Reviews

April 11, 2022

Όταν μιλάμε για τους Sorrowful winds αναφερόμαστε σε ένα ειδικό κεφάλαιο της εγχωρίας σκηνής.

Μιλάμε για μια διαδρομή τριών δεκαετιών από τα πρώτα βήματα στις αρχές των 90'ς με τα δύο demo στο ντεμπούτο και στη συνεχεία

February 23, 2022

Οι An Ancient Legend, Long Forgotten είναι μια νέα μπάντα. Από το 2020 έχουν κινήσει την προσπάθεια τους να μας δείξουν το πόσο αγαπούν την μουσική. Την μουσική που προφανώς ακούν. Που έχει να κάνει με ήχους. Που έχει να κάνει με μελωδίες. Καμωμένα έτσι ώστε μπλέκοντας τους ήχους και τις μελωδίες να μας βάζουν να ακούμε σε φάση ηρεμίας και χαλάρωσης. Τον Σεπτέμβρη του 2020 κυκλοφόρησαν τον φερώνυμο πρώτο τους δίσκο ‘’An Ancient Legend, Long Forgotten’’. Τον Δεκέμβρη του 2020 το δεύτερο τους ‘’Atmospheres, Vol. 1’’. Τον Ιούλη του 2021 το τρίτο τους ‘’Kingdom’’.

February 16, 2022

We go insane making and listening to music. Melodies of any kind are, to us, the quintessence of each song. Entirely metal - but still catchy. After the Corona-break their selftitled album "II" will be released in October 2021.Αυτά μας λένε στο official site τους οι Βαυαροί mdlodic modern deathsters Inasanity Ink. Και αυτά φιλοδοξούν να μας παρουσιάσουν στο δεύτερο τους πόνημα με τον τίτλο ‘’II’’, το οποίο κυκλοφορούν, από ότι δείχνει, μονάχοι, εδώ και κάποιες εβδομάδες.

January 31, 2022

Η Γερμανική prog/rock, industrial, metal μηχανή των Stahlmann πριν λίγο καιρό εξαπέλυσε το νέο της βιομηχανικό, με την μουσική έννοια, δημιούργημα, με τον τίτλο ‘’Quarz’’. Αρκετά βιομηχανικός, κυριολεκτώντας τώρα, τίτλος. Και κυκλοφορεί από την AFM Records.

December 15, 2021

Οι Death SS υπήρξαν στυλοβάτες της Ιταλικής metal σκηνής στα 80ς-αρχές 90ς. Πάντοτε μπροστά από την εποχή τους, πάντοτε με πειραματικές ορέξεις, πάντοτε ποιοτικοί συνθετικά.  Η σκηνική παρουσία και το image με τις  στολές γνωστών horror μύθων, πάντοτε ενδιαφέρουσα. Τα χρόνια πέρασαν, μιλάμε για πολλές δεκαετίες πριν. Από την αρχική σύνθεση μόνο ο αρχηγός και τραγουδιστής Steve Sylvester έχει μείνει στη μπάντα. Ο ήχος της μπάντας άλλαξε κατά πολύ παίζοντας αρκετά με πιο μοντέρνους ήχους, μπλιμππλίκια κτλ.

November 25, 2021

Ήταν μια μπάντα, καινούρια, οι Idle Hands. Και το 2018 μας δίνει το πρώτο της ep με τον τίτλο ‘’Don't Waste Your Time’’. Πρώτο σοκ. Το 2019, πριν προλάβουμε να συνέλθουμε έρχεται το δεύτερο σοκ. Ντεμπούτο full length με τον τίτλο ‘’Mana’’. Τι σοκ ήταν αυτό!!!.
Σκάει και το ‘’Don't Waste Your Time ΙΙ’’ ep. Μετά κάποιος λέει είχε αυτό το όνομα και έτσι οι Idle Hands γίνονται Unto Others. Ok, παλεύεται αυτό. Και αλλάζουν τα πάντα. Τις κυκλοφορίες τους, τα βίντεο τους στο youtube, παντού.

Και πριν προλάβουν να συνέλθουν από αυτήν την εξέλιξη έρχεται το τρίτο σοκ υπό τον απλό τίτλο ‘’Strength’’. Κυκλοφορεί από την Roadrunner Records σε cd, σε κασέτα, σε 12’’ βινύλιο και ψηφιακά στο bandcamp της μπάντας. Των Unto Others δηλαδή.

November 23, 2021

Στη Nevada δεν παίζουν μόνο stoner. Υπάρχει και το Death Wastern….Τι είναι πάλι αυτό;  Μοντέρνο metal με hardcore και ολίγη από thrash/death metal. Ή κάπως έτσι. Οι Spirit World είναι το παιδί του τραγουδιστή/συνθέτη/στιχουργό  και συγγραφέα Stu Folsom του οποίοι οι ανησυχίες μεταφέρθηκαν εκτός από τη γραφή, πλέον και σε ήχους.

Το συγκρότημα δεν έχει πολλά χρόνια ύπαρξης και μέχρις στιγμής είχε περιοριστεί σε demo/single και ένα split με τους Black Coffee ενώ μέσα στο 2020 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους ‘’Pagan Rhythms’’ σε βινύλιο (400 κόπιες) από την Safe Inside Records.

November 21, 2021

Κάτι ανάλογα με τον τίτλο σου βγάζουν οι Trashcan Dance από την Φιλανδία με το νέο τους πόνημα ‘’Beso Negro’’. Το κυκλοφορούν μέσω της Sleaszy Rider. Είναι, όπως μας πληροφορούν από το Εκσίνκι της Φιλανδίας και είναι μια δεκαετία στο κουρμπέτι.

Ο τίτλος του κειμένου δικαιολογείται απόλυτα από τα κομμάτια, καθόλη την διάρκεια του ‘’Beso Negro’’. Σκοτεινές μουσικές, δυνατοί ήχοι, γρήγορο τέμπο μέσα στο μουσικό σκοτάδι και έτσι οδηγεί σε όσους θα γοητευτούν από το όλο αυτό σε φωτεινούς χορούς. Χορούς που θα φέρουν στο μυαλό Barbarella και Boom Boom και στα μάτια δυνατά φώτα από ντισκομπάλες και στροφολάιτ αν τα θυμάμαι σωστά.

November 21, 2021

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με συγκροτήματα με έντονες και έκδηλες τις επιρροές τους εφόσον παίζουν από την καρδιά τους. Ακόμα καλύτερα αν κρατάνε τις επιρροές τους και το πάνε ένα βήμα παραπάνω.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι Molybaron και είναι μια τέτοια μπάντα με κύρια επιρροή τους SOAD (System of a Down). Αλλά δεν είναι μπάντα-κόπια. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2014 αππό τον Ιρλανδό τραγουδιτή/κιθαρίστα  Gary Kelly καιτον Γάλλο κιθαρίστα Steven Andre.

November 13, 2021

Οι Within Progress είναι μια νέα πενταμελής progressive/alternative metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Σχηματίστηκε το 2017 και αποτελείται από τους Γιώργο (μπάσο), Πολύδωρο (τύμπανα), Βαγγέλη (κιθάρα), Ευθύμη (φωνητικά) και Τάσο (πιάνο/κιθάρα).

Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το ΕΡ “Oceans of  Time” (2018) εμπνευσμένο από κλασικά prog ακούσματα και το prog/pop single “Need More” (2019), το σχήμα εξερευνεί ακόμη παραπέρα τον ήχο του αναμιγνύοντας την prog με alternative, pop και ηλεκτρονική μουσική στην 1η full-length κυκλοφορία του “INNER” η οποία είναι διαθέσιμη από τις 21 Οκτωβρίου 2021.

Copyright 2022. All Right Reserved.