Reviews

January 25, 2021

Οι Ολλανδοί Asphyx, έχουν κερδίσει με το σπαθί, την αξία τους και την death/doom λεβεντιά τους μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, στην καρδιά μας. Και με τις παλιαότερες και την σημερική μορφή τους. Και τώρα μέσω της Century Media Records κυκλοφορούν τον δέκατο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Necroceros’’, το οποίο διαδέχεται το εξαιρετικό ‘’Incoming Death’’ του 2016.

January 16, 2021

Η Ινδονησία δεν είναι από αυτά τα μέρη του πλανήτη που περιμένεις να ακούσεις metal. Να ακούσεις death metal. Πόσο μάλλον να ακούσεις brutal death metal. Το metal όμως, σε όλες τις μορφές του πάει παντού, γιατί είναι ένας τρόπος να εκφράσεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, αλλά και την ανάγκη σου να ξεφύγεις με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Οι Disintegration είναι από αυτά τα μέρη, παίζουν brutal death metal και από το 2015 που ξεκίνησαν αυτόν τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο, μας έχουν δώσει ένα ‘’Demo 2016’’ και τώρα την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τον τίτλο ‘’Prahara’’.

January 14, 2021

Οι Αμερικανοί Fuming Mouth από το Milford στην Massachusetts πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησούν ένα ep τριών κομματιών με τον τίτλο ‘’Beyond The Tomb’’. Διαδέχεται το πρώτο τους full length ‘’The Grand Descent’’. Πριν από αυτά τα δυο είχαν βγάλει κάμποσες single και split κυκλοφορίες. Το ‘’Beyond The Tomb’’ ep κυκλοφορεί, μέσω της Nuclear Blast και της ετικέτας Trilpe – P Records, ψηφιακά και σε χίλια αντίτυπα 12’’ vinyl τριών χρωμάτων.

January 12, 2021

Οι Cemetery Dwell είναι μια μπάντα από την μακρινή Αργεντινή. Αλήθεια πόσες μπάντες γνωρίζετε από την Argentina?. Παίζουν death metal στο απέραντο γήπεδο του underground και μας δίνουν σε διαφορετικές φάσεις το πρώτο μικρό τους δείγμα με το demo ‘’Cold Visions of Nether’’. Τι σε cd και μάλιστα cd – rom, τι σε κασέτα, τι digital. Όλα αυτά για τα πρώτα τους τρία κομμάτια. Και με δύο διαφορετικά εξώφυλλα. Ένα, σε κίτρινο φόντο, πολύ σκληρό στην έκφραση του, που δείχνει σε όλους μας ότι κάποιοι ζουν πιο δύσκολα και τίποτα δεν είναι δεδομένο.

January 11, 2021

Μια μουσική, σαν σε ταινία Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, κάνει τα πρώτα δευτερόλεπτα του ‘’Carnival Of Killers’’ να μοιάζει με μια χαριτωμένη περίπτωση. Το ‘’Carnival Of Killers’’ είναι το έκτο full length των Αμερικανών, από το Illinois Macabre και κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast. Και μιλάμε για μια μπάντα τριάντα πέντε χρόνων. Φυσικά έχουν αρκετές single, ep και splits κυκλοφορίες. Οι οποίοι Macabre στην ξεχωριστή, όσο αναφορά το μουσικό στυλ τους, πορεία δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους serial killers.

January 08, 2021

Οι Νορβηγοί deathsters Insidious Disease, μέσω της Nuclear Blast μας δίνουν το δεύτερο καλλιτεχνικό τους πόνημα με τον τίτλο ‘’After Death’’. Διαδέχεται το προ μιας δεκαετίας ντεμπούτο full length με τον τίτλο Shadowcast.

January 08, 2021

Τους Νορβηγούς  black/deathsters 122 Stab Wounds με το μοναδικό τους άλμπουμ ‘’ The Deity of Perversion’’ του 1996 τους γνωρίζετε; Αν η απάντηση είναι αρνητική, βάλτε και ακούστε, μιλάμε για τρομερή μπάντα/δίσκο. Δυστυχώς δεν υπήρξε συνέχεια και το 2001 το συγκρότημα διαλύθηκε ενώ μέλη της μπάντας δημιούργησαν τους The Deviant έχοντας πίσω από το μικρόφωνο τον Dolgar των Gehenna.  Τι καλύτερο!!! Και όμως το ντεμπούτο τους ‘’Ravenous Deathworship’’ του 2005 δεν ήταν κάτι αξιοάκουστο.

January 05, 2021

Σειρά για μια ακόμα death metal μπάντα να μας παρουσιαστεί, ερχόμενη από Γερμανία μεριά. Το όνομα της είναι Archaic Thorn και αν και υπάρχουν σαν μπάντα μια δεκαετία, μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους ‘’Eradication’’. To power trio βρίσκεται μαζί από την αρχή (o drummer μπήκε στη μπάντα ένα χρόνο αργότερα)  και ουδέποτε υπήρξαν ανακατατάξεις στη σύνθεση τους. Η παρείτσα πήρε το χρόνο της μέσα στα χρόνια και πέρασαν ήδη πέντε χρόνια από το ep ‘’In Desolate Magnificence’’ που είχε κυκλοφορήσει σε όλα τα φορμάτς.

December 29, 2020

Στα τέλη του 2019 και μέχρι τα μέσα του 2010 και μετά από το ep ‘’Underworld’’ οι Σουηδοί κυκλοφόρησαν τρία singles, ‘’Feverish’’ το 2019 και ‘’Desparado Radio Edit’’ και ‘’Death Diviner’’ το 2020. Στις αρχές αυτού του μηνός κυκλοφόρησαν ένα ep? πάνω από μισή ώρα διάρκεια με αυτά τα τρία κομμάτια συν άλλα δύο. Το ‘’The Nothingness And The Devil’’ και το επικής δέκα εξάλεπτης διάρκειας ‘’A Wisp Of The Atlantic’’ το οποίο έδωσε και το όνομα του για τον τίτλο αυτού του Ben – Hur ep. Το ‘’A Wisp To The Atlantic’’ ep κυκλοφόρησε μέσω της Nuclear Blast.

December 17, 2020

Οι Νορβηγοί Cadaver μια αφύσικη συνέχεια των Cadaver Inc, που ήταν ο πρότερος εαυτός τους deathαλουργούν σε ακραίο brutal βαθμό αλλά και σε μικρότερο βαθμό κάπως τεχνικά. Το ‘’Edder & Bile’’ είναι ο μόλις τέταρτος δίσκος τους στα τριάντα και κάτι χρόνια τους ή ο πέμπτος, αν υπολογίσουμε και το ‘’Discipline’’ ως Cadaver Ink. Κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast. Και έρχεται αμέσως μετά το ep ‘’D.G.A.F.’’ που κυκλοφόρησαν λίγους μήνες πριν. Κείμενο για το ep εδώ

Copyright 2021. All Right Reserved.