ΠΑΡΑΣΙΤΑ...

Ένα από τα πολλά νοήματα που μου έκανε η Heavy Metal μουσική, ήταν να μη το βάζω κάτω. Να αντιμετωπίζω οποιαδήποτε κατάσταση όρθιος.

Ακόμα και αν πέσω δε πτοούμαι γιατί ξέρω ότι θα σηκωθώ και τότε θα είμαι ακόμα πιο δυνατός.

Για να μπεις σε μία μάχη πρέπει να υπάρχει κάποιος εχθρός, και εγώ εχθρούς δεν δημιουργώ, παρόλα αυτά κάθε τόσο όλο και κάποιον έχω να αντιμετωπίσω.

Ο κομπλεξισμός, ο φθόνος, ο εγωισμός, η μετριότητα, είναι συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν εχθρικά ένστικτα απέναντι σε κάποιον. Δυστυχώς τα αρνητικά στοιχεία είναι πιο ευχάριστα, από το να χτίσεις και να βασιστείς στην Αρετή, και με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσεις όχι μόνο την εχθρότητα στο πρόσωπο του άλλου, αλλά και τα αρνητικά συναισθήματα που στην προκάλεσαν.

Μαθαίνεις να ξεμπερδεύεις μια και καλή από δαύτα, αφού διαπίστωσες ότι υπάρχει άλλος τρόπος, πιο ωφέλιμος για σένα και πιο αποτελεσματικός για αυτό που θέλεις να πετύχεις.

Αντί για την αρετή κάποιοι προτιμούν την κακία…
Αφού δεν έχουν την αρετή να προοδεύσουν, επιλέγουν τον τρόπο να εμποδίσουν την εξέλιξη εκείνων που προηγούνται, γίνονται παράσιτα στην αρετή των άλλων. Αυτός είναι ο ρόλος τους… Να είναι παράσιτα.

Εδώ και 3 εβδομάδες από την στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδικτυακές επιθέσεις ειδικά στην εκπομπή This Is Heavy Metal (κάθε Τρίτη και Παρασκευή 21:00-01:00) και προφανώς με σκοπό να με πλήξουν προσωπικά, προσπαθώ να σκεφτώ σε ποιον μπορεί να έχω δώσει τέτοιο δικαίωμα για να φτάσει σε αυτό το σημείο.

δασδαδ.jpg

Φυσικά άγιος δεν είμαι, αλλά είμαι σκεπτόμενος, και ότι δεν θέλω να μου κάνουν, προσέχω πρώτος να μη το κάνω.

Συνεπώς ακόμη και τώρα που γράφω αυτό το κείμενο δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον, που τον έχω προκαλέσει με την συμπεριφορά μου να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο.

Δε συζητάω φυσικά το άνανδρο της υπόθεσης, αφού όλη αυτή η επίθεση γίνεται «πισώπλατα» εκ του ασφαλούς για αυτόν που την κάνει, και χωρίς να δηλώνει φυσικά τον λόγο για τον οποίο οδηγήθηκε σε αυτή την άτιμη συμπεριφορά.

Αν κάποιος είχε πραγματικά πρόβλημα μαζί μου, αν είχα προσβάλει κάποιον, τον είχα αδικήσει, του είχα φερθεί απρεπώς, θα μπορούσε να μου ζητήσει τον λόγο, να μου εξηγήσει τον λόγο που θίχθηκε.
Αλλά με τον τρόπο που επιλέγει να διαμαρτυρηθεί, δεν τον ενδιαφέρει η αποκατάσταση της αδικίας η ανάκληση της προσβολής ή οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο το να δημιουργήσει πρόβλημα και να πάρει ικανοποίηση από την ύπουλη και σκουλικιάρικη συμπεριφορά του.

Δε συζητώ φυσικά, ότι πολλές φορές τις λάθος επιλογές μας μπορεί να τις χρεώσουμε στους άλλους και να τους θεωρήσουμε υπεύθυνους για το ότι βρεθήκαμε σε χειρότερη κατάσταση από πριν, ή ότι είχαμε αξιολογήσει παραπάνω τον εαυτό μας και τις δυνατότητες μας, και αυτό εκτός από εμάς το διαπιστώνουν και οι υπόλοιποι…

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι φίλοι, πήραν προσωπικά σχόλια και απόψεις μου, ένιωσαν ότι θιγμένοι από τα λεγόμενα μου και να μου χρέωσαν, θύμωσαν μέχρι που σταμάτησαν να παρακολουθούν τις εκπομπές, μέχρι και η θετική άποψη τους για το άτομο μου ανατράπηκε...

