Fili Bibiano’s Fortress - Death Is Your Master

FILI BIBIANO’S FORTRESS ANANEOSIS

Ο Fili Bibiano, κιθαρίστας και δημιουργός και οι δυο του νέοι συνοδοιπόροι, Joey Mancaruso στα τύμπανα και Juan Aguila την φωνή, ως Fili Bibiano’s Fortress, κυκλοφορούν μέσω της High Roller Records, σε cd. 12’’ βινύλιο και ψηφιακά, το ‘’Death Is Your Master’’ που είναι το δεύτερο τους ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό πόνημα και τέταρτη, μαζί με ένα ep και ένα split κυκλοφορία. Διαδέχεται το προ πενταετίας καλό, ‘’Don't Spare the Wicked’’, το οποίο έκανε μια καλή αίσθηση στο underground και στο παραδοσιακό heavy metal ήχο.

Σκοτεινό, κάπως κινηματογραφικό, σαν αφίσα 70s ταινίας τρόμου, αλλά πάντα χέβιμεταλικό, το εξώφυλλο, πιο εξωστρεφές το μουσικό περιεχόμενο. Με όσο γίνεται εύκολο άκουστες μελωδίες, στηριγμένες στις heavy κιθάρες και με ιδιαίτερα προσεγμένα φωνητικά και εύκολο μνημόνευτα ρεφρέν με μελωδικά, κάποιες φορές ομαδικά φωνητικά.

Το ‘’Flesh And Dagger’’ ξεκινάει όμορφα, αλλά τα πιο δυνατά εδώ κομμάτια ‘’Savage Sword’’, ‘’Fugitive’’ και το πιο επιθετικό ‘’Night City’’, είναι που δίνουν το πραγματικό στίγμα των Fili Bibiano’s Fortress. Ο δίσκος συνεχίζει με το ‘’Blackest Night’’ και με την συμμετοχή του παλαιού τους τραγουδιστή Chris Nuñez. Μετά έρχονται, το ‘’Maze’’ και το ‘’B.Y.O.D.’’ που κλείνουν θετικά το ‘’Death Is Your Master’’.

Το ‘’Death Is Your Master’’ είναι αυτός ο δίσκος που θες να ακούσεις για να χαλαρώσεις, ένας δίσκος που απλά υπερβαίνει σε διάρκεια την μισή ώρα, 34’ για να είμαι ακριβής, κάτι που λειτουργεί θετικά και στην πρώτη ακρόαση, κυρίως αν θες να την επαναλάβεις. Κάτι που σου βγαίνει αβίαστα για κάμποσα χαλαρά, όμορφα χεβιμεταλικά μισάωρα και κάτι. Δεν σου αφήνει όμως κάτι το το αξέχαστο. Με φραπέ ή με μπυρόνι πάντως θα σου φτιάξει σίγουρα την διάθεση!!!

 

 

 

Copyright 2026. All Right Reserved.