Reviews

May 24, 2022

Μπορεί η Βέλγικη σκηνή να μην είναι από τις δυνατότερες της Ευρώπης αλλά γενικότερα υπάρχει πολύ δυνατή σκηνή σε όλα τα είδη. Πολλοί μεταλλάδες με πλούσιες δισκοθήκες και πολλά ακούσματα που πλέον είναι από 35 εώς και 55 ετών. Όπως και να χει, μια από τις πιο γνωστές Βέλγικες μπάντες είναι οι Ostrogoth οι οποίοι έχουν επανασυνδεθεί το 2010 με μοναδικό αυθεντικό μέλος τον drummer Mario Pauwels.  Κάποια άλλα μέλη (οι δυο κιθαρίστες και ο μπασίστας) που έχουν περάσει από τις τάξεις των Ostorgoth στην νεότερη ιστορία τους δημιουργησαν το 2016 τους Thorium.

May 23, 2022

Οι ορμώμενοι από το Udine, Friuli-Venezia Giulia της Ιταλίας metallers Celtic Hills,  που δημιουργήθηκαν το 2008  και το 2010 παρουσιάστηκαν στο κοινό με το πρώτο τους demo Horns Helmet Fighters, αλλά μετά από 10 χρόνια το 2020, υπέγραψαν με δισκογραφική και μας…. ξανασυστήθηκαν με το δίσκο ‘Blood Over Intents’, ήρθαν για να μείνουν μιας και πράγματι παρουσιάζουν ένα σύνολο και ένα αποτέλεσμα που είναι ευχάριστο στα αυτιά μας.

May 19, 2022

Οι Anvil επέστρεψαν με το 19ο album της πορείας τους 41 χρόνια μετά το ντεμπούτο. Έχουμε και λέμε τίτλος δίσκου: τρεις λέξεις πρώτη και τρίτη με το ίδιο γράμμα (Impact is imminent) όπως πάντα.

Πειραματισμοί στο ήχο: ούτε για αστείο (αυτά αφορούν άλλους). Όλα είναι αδιαπραγμάτευτα στη θέση τους.

May 19, 2022

Οι Chemikilled είναι ένα power metal μουσικό σχήμα από το Cleveland του Ohio. Παίζουν αυτό που τόσα πολλά χρόνια ονομάζουμε Αμερικάνικο power metal και το ‘’Aftermath’’ είναι η παρθενική τους κυκλοφορία, την οποία μας δίνουν χωρίς την στήριξη κάποιας εταιρίας, σε ψηφιακή μορφή μέσω του bandcamp τους και σε μια έκδοση cd μέσω της Underground Power Records.

May 17, 2022

Από την χώρα του πάντα καλού metal έρχονται οι heavy metallers Shuulak. Μετά από μια σειρά από eps, ‘’Nigreto’’ 1997, ‘’Albedo’’ 2018, ‘’Citrinitas’’ 2019 και ‘’Ribeto’’ 2020. Όλα την τελευταία πενταετία και όλα με μόνο μία λέξη στον τίτλο. Τώρα ήρθε η ώρα τους για το πρώτο τους full length. Και αυτό με μία λέξη στον τίτλο, ‘’Rebis’’. Το κυκλοφορούν μονάχοι τους, ανεξάρτητα, ψηφιακά μέσω το bancamp της μπάντας.

May 15, 2022

Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με την Τευτινική Power Metal σχολή των Blind Guardian, Rage ή και των αρχαιότερων Accept και Helloween, με χαρά υποδεχόμαστε συγκροτήματα σαν τους Thunder And Lightning. Δεν ξέρω αν το όνομα είναι παρμένο επειδή είναι λάτρεις των Thin Lizzy (και καλά θα κάνουν) αλλά μην περιμένετε καμιά ομοιότητα με τους Ιρλανδούς παρά μόνο με τη Γερμανική σκηνή των Power Metal 90ς. Παραδέχομαι ντροπιασμένος ότι δεν τους γνώριζα πρωτύτερα ενώ μιλάμε για ένα συγκρότημα που γράφει στοκοντέρ 18 χρόνια.

May 14, 2022

Μεγάλη λατρεία το Γαλλόφωνο heavy metal. Από τους Sortilege, τους ADX και τους Blaspheme μέχρι φρεσκότατες μπάντες όπως οι Herzel. Ίδια σχεδόν εποχή ιδρύθηκαν και οι Tentation από την περιοχή της Occitanie ενώ το 2021 ντεμπούταραν και οι δυο μπάντες.

May 12, 2022

Το metal είναι ευθύ, είναι σκληρό, είναι ευαίσθητο, έχει προβληματισμούς, έχει χαβαλέ, είναι παραδοσιακό, είναι μοντέρνο, είναι κλασικό, είναι προοδευτικό. Τόσα και όλα άλλα έχουν γραφτεί και έχουμε γράψει όλα για το metal ή για την metal μουσική. Οι Hangman's Chair είναι από την Γαλλία. Και προσπαθούν να συμπεριλάβουν όλες ή καλύτερα τις περισσότερες από τις παραπάνω αρετές. Το ‘’A Loner’’ είναι το έκτο τους ολοκληρωμένο πόνημα μέσα στα κάτι λιγότερο από τα είκοσι χρόνια ύπαρξης και το κυκλοφορούν μέσω της Nuclear Blast.

May 12, 2022

Όπως έχω κατά καιρούς γράψει η δεύτερη κυκλοφορία μετά το ντεμπούτο είναι πολύ κομβική ως προς την μουσική πορεία ενός συγκροτήματος. Εκεί δείχνει το συγκρότημα αν έχει προοδεύσει, αν έχει καταφέρει να μπολιάσει τον ήχο του και με άλλα στοιχεία χωρίς όμως να αποκλίνει από το μουσικό είδος που υπηρετεί. Ξέρουμε όλοι για συγκροτήματα φωτοβολίδες που κυκλοφόρησαν έναν πολύ καλό πρώτο δίσκο και μετά εξαφανίστηκαν. Επίσης γνωρίζουμε και συγκροτήματα που έμειναν πιστά στον ήχο τους αλλά κατάφεραν να τον κάνουν με κάθε κυκλοφορία όλο και πιο ενδιαφέροντα.

May 11, 2022

Οι Highways ξεκίνησαν από τον Joe Coleman (Cobras, Gallows Majesty) σαν μουσικοσυνθέτικό πρότζεκτ, τον Δεκέμβριο του 2020, στο Linkoln της Nebraska. To project αυτό μετεξελίχτηκε σαν κάτι παγκόσμιο μιας και οι μουσικοί που συνεργάζονται σε αυτό είναι από κάθε μεριά του πλανήτη. Ο Carlos Molina (φωνή/κιθάρα) μας έρχεται από τη Χιλή,  ο ετέρος κιθαρίστας Oleh Andrievsky από την Ουκρανία, ο Vinay Ramakrishnan (drums) από την Ινδία ενώ ο έγχρωμος μπασίστας Marvin Masok από τη Νιγηρία.

Copyright 2022. All Right Reserved.