Articles

December 31, 2020
2020 BEST ALBUMS

Και φέτος στο τέλος μιας... ιδιόρρυθμης χρονιάς  οι συντάκτες του Metalzone δίνουν τις λίστες τους για τα 10 καλύτερα album της χρονιάς. Ευχόμαστε σε όλους  ένα ευτυχισμένο 2021 με υγεία και μεταλλικές μουσικές... με άποψη ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

March 01, 2020
ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ HEAVY METAL ΕΧΕΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ PUNK?

Πότε το punk ήταν μουσικό ρεύμα και πόσο κράτησε?
Πότε ξεκίνησε το punk σαν μουσικό είδος?
Πόσους δίσκους κυκλοφόρησε η πιο διάσημη punk μπάντα, οι sex pistols?
O Sid Vicious που αποτελεί το ίνδαλμα της punk μουσικής σε πόσους δίσκους έχει τραγουδήσει?
Το garage που ήταν ο πατέρας του punk πότε ξεκίνησε και πόσο κράτησε?

December 30, 2019
ΑΠΟ ΤΟ UNDERGROUND ΣΤΗ METALAXH

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στην 3 δεκαετία του 2000!
πέρασαν κιόλα 20 χρόνια από το μιλένιουμ, παρά τις προβλέψεις και τους φόβους για διάφορες καταστροφικές προβλέψεις, τελικά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά που πίστευαν και διέδιδαν, οι καταστροφολάγνοι οπαδοί.

December 07, 2019
ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ ΜΕ SMARTPHONE ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ METALZONE.GR

Μπορεί η ραδιοφωνική εκπομπή να είναι εδώ και χρόνια χωρίς παρουσία στα FM, αλλά παραμένει ενεργή όλα αυτά τα χρόνια μέσω του διαδικτυακού ραδιόφωνου του metalzone.GR.

Υπάρχουν πολλοί φίλοι που ενώ θα την άκουγαν εφόσον μεταδίδονταν και πάλι στα FM δε το κάνουν τώρα που μεταδίδεται ιντερνετικά!

October 15, 2019
IRON MAIDEN ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΔΙΑΣΗΜΗ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ

Μετά το ηλεκτροσόκ της νέας τάξης πραγμάτων στην μουσική βιομηχανία, την δεκαετία του 90, άλλαξαν μία σειρά από δεδομένα που γνωρίζαμε και επικρατούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ένα από αυτά ήταν το πόσο εύκολα μία μπάντα από το πουθενά μπορούσε να παρουσιαστεί σαν σούπερ γκρουπ μέσα σε μόλις 6 μήνες, με την βοήθεια των μέσων και του καθολικού ελέγχου τους από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες.

October 14, 2019
ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ TRANSCENDENCE ΤΩΝ CRIMSON GLORY

Πολλοί φίλοι θα έχετε δει το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του θρυλικού Transcendence των Crimson Glory.

Στο οπισθόφυλλο του δίσκου υπάρχει ένας αστρικός κύκλος και κάποιοι περίεργοι χαρακτήρες που κανείς δε μπορεί να βγάλει νόημα…

Κάποιοι ίσως προσπαθήσατε να αποκωδικοποιήσετε αυτούς τους χαρακτήρες, κάποιοι και μάλλον οι περισσότεροι δε μπήκατε καν στον κόπο, εξάλλου η ακρόαση και μόνο του Transcendence σε απονεύρωνε και δεν σε ενδιέφερε τίποτα άλλο από το να απολαύσεις την ατμόσφαιρα και τις εξαιρετικές μελωδίες του.

September 20, 2019
ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ DOOM METAL ΘΕΑ: ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Στο Γκάζι στο μικρό, ζεστό και εν τέλει φιλόξενο Temple θα λάβει χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα doom metal φεστιβάλ, αρκετά φιλόδοξο, με μπόλικη ζεστασιά από τον διοργανωτή αλλά και τον κόσμο και εξαιρετικά φιλόξενο για μπάντες αυτού του ήχου. Ένα φεστιβάλ που δείχνει ότι θα καθιερωθεί στις καρδιές σχημάτων του ήχου αλλά και φυσικά στους οπαδούς του ήχου και σε όσους σέβονται αυτές τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες.

September 17, 2019
ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ALBUM ΤΩΝ ΑΝΩΡΙΜΩΝ

Κυριακή 15/9 είχαμε την ευχαρίστηση να δεχτούμε την πρόσκληση των Ανώριμων για την ακρόαση της νέας τους δουλειάς στα Zero gravity studios. Ας τα δούμε όλα με την σειρά τους τίτλος: Κώλαση (δεν είναι τυπογραφικό) αριθμός κομματιών 10. Τα κομμάτια έχουν αυτή τη φόρα ένα ογδoντικό feeling χωρίς κλισέ ή τη διάθεση να ακουστούν κάπως συγκεκριμένα. Για μια ακόμα φορά ξεδιπλώνεται αυτό που κάνει το σχήμα να είναι ξεχωριστό.

July 08, 2019
RELEASE ATHENS 2019 AFTERMATH

Όταν ανακοίνωθηκε οτι φέτος το Release Athens θα φέρει στην Αθήνα τους Manowar προκειμένου να δώσουν τη Final Battle μπροστά στο Ελληνικό κοινό (έτσι νομίζαμε τότε οτι θα είναι final μη κοιτάς που το αφεντικό μετά το γύρισε) η πρώτη μου σκέψη ήταν, ωπ! πόντος για το Release στο Rockwave για να δούμε θα μπορέσει να ανταποδώσει το γκολάκι;

July 01, 2019
CHANIA ROCK FESTIVAL: 10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!

Το Chania Rock Festival έχει μπει στην τελική του ευθεία και σχεδόν 17 χρόνια μετά το ξεκίνημά του, συνεχίζει να διατηρεί μια σταθερά ανοδική πορεία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία σε όσους επέλεξαν να το τιμήσουν με την παρουσία τους.

Copyright 2021. All Right Reserved.