Reviews

August 02, 2020

Οι Primal Fear μέσα στην εντιμότατη και δημιουργική πορεία τους είκοσι τρία χρόνια τώρα, με το ‘’Metal Commando’’ που κυκλοφορούν μέσω της Nuclear Blast, φτάνουν αισίως τους δέκα τρεις δίσκους. Σε όλη τους την πορεία, πάντα ξέρουν να τιμούν την metalική τους ταυτότητα, αλλά και τον heavy επιθετικό προσδιορισμό της μουσικής τους. Και το κάνουν πάντα με δίσκους δυναμικούς γεμάτους από heavy metalοσύνη. Οι γερόλυκοι του είδους Mat Sinner στο μπάσο, Ralph Scheepers στην φωνή και Tom Naumann στην κιθάρα είναι οι θεματοφύλακες αυτής της heavy metalοσύνης.

July 31, 2020

Το euro power το απαντάμε στην Γερμανία, γενικά στην κεντρική και βόρια Ευρώπη. Σίγουρα λιγότερο στην Ρωσία. Εδώ όμως έχουμε μια euro power μπάντα τους Selenseas. Και εδώ έχουμε το δεύτερο full length τους, που κυκλοφορεί μέσω της Ιταλικής Rockshots Records και τιτλοφορείται ‘’The Outer Limits’’. Και λέγοντας δεύτερο δεν ακριβολογούμε.

July 30, 2020

Lyonen είναι μια νέα μπάντα από την Washington και παίζουν μελωδικό heavy metal. Eίναι το προσωπικό σχήμα του Tato Rivas, και μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "This Is Lyonen" - είχε προηγηθεί το εξαιρετικό instrumental single "Angels of Freedom" το οποίο υπάρχει και εδώ.

July 30, 2020

Το “Τhe Crimson Petal and The White” που παρουσιάζουμε εδώ, είναι το δεύτερο άλμπουμ των Τσέχων Steel Witch, της one-man μπάντας του Jarek Damma. Το ντεμπούτο “In Moss and Fern” είχε κυκλοφορήσει το 2019, και ήταν ένα καλό δείγμα κλασικού heavy metal.

July 26, 2020

Attaxe ήταν μια ενδιαφέρουσα μπάντα κλασικού heavy metal από το Cleveland του Ohio που δραστηριοποιήθηκε από το 1985 έως το 1990, και από ‘κει και πέρα επανασυνδέονταν κατά καιρούς και διαλύονταν πάλι – αυτήν την περίοδο είναι ενεργοί. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε μια σειρά από demos, singles και ένα mini LP τη βασική πενταετία που έδρασε, ενώ το 2006 το ίδιο το συγκρότημα κυκλοφόρησε τη συλλογή “20 Years the Hard Way”. Στις 31 Ιουλίου η συλλογή αυτή θα επανακυκλοφόρησει σε CD και βινύλιο.

July 24, 2020

To όνομα των Σουηδών Sorcerer ακουγόταν μαγικό στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τα δύο demo του 1989 και του 1992 παρουσιάστηκαν με τα καλύτερα σχόλια στα fanzine της εποχής και λατρεύτηκαν για την απίστευτη ισορροπία τους μεταξύ power/epic metal ρυθμών και κατανυκτικών doom metal μελωδιών.

July 18, 2020

Haunt από το Fresno της California του Trevor William Church, έφτασαν αισίως στο τέταρτο άλμπουμ τους και το δεύτερο για το 2020 – συνολικά (LPs, EPs, συλλογές, κτλ.) έχουν φτάσει τις 10 κυκλοφορίες από το 2017 που υπάρχουν. Όποιος έχει ακούσει τις προηγούμενες δουλειές δε θα απογοητευτεί, αλλά και δε θα ξαφνιαστεί από αυτό που θα ακούσει στη νέα δουλειά των Αμερικάνων.

July 12, 2020

Κάποιοι Γερμανοί μεταλλάδες έχουν σκοπό να πεθάνουν ακούγοντας και παίζοντας την αγαπημένη τους μουσική. Οι Madhouse (καμιά δεκαριά μπάντες με αυτό το όνομα, σχεδόν όλες των 80ς’ ) από την Γερμανία ξεκίνησαν  το 1987 και στο σύντομο βίο τους κυκλοφόρησαν δυο ντέμος  χωρίς να καταφέρουν να αποσπάσουν ένα συμβόλαιο από κάποια εταιρία. Κατάφεραν τουλάχιστον να μοιραστούν την ίδια σκηνή με ονόματα όπως οι Darxon, Zed Yago και Chroming Rose. Μετά την διάλυση της μπάντας το 1990-91, τα μέλη σκορπίστηκαν σε άλλες μπάντες αλλά δεν έχασαν την επαφή τους με τη σκηνή.

July 12, 2020

Οι Lufeh Batera ή Lufeh, με μπέρδεψαν με το όνομα τους, με το πρώτο τους καλλιτεχνικό πόνημα, ‘’Luggage Falling Down’’, το οποίο κυκλοφορούν ανεκάρτητα, έδωσαν μια πνοή σε ένα όραμα του στυλ, οι Rush είναι ακόμα εδώ. Οι Rush έχουν εδώ και αιώνες επηρεάσει πολύ κόσμο. Και αυτήν την σαφή επιρροή βλέπουμε και εδώ, στους Καλιφορνέζους Lufeh Batera.

July 12, 2020

Όταν οι καινούργιες δουλειές τωρινών συγκροτημάτων δε σε “γεμίζουν”, η αναζήτηση παλιών διαμαντιών του underground είναι μονόδρομος, και για πολλούς είναι ακόμα καλύτερη διαδικασία από την ανακάλυψη νέων κυκλοφοριών του σήμερα. Ευτυχώς πια το underground είναι απίστευτα οργανωμένο και η κάθε εταιρεία επανεκδόσεων έχει εξειδικευτεί σε έναν συγκεκριμένο τομέα-είδος metal, και έτσι ο ακροατής ξέρει που να ψάξει ανάλογα τα ακούσματά του.

Copyright 2020. All Right Reserved.