Reviews

May 02, 2022

Bewitcher.Όπως λέμε Bewitched. Σίγουρα δεν επηρεάστηκε μόνο το όνομα των Αμερικανών αλλά και η μουσική τους φόρμα που κυμαίνεται σε Black/Thrash ηχοτόπια όπως μας σοκάραν κάποτε οι Σουηδοί προαναφερθέντες.Μην  ξεχάσουμε και τα ξευδώνυμα με τις γραφικές περιγραφές να στάζουν κ...μεταλλο.  Το τρίο από το Portland ξεκίνησε το 2013 μετά την διάλυση των Stonecreep, μιας μέτριας μελωδικής death/thrash μπάντας. Δυο μέλη των Stonecreep, ο κιθαρίστας/τραγουδιστής και ο μπασίστας, ενώνονται με ένα παθιασμένο drummer και η ηχητική σφαγή ξεκινάει. Ντέμος και παραντέμος, πρόβες,τοπικές συναυλίες.

April 14, 2022

Θα ήταν ασαφές και περιοριστικό να γράψουμε ότι οι Βέλγοι Wiegedood (θάνατος στο λίκνο) παίζουν απλά Black Metal. Το συνθετικό τρίο της μπάντας έχει πλούσιο βιογραφικό και οι μπάντες στις οποίες έχουν υπάρξει ως μέλη σίγουρα δεν άνηκαν στο black metal, επιρροές και αγάπες που πέρασαν και στη νέα τους μπάντα. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2014 από τους Wim Coppers στα drums και Gilles Demolder στις κιθάρες (παράλληλα στους Oathbreaker-Post-Black Metal/Post-Hardcore) όπως και τον Levy Seynaeve στη φωνή/κιθάρες (παλιότερα στους Amenra/Doom/Sludge Metal/Hardcore).

March 20, 2022

Μετά από μια σειρά από πετυχημένους δίσκους, όπως ‘’The Satanist” του 2014, ‘’I Loved You at Your Darkest’’ του 2018, το ep ‘’Forest’’ του 2020 και άλλων μικρότερων αλλά εξίσου εντυπωσιακών κυκλοφοριών, βάλτε και τις έτερες μουσικές ανησυχίες του Nergal, οι Behemoth κυκλοφορούν άλλο ένα live 2cd, blue ray υπό τον τίτλο ‘’In Absentia Dei’’. Μέσω της Nuclear Blast που το κυκλοφορεί και σε τρεις εκδόσεις τριπλού 12’’ βινυλίου. Ηχογραφήθηκε και κινηματογραφήθηκε στην Πολωνία τον Σεπτέμβρη του 2020.

January 13, 2022

Οι Ghost Bath είναι ένα black metal σχήμα από την North Dakota των Ην Πολιτιών της Αμερικής. Το ‘’Self Loather’’ είναι ο τέταρτος ολοκληρωμένος τους δίσκος και κυκλοφορεί μέσω της Northern Silence Productions.

November 23, 2021

Το επονομαζόμενο Epic Metal δέχεται στην αγκαλιά του νέους μαχητές-πολεμιστές. Αυτή τη φορά μας έρχονται από την Pennsylvania και οι τέσσερις κύριοι συνδυάζουν το επικό, παραδοσιακό heavy metal με ολίγη από ....black metal. Στιχουργικά, μεγάλη τους αγάπη ο κόσμος της Μέσης Γης του  J.R.R. Tolkien, εξού και το όνομα της μπάντας, Morgul Blade.

Το συγκρότημα υπάρχει από το 2018 και γνωριστήκαμε μαζί τους από την κασέτα ‘’ Harbingers Of Power And The World's End’’ που κυκλοφόρησαν ένα χρόνο αργότερο (με ένα εξώφυλλο που σίγουρα σου αποσπούσε την προσοχή).

November 15, 2021

Υπάρχουν 2 συγκροτήματα με παρόμοιο όνομα, ήτοι οι ARCANA XXII από την Ναμίμπια που βρίσκεται στη Νότιο Αφρική και οι παρόντες προερχόμενοι από την Ιταλία που ονομάζονται XXII ARCANA. Είναι σαν λέμε ΚΚΕ – Μ.Λ. και Μ.Λ. – ΚΚΕ, αν και στην περίπτωση μας υπάρχουν μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των 2 συγκροτημάτων που έχουν να κάνουν με τον ήχο.

Συγκεκριμένα το συγκρότημα από την Αφρική κινείται στον χώρο του κλασσικού heavy metal ήχου, ενώ οι παρόντες ακολουθούν πιο σκοτεινά κι ακραία ηχητικά μονοπάτια της metal μουσικής.

October 31, 2021

Οι Olympus είναι μια Γαλλική death/black metal μπάντα που ιδρύθηκε το 2019 στη Nantes. Τα περισσότερα μέλη παίζουν επίσης στην μελωδική death/black metal μπάντα των FT-17 (και των Ad Extipendra). Άρα ποιος ο λόγος για την δημιουργία των Olympus; Ε αυτό το προτζεκ είναι καθαρά για την θεματική ενασχόληση της Ελληνικής Μυθολογίας και των θεοτήτων της με ηχητικό πακέτο την ακραία μουσική, με αρκετή μελωδία ωστόσο.

October 30, 2021

Δέκα τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και εν μέσω πολλών άλλων σημαντικών κυκλοφοριών, οι Θρύλοι του Ελληνικού black metal Necromantia μας φέρνουν το πέμπτο τους δίσκο με τον τίτλο ‘’To The Depths We Descend...’’. Το κάνουν μέσω της The Circle Music όσο αναφορά τις τρεις εκδόσεις cds την Rabauw για δυο εκδόσεις κασετών και την Hell's Fire Records όσο αναφορά δυο εκδόσεις βυνυλίου.

October 29, 2021

Οι Dark Vision υπάρχουν στη σκηνή μια 25ετία και μέχρι πρότινος είχαν κυκλοφορήσει μόνο ένα ολοκληρωμένο δίσκο, το ‘’ Full Moon Shines’’ του 2002. Βέβαια, έχουν δημιουργήσει και κυκλοφορήσει και άλλο υλικό μέσω eps και demos αλλά αυτό πιθανότατα δεν ήταν αρκετό ώστε το όνομα τους να ακούγεται αρκετά στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας. Αυτή η δισκογραφική καθυστέρηση οφείλεται κατά πολύ  στη ολοκληρωτική αλλαγή μελών στη πάροδο του χρόνου με μοναδικό αρχικό μέλος τον ντραμερ, Γιάννη Κωνσταντάκο.

October 24, 2021

Οι Enslaved έχουν κερδίσει και χάσει οπαδούς πολλάκις μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Κερδισμένη βγήκε μόνο η Τέχνη. Το συνθετικό δίδυμο Ivar Bjørnson (κιθάρες) και Grutle Kjellson (φωνή/μπάσο)  έχει παραμείνει ίδιο αλλά έχουν εξελιχτεί σαν άνθρωποι, μουσικοί, καλλιτέχνες. Το ίδιο και τα δημιουργήματα τους. Θα ήταν άστοχο να ακούγαμε τον ίδιο ήχο τριάντα χρόνια μετά. Τότε ήταν 20+άρηδες, τώρα μεσήλικες. Η μόνη σταθερά στη δισκογραφία των Enslaved είναι η ποιότητα. ΔΕΝ υπάρχει δίσκος τους που να θεωρείται απλά καλός. Όλοι τους είναι εξαιρετικοί.

Copyright 2022. All Right Reserved.