Reviews

July 02, 2022

Το ‘’Electrified Brain’’ είναι το έβδομο full length των Αμερικανών thrashers Municipal Waste. Έχουν κυκλοφορήσει στην όλη τους πορεία και πολλά eps, singles & splits. Κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast σε πολλές cd, vinyls εκδόσεις, καθώς και σε κασσέτα και ψηφιακά.

June 25, 2022

Το ‘’Hate Über Alles’’ είναι το δέκατο πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Γερμανών Kreator. Κάθε δίσκος τους είναι παντού πολύ αναμενόμενος, καθώς και στα μέρη μας μιας και υπάρχει μια μεγάλη αμφίδρομη αγάπη μεταξύ της μπάντας και των Ελλήνων metalheads που πηγάζει τέσσερις δεκαετίες σχεδόν.

May 06, 2022

Όσοι τυχεροί έχετε ακούσει τους Φλοριδιανούς Siren, μια power/prog metal των 80ς, έχετε απολαύσει μουσική με διάρκεια και απολαυστικότητα στο χρόνο. Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 1986 αλλά πρωτύτερα είχαν κυκλοφορήσει κάποια άλλα τραγούδια με εντελώς διαφορετική σύνθεση (1980-1983).  Αυτά τα μέλη δημιούργησαν το 1985 τους Atomic Opera και μάλισταν κυκλοφόρησαν και ένα demo δυο τραγουδιών την ίδια χρονιά χωρίς δυστυχώς να υπάρξει συνέχεια και τα ίχνη της μπάντας να χαθούν παντελώς.

May 02, 2022

Bewitcher.Όπως λέμε Bewitched. Σίγουρα δεν επηρεάστηκε μόνο το όνομα των Αμερικανών αλλά και η μουσική τους φόρμα που κυμαίνεται σε Black/Thrash ηχοτόπια όπως μας σοκάραν κάποτε οι Σουηδοί προαναφερθέντες.Μην  ξεχάσουμε και τα ξευδώνυμα με τις γραφικές περιγραφές να στάζουν κ...μεταλλο.  Το τρίο από το Portland ξεκίνησε το 2013 μετά την διάλυση των Stonecreep, μιας μέτριας μελωδικής death/thrash μπάντας. Δυο μέλη των Stonecreep, ο κιθαρίστας/τραγουδιστής και ο μπασίστας, ενώνονται με ένα παθιασμένο drummer και η ηχητική σφαγή ξεκινάει. Ντέμος και παραντέμος, πρόβες,τοπικές συναυλίες.

April 02, 2022

Κοινότυπο όνομα. Skeleton. Μέτριο εξωφυλλο. Digital φόρμα μόνο.  Δεν έχω ενθουσιαστεί καθόλου. Σουηδοί που παίζουν (power/) thrash metal. Μπάντα δεκαετίας. Βλέπω δυο επίθετα μόνο ανάμεσα στα τέσσερα μέλη του πληρώματος των Skeleton. Πιθανότατα δυο ζευγάρια αδέρφια, ξαδέρφια ή συγγενείς τέλος πάντων. Χωρίς να έχω ακούσει κάτι δικό τους στο παρελθόν, το νέο τους άλμπουμ μου άρεσε αρκετά. Το γράφω από τώρα γιατί τους πήρα από τα μούτρα. Δεν είναι μια μπάντα-αρπαχτή.

April 02, 2022

Οι Voivod, θα μπορούσα να τους αναγγείλω ως την πρόοδο στο metalικό τραγούδι, εδώ με το δέκατο πέμπτο στούντιο άλμπουμ "Synthro Anarchy" διεύρυναν αυτό το προσωπικό σύμπαν που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία σαράντα σχεδόν χρόνια και το καταστούν αιώνιο και ατέρμονο. Μπρος σε αυτό το ατέρμονο αλλά και μοναδικό σύμπαν το "Synchro Anarchy" αποτελεί πια ένα αναπόσπαστο κομμάτι του, αν και αχαρτογράφητο ακόμα. Ακόμα και για μένα που σε όλο αυτό τον καιρό που έχει μεσολαβήσει από την κυκλοφορία του, δεν μπορώ να καρφώσω την προσωπική μου σημαία πάνω του, καθώς είναι σαν να το έχω μόλις ανακαλύψει, χωρίς να μπορέσω να αναλύσω, ακόμα, τα στοιχεία που το απαρτίζουν και το καθιστούν μουσικά πάμπλουτο.

March 13, 2022

Αρχές της δεκαετίας του 90. Αμερική Το κλασσικό metal είναι πλέον υπόθεση λίγων. Από τη μια το alternative rock/ grunge, από την άλλη η υπερβολή των hair/glam rock συγκροτημάτων, γενικότερα υπήρξε ύφεση. Σκάσανε και οι Pantera και τα ισοπέδωσαν όλα, έφεραν νέα πνοή με τον δικό τους ηχητικό τσαμπουκά. Ίδια περίοδος, Albany, Νέα Υόρκη, τέσσερις μουσικοί υπό το όνομα Blind Man’s Bluff παίζουν metal και ψάχνουν τραγουδιστή. Τελικά αυτός βρίσκεται στο πρόσωπο του Malcolm Lovegrove, της φωνάρας που τραγουδά στο ντεμπούτο των US power metallers, Blacksmith (Fire From Within-1989).

January 23, 2022

Οι Protector θεωρούνται από τα κρυμμένα διαμάντια του Γερμανικού thrash/death metal. Κυκλοφόρησαν εξαιρετικούς δίσκους την εποχή που άνθιζε το Τευτονικό thrash στο δεύτερο μισό των 80s με αρχές των 90ς, σκλήρυναν τον ήχο τους όταν το death metal ξεπρόβαλλε και μπορούσε να ανταγωνιστεί σε σκληρότητα τις περισσότερες μπάντες ενώ υπάρχει μέχρι σήμερα κυκλοφορώντας πολύ καλούς δίσκους. Και όμως, έμειναν σχετικά στην αφάνεια και λίγοι ασχολήθηκαν μαζί τους, και τότε μα και τώρα.

January 09, 2022

Slaves, ωραίο, για την metalική ορολογία όνομα. Όχι τόσο ωραίο για την κοινωνία. Λειτουργεί θαυμάσια για το thrash metal σχήμα από την Ιταλία τους Slaves που στις αρχές των 00ς δημιούργησαν τον ομώνυμο δίσκο και μας τον έδωσαν σε μια άτυπη cd – rom κυκλοφορία. Τώρα, τον περασμένο Νοέμβρη δηλαδή, η High Roller Records, που είναι μια από τις εταιρίες που σκάβουν βαθιά και ανακαλύπτουν σπάνια βαρέα μέταλλα, κυκλοφορεί το ‘’Slaves’’ μαζί με τον εναλλακτικό τίτλο ‘’Insolent Aggression’’, αλλά και με εναλλακτικό εξώφυλλο και με τέσσερα bonus tracks, σε cd και σε 12’’ vinyl, αλλά και ψηφιακά.

January 03, 2022

Το παθός της Λατινικής Αμερικής για το μέταλλο  άσβεστο ! Βεβαίωση της προηγηθείσας κλισέ φράσης οι , σε ετήσια βάση, πολλές καλές κυκλοφορίες και η πληθώρα συγκροτημάτων που πεισματικά ακολουθούν παραδοσιακούς ηχητικούς δρόμους. Τέτοιο γκρουπ είναι οι Χιλιανοί Insecurity  που την πρώτη μέρα του 2022 κυκλοφορούν το ντεμπούτο alum τους με τίτλο "Intruder of reality".

Copyright 2022. All Right Reserved.