Reviews

July 13, 2020

Οι Dawn Of A Dark Age είναι το μουσικό όχημα του Ιταλού πολυοργανίστα Vittorio Sabelli. Ο ίδιος έχει ακόμα μια μπάντα, τους Suici.De.Pression σε πιο ...depressive black metal φόρμες στην οποία και κει εκτελεί/ασχολείται με όλα. Η αλήθεια είναι ότι οι Dawn Of A Dark Age ξεκίνησαν σαν μπάντα δυο ατόμων πίσω στο 2014 με τον Buran να αναλαμβάνει τα φωνητικά ενώ ο Vittorio τις κιθάρες, μπάσο,πιάνο, σαξόφωνο, κλαρίνο, τον προγραμματισμό των drums αλλά και κάποιων φωνητικών.

July 10, 2020

Στις αρχές των 00ς, το όνομα των Ελλήνων Blacksters Enshadowed ακούστηκε αρκετά και όχι άδικα μιας και παρέδιδαν παγωμένο μαυροντυμένο υλικό. Δυστυχώς όμως δεν ήταν αρκετό ώστε να μιλάμε ότι άφησαν και ιστορία ούτε ότι πυκνοσυχνάζουν στο cd-player μου. Αρκετά προβλήματα σε παραγωγές και πολλοί συνθετικοί δανεισμοί. Τα χρόνια πέρασαν, από την αρχική σύνθεση έμεινε μόνο ο κιθαρίστας N.e.c.r.o., ενώ από το 2008 και μετά η ανίερη τριάδα (που συμπληρώνεται από τους  Golgotha στο μπάσο και τον Serpent στα φωνητικά).

May 27, 2020

Από την νότια, όχι νέα, Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή
Adelaide μας έρχονται οι black/death metallers Couldron Black Ram. Το ‘’Slaver’’το οποίο κυκλοφορεί μέσω της 20 Buck Spin, σε digital μορφή και σε δυο ξεχωριστές χρωματιστές εκδόσεις 12" vinyl, είναι το τέταρτο τους full length.

May 03, 2020

Οι Black Vatican ξεκίνησαν σαν ιδέα το καλοκαίρι του 2014, στο Κάνσας. Σύντομα σταθεροποιήθηκε η σύνθεση τους και ξεκίνησαν να γράφουν μουσική πάνω σε κοινωνικά, πολεμικά, ιστορικά και μυθολογικά θέματα. Μουσικά μιλάμε για ένα ποτ πουρί ήχων , από gothic rock σε black metal με πολλά συμφωνικά και industrial στοιχεία. To 2018 κυκλοφόρησαν το αυτοχρηματοδοτούμενο τους ντεμπούτο ενώ στις αρχές της χρονιάς, και πάλι μόνοι τους, το δεύτερο τους άλμπουμ ‘’Arcana Lament’’ (διαθέσιμο σε digital μορφή αλλά και cd).

April 30, 2020

Οι Nocturnal Prayer κατάγονται από τον Καναδά. Τα μέλη τους είναι από το Newfoundland and Labrador. Παίζουν black metal. Στις 25 του Νοέμβρη του 2019 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo με τον τίτλο ‘’Grim Sermons of the Nocturnal Prayer’’. Στις 3 του περασμένου Φλεβάρη το δεύτερο demo με τον τίτλο ‘’May You Lay Waste to Astral Gods with Star Disintegration’’. Και τα δυο demos τα κυκλοφόρησαν μονάχοι τους. Τώρα μέσω της Inferna Profundus Records κυκλοφορούν αυτά τα δυο demos μαζί σε μια συλλογή, compilation, με τον τίτλο ‘’Advance on Weakened Foes’’. Σε μία έκδοση 12’’ βυνυλίου.

April 26, 2020

Πρώτος δίσκος των Oranssi Pazuzu μετά την φυγή του Moit, ενός εκ των δυο κιθαρίστων της μπάντας. Αυτή είναι και η πρώτη αλλαγή στη σύνθεση της μπάντας από το 2007 που δημιουργήθηκε η μπάντα. Τέσσερα χρόνια μετά, έρχεται ο νέος, πέμπτος τους δίσκος  ‘’ Mestarin kynsi’’. Είναι πολλά τα τέσσερα χρόνια; ΟΧΙ. Η μπάντα κυκλοφόρησε 2 eps το 2017, ένα Live (με τον καινούριο κιθαρίστα τους) ενώ παράλληλα μαζί με μέλη των Dark Buddha Rising δημιούργησαν τους  Waste Of Space Orchestra (2018) και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο ‘’ Syntheosis’’ ένα χρόνο αργότερα. Άρα ήταν ενεργοί και με το παραπάνω.

April 26, 2020

Μέσα στα τριάντα πέντε λεπτά του ‘’Corrupted by Darkness’’ των Τεξανών blacksters Throne ov Blood, προσπαθώ να καταλάβω το πώς, να ιχνηλατήσω το ποιος ευθύνεται, για την τριετή καθυστέρηση να φτάσει το συγκεκριμένο στα γραφεία του περιοδικού μας, του Metal Zone. Ή τον λόγο που η American Line Productions από την 27η του Σεπτέμβρη του 2017 που το κυκλοφόρησε, έκανε τρία χρόνια να μας το διαδώσει. Ίσως μια επικείμενη επανακυκλοφορία? Όπως και να έχει, εδώ στο Metal Zone πάντα έχουμε την περιέργεια να γνωρίσουμε και πιθανόν να απολαύσουμε νέα μουσική.

April 24, 2020

Ulvdalir λέγονται και είναι από το St. Petersburg της Ρωσίας. Παίζουν εδώ και είκοσι χρόνια περίπου black metal, το Ορθόδοξο το παλαιό. Έχουν τέσσερα full length και άλλες μικρότερες κυκλοφορίες. Με μια τέτοια κυκλοφορία μας απασχολούν και τώρα. Το ep ‘’Hunger for the Cursed Knowledge’’ το οποίο κυκλοφορεί από την Inferna Profundus Records σε digital μορφή, σε cd και σε 12’’ βυνύλιο.

April 22, 2020

Οι Σουηδοί βετεράνοι Naglfar επέστρεψαν, πάντοτε υπηρετώντας το μελωδικό black metal. Από το 1992 μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει επτά δίσκους (μαζί με τον καινούριο) αφήνοντας για πάντα το όνομα τους στην ιστορία του metal με τα ‘’ Vittra’’, ‘’ Diabolical’’, ακόμα και το μεταγενέστερο ‘’ Harvest’’.  Μέλη των Naglfar υπήρξαν σε αγαπημένες μπάντες όπως Bewitched και Ancient Wisdom. Από το ‘’Teras’’ του 2012  η μπάντα έχει μείνει τριμελής με μπάσο και drums να αναλαμβάνουν session μουσικοί.

April 19, 2020

Τους October Falls τους παρακολουθώ από τα πρώτα τους βήματα. Μια ιδιαίτερη μπάντα που έκανε τη διαδρομή της στο χρόνο λίγο ανάποδα. Οι October Falls δεν είναι παρά το σόλο project του Φιλανδού καλλιτέχνη M. Lehto ο οποίος όταν φόρμαρε την μπάντα πριν είκοσι χρόνια έπαιζε ένα είδος νεοφολκ, ακουστικές κιθάρες, ambient περάσματα και όλα αυτά χωρίς φωνητικά.  Το ντεμπούτο τους ‘’Marras’’ είναι και ακούγεται σαν την περιγραφή που προηγήθηκε και όποιος αρέσκεται σε ατμοσφαιρικά πράγματα πρέπει να το ακουσει.

Copyright 2020. All Right Reserved.