Reviews

July 11, 2020

Το ‘’Others’’ ep είναι η επιστροφή του Βρετανικού super group Frost στα μουσικά πράμματα και ταυτόχρονα και ο επίλογος από το τελευταίο τους για την ώρα ολοκληρωμένο μουσικό πόνημα, με τον τίτλο ‘’Falling Satellites’’. To ‘’Others’’ ep κυκλοφορεί από την Inside Out Music και αποτελείται από κομμάτια που δεν πρόκαμαν να τελειώσουν οι Frost και αφού τα ολοκλήρωσαν μας τα δίνουν σαν ένα ξεχασμένο πιάτο που άργησε να έρθει στο τραπέζι.

May 12, 2020

Ζούμε περίεργους καιρούς, όπως και να το δεις. Στο μουσικό κομμάτι που μας ενδιφέρει, υπάρχει πληθώρα νέων συγκροτημάτων καθημερινά, πράγμα που δυσκολεύει κάποιο συγκρότημα να ξεχωρίσει. Οι Φιλανδοί TURMION KÄTILÖT αποφάσισαν να συνδυάσουν την ηλεκτρονική μουσική με την Metal  έχοντας ακραία φωνητικά. Η μπάντα υπάρχει από το 2003 και έχει αλλάξει κάποια μέλη σε όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξης της. Η πρώτη εταιρία που είχε υπογράψει τη μπάντα ήταν η Spinefarm  Records και μαζί τους κυκλοφόρησαν δυο άλμπουμς. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν νέα μουσική υπό την δική τους εταιρία, την Osasto‐A Records.

April 30, 2020

Metalcore, technical thrash, modern progressive metal χαρμάνι είναι οι Irist. Και σαν όνομα θέλουν να τα μπερδέψουν παίζοντας με τις λέξεις  rist, iris, και stir φτιάχνοντας το ευφάνταστο λογοπαίγνιο Irist. Και εδώ έχουμε τον δίσκο τους ‘’Order Of The Mind’’, ο οποίος κυκλοφορεί εδώ και κάμποσο καιρό μέσω της Nuclear Blast.

April 28, 2020

Οι Vernon Of Persia είναι από το San Antonio, Texas. Παίζουν μια προοδευτική και μοντέρνα μουσική, πες το και metalcore και εδώ και πολλά πια χρόνια έτσι το λέμε. Το ‘’Ascend’’ ep είναι η νέα τους μουσική πρόταση την οποία έχουν φτιάξει και κυκλοφορούν εδώ και κάποιες εβδομάδες με εντελώς δικά τους μέσα.

April 13, 2020

Ο Iced T και το πιο hard project του οι Body Count έφτασαν στον έβδομο δίσκο τους με το τίτλο Body Count. Κυκλοφορεί σε Gatefold LP, Ltd. CD Digipak, Special Edition 2CD Box Set, Digital Album από την Century Media Records. Έρχεται σαν συνέχεια του προ δύο ετών ‘’Bloodlust’’.

April 02, 2020

Μια σκοτεινή μουσική που πηγάζει αορίστως από την λευκή πέτρα, θα περιέγραφα γλαφυρά το ομολογώ, την μουσική των White Stones. Μουσική από πέτρες που δεν κυλούν, αλλά μένουν στάσιμες αγέρωχες, θρηνούν ή αποθεώνουν τα καλά και τα άσχημα γύρω τους, διδάσκουν και διδάσκονται…ζωή. Ο δίσκος τώρα που ακούω και γράφω των White Stones έχει τον τίτλο ‘’Kuarahy’’ είναι το ντεμπούτο full length τους και κυκλοφορεί από την Nuclear Blast. Ο Martin Mendez μπασίστας των Opeth είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτούς.

March 27, 2020

Οι Heaven Shall Burn στο καμένο από το σύμπαν 2020 επιτίθονται στα πάντα, στο σύμπαν, στον άνθρωπο με ένα διπλό δίσκο, με διπλή ονομασία, ‘’Of Truth’’ το πρώτο κεφάλαιο, ‘’Of Sacrifice’’ το δεύτερο και με γενικότερο τίτλο ‘’Of Truth & Sacrifice’’. Είναι ο ένατος ολοκληρωμένος δίσκος τους, προφανώς ο πιο φιλόδοξος και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Century Media Records.

March 26, 2020

Η νέα δεκαετία μπαίνει δυναμικά και για τους Fallen arise. O τίτλος της νέας τους δουλειάς "Enigma", full length  που αποτελείται από δέκα συνολικά κομμάτια. Έχοντας διαγράψει την δική τους πορεία στον απαιτητικό χώρο του συμφωνικού metal με ένα E.p και ακόμα 2 full albums. Μιλώντας για ένα απαιτητικό ιδίωμα οι Fallen arise αποδέχτηκαν επιτυχημένα την πρόκληση καταθέτοντας την δική του πρόταση με το album  αυτό. Οι συνθέσεις είναι δυνατές με αιχμή του δόρατος τα φωνητικά της Fiona και την εναλλαγή με τα φωνητικά του Vlassis K.

March 20, 2020

Υπάρχουν πολλά μουσικά σχήματα. Μουσικές κολεκτίβες. Σε διάφορα μουσικά είδη. Με μια ξεχωριστή δική τους ταυτότητα δημιουργούν και μας χαρίζουν διάφορα μουσικά έργα. Για ένα τέτοιο μουσικό έργο από ένα τέτοιο μουσικό σχήμα θα ασχοληθούμε σε αυτό το κείμενο. Για τους αγαπημένους μας The Night Flight Orchestra από το Helsinborg της Σουηδίας και το πέμπτο τους δημιούργημα, το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast και έχει τον λιτό τίτλο ‘’Aeromantic’’.

March 01, 2020

Κάποτε σε μια θεατρική παράσταση είχε ειπωθεί ως αστείο, ‘’θα σου πω ένα τραγούδι από τον βουβό κινηματογράφο’’. Σαχλό ή απλά ωραίο αυτί το αστείο σαν να παίρνει μορφή μέσα από τους Μαδριλένους Toundra. Οι τύποι παίζουν progressive rock με ορχηστρικούς δίσκους. Δυο περίπου χρόνια μετά το ‘’Vortex’’ το οποίο έκανε πολύ καλή αίσθηση στο κοινό, κυκλοφορούν το ‘’Das Cabinet des Dr. Caligari’’ για έξι πράξεις.

Copyright 2020. All Right Reserved.