Reviews

July 22, 2020

Με καινούριο τραγουδιστή, καθώς τον Sy Keller έδωσε την θέση του στον Dave Garnett Bull-Riff Stampede, ex-Plague , οι Βρετανοί thrashers Onslaught, κυκλοφορούν τον έβδομο ολοκληρωμένο δίσκο τους, μέσω της AFM Records, υπό τον τίτλο ‘’Generation Antichrist’’.

July 19, 2020

Είσαι οι Mekong Delta. ‘Έχεις δισκάρες όπως οι ‘’The Music of Erich Zann’’ του 1988, ή το ‘’The Principle Of Doupt’’ του 1989 εώς και το ‘’Lurking Fear’’ του 2010 και το ‘’In A Mirror Darkly’’ του 2014. Δειγματοληπτικά αυτές οι τέσσερις δισκάρες. Εννοείται ότι όλοι τους οι δίσκοι είναι σε υψηλό επίπεδο. Έχεις όλο αυτό το παρελθόν, να έχει γραφτεί ανεξίτηλα στον λογαριασμό σου. Και είσαι στο Σωτήριον έτος 2020 και έχεις την πάντα εθιστική πρόκληση να δώσεις άλλο ένα δείγμα της μουσικής σου ευφυίας.

July 11, 2020

Για κάποιο λόγο, δεν είχα δώσει ιδιαίτερη βάση στους Σουηδούς Vampire αν και προερχόμενοι από μεγάλη εταιρία (Century Media) που τους είχε διαφημίσει αρκετά. Και δεν είναι ότι δεν με ενδιάφεραν μουσικά μιας και το death/thrash τους θυμίζει αρκετά Tribulation που τους θεωρώ αρκετά καλούς (αλλά όχι και τρομερούς). Όπως και να χει, η πεντάδα από το Gothenburg φτάνει σχεδόν τα 10 χρόνια ζωής έχοντας κυκλοφορήσει τους δυο προηγούμενους τους δίσκους (ομώνυμος το 2014 και ‘’With Primeval Force’’ το 2017) από την ίδια εταιρία.

May 21, 2020

Οι Destruction, Γερμανοί thrash metallers, από τα πλέον γνωστά και αγαπητά σχήματα στον thrash και γενικότερα στο metal, ακόμα και στις πιο σκοτεινές τους εποχές, έχουν αποδείξει ότι αγαπούν τιμούν και σέβονται τους οπαδούς τους. Ελέω covid 19 αυτή η σχέση διακόπηκε απότομα. Έτσι αποφάσισαν να δώσουν μια ξεχωριστή κυκλοφορία, μια ξεχωριστή live κυκλοφορία, από αυτές που θυμίζουν αρκετά, αντίστοιχες των 80ς, με τον τίτλο ‘’Born to Thrash’’.

May 06, 2020

Αν ζούσαμε ακόμα στα 80-90ς και έβλεπα το εξώφυλλο των Havok χωρίς να ξέρω καν τι είδος παίζουν, θα το είχα αγοράσει. Τώρα αυτά τα ρίσκα έχουν σχεδόν εξαντληθεί-εξαφανιστεί και ίσως να είναι και για το καλύτερο του ακροατή. Πάντως το καλλιτέχνημα του Ισραηλινού Eliran Kantor είναι εξαιρετικό οπως και τα περισσότερα του και αξίζει να δούμε πολλά δικά του έργα και στο μέλλον. Να μην ξεφεύγουμε όμως, το θέμα μας είναι οι Havok από το Colorado, μια thrash των 00ς .Το neo-thrash Κύμα των 00ς έβγαλε 100άδες μπάντες, κάποιες καλές, κάποιες όχι και τόσο  και κάποιες σκέτο κόπιες.

April 19, 2020

Στο πρώτο τους βήμα τους πετυχαίνουμε τους Καναδούς, από το  
Kitchener/Waterloo του  Ontario, Raider. Παίζουν thrash/death όπως λένε. Πρώτα το demo ‘’Urge To Kill’’ το 2018 και τώρα το ‘’Guardian of the Fire’’ ντεμπούτο full length το οποίο κυκλοφορούν μονάχοι τους.

April 17, 2020

Commando τι επιθετική λέξη, πόσο ακόμα πιο πολύ, επιθετική έννοια. Στην Πορτογαλία οι Commando είναι μια σχετικά νεοσύστατη μπάντα. Μπάντα με δυο μέλη. Rui Vieira,  φωνή, κιθάρα και μπάσο. José Alexandre Graça, τύμπανα και φωνή. Η μουσική τους είναι ένα μίγμα από crossover/punk/thrash/hardcore. Καθόλου άσχημα. Ή πολύ αντίθετα αν θέλετε με μια πιο παραδοσιακή metalική παράδοση της χώρας τους. Το ‘’Love Songs #1... (Total Destruction, Mass Executions)’’ είναι το αποτέλεσμα αυτοπεριορισμού για τριών μηνών στα J.A.P. studios στην Λισαβώνα. Έφτιαξαν δέκα έξι κομμάτια και να ο δίσκος.

March 29, 2020

Το ότι το βινύλιο αναρριχήθηκε στην κορυφή των formats, το ξέρουμε εδώ και μια δεκαετία (εγώ πάντως μεγάλωσα με cds και συνεχίζω). Τελευταία χρόνια, ζούμε την άνοδο της κασέτας. Κάποιες black metal μπάντες ήταν οι πρώτες, δεν είμαι σίγουρος αν έγινε για οικονομικούς ή αντιεμπορικούς λόγους. Ίσως και τα δυο. Πλέον πολλές μπάντες περιλαμβάνουν την κασέτα σαν εναλλακτικό φορμάτ της νέας της κυκλοφορίας  μαζί με το cd/βινύλιο όπως οι νεαροί Βέλγοι Schizophrenia (άντε πάλι με τα ίδια ονόματα).

March 27, 2020

Ρε τόσο δύσκολο είναι για μια πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα να ονομαστεί έτσι ώστε να μην υπάρχει άλλη; Τα τελευταία χρόνια έχουν ονομαστεί πολλές μπάντες ως Reaper και ήδη υπάρχουν οι παλιές σαν τους Γερμανούς θεούληδες. Απαραδεκτοι όλοι οι άλλοι που ονομάστηκαν έτσι. Όπως και να χει, το  ίδιο όνομα αποφάσισε να υοθετήσει ένα ντουέτο από την Σουηδία το οποίο θα επιδίδεται σε Black/Speed ρυθμούς. Ήδη μας είχαν προιδεάσει με το ντέμο ‘’Ravenous Storm Of Piss’’ με τα τρία τραγούδια που περιείχε. Ένας ηχητικός οδοστρωτήρας.

March 22, 2020

Rodent (with Glasses) εννιά χρόνια ιστορία στην Γερμανική thrash σκηνή. Και υπάρχει και νεοτέρα thrash σκηνή στην Γερμανία. Όχι μόνο τα γνωστά λατρεμένα κλασικά σχήματα. Φυσικά από εκεί πηγάζει και η νεότερη σκηνή τους. Από εκεί και οι Rodent που το περασμένο Φθινόπωρο κυκλοφόρησαν μονάχοι τους, ψηφιακά και σε cd το ep ‘’Anti-Human Therapy’’. Είχαν προηγηθεί τα δυο full length ‘’Trip Out…Thrash High’’ του 2013 και ‘’Summer In Space’’ του 2018.

Copyright 2020. All Right Reserved.