Reviews

December 22, 2020

Τα Instrumental album έχουν την την δική τους... γοητεία, ιστορία άποψη και αντίληψη. Καλοδεχούμενα από τους μουσικόφιλους συνήθως αποτελούν έκφραση κάποιου μουσικού συνήθως βιρτουόζου κιθαρίστα.  Τέτοια περίπτωση είναι το Distorted που είναι το πρώτο e.p. του Φοίβου Ζαχαρόπουλου.

December 02, 2020

Οι Αθηναίοι Absense μας δίνουν με το ‘’XV’’ την πρώτη τους στούντιο δουλειά. Την κυκλοφορούν ανεξάρτητα. Όπως οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται είναι μια 5μελής melodic, groove death metal με γυναικεία φωνητικά. Έχουν μια ιστορία πάνω από δέκα χρόνων, πρώτα ως Infernal Deception, με live παρουσίες ως σαπόρτ σχημάτων όπως οι Agonist.

November 26, 2020

Θα έχετε ακούσει τον όρο djent. Ένα μοντέρνο υποείδος του Prog Metal είναι. Σαν ονομασία, οφείλεται στους Meshuggah αλλά χάρη στους Periphery αναπτύχθηκε και μαθεύτηκε από πολύ κόσμο. Για όσους δεν ξέρουν τους Periphery είναι μια progressive metal από τις Ηνωμένες Πολιτείες που δημιουργήθηκαν το 2005 από τον κιθαρίστα Misha Mansoor. Όταν λέμε progressive metal, μην σκεφτείτε Fates Warning και Dream Theater αλλά και πάλι είναι μια μπάντα ιδιαιτέρως τεχνική και στην τελική προοδευτική μιας και δοκίμασε διαφορετικούς τρόπους στην μουσική τους.

November 20, 2020

Οι Αμερικάνοι, από το Buffalo New York, The Last Reign είναι μια μπάντα που δραστηριοποιείτε κυρίως στον χώρο του melodic death αλλά ρίχνει κλεφτές ματιές και σε αυτόν του metalcore. Έχοντας διάφορες μικρές ep κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, το ‘’Evolution’’ είναι το δεύτερο τους full length, μετά το ‘’Expulsion From Paradise’’ του 2016 και κυκλοφορούν μέσω της underground εταιρίας Blue Hollow Records.

November 17, 2020

Οι The Lightbringer φιλοδοξούν να φέρουν το φως στο black metal τους φέρνοντας κοντά ή ακόμα και μέσα σε αυτό μελωδικές γραμμές. Καλά αυτό δεν είναι κάτι το καινούριο. Πολλές μπάντες το κάνουν και σε πολλές περιπτώσεις και με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα. Βάζουν ακόμα και power πινελιές προσπαθώντας, ή μάλλον φιλοδοξώντας να φτιάξουν μοντέρνο metal, ξεχωρίζοντας από άλλες μπάντες. Βάλε και λίγο από gothic. Και γυναικεία φωνητικά. Καθόλου κακό αυτό, άλλωστε θα δούμε ότι αυτά σώζουν κάπως την φάση.

November 12, 2020

O Tim Bowness είναι Βρετανός μουσικός συνθέτης και τραγουδιστής. Έχει συνεργαστεί με τον πολύ Steven Wilson στους No – Man και έχει και μια αρκετά αξιοσέβαστη προσωπική καριέρα. Με αυτήν θα ασχοληθούμε και με τον έβδομο προσωπικό του δίσκο, ο οποίος κυκλοφορεί, εδώ και κάμποσες εβδομάδες, από την κατάλληλη για τον ήχο εταιρία Inside Out Music και έχει τον τίτλο ‘’Late Night Laments’’.

November 08, 2020

Γνωρίζετε τους Eskimo Callboy; Εγώ πάντως όχι. Είναι μια Γερμανική Post-Hardcore/Trancecore μπάντα. Και ο τραγουδιστής της, Sebastian Biesler έφυγε πλέον και έφτιαξε τους Ghostkid. Άρα στο περίπου καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για μοντέρνο Metal και κάποιοι σταματάτε να διαβάζετε ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

November 01, 2020

Ο μουσικός και συνθέτης Derek Sherinian είναι γνωστός και πολύ αγαπημένος μας από το πέρασμα στους Dream Theater, από τους Sons Of Apollo αλλά και από τις πολλές συνεργασίες του με σπουδαίους μουσικούς και μουσικά σχήματα. Έχει μεταξύ άλλων και το solo project του, με το οποίο κυκλοφορεί τον έβδομο δίσκο του, μέσω της Inside Out και τον τιτλοφορεί, ‘’The Phoenix’’.

October 30, 2020

Οι Saints Of Death ξεκίνησαν σαν  Motorhead tribute band στις αρχές της Δεκαετίας από το Βανκούβερ του Καναδά. Ιδιαιτερότητα τους ότι έχουν δυο μπάσα, το ένα οκτάχορδο, το άλλο τετράχορδο. Πήραν το όνομα τους από τη Μεξικανική λαογραφία περί Santa Muerte (Ιερός  Θάνατος στα Ισπανικά). Σύντομα ξεκίνησαν να γράφουν το δικό τους υλικό και τo 2015 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο τους ep σε αυτοχρηματοδοτούμενο cd. Ο ήχος τους ήδη είχε εξελεχτεί και επιρροές από Lamb Of God και Pantera είναι εμφανείς. Συνθετικές αλλαγές για την συνέχεια με την μισή μπάντα να αποχωρεί.

October 18, 2020

Στην καλλιτεχνική δημιουργία πολλοί ψάχνουν να ακούσουν, να δουν να βιώσουν και άλλοι ψάχνονται να δημιουργήσουν και να δώσουν στους πρώτους, αλλά πρωτίστως στους εαυτούς τους το κάτι το διαφορετικό. Έτσι και ο Spenser Sotelo γνωστός σε πολλούς δώδεκα από τους Periphery ψάχνει πάντα αυτό το κάτι το διαφορετικό. Μας το έχει αποδείξει με τους Periphery κάνοντας όμορφα πράμματα μαζί τους. Τώρα φιλοδοξεί να εφεύρει, να δημιουργήσει, ότι θέλετε, πάλι κάτι αυτό το κάτι το διαφορετικό με μια άλλη του μπάντα τους King Mothership.

Copyright 2021. All Right Reserved.