Reviews

November 30, 2021

Ζούμε στην ψηφιακή εποχή, η οποία μεταξύ των καλλών που μας έχει προσφέρει είναι ότι κατάφερε να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, ανεξαρτήτως που μένουν και να τους διευκολύνει μάλιστα να συνεργαστούν. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των μουσικών όπως για παράδειγμα το συγκρότημα BULLET -  PROOF.

Συγκεκριμένα το συγκρότημα αποτελείται από 4 μουσικούς εκ των οποίων οι 2 προέρχονται από την Ιταλία κι οι άλλοι 2 από την Σλοβακία.

November 10, 2021

Ο τίτλος είναι ένας Αγγλικός γλωσσοδέτης, πασίγνωστος σε όσους έχουν δει το κορυφαίο αριστούργημα της Metro-Goldwyn-Mayer ‘’My Fair Lady’’. Οι Shok Wave είναι από την Ισπανία και υπάρχουν από το μακρινό 1987!!! Υπάρχει κάπου ένα demo χωρίς να γνωρίζουμε και πολλά.

Κάπου στο 1992, η Ενωμένη Ευρώπη τους πείραξε? Σταμάτησαν την δράση? τους και κάποια ακαθόριστη στιγμή την συνέχισαν. Από μόνο του αυτό σαν γλωσσοδέτης δεν μοιάζει?

Παίζουν thrash metal και αρέσκονται να πλέκουν με τέτοιο τρόπο τις νότες, τα riffs και solos και τα λόγια που δίνουν μια συνολική αίσθηση ενός δικού τους μουσικού γλωσσοδέτη. 

November 06, 2021

Θα μπορούσα να γράψω στον τίτλο του κειμένου, κάλιο αργά παρά αργότερα, καθώς το ‘’X’’ νέος δίσκος των Δανών thrash/heavy metallers κυκλοφόρησε από την Metal Blade Records τον περασμένο Μάη.

Αλλά όπως και να έχει, η καλή μουσική ποτέ δεν χάνεται. Και οι Artillery δημιουργούν και μας προσφέρουν για σχεδόν σαράντα χρόνια καλό, παραδοσιακό, καυλαντισμένο thrash metal. Το ‘’X’’ είναι όπως το μαρτυράει και από μόνο του ο δέκατος ολοκληρωμένος τους δίσκος και κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις cd, 12’’ vinyl και ψηφιακά από το bandcamp των Artillery.

 

October 20, 2021

Δεν ακούς και κάθε μέρα metal μπάντα από την Ινδία. Και αν ακούσεις, πιθανότατα θα ανήκει στον ακραίο ήχο ή θα είναι σχεδόν άγνωστη. Υπάρχει μία μπάντα που πλέον (δηλαδή αφού έπαιξε το 2013 στο Wacken Open Air) έχει γίνει αρκετά γνωστή και μάλιστα το δικαιούται όσο δεν πάει. Ο λόγος για τους Kryptos (παράγωγο της ‘’κρύπτης’’) που από το 1998 βασανίζει όμορφα τα αυτάκια μας. Επιρροές από heavy και thrash με δική τους ηχητική κατάληξη κάπου ανάμεσα σε αυτά τα είδη. Από το ντεμπούτο ‘’ Spiral Ascent’’ του 2004 μέχρι και σήμερα έχουν αλλάξει πολλά.

October 09, 2021

Οι Varnok παίζουν thrash metal εδώ και μια δεκαετία και είναι από το San Francisco. Μια χαρά περιοχή που φέρνει θύμισες αλλά και τωρινά θαύματα όσον αναφορά το thrash metal. To ‘’Anthropogenic’’ είναι η νέα τους δημιουργία – κυκλοφορία. Είναι ένα ep το οποίο το κυκλοφορούν μονάχοι τους, ανεξάρτητα και ως τώρα μόνο ψηφιακά. Έχουν προηγηθεί αυτά τα χρόνια πολλές ep και split κυκλοφορίες που δείχνουν ότι οι Varnok επιθυμούν να μας δείχνουν μικρά δείγματα της δημιουργίας τους, μικρές δόσεις thrash metal ομοβροντιών.

September 29, 2021

Από το Helsinki της Φιλανδίας μας έρχονται οι Grinding Fear, ωραίο όνομα μπάντας πάντως, που φέτος και μετά από δυο demos, κυκλοφορούν μονάχοι τους, μόνο ψηφιακά, το ντεμπούτο full length τους υπό τον τίτλο ‘’Distorted Dreams’’.

September 29, 2021

Αυτή τη φορά, η Cult Metal Classics ξεθάβει μια μπάντα από το Σικάγο που λίγοι γνωρίζουν και πολλοί θα ήθελαν. Ο λόγος για τους Mayhem Inc οι οποίοι πρωτοξεκίνησαν το 1983, σαν mayhem στην αρχή, προσθέτοντας το ‘’Inc’’ λίγο αργότερα. Η μπάντα κατάφερε στο ελάχιστο χρόνο που έμεινε ενεργή να κυκλοφορήσει δυο ντεμος μέσα στα χρονικό περιθώριο του 1984-85. Αυτές οι κασέτες έφτασαν στα χέρια μερικών οπαδών αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να αποκτήσουν κάποιο συμβόλαιο.Ο Bill Schmidt πήγε στους Master, o Louie Svitek στους M.O.D.

September 14, 2021

Οι Paradox είναι αυτό που λένε η πεμπτουσία της αδικημένης και σίγουρα υποτιμημένης από κοινό και άλλους, μπάντα όσο αναφορά αυτό το όμορφο ηχητικό κράμα που πρεσβεύει. Αυτό το power/speed/thrash ήχο που μας δίνουν απλόχερα οι Γερμανοί από την Βαυαρία από τα μέση – τέλη των 80ς. Και το δεύτερο βήμα τους τα παλιά τα χρόνια το οποίο έλαχε να μείνει ως ο πιο κλασικός τους δίσκος είναι το ‘’Heresy’’ του 1990.

August 20, 2021

Οι Γερμανοί Nocturnal ανήκους στις τάξεις του Black/Thrash Metal ιδιώματος και εδώ και μια εικοσαετία έχουν χτίσει ένα καλό όνομα χάρη στις συναυλίες αλλά και στα δισκογραφικά τους πονήματα. Ανάμεσα στους ολοκληρωμένους τους δίσκους και eps έχουν κυκλοφορήσει και άπειρα splits σφραγίζοντας καλές σχέσεις με πολλές μπάντες της σκηνής. Το ντεμπούτο τους ‘’Arrival Of The Carnivore’’  ήταν τόσο καλό και πορωτικό που έπειθε όποιον το άκουγε. Μάλιστα το λογότυπο των Nocturnal μπήκε έμμεσα στο εξώφυλλο του ‘’ Dark Thrones and Black Flags’’ και τους χάρισε πολλαπλή φήμη.

August 08, 2021

Σε μια κολασμένη περίοδο για τα καλλιτέχνες, για τους μουσικούς, για τα μουσικά σχήματα, ο καθείς κοιτάει πως θα επιβιώσει επαγγελματικά, καλλιτεχνικά αλλά και δημιουργικά. Έτσι και τα περισσότερα δικά μας metalικά σχήματα ή κάθονται και δημιουργούν και πάντα σε σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας δημιουργούνται καλλιτεχνικά θαύματα, ή προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον οποιονδήποτε δόκιμο ή αδόκητο τρόπο. Οι Sepultura σκέφτηκαν κάτι πρωτότυπο.

Copyright 2021. All Right Reserved.