Reviews

November 23, 2021

Το επονομαζόμενο Epic Metal δέχεται στην αγκαλιά του νέους μαχητές-πολεμιστές. Αυτή τη φορά μας έρχονται από την Pennsylvania και οι τέσσερις κύριοι συνδυάζουν το επικό, παραδοσιακό heavy metal με ολίγη από ....black metal. Στιχουργικά, μεγάλη τους αγάπη ο κόσμος της Μέσης Γης του  J.R.R. Tolkien, εξού και το όνομα της μπάντας, Morgul Blade.

Το συγκρότημα υπάρχει από το 2018 και γνωριστήκαμε μαζί τους από την κασέτα ‘’ Harbingers Of Power And The World's End’’ που κυκλοφόρησαν ένα χρόνο αργότερο (με ένα εξώφυλλο που σίγουρα σου αποσπούσε την προσοχή).

November 15, 2021

Υπάρχουν 2 συγκροτήματα με παρόμοιο όνομα, ήτοι οι ARCANA XXII από την Ναμίμπια που βρίσκεται στη Νότιο Αφρική και οι παρόντες προερχόμενοι από την Ιταλία που ονομάζονται XXII ARCANA. Είναι σαν λέμε ΚΚΕ – Μ.Λ. και Μ.Λ. – ΚΚΕ, αν και στην περίπτωση μας υπάρχουν μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των 2 συγκροτημάτων που έχουν να κάνουν με τον ήχο.

Συγκεκριμένα το συγκρότημα από την Αφρική κινείται στον χώρο του κλασσικού heavy metal ήχου, ενώ οι παρόντες ακολουθούν πιο σκοτεινά κι ακραία ηχητικά μονοπάτια της metal μουσικής.

October 31, 2021

Οι Olympus είναι μια Γαλλική death/black metal μπάντα που ιδρύθηκε το 2019 στη Nantes. Τα περισσότερα μέλη παίζουν επίσης στην μελωδική death/black metal μπάντα των FT-17 (και των Ad Extipendra). Άρα ποιος ο λόγος για την δημιουργία των Olympus; Ε αυτό το προτζεκ είναι καθαρά για την θεματική ενασχόληση της Ελληνικής Μυθολογίας και των θεοτήτων της με ηχητικό πακέτο την ακραία μουσική, με αρκετή μελωδία ωστόσο.

October 30, 2021

Δέκα τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και εν μέσω πολλών άλλων σημαντικών κυκλοφοριών, οι Θρύλοι του Ελληνικού black metal Necromantia μας φέρνουν το πέμπτο τους δίσκο με τον τίτλο ‘’To The Depths We Descend...’’. Το κάνουν μέσω της The Circle Music όσο αναφορά τις τρεις εκδόσεις cds την Rabauw για δυο εκδόσεις κασετών και την Hell's Fire Records όσο αναφορά δυο εκδόσεις βυνυλίου.

October 29, 2021

Οι Dark Vision υπάρχουν στη σκηνή μια 25ετία και μέχρι πρότινος είχαν κυκλοφορήσει μόνο ένα ολοκληρωμένο δίσκο, το ‘’ Full Moon Shines’’ του 2002. Βέβαια, έχουν δημιουργήσει και κυκλοφορήσει και άλλο υλικό μέσω eps και demos αλλά αυτό πιθανότατα δεν ήταν αρκετό ώστε το όνομα τους να ακούγεται αρκετά στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας. Αυτή η δισκογραφική καθυστέρηση οφείλεται κατά πολύ  στη ολοκληρωτική αλλαγή μελών στη πάροδο του χρόνου με μοναδικό αρχικό μέλος τον ντραμερ, Γιάννη Κωνσταντάκο.

October 24, 2021

Οι Enslaved έχουν κερδίσει και χάσει οπαδούς πολλάκις μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Κερδισμένη βγήκε μόνο η Τέχνη. Το συνθετικό δίδυμο Ivar Bjørnson (κιθάρες) και Grutle Kjellson (φωνή/μπάσο)  έχει παραμείνει ίδιο αλλά έχουν εξελιχτεί σαν άνθρωποι, μουσικοί, καλλιτέχνες. Το ίδιο και τα δημιουργήματα τους. Θα ήταν άστοχο να ακούγαμε τον ίδιο ήχο τριάντα χρόνια μετά. Τότε ήταν 20+άρηδες, τώρα μεσήλικες. Η μόνη σταθερά στη δισκογραφία των Enslaved είναι η ποιότητα. ΔΕΝ υπάρχει δίσκος τους που να θεωρείται απλά καλός. Όλοι τους είναι εξαιρετικοί.

October 22, 2021

Οι Cradle Of Filth του Δαιμόνιου, όπως και να το πάρεις Dani Filth, πέρα ότι μετρούν πάνω από τριάντα χρόνια στην ζωή μας, βάζοντας της ισχνά χρώματα και εν τέλη ομορφαίνοντας την, κυκλοφορούν το δέκατο πέμπτο ολοκληρωμένο τους δίσκο, με τον τίτλο ‘’Existence Is Futile’’. Μετράω και την προ πενταετίας αναμόχλευση του δεύτερου δίσκου ‘’Dusk and Her Embrace - The Original Sin’’. Είναι πια ο τρίτος δίσκος με κιθαριστικό δίδυμο τους Rich Shaw και Ashok. Δίδυμο που λειτούργησε περίφημα στα ‘’Hammer Of Witches’’ και ‘’Cryptoriana - The Seductiveness of Decay’’ που προηγήθηκαν.

September 25, 2021

Νεοφώτιστη μπάντα οι Knife από την Γερμανία, έχουν δεν έχουν τρία χρόνια στην σκηνή, παίζοντας ένα μίγμα black metal με speed και γερές δόσεις punk. Το ‘’Knife’’, ομώνυμο full length είναι η πρώτη τους ολοκληρωμένη κυκλοφορία, καθώς έχουν ακόμα ένα ep ‘’Locked In’’ την περασμένη χρονιά. Το ‘’Knife’’ θα κυκλοφορήσει σε cd, 12’’ vinyl και digital μέσω της Dying Victims Productions.

August 27, 2021

Το ταξίδι των Wolves In The Throne Room έχει μια φυσική συνέχεια. Το συγκρότημα των αδερφών Weaver από την Olympia κοντεύει να φτάσει την εικοσαετία και το ατμοσφαιρικό τους black metal σμιλεύετεται χρόνο με το χρόνο.  Αισίως, το συγκρότημα φτάνει στον έβδομο δίσκο τους, ‘’ Primordial Arcana’’, δεύτερο δίσκο με τον κιθαρίστα Kody Keyworth. Ο πιο αυτόνομος και εσωτερικός του δίσκος μέχρι τώρα με τα τρία μέλη να χειρίζονται και τα θέματα ηχογράφησης αυτή τη φορά, γνωρίζοντας τι είναι πιο σωστό για τη μουσική τους.

August 22, 2021

Οι Γερμανοί Agrypnie μέσω της AOP Records μας δίνουν τον έκτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τον τίτλο ‘’Metamorphosis’’. Formats: CD, LP & Digital.

Copyright 2021. All Right Reserved.