Reviews

January 25, 2021

Νέα μπάντα, βετεράνοι μουσικοί. Φιλανδικό heavy metal. Όλα αυτά για τους Coronary οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 2017 από τους Aku Kytölä (κιθάρα, έπαιζε στους Prestige, μια πολύ ωραία thrash μπάντα) και (Pate Vuorio) μιας και βρήκαν κοινές μουσικές αγάπες την ώρα που βλεφάριαζαν μεταχειρισμένους δίσκους στο ίδιο μαγαζί. Σύντομα προστέθηκε στη σύνθεση της μπάντας δεύτερος κιθαρίστας, τραγουδιστής μα και μπασίστας (ο γνωστός Jarkko Aaltonen των Korpiklaani).

January 20, 2021

Οι Therion, αυτό το θεριό με τα πολλά κεφάλια – πρόσωπα έφτασε στον δέκατο έβδομο δίσκο του. Ο Christofer Johnsson καρδιά, ψυχή και μυαλό του θηρίου, με την εκάστοτε παρέα του, μας δίνει μία ακόμα από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές του. Με τον τίτλο ‘’Leviathan’’. Το ‘’Leviathan’’ κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast ψηφιακά, σε διάφορες cd εκδόσεις και σε τέσσερις εκδόσεις χρωματιστών 12’’ βυνυλίων.

January 16, 2021

Οι Βέλγοι Fireforce έχουν δώσει ήδη εξαιρετικά δείγματα καλοπαιγμένου heavy/power metal, με προηγούμενο full length δείγμα τους να είναι το πολύ καλό Annihilate The Evil του 2017 ενώ το 2019 μας απασχόλησαν με το The Iron Brigade EP. Φέτος και έχοντας, για άλλη μια φορά, έναν νέο τραγουδιστή στο πρόσωπο του Matt Asselberghs (επίσης κιθαρίστας στους Γάλλους Nightmare) οι Fireforce επιστρέφουν με άλλη μια συλλογή combat metal ιστοριών με τον τίτλο Rage Of War.

January 16, 2021

H Rafchild Records είναι μια ανερχόμενη Γερμανική εταιρία που έχει κάνει προσεκτικές κινήσεις στις πρώτες κυκλοφορίες της. Έχει διαλέξει μπάντες από διάφορες χώρες και με διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο και ήχο, πάντοτε όμως με επιτυχημένες επιλογές.

January 08, 2021

Οι εποχές που κάποια συγκροτήματα κυκλοφορούσαν ακόμα και δεύτερο δίσκο μέσα στην ίδια χρονιά έχουν φύγει ανεπιστρεπτί. Σπανιότατες περιπτώσεις πλέον στο χώρο της σκληρής ροκ και μεταλ με εξαιρέσεις κάποια black metal/ambient από μπάντες του ενός ατόμου που γράφουν και ηχογραγούν στα σπίτια τους (και σχεδόν πάντα είναι μετριάτζες). Εξαίρεση όμως είναι και οι doomsters Purification από Oregon που μέσα στο 2020 κυκλοφόρησαν δυο δίσκους (ενώ μόλις το 2019 είχαν βγάλει και το ντεμπούτο).

January 05, 2021

Ο Phil Campbell και το προσωπικό του σχήμα με τους τρεις τους γιους και τους τρεις τους μαθητάδες, μετά το ομώνυμο ep του 2016 και το ‘’Age Of The Absurdity’’ του 2018, τώρα κυκλοφορούν την νέα τους δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο ‘’We Are The Bastards’’ και το κάνουν μέσω της Nuclear Blast.

January 05, 2021

Όλοι γνωρίζουμε τους Avatarium. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια αν είναι για τους σωστούς λόγους, δηλαδή για ποιοτική μουσική. Πολλοί τους γνωρίζουν διότι ήταν συγκρότημα που συμμετείχε ενεργά  ο Leif Edling. Άλλοι επειδή μπροστά στο μικρόφωνο υπάρχει μια όμορφη παρουσία.  Πολλοί απλά ενέδωσαν στην απεριόριστη υποστήριξη και διαφήμιση της Nuclear Blast. Όλα αυτά ίσχυαν από το 2012 που πρωτοξεκίνησε η μπάντα. Πλέον, ο Leif Edling έχει αποχωρήσει (για να φτιάξει τους The Doomsday Kingdom) και τα πράγματα έχουν αλλάξει διαδραστικά. Ο Leif  ήταν υπέυθυνος για τις συνθέσεις στους πρώτους δυο δίσκους.

January 02, 2021

Old school days are back! Η φράση που κουμπώνει στο 100% για τους Γερμανούς Kerrigan και το demo τους "Heavy Metal 2020". Κι αυτό γιατί ο τίτλος μπορεί να λέει Heavy metal 2020 αλλά μας ταξιδεύει σε παλιές αγαπημένες μας δεκαετίες. Αυτό είναι το πρώτο και τελευταίο συναίσθημα που σου μένει από το εξαιρετικό αυτό ξεκίνημα των Kerrigan.

December 29, 2020

Κατά γενική ομολογία παίζεται μεγάλη μπάλα στη Λατινική Αμερική. Το συμπέρασμα για όσους ασχολούνται με τον κλασσικό metal ήχο δεν είναι ποδοσφαιρικό.

Τα τελευταία χρόνια οι συγκεκριμένες χώρες μας εκπλήσσουν συνεχώς με νέες μπάντες.

December 26, 2020

"Δεξιοπόδαρο" μπάσιμο στη μεταλλική οικογένεια από τους νεοσύλλεκτους Kill City από τον εξωτικό Ισημερινό με το "Last man standing". Αξιοπρόσεκτα καλή δουλειά που σίγουρα δεν θα εκτιμηθεί μόνο απο το δικό μου αυτί και που αφήνει λαμπρές μελλοντικές προσδοκίες. H μπάντα είναι ενός χρόνου περίπου, χρονολογούμενη απο το 2019.

Copyright 2021. All Right Reserved.