Articles

August 22, 2020
SUBBUTEO ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80

1947. Ο βετεράνος της αγγλικής πολεμικής αεροπορίας Peter Adolph που είχε μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο, την ορνιθολογία και τα πτηνά, παρουσίαζε στην Υπηρεσία Ευρεσιτεχνίας ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι. Η ονομασία του ήταν The Hobby και προερχόταν από το αγαπημένο του αρπακτικό γεράκι (Hobby Hawk). Το παιχνίδι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια μικρογραφία ποδοσφαίρου. Η συσκευασία του ήταν ένα μικρό κουτί στο οποίο περιέχονταν δύο φύλλα από σκληρό χαρτόνι.

August 07, 2020
AMERICAN GODS - SEASON 2

Από το blog της φίλης Μαρίας Μαρκουλή 
www.mariamarkouli.com

Το τρικ εδώ είναι το εξής. Αν περάσεις στα γρήγορα απ’ έξω από το American Gods και ρίξεις μια ματιά από το παράθυρο είναι πιθανό να  προσπεράσεις και να συνεχίσεις. Πόσους  σούπερ ήρωες να δεις ακόμη ; Και από δω πάνε κι άλλοι.

April 18, 2020
ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΘΡΙΛΕΡ

Ψυχολογικά θρίλερ. Μια ευρύτατα διαδεδομένη κατηγορία ταινιών που μας έχει χαρίσει αριστουργήματα και κορυφαίες ταινίες εν γένει. Ως ψυχολογικά θρίλερ ορίζονται εκείνες οι ταινίες που επικεντρώνονται στην ασταθή, διαταραγμένη ή και εντελώς παραισθητική ψυχική κατάσταση των πρωταγωνιστών. Το σασπένς στα ψυχολογικά θρίλερ προέρχεται κυρίως από την ανάδειξη θεμάτων ψυχικής φύσεως που χαρακτηρίζουν τους ήρωες παρά από την ωμή δράση και τη σωματική βία.

March 10, 2020
ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ALBUM ΤΩΝ FALLEN ARISE

Την παρασκευή 6/3 δεχθήκαμε την πρόσκληση των Fallen arise για την προάκρουση της νέας τους δουλειάς. Δραστήριοι από το 2009 έχουν ήδη ένα E.P. και 2 album στο ενεργητικό τους. Η νέα δεκαετία ξεκινάει με το Enigma και η μπάντα αποδεικνύει ότι έχει βάλει τον πήχη ψηλά.

March 01, 2020
ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ HEAVY METAL ΕΧΕΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ PUNK?

Πότε το punk ήταν μουσικό ρεύμα και πόσο κράτησε?
Πότε ξεκίνησε το punk σαν μουσικό είδος?
Πόσους δίσκους κυκλοφόρησε η πιο διάσημη punk μπάντα, οι sex pistols?
O Sid Vicious που αποτελεί το ίνδαλμα της punk μουσικής σε πόσους δίσκους έχει τραγουδήσει?
Το garage που ήταν ο πατέρας του punk πότε ξεκίνησε και πόσο κράτησε?

December 30, 2019
ΑΠΟ ΤΟ UNDERGROUND ΣΤΗ METALAXH

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στην 3 δεκαετία του 2000!
πέρασαν κιόλα 20 χρόνια από το μιλένιουμ, παρά τις προβλέψεις και τους φόβους για διάφορες καταστροφικές προβλέψεις, τελικά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά που πίστευαν και διέδιδαν, οι καταστροφολάγνοι οπαδοί.

December 07, 2019
ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ ΜΕ SMARTPHONE ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ METALZONE.GR

Μπορεί η ραδιοφωνική εκπομπή να είναι εδώ και χρόνια χωρίς παρουσία στα FM, αλλά παραμένει ενεργή όλα αυτά τα χρόνια μέσω του διαδικτυακού ραδιόφωνου του metalzone.GR.

Υπάρχουν πολλοί φίλοι που ενώ θα την άκουγαν εφόσον μεταδίδονταν και πάλι στα FM δε το κάνουν τώρα που μεταδίδεται ιντερνετικά!

October 15, 2019
IRON MAIDEN ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΔΙΑΣΗΜΗ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ

Μετά το ηλεκτροσόκ της νέας τάξης πραγμάτων στην μουσική βιομηχανία, την δεκαετία του 90, άλλαξαν μία σειρά από δεδομένα που γνωρίζαμε και επικρατούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ένα από αυτά ήταν το πόσο εύκολα μία μπάντα από το πουθενά μπορούσε να παρουσιαστεί σαν σούπερ γκρουπ μέσα σε μόλις 6 μήνες, με την βοήθεια των μέσων και του καθολικού ελέγχου τους από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες.

October 14, 2019
ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ TRANSCENDENCE ΤΩΝ CRIMSON GLORY

Πολλοί φίλοι θα έχετε δει το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του θρυλικού Transcendence των Crimson Glory.

Στο οπισθόφυλλο του δίσκου υπάρχει ένας αστρικός κύκλος και κάποιοι περίεργοι χαρακτήρες που κανείς δε μπορεί να βγάλει νόημα…

Κάποιοι ίσως προσπαθήσατε να αποκωδικοποιήσετε αυτούς τους χαρακτήρες, κάποιοι και μάλλον οι περισσότεροι δε μπήκατε καν στον κόπο, εξάλλου η ακρόαση και μόνο του Transcendence σε απονεύρωνε και δεν σε ενδιέφερε τίποτα άλλο από το να απολαύσεις την ατμόσφαιρα και τις εξαιρετικές μελωδίες του.

October 07, 2019
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ... ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

Έχουν περάσει 32 χρόνια όταν το όραμα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης πήρε σάρκα και οστά στην Ελληνική πραγματικότητα.

Μέχρι τότε επιτρέπονταν να εκπέμπουν μόνο το κρατικό ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Copyright 2020. All Right Reserved.