Reviews

December 20, 2022

Σε μια σοκαρισμένη γη, κάπου στο μέλλον, θα γίνει η τελευταία Σταυροφορία, ‘’The Final Crusade’’ και θα καθορίσει το μέλλον και το βαθμό που αυτό θα υπάρχει στον πλανήτη Γη. Αυτό μάλλον θένε να μας πουν οι Scorched Æarth, με τον περίεργο δίφθογγο στην αρχή της δεύτερης λέξης του ονόματος τους. Και το ‘’The Final Crusade’’ είναι ο παρθενικός τους δίσκος που κυκλοφορούν μονάχοι τους, ανεξάρτητα και ψηφιακά. Οι Scorched Æarth είναι ένα extreme proggressive death metal σχήμα από την Τσεχία.

December 18, 2022

Ο κύριος Rafael Meissonnier, από το Ισραήλ, ευθύνεται μεταξύ άλλων για το ατομικό του προσωπικό του project με το όνομα Radiant Black και το ep το οποίο λυκλοφορεί μονάχο του, ανεξάρτητα και ψηφιακά, υπό τον τίτλο ‘’Epoqualypse’’. Θα ρο βρείτε εύκολα στο γιουτιούμπε αλλά και στο bandcamp της μπάντας.

December 12, 2022

Οι Αυστριακοί Harakiri For The Sky υπάρχου εδώ και κάτι παραπάνω από μια δεκαετία. Τα ‘’Harakiri For The Sky’’, ομώνυμο ντεμπούτο του 2012 και το ‘’Αokigahara’’ του 2014, είσαν τα πρώτα τους δυο full length, τα οποία είχαν κάνει αρκετή αίσθηση και είχαν αφήσει κάτι παραπάνω από θετικές εντυπώσεις. Οι AOR Records η οποία τα είχε κυκλοφορήσει και τότε τα ξανά κυκλοφορεί, ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ και επανηχογραφημένα από την μπάντα, με τους τίτλους να έχουν αναβαθμιστεί σε ‘’Harakiri For The Sky MMXXIIA’’ και ‘’Αokigahara MMXXII’’. Με την πρώτη εμφανή καινοτομία να είναι ο τυμπανιστής Krimh.

December 10, 2022

Οι Architects, από το Μπράιτον, του Ανατολικού Σάσεξ, κυκλοφορούν τον δέκατο τους ολοκληρωμένο δίσκο μέσω της Epitaph Records. Ο τίτλος του ‘’The Classic Symptoms Of A Broken Spirit’’.

October 24, 2022

Οι Lacuna Coil μετά από το πολύ δύσκολο, κυρίως για την Ιταλία, 2020 σαν να έκαναν μια παύση. Μια παύση στην δημιουργία. Μια παύση στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Η εξαιρετική και πολύ γλυκιά Cristina Adriana Chiara Scabbia έκανε συχνές social media εμφανίσεις δείχνοντας την μοναξιά εκείνων των ημερών, τις μαγειρικές ικανότητες αλλά και την αγάπη της για βιντεοπαιχνίδια παντώς είδους. Και κράτησε μια δυνατή επαφή καρδιάς με πολλούς από τους θαυμαστές των Lacuna Coil.

October 16, 2022

Οι Slipknot είναι εδώ με το έβδομο τους χτύπημα. Είναι που λες πως δεν μπορούν πια να μας εκπλήξουν. Και όμως το έβδομο τους άλμπουμ με τον τίτλο "The End, So Far" μας δίνει στο δόξα πατρί μια ακόμα έκπληξη. Πέρα ότι μάλλον θα αποτελέσει το κύκνιο άσμα των Slipknot με την Roadrunner Records. Πέρα του ότι ξεκινάει με τον πιο μελωδικό τρόπο με το "Aderall". Είναι ότι το "The End So Far" θέλει, προσπαθεί και δύναται να βάζει τα "Iowa" & "Vol 3 The Subliminal Verses" πάλι στο μυαλό μας, αλλα σε μια σημερινή μορφή.

September 19, 2022

Οι FORTIS VENTUS είναι ένα συγκρότημα  Symphonic and Cinematic metal με έδρα την Αθήνα. Δημιουργήθηκε το 2015 και κυκλοφόρησαν μόνοι τους το πρώτο EP με τίτλο "Haunted Heart"  το 2017. Στο συγκρότημα τώρα, μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση, παρέμειναν μόνο ο George Halliwel και η τραγουδίστρια Nancy Mos.

September 17, 2022

Μετά το μετριότατο, πολύ επιεικής χαρακτηρισμός, ‘’Catharsis’’ ο Machine Head Robb Flynn είχε πει ότι προτιμά να κυκλοφορεί στο εξής μικρούς σε διάρκεια δίσκους. Έχω την εντύπωση ότι είχε ξανά πει κάτι τέτοιο και στο παρελθόν. O Phil Demmel που κρατούσε την κιθάρα και ο τυμπανιστής Dave McClain άνοιξαν την πόρτα και έφυγαν από την μπάντα που υπηρετούσαν χρόνια. Και έτσι ακολούθησαν κάμποσες single κυκλοφορίες και το ep τριών κομματιών ‘’Arrows in Words from the Sky’’. Που τελικά ήταν απλά ένας προπομπός.

September 10, 2022

Οι Βρετανοί black/sludge/doom metallers Conjurer μας δίνουν με πάθος τον δεύτερο τους ολοκληρωμένο δίσκο, έχουν και ep, single κυκλοφορίες, μέσω της Nuclear Blast και τον τιτλοφορούν ‘’Pathos’’. Κυκλοφορεί σε cd, digital καθώς και σε διπλό 12’’ vinyl.

August 22, 2022

Metalcore, deathcore όχι και οι πιο αγαπημένες έννοιες για πολύ κόσμο που ακούει την μουσική μας και διαβάζει το Metal Zone. Metalcore, deathcore μέσα στον πυρήνα κάτι Βρετανών, υπό το όνομα Bleed From Within. Το ‘’Shrine’’ είναι ο έκτος τους δίσκος, μέσα στα δέκα επτά χρόνια που υπάρχουν και τον κυκλοφορούν μέσω της Nuclear Blast σε cd και σε διπλό 12’’ βινύλιο.

Copyright 2023. All Right Reserved.