Reviews

November 25, 2021

Ήταν μια μπάντα, καινούρια, οι Idle Hands. Και το 2018 μας δίνει το πρώτο της ep με τον τίτλο ‘’Don't Waste Your Time’’. Πρώτο σοκ. Το 2019, πριν προλάβουμε να συνέλθουμε έρχεται το δεύτερο σοκ. Ντεμπούτο full length με τον τίτλο ‘’Mana’’. Τι σοκ ήταν αυτό!!!.
Σκάει και το ‘’Don't Waste Your Time ΙΙ’’ ep. Μετά κάποιος λέει είχε αυτό το όνομα και έτσι οι Idle Hands γίνονται Unto Others. Ok, παλεύεται αυτό. Και αλλάζουν τα πάντα. Τις κυκλοφορίες τους, τα βίντεο τους στο youtube, παντού.

Και πριν προλάβουν να συνέλθουν από αυτήν την εξέλιξη έρχεται το τρίτο σοκ υπό τον απλό τίτλο ‘’Strength’’. Κυκλοφορεί από την Roadrunner Records σε cd, σε κασέτα, σε 12’’ βινύλιο και ψηφιακά στο bandcamp της μπάντας. Των Unto Others δηλαδή.

November 23, 2021

Στη Nevada δεν παίζουν μόνο stoner. Υπάρχει και το Death Wastern….Τι είναι πάλι αυτό;  Μοντέρνο metal με hardcore και ολίγη από thrash/death metal. Ή κάπως έτσι. Οι Spirit World είναι το παιδί του τραγουδιστή/συνθέτη/στιχουργό  και συγγραφέα Stu Folsom του οποίοι οι ανησυχίες μεταφέρθηκαν εκτός από τη γραφή, πλέον και σε ήχους.

Το συγκρότημα δεν έχει πολλά χρόνια ύπαρξης και μέχρις στιγμής είχε περιοριστεί σε demo/single και ένα split με τους Black Coffee ενώ μέσα στο 2020 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους ‘’Pagan Rhythms’’ σε βινύλιο (400 κόπιες) από την Safe Inside Records.

November 21, 2021

Κάτι ανάλογα με τον τίτλο σου βγάζουν οι Trashcan Dance από την Φιλανδία με το νέο τους πόνημα ‘’Beso Negro’’. Το κυκλοφορούν μέσω της Sleaszy Rider. Είναι, όπως μας πληροφορούν από το Εκσίνκι της Φιλανδίας και είναι μια δεκαετία στο κουρμπέτι.

Ο τίτλος του κειμένου δικαιολογείται απόλυτα από τα κομμάτια, καθόλη την διάρκεια του ‘’Beso Negro’’. Σκοτεινές μουσικές, δυνατοί ήχοι, γρήγορο τέμπο μέσα στο μουσικό σκοτάδι και έτσι οδηγεί σε όσους θα γοητευτούν από το όλο αυτό σε φωτεινούς χορούς. Χορούς που θα φέρουν στο μυαλό Barbarella και Boom Boom και στα μάτια δυνατά φώτα από ντισκομπάλες και στροφολάιτ αν τα θυμάμαι σωστά.

November 21, 2021

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με συγκροτήματα με έντονες και έκδηλες τις επιρροές τους εφόσον παίζουν από την καρδιά τους. Ακόμα καλύτερα αν κρατάνε τις επιρροές τους και το πάνε ένα βήμα παραπάνω.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι Molybaron και είναι μια τέτοια μπάντα με κύρια επιρροή τους SOAD (System of a Down). Αλλά δεν είναι μπάντα-κόπια. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2014 αππό τον Ιρλανδό τραγουδιτή/κιθαρίστα  Gary Kelly καιτον Γάλλο κιθαρίστα Steven Andre.

November 13, 2021

Οι Within Progress είναι μια νέα πενταμελής progressive/alternative metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Σχηματίστηκε το 2017 και αποτελείται από τους Γιώργο (μπάσο), Πολύδωρο (τύμπανα), Βαγγέλη (κιθάρα), Ευθύμη (φωνητικά) και Τάσο (πιάνο/κιθάρα).

Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το ΕΡ “Oceans of  Time” (2018) εμπνευσμένο από κλασικά prog ακούσματα και το prog/pop single “Need More” (2019), το σχήμα εξερευνεί ακόμη παραπέρα τον ήχο του αναμιγνύοντας την prog με alternative, pop και ηλεκτρονική μουσική στην 1η full-length κυκλοφορία του “INNER” η οποία είναι διαθέσιμη από τις 21 Οκτωβρίου 2021.

November 09, 2021

Οι Vildhjarta είναι μια Σουηδική prog metal μπάντα που δημιουργήθηκε το 2005. Όταν λέμε prog, σκεφτείτε πιο πολύ μπάντες όπως οι Tool, οι Meshuggah ή διάφορες djent μπάντες,ΟΧΙ λυρικές heavy metal μπάντες. Άγνωστη μπάντα ακόμα και σήμερα,ξεκίνησε τη μουσική τους διαδρομή με demos στα 00ς ενώ το ντεμπούτο ‘’Måsstaden’’ κυκλοφόρησε το 2011 από τη Century Media. Ο πειραματικός τους ήχος σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα όπως και metal στοιχεία τους έκανε αρκετά ξεχωριστούς. Δέκα χρόνια μετά επιστρέφουν με το νέο τους δίσκο ‘’ Måsstaden Under Vatten’’ από την ίδια εταιρία. Διπλό cd ή βινύλιο (διαθέσιμο από τις 15 Οκτώβρη) μιας και μιλάμε για 80 λεπτά μουσικής.

November 05, 2021

Δεν γνωρίζω κατά πόσο έχετε επαφή με την ορθόδοξη εκκλησία, αλλά αν είναι έστω και επιφανειακή κάπου θα έχετε ακούσει το όνομα συναξάρια. Τα συναξάρια, λοιπόν, είναι ειδικά λειτουργικά βιβλία που περιλαμβάνουν αφηγήσεις σχετικά με το βίο, τα μαρτύρια και τις πράξεις των Αγίων και διαβάζονται κατά την ημέρα που τιμάται ο εκάστοτε άγιος από την εκκλησία.

November 02, 2021

Το industrial είναι ένα μέρος της μουσικής, του σκληρού ήχου που όλοι μας αγαπάμε, που δεν είναι μέσα στα τρελά μου γούστα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σχήματα, που έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικούς δίσκους. Και το εξαιρετικό στην μουσική το εκτιμάω ακόμα και στους πιο ξένους για μένα ήχους. Οι Ministry είναι ένα τέτοιο σχήμα με δίσκους σαν τους ‘’ΚΕΦΑΛΗΞΘ’’(1992), την αντι Bush τριλογία ‘’Houses of the Molé’’ (2004), ‘’Rio Grande Blood’’ (2006) και The Last Sucker (2007).

November 01, 2021

Αμερικάνικη μοντέρνα μπάντα που παράγει σκληρή γκρουβαριστή μουσική.Το όνομα της είναι Gemini Syndrome και έχουν δημιουργηθεί το 2010. Ανάμεσα στη πενταμελής σύνθεση (δυο κιθαριστες) της μπάντας, συναντάμε τον τραγουδιστή Aaron Nordstrom (παλιό κιθαρίστα των OTEP).  Το 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο eps τους σε παραγωγή του Mikey Doling (Snot, Soulfly, Channel Zero) και κατάφεραν να υπογράψουν με την Warner Bros γίνοντας γρήγορα γνωστοί.

October 07, 2021

Δυο φίλοι αντίθετου φίλου, και οι δυο απόφοιτοι Berklee College of Music, αποφασίζουν να φτιάξουν μαζί μια μπάντα το 2013. Το όνομα αυτής, Seven Spires, ενώ οι δυο προαναφερθέντες καλλιτέχνες είναι ο κιθαρίστας Jack Kosto και η τραγουδίστρια Adrienne Cowan. Οι Seven Spires κινούνται στο συμφωνικό metal με αρκετά πλήκτρα και όπως καταλαβαίνετε, γυναικεία φωνητικά.  Το 2015 προστίθεται ως μόνιμο μέλος και ο μπασίστας Peter Albert de Reyna  και το ντεμπούτο ‘’Solveig’’ βλέπει το φως της ημέρας το 2017 μέσω μιας μικρής εταιρίας.

Copyright 2021. All Right Reserved.