Articles

January 17, 2022
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΝΟ ΤΟΥ HEAVY METAL

Αν κάποιος μας έλεγε σήμερα ότι οι παρακάτω μπάντες χαρακτηρίζονταν ως Heavy Metal στην δεκαετία του 70, σίγουρα θα τον θεωρούσαμε άσχετο και ίσως ψυχικά διαταραγμένο…  

January 07, 2022
METALZONE EDITOR'S TOP 20 PICKS FOR 2021

What a year 2021 has been! Thankfully music production has been overwhelming both in quantity and quality. It's almost impossible to summarize this whole year in just a few favorite picks but Metalzone's editors and radio producers did their best to give you a good glimse of the tons of metal that were presented to us throughout 2021! So here they are!

 

Gerasimos "Signfollower" Douros

November 01, 2021
ΠΑΡΑΣΙΤΑ...

Ένα από τα πολλά νοήματα που μου έκανε η Heavy Metal μουσική, ήταν να μη το βάζω κάτω. Να αντιμετωπίζω οποιαδήποτε κατάσταση όρθιος.

Ακόμα και αν πέσω δε πτοούμαι γιατί ξέρω ότι θα σηκωθώ και τότε θα είμαι ακόμα πιο δυνατός.

Για να μπεις σε μία μάχη πρέπει να υπάρχει κάποιος εχθρός, και εγώ εχθρούς δεν δημιουργώ, παρόλα αυτά κάθε τόσο όλο και κάποιον έχω να αντιμετωπίσω.

December 31, 2020
2020 BEST ALBUMS

Και φέτος στο τέλος μιας... ιδιόρρυθμης χρονιάς  οι συντάκτες του Metalzone δίνουν τις λίστες τους για τα 10 καλύτερα album της χρονιάς. Ευχόμαστε σε όλους  ένα ευτυχισμένο 2021 με υγεία και μεταλλικές μουσικές... με άποψη ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

August 22, 2020
SUBBUTEO ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80

1947. Ο βετεράνος της αγγλικής πολεμικής αεροπορίας Peter Adolph που είχε μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο, την ορνιθολογία και τα πτηνά, παρουσίαζε στην Υπηρεσία Ευρεσιτεχνίας ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι. Η ονομασία του ήταν The Hobby και προερχόταν από το αγαπημένο του αρπακτικό γεράκι (Hobby Hawk). Το παιχνίδι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια μικρογραφία ποδοσφαίρου. Η συσκευασία του ήταν ένα μικρό κουτί στο οποίο περιέχονταν δύο φύλλα από σκληρό χαρτόνι.

August 07, 2020
AMERICAN GODS - SEASON 2

Από το blog της φίλης Μαρίας Μαρκουλή 
www.mariamarkouli.com

Το τρικ εδώ είναι το εξής. Αν περάσεις στα γρήγορα απ’ έξω από το American Gods και ρίξεις μια ματιά από το παράθυρο είναι πιθανό να  προσπεράσεις και να συνεχίσεις. Πόσους  σούπερ ήρωες να δεις ακόμη ; Και από δω πάνε κι άλλοι.

April 18, 2020
ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΘΡΙΛΕΡ

Ψυχολογικά θρίλερ. Μια ευρύτατα διαδεδομένη κατηγορία ταινιών που μας έχει χαρίσει αριστουργήματα και κορυφαίες ταινίες εν γένει. Ως ψυχολογικά θρίλερ ορίζονται εκείνες οι ταινίες που επικεντρώνονται στην ασταθή, διαταραγμένη ή και εντελώς παραισθητική ψυχική κατάσταση των πρωταγωνιστών. Το σασπένς στα ψυχολογικά θρίλερ προέρχεται κυρίως από την ανάδειξη θεμάτων ψυχικής φύσεως που χαρακτηρίζουν τους ήρωες παρά από την ωμή δράση και τη σωματική βία.

March 10, 2020
ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ALBUM ΤΩΝ FALLEN ARISE

Την παρασκευή 6/3 δεχθήκαμε την πρόσκληση των Fallen arise για την προάκρουση της νέας τους δουλειάς. Δραστήριοι από το 2009 έχουν ήδη ένα E.P. και 2 album στο ενεργητικό τους. Η νέα δεκαετία ξεκινάει με το Enigma και η μπάντα αποδεικνύει ότι έχει βάλει τον πήχη ψηλά.

March 01, 2020
ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ HEAVY METAL ΕΧΕΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ PUNK?

Πότε το punk ήταν μουσικό ρεύμα και πόσο κράτησε?
Πότε ξεκίνησε το punk σαν μουσικό είδος?
Πόσους δίσκους κυκλοφόρησε η πιο διάσημη punk μπάντα, οι sex pistols?
O Sid Vicious που αποτελεί το ίνδαλμα της punk μουσικής σε πόσους δίσκους έχει τραγουδήσει?
Το garage που ήταν ο πατέρας του punk πότε ξεκίνησε και πόσο κράτησε?

December 30, 2019
ΑΠΟ ΤΟ UNDERGROUND ΣΤΗ METALAXH

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στην 3 δεκαετία του 2000!
πέρασαν κιόλα 20 χρόνια από το μιλένιουμ, παρά τις προβλέψεις και τους φόβους για διάφορες καταστροφικές προβλέψεις, τελικά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά που πίστευαν και διέδιδαν, οι καταστροφολάγνοι οπαδοί.

Copyright 2022. All Right Reserved.