Έχω ελάχιστες συναναστροφές με ενεργά άτομα της σκηνής, και περιορισμένες με οπαδούς - ακροατές, είναι ελαχιστότατοι εκείνοι που με γνωρίζουν όσο χρειάζεται για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για το τι καπνό φουμάρω… παρόλα αυτά έχουν ακουστεί και ακούγονται διάφορα για το όνομα μου, σίγουρα από ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν καθόλου, που κατέληξαν αυθαίρετα στο να με ψυχογραφήσουν και να με περιγράφουν με ποικίλα αρνητικά επίθετα.

Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που κατά καιρούς μπορεί να συνεργαστήκαμε, που μπορεί να είχαν διαφορετικές απόψεις ή ιδέες για την συνεργασία (metalzone.gr), πάντα όταν ένας συνεργάτης είχε μία ιδέα, είχε το ελεύθερο να την υλοποιήσει, συνήθως όμως οι ιδέες χρειάζονται προετοιμασία και δουλειά μέχρι να υλοποιηθούν… αλλά λίγοι είναι πρόθυμοι να ασχοληθούν…
οι περισσότεροι σου πετάνε την ιδέα, περιμένουν από εσένα να την τρέξεις, και αν δεν την τρέξεις τότε αισθάνονται ότι δε τους υπολογίζεις… κάποια στιγμή αποχωρούν θιγμένοι (και αυτοί) και με την πρώτη ευκαιρία σε χαρακτηρίζουν.

Το να κακολογήσεις κάποιον ενώ δεν σε έχει βλάψει, δεν σε έχει προσβάλει, είναι ατιμία. Είναι μία ποταπή πράξη που αυτή θα έπρεπε να σε θίγει σαν προσωπικότητα, και όχι να σε οδηγήσει σε αυτή ο θιγμένος εγωισμός σου…

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια, έχω αντιμετωπίσει τέτοιες συμπεριφορές, από «συνεργάτες», από ανταγωνιστές, από ακροατές που νόμιζαν ότι απευθυνόμουν σε αυτούς προσωπικά…

Σε ότι αφορά τους «συνεργάτες» όσοι αποχωρούσαν οικειοθελώς (είναι 4-5 οι περιπτώσεις όλα αυτά τα χρόνια που ζήτησα από συνεργάτες την αποχώρηση τους) θεωρούσαν ότι με την αποχώρηση τους το metalzone δε θα είχε καμία τύχη… ασχέτως αν η παρουσία – συμβολή τους ήταν αμελητέα…

Σε ότι αφορά τους ανταγωνιστές, δεν περίμεναν ότι αυτή η ιστορία με το metalzone θα είχε τέτοια διάρκεια, και μάλιστα στη βάση της μη κερδοσκοπικής πορείας, και μία συνέχεια που εξελίσσεται παρότι είναι βασισμένη στο παρελθόν αυτής της μουσικής.

ασδφασφ_0.jpg

Μετά από τόσα χρόνια αυτό που έχω να πω, είναι ότι όλη αυτή η διαδρομή έγινε αβίαστα.
Έγινε σαν να ήταν μοιραίο να γίνει και φυσικά θα συνεχίσει όσο παίρνει.
Σαν καπετάνιος σε αυτό το πλοίο, ένιωσα διάφορα πικρά συναισθήματα που κάποιες φορές μάλιστα, παραλίγο να με οδηγήσουν σε λανθασμένες αποφάσεις, που είχαν να κάνουν με προσωπικές αδυναμίες, όπως την καθολική αποδοχή – αναγνώριση αυτού του εγχειρήματος, τον εγωισμό μου, που θίγονταν από την κατάκριση και τους χαρακτηρισμούς των αγνώστων, τις τρικλοποδιές από ανταγωνιστές της σκηνής, την αδιαφορία των διάφορων promoters (δισκογραφικών εταιριών, εταιριών διανομής, διοργανωτών συναυλιών…) κ.α.

Οι δυσκολίες και τα εμπόδια ήταν πάντα περισσότερα, αλλά η διάθεση, η λόξα, η ανάγκη να υπάρχει ένα ακόμη μέσο που να προβάλλει το HEAVY METAL ήταν τόσο σημαντική στο μυαλό μου, που τελικά έχει δικαιώσει όλη αυτή την ενέργεια και τις ατελείωτες ώρες ενασχόλησης στο Μetalzone.

Το γεγονός ότι κατά καιρούς όλο και κάποιος μπορεί να ασχοληθεί προσπαθώντας να μπει εμπόδιο σε αυτή την πορεία, θα μπορούσε να αποτελεί και δείγμα ότι κάτι καλό γίνεται στο μαγαζί μας…
Αυτό το ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα άσχετο, που του μπήκαμε στο μάτι και σα σκουλήκι, υποχθόνια, υπόγεια προσπαθεί να προκαλέσει πρόβλημα.

Είναι ευκαιρία να συνειδητοποιήσει, ότι μόνο αυτό μπορεί να κάνει και με αυτό τον τρόπο.

Copyright 2024. All Right Reserved.