνια από το ‘’End of Disclosure’’ με τον δέκατο τέταρτο δίσκο των Σουηδών με τον τίτλο ‘’Worship’’. Το ‘’Worship’’ κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast σε cd, σε κασέτα, σε διάφορες εκδόσεις 12’’ βινυλίου και ακόμα και ψηφιακά.

Copyright 2022. All Right Reserved.