Reviews

November 10, 2023

Όταν έχω συσσωρεύσει μέσα μου οργή, άγχος και πικρία για τον «σύγχρονο» και «δημοκρατικό» κόσμο που ζούμε όπου η αδικία είναι ο κανόνας και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων σε βάρος των πολλών είναι μια κατάσταση θεσμοθετημένη, τότε η thrash metal μουσική είναι μια πολύ καλή διέξοδος για να διοχετεύσω τα ως άνω συναισθήματα. Μου προσφέρει μια μορφή κάθαρσης και δύναμης να συνεχίσω να αγωνίζομαι σ’ έναν κόσμο που δεν είναι βιώσιμος για τους πολλούς.

July 15, 2023

Από το Σικάγο ξεκίνησαν οι Lethal Dose ως που ο κιθαρίστας τους John Parks μετακόμισε στο Σιάτλ και βρέθηκε με τον μπασίστα Barry Allen. Οι δυο τους βρήκαν τον ντράμερ Bill Waters και τον τραγουδιάρη Rick Danks. Και εγένετο Lethal Dose. Οι Lethal Dose, οποίοι κυκλοφόρησαν ένα μόνο άλμπουμ το οποίο φέρει περήφανα το όνομα τους ‘’Lethal Dose’’. Κυκλοφόρησε μέσω της Ever Ratt Records το 1988 και είναι η τρίτη επανακυκλοφορία Divebomb Records με την οποία ασχολούμαστε εδώ στο περιοδικό μας, το Metal Zone.

July 04, 2023

Με μια ακόμα επανακυκλοφορία της Divebomb Records θα μιλήσουμε σε αυτό το κείμενο. Έχει να κάνει με το ‘’Vision’’ των Αμερικανών thrashers, από northern Virginia, Silence. Το ‘’Vision’’ το είχαν κυκλοφορήσει οι Αμερικάνοι το 1991 μοναχοί τους και είναι το μοναδικό full length τους. H Divebomb Records το κυκλοφορεί σε remastered μορφή σε cd.

June 25, 2023

Αυτές τις μέρες εδώ στο Metal Zone θα ασχοληθούμε με τρεις επανακυκλοφορίες της αγαπητής Divebomb Records. Πρώτη στην σειρά, έτσι τυχαία, είναι η επανακυκλοφορία στον δίσκο των Fallen Angel με τον τίτλο ‘’Faith Fails’’. Το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1992 μέσω της Massacre Records. Τώρα η Divebomb Records επανακυκλοφορεί το ‘’Faith Falls’’ σε special edition cd.

May 15, 2023

Άλμπουμ Νο 20. Μιλάμε για μια από τις πιο αξιοσέβαστες Αμερικάνικες thrash metal μπάντες. Τους Overkill. Και το ‘’Scorched’’ το οποίο κυκλοφορούν μέσω της Nuclear Blast είναι ο εικοστός δίσκος τους. Mr D.D. Verni παντοτινά στο μπάσο, Mr Bobby "Blitz" Ellsworth στην φωνή και στο ανόθευτο χαμόγελο. Mr & Mr Dave Linsk (lead) & Derek Tailer (rhythm) και ο νεότερος Mr Jason Bittner να βαράει τα τύμπανα. 

Αρχίζοντας το ‘’Scorched’’ με το official video clip του ομώνυμου κομματιού παρατηρώ εύκολα ότι η μελωδική γραμμή στις κιθάρες λειτουργεί άψογα για προσάναμμα ώστε να ξεκινήσει μια thrash metal φωτιά...

May 11, 2023

Οι Anathemma με τα δυο MM μας έρχονται από Los Angeles της πολιτείας της California. Παίζουν καυλωμένο και ψιλοτρελαμένο thrash metal 80ς στυλ. Άρα καμιά σχέση με τους παρά ένα M συνονόματους της doom Holy Trinity της Αγγλετέρας. Το ‘’Bound By The Wicked’’ είναι η πρώτη κυκλοφορία των Καλιφορνέζων και εύκολα καταλαβαίνουμε ότι έχει σαφείς αναφορές σε κλασικές στιγμές του Αμερικάνικου thrash metal ήχου. Το ‘’Bound By The Wicked’’ το κυκλοφορούν οι Anathemma ανεξάρτητα σε cd και σε ψηφιακή μορφή μέσω του bandcamp τους.

April 23, 2023

Οι Metallica εδώ και λίγες μέρες κυκλοφόρησαν τον ενδέκατο δίσκο τους ‘’72 Seasons’’ που έρχεται μετά το ‘’Hardwired…to Self Destruct’’ του 2016. Πολύς ο καιρός αναμονής για το κάθε επόμενο άλμπουμ τους και έτσι η φιλολογία πάνω σε αυτό ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ αποκτά τιτάνιες και κάπως διαστρεβλωμένες διαστάσεις. Στις επόμενες λέξεις αυτού του κειμένου, δεν θα υπάρχει απάντηση για το αν είναι καλό το φετινό πόνημα των Metallica, ούτε αν είναι καλύτερο από τα παλιά τους, ή από άλλα ανάλογου βεληνεκούς metal, rock, ότι άλλο θέτε σχήματα.

November 06, 2022

Σας αρέσουν οι επανηχογραφήσεις??? Όχι λογικά. Στανταρουήτα τα όχι θα υπερισχύσουν. Εγώ κατά κανόνα όχι, αλλά θέλω να να το βλέπω κατά περίπτωση. Και έχουμε ακόμα μια περίπτωση μουσικού σχήματος, που αγαπάμε στο κάργα, τους Sodom οι οποίοι για να γιορτάσουν με στυλ τα σαράντα χρόνια τους επανηχογραφούν δεκαεπτά κομμάτια τους. Ένα από κάθε από τους δέκα έξι ολοκληρωμένους και ένα ακόμα από ένα τους ep. Και έτσι προκύπτει το ‘’40 Years At War - The Greatest Hell Of Sodom’’. Το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Steamhammer.

October 09, 2022

Οι Tankard και το thrash. Οι Tankard και το fun. Οι Tankard και οι μπύρες, Και όλοι περνούν καλά. Και οι Tankard και εμείς. Και αυτό είναι μάλλον το μόνο που θα χρειαζόταν να γράψω και για τον δέκατο όγδοο δίσκο των thrash & beer metallers από την Frankfurt. Και το ‘’Pavlov's Dawgs’’ το οποίο κυκλοφορεί από την Reaper Entertainment, θα την κάνει και αυτό πολύ καλά την δουλειά του. Και θα μας γεμίσει με Γερμανικό thrash με ολίγη από Αμερικανίλα. Και θα μας στείλει στο κοντινό mini market για πέντε με έξι εξάδες μπύρες.

September 15, 2022

Αν και έχουν αρκετό καιρό να κυκλοφορήσουν ένα νέο δίσκο οι Anthrax (6 χρόνια ήδη), πάντα βρίσκουν ένα τρόπο να μας αποσπάσουν την προσοχή με μια άλλου είδους κυκλοφορία ή νέα. Ήδη μετά τον τελευταίο τους δίσκο ‘’For All Kings’’ toy 2016, έχουν ήδη κυκλοφορήσει άλλα τέσσερα live άλπουμς και πάμε για το πέμπτο. Ποια η διαφορά με τα άλλα; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το καινούριο τους Live μπορεί να λειτουργήσει και σαν best of μιας και καλύπτει υλικό από το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφίας τους, πολλά τραγούδια μάλιστα από τα αρχαία χρόνια.

Copyright 2024. All Right Reserved.