Reviews

January 01, 2023

Την χρονιά που μόλις πέρασε, προς τα στερνά της, τα δάση πήραν πάλι, δικαίως, την τιμητική τους. Η black, progressive rock, doom σκοτεινιά που πλανάται πάνω, γύρω, μέσα στα Νορβηγικά δάση με το απλά εύστοχο όνομα, In The Woods... μας έδωσε την έκτη δουλειά της, με τον τίτλο ‘’Diversum’’. Κυκλοφορεί μέσω της Soulseller Records σε cd, 12’’ vinyl, κασέτα αλλά και ψηφιακά. Είναι η τρίτη τους δουλειά από την ανάκαμψη τους με τα ‘’Pure’’ του 2016 και το ‘’Cease The Day’’ του 2018.

December 16, 2022

Ουκρανία. Στην επικαιρότητα για τους εντελώς λάθος λόγους, όποιος και αν ευθύνεται για αυτό. Πάμε από την αρχή. Ουκρανία και metal. Μια ‘ομορφη ιστορία που έχει ξεκινήσει κάμποσα χρόνια και εξελίσσεται κάθε χρόνο και καλύτερα. Και σε πολλά metal ιδιώματα. Οι Drudsk πέρα από τα συνεχόμενα σύμφωνα, που κάνουν το όνομα τους γλωσσοδέτη, έχουν και είκοσι χρόνια εντυπωσιακής αλλά πάνω από όλα ουσιαστική πορεία. Όλοι οι τίτλοι των δώδεκα δίσκων τους είναι στα Ουκρανικά και έχουν δίπλα σε παρένθεση την Αγγλική τους βερσιόν.

December 07, 2022

Στις 19 του Μάρτη του 2001 εκεί στην αυγή της νέας τότε χιλιετίας οι Dimmu Borgir κυκλοφορούν το ‘’Puritanical Euphoric Misanthropia’’. Είναι ο πέμπτος δίσκος τους, καθώς προηγήθηκαν τα ‘’For All Tid’’ του 1995 και Stormblåst του 1996. Είναι και ο τρίτος από μια σειρά πέντε δίσκων με τρεις λέξεις στον τίτλο πρώτα βγήκε τα υπέροχα ‘’Enthrone Darkness Triumphant’’ του 1997 και ‘’Spiritual Black Dimensions’’ και το διαδέχθηκαν τα πολύ καλά ‘’Death Cult Armageddon’’ του 2003 και ‘’In Sorte Diaboli’’ του 2007. Είχε παρεμβληθεί η επαναπροσέγγιση του ‘’Stormblåst MMV’’ το 2005.

September 25, 2022

Οι Αυστριακοί Belphegor δεν απογοήτευσαν ποτέ. Κυκλοφορούν δισκάρες από το 1992 και μάλιστα αυτή την περίοδο περνούν μια συνθετική νιότη με νέες ιδέες που μετατρέπουν το τελευταίο τους πόνημα σε ένα πολύ ενδιαφέρον άκουσμα. Θα  ήταν κρίμα να τους αναφέραμε σαν μια πολύ καλή εναλλακτική των Behemoth μιας και μαζί με πολλά ηχητικά τους κοινά υπάρχουν και τεράστιες διαφορές. Άσε που μιλάμε για μπάντες που ξεκίνησαν περίπου την ίδια εποχή και απέκτησαν τον πιο death metal ήχο τους κάπου την ίδια περίοδο. Στην τελική , οι Belphegor δεν στραβοπάτησαν ποτέ.

July 24, 2022

Έχουμε τον ανήσυχα δημιουργικό Νορβηγό μουσικό Lazare ή κανονικά Lars Are Nedland: Borknagar, Solefald κ.α.) που δημιούργησε δυο project. Τους White Void και τους Black Void. Με τους Black Void δημιούργησε το ‘’Antithesis’’, το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast Records. Μιλάμε για ένα αυστηρά προσωπικό καλλιτεχνικό όχημα. Με το όνομα Lars Nedland. Μέσα στο οποίο ο Lars θέλει να εκφράσει τον σκοτεινό του εαυτό. Το σκοτάδι μέσα του (μας) μέσα σε αυτόν τον γκρίζο ουρανό της μουσικής του.

May 29, 2022

Οι Watain, το black metal σχήμα από την Σουηδία απλά έφτασε στον εβδομο δίσκο του με τον τίτλο ‘’The Agony & Ecstasy of Watain’’. Κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast σε διάφορες βυνυλιακές και cd εκδόσεις.

May 02, 2022

Bewitcher.Όπως λέμε Bewitched. Σίγουρα δεν επηρεάστηκε μόνο το όνομα των Αμερικανών αλλά και η μουσική τους φόρμα που κυμαίνεται σε Black/Thrash ηχοτόπια όπως μας σοκάραν κάποτε οι Σουηδοί προαναφερθέντες.Μην  ξεχάσουμε και τα ξευδώνυμα με τις γραφικές περιγραφές να στάζουν κ...μεταλλο.  Το τρίο από το Portland ξεκίνησε το 2013 μετά την διάλυση των Stonecreep, μιας μέτριας μελωδικής death/thrash μπάντας. Δυο μέλη των Stonecreep, ο κιθαρίστας/τραγουδιστής και ο μπασίστας, ενώνονται με ένα παθιασμένο drummer και η ηχητική σφαγή ξεκινάει. Ντέμος και παραντέμος, πρόβες,τοπικές συναυλίες.

April 14, 2022

Θα ήταν ασαφές και περιοριστικό να γράψουμε ότι οι Βέλγοι Wiegedood (θάνατος στο λίκνο) παίζουν απλά Black Metal. Το συνθετικό τρίο της μπάντας έχει πλούσιο βιογραφικό και οι μπάντες στις οποίες έχουν υπάρξει ως μέλη σίγουρα δεν άνηκαν στο black metal, επιρροές και αγάπες που πέρασαν και στη νέα τους μπάντα. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2014 από τους Wim Coppers στα drums και Gilles Demolder στις κιθάρες (παράλληλα στους Oathbreaker-Post-Black Metal/Post-Hardcore) όπως και τον Levy Seynaeve στη φωνή/κιθάρες (παλιότερα στους Amenra/Doom/Sludge Metal/Hardcore).

March 20, 2022

Μετά από μια σειρά από πετυχημένους δίσκους, όπως ‘’The Satanist” του 2014, ‘’I Loved You at Your Darkest’’ του 2018, το ep ‘’Forest’’ του 2020 και άλλων μικρότερων αλλά εξίσου εντυπωσιακών κυκλοφοριών, βάλτε και τις έτερες μουσικές ανησυχίες του Nergal, οι Behemoth κυκλοφορούν άλλο ένα live 2cd, blue ray υπό τον τίτλο ‘’In Absentia Dei’’. Μέσω της Nuclear Blast που το κυκλοφορεί και σε τρεις εκδόσεις τριπλού 12’’ βινυλίου. Ηχογραφήθηκε και κινηματογραφήθηκε στην Πολωνία τον Σεπτέμβρη του 2020.

January 13, 2022

Οι Ghost Bath είναι ένα black metal σχήμα από την North Dakota των Ην Πολιτιών της Αμερικής. Το ‘’Self Loather’’ είναι ο τέταρτος ολοκληρωμένος τους δίσκος και κυκλοφορεί μέσω της Northern Silence Productions.

Copyright 2023. All Right Reserved.