Monuments

December 08, 2019

Death metal και Σουηδία. Death metal και Gothenburg. Κάπου στις αρχές των 90ς ξεπήδησαν στην Σουηδία μπάντες που έβαλαν νερό στο death metal κρασί τους? Οίνος κεκραμένος? Η μισή αλήθεια είναι αυτή. Και η αλήθεια είναι ότι μουσικά σχήματα σαν τους At The Gates, που μάλλον πρόλαβαν να είναι οι πρώτοι, Dark Tranquillity, In Flames, όλοι από την πόλη του Gothenburg, πήραν το death metal που αγαπούσαν και του έβαλαν τον υιό της μελωδίας. Έναν υιό που μπόλιασε σε πολλά άλλα σχήματα της πόλης, της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου.

December 06, 2019

Αν γινόταν ποτέ διαγωνισμός για τα συγκροτήματα που έχουν χλευαστεί και “θαφτεί” πιο πολύ στην ιστορία της μουσικής, από κοινό και δημοσιογράφους, οι Venom θα κέρδιζαν κάποια από τις πρώτες θέσεις. Κάτι η θεματολογία που διάλεξε το συγκρότημα, κάτι το “κουλό” παίξιμο όπως το έλεγαν, έβαλαν γρήγορα τους Venom στην άκρη, σε σχέση με το υπόλοιπο NWOBHM. Αν δεν ήταν οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί και τα περιβόητα live του συγκροτήματος, οι Venom θα είχαν μείνει πολύ πίσω σε δημοτικότητα.

December 06, 2019

Όπως φαίνεται και από το όνομά τους, οι Hammerschmitt ήταν από τη Γερμανία και η εύρεση του πρώτου και μοναδικού δίσκου τους, ήταν για τους οπαδούς του κλασικού ήχου μια περίοδο κάτι σαν το “Steel and Starlight” των Shok Paris ή το “Annihilation Absolute” των Cities.

December 02, 2019

Kατά τη διάρκεια της περιοδείας για το “Fear of the Dark”, άρχισαν να γράφονται οι πρώτες φήμες ότι o Bruce Dickinson θέλει να φύγει από τους Iron Maiden. Οι οπαδοί παθαίνουν ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στην ιστορία του metal, λες και πέθανε κάποιος συγγενής τους. Λίγο αργότερα, ανακοινώνεται επίσημα ότι ο τραγουδιστής έφυγε από το συγκρότημα, και οι Iron Maiden αρχίζουν δαιδαλώδεις ακροάσεις για νέο τραγουδιστή, και όλοι αναρωτιούνται για το καινούργιο μέλος της μπάντας και το μέλλον του συγκρότηματος.

December 02, 2019

Οι Stormwitch είναι από τη Γερμανία, και το “Walpurgis Night” είναι το ντεμπούτο τους,
που κυκλοφόρησε το 1984. Για το άλμπουμ το μόνο που χρειάζεται να πούμε είναι ότι η
μπάντα αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει πολυκάναλη εγγραφή, αλλά ηχογράφησε τον δίσκο
απευθείας για να έχει όσο το δυνατόν αυθεντικό ήχο.

December 01, 2019

‘’W.A.S.P.’’ 1984, ‘’The Last Command’’ 1985, ‘’Inside The Electric Circus’’ 1986, ‘’The Headless Children’’. Αυτό ήταν μια άσκοπη επιθεώρηση της metal history. Της ιστορίας των W.A.S.P. που έδωσαν αυτές τις τέσσερις κλασικές, μνημειώδης για πάρα πολλούς, δισκάρες. Ο κύριος Steven Edward Duren, ο ποιος? Ο κύριος Blackie Lawless είχε δώσει τόσα πολλά και είχε κερδίσει άλλα τόσα από την αγαπημένη μας σκληρή μουσική. Και οι φήμες για τα αρχικά W.A.S.P. έδιναν και έπαιρναν. Κάνοντας το όλο σκηνικό σκαμπρόζικο και άκρως γαργαλιστικό. Με ακραία και άκρως γαργαλιστική θεματολογία.

November 29, 2019

Tο 1987, οι Torbjörn Weinesjö (κιθάρες), Thomas Weinesjö (drums) και Anders Olofsson (φωνητικά) σχημάτισαν τους Glorify που γρήγορα άλλαξαν όνομα τους σε Seventh Seal. Ο Fredrik Sjöholm (τότε Ohlsson) στα φωνητικά προσχώρησε αργότερα, και το όνομα άλλαξε σε Veni Domine όταν επιτεύχθηκε η πρώτη τους δισκογραφική συμφωνία. Το 1992 τελικά κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους, “Fall Babylon Fall”.

November 28, 2019

Οι Γερμανοί Alpha Tiger δημιουργήθηκαν από τις στάχτες των Satin Black, που το 2008 κυκλοφόρησαν το εξαίσιο “Harlequin”. Ο δίσκος αυτός είχε ένα ύφος αρκετά κοντά στα 3 πρώτα άλμπουμ των Fates Warning, αλλά το συγκρότημα περνούσε τις επιρροές από το προσωπικό του ύφος και έτσι έβγαζε κάτι φρέσκο που ακουγόταν πολύ άνετα, και όχι αντιγραφή.

November 25, 2019

Ακόμα θυμάμαι με συγκίνηση την κριτική του Lord στους Αngra για το Holy Land”. Αν και ήταν καλή, μου έβγαζε κάτι το συγκρατημένο. Λίγο καιρό πριν, για τους AC/DC έγραφε: «Κάποιοι θεωρούν τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους την πρώτη φορά που πήγαν με γυναίκα ή το πρώτο τους αμάξι ή όταν έκαναν οικογένεια.

November 24, 2019

Οι Excess δημιουργήθηκαν στη Γαλλία το 1983, και μετά από ένα demo το 1985, η μπάντα κυκλοφόρησε το αρκετά μέτριο ντεμπούτο της, “Melting Point”, το 1986. Τέσσερα χρόνια αργότερα, κυκλοφορούν τον 2ο και τελευταίο full-length δίσκο τους, “The Fatal Touch”, από την Ισπανική Berman Internacional, και είναι ένας μικρός θησαυρός του κλασικού heavy metal.  Για μια περίοδο μάλιστα ήταν και από τους πιο σπάνιους δίσκους στο είδος του.

Copyright 2019. All Right Reserved